Kdy jste stahovaly pindíka?

geilinka
22. pro 2017

ahoj prosim vás kdy jste stahovaly pindíka? mě tchýně včera sprdla, že ho nestahuju (doktorka nic neříkala) a sama mu ho stáhla a on u toho brečel.....jak vůbec vysvětlit tchýni kde jsou její meze bez toho aby to narušilo chod rodiny? bylo to strašně rychlý nechala jsem malýho běhat bez pleny chvilku, aby vyvětral a ona ho zničehonic chytla a stáhla vubec jsem se nestihla zvednout a na slovní protesty nereagovala, manžel mi na to řekl, že je zkušená a chce pomoc

nafuka
22. pro 2017

nemá se do toho zasahovat, ať si s ním prcek hraje sám. Už bych s ním tchyni nenechávala o samotě, tohle jsou zastaralé praktiky a může mu způsobit poranění a pak může mít prcek v budoucnu problémy.

terezapetrova
22. pro 2017

Ať stahovat nebo ne ja bych tchýni asi něčím triskla po hlavě to je snad příliš :(

sahrazad1
22. pro 2017

@geilinka svou neznalostí tvá tchýně může chlapci způsobit trhlinky na penisu. Nepřetahuje se. Tak to mám řečeno od dvou různých lékařů.

bekyc
22. pro 2017

Nám dr řekla na roční prohlídce že máme pomalu začít, postupně, klidně jednou za pár dní a jen ve vaně... na sucho nee, chudák :/ a ještě najednou, bych chtěla vidět jí jak by jí to bylo příjemný

majovasnazilka
22. pro 2017

Tohle téma mě také zajímá, na roční kontrole mu ho doktorka přetáhla, syn plakal a že mu ho mám přetahovat, dlouhou dobu si na něj nenechal ani šáhnout, myslím, že ho to bolelo, tak to nechávám být. Mamka mi řekla, že bráchovi s ním také nic nedělala a je bez následků 😀
Jsem zvědavá na názory. 🙂

soleilll
22. pro 2017

@geilinka Tchýni sprdnout na dvě doby, poslat do háje a dítě s ní nenechávat o samotě!!! Koukám, že syn má rok a půl - má ještě min. do pěti čas a rozhodně se to nesmí přetahovat násilím (když to nejde samo, což většinou nejde)!!! Mohla mu natrhnout předkožku, která je k žaludu přirostlá, tím mu způsobila bolest, ale hlavně, jak se to bude hojit, může se to blbě zjizvit a půjde to přetáhnout ještě hůř. Tchýně není zkušená, ale stará a blbá - kdysi se to tak možná dělalo, ale klukům to způsobovalo popsaný problémy, takže dnešní postupy jsou jiné. Až půjdeš k pediatrovi, ať malýho zkontroluje, jestli je to v pohodě a nezpůsobila mu nějaký trvalejší poškození, kromě šoku a bolesti, který snad brzo zapomene...
Každopádně stáhnout předkožku máš sice zkusit, ale při koupeli nebo po sprše, když je povolená a uvolněná. Pokud nejde, nechat být, i několik dalších let.

svija
22. pro 2017

Mě se moc líbily tyhle stránky: http://www.strankyprokluky.cz/jak-o-sebe-pecova... . Sama mám 2 syny a 5ti letému to ještě nejde úplně a na základě tohoto článku, jsem se rozhodla, se na to vyprdnout (doktor nabízela nějaký kortikoidní krém) a přetahovat jen tak, jak to půjde bez obtíží.

petrapetule
22. pro 2017

Takhle pretahla mymu synovci nasilim stara dr ve dvou letech. Tolik plakal! A nechtel pak curat,protoze ho to bolelo. Ptala jsem se normalniho dr a ten rikal,ze do peti let je cas! Max ve vane po kousicek zkusit a pokud nejde,nechat byt. Tchyni bych to rekla teda naplno,neni matka!

odula
22. pro 2017

fyziologicky se uvolnuje predkozka az do osmi let věku!!! pokud neni zdravotni problem nebo problém s vyprazdnovanim nedela se NiC krom běžný hygieny. rozhodně NEstahovat,í okolo roku je příliš brzo. asi bych se neudržela a tchyni sjela na dvě doby,je to nezodpovědnost, mohla mu způsobit vážný komplikace!!! už ji nenech na kluka sáhnout(tedy - timto způsobem)

kamste
22. pro 2017

o současné péči o předkožku http://www.mudrnoragregorova.cz/predkoz.pdf
o změnách ve výchově http://www.vanickovani.cz/mile-babicky-mile-tch...
Jak to říct "šetrně"? Mnohdy si totiž výtky k výchovným metodám berou osobně jako útok na svojí výchovu. Takže uznat, že ony zvládly výchovu svých dětí (vychovaly vás nebo vašeho muže), ALE že dnes už se to (na základě nových poznatků) dělá jinak - však taky sami např. používají mobil a nechodí telefonovat na poštu...
přeju pevné nervy a vzájemně výhodnou dohodu s tchýní

kamste
22. pro 2017

časové údaje ve článku, který dala svija, jsou ještě lepší - už jen tahle statistika "mluví sama za sebe"

petrasipkova1
22. pro 2017

Bože,to je na mě silný kafe, nechápu,že si to může dovolit 😤 jsem hrozná matka,takze tohle udělat tak se neznám. Je to pro mě veliký zásah do intimity dítěte. A navíc prostě tohle není její pravomoc,může říct názor,chtít poradit,ale tím to končí.

lenjii
22. pro 2017

To je strašné 😔
Mně Dr řekla, že v roce můžu začít zkoušet stahovat ve vaně, jen jemně jak to půjde. No občas si vzpomenu, ale spíš to nechám na něm... Ale zas ne moc pozdě...

queenp
22. pro 2017

Nám Dr. taky říkala pomalu od roka začít.Jenže syn vždy hysterčil,když jsme se o to pokoušeli (ono s tou malou žížalkou se něco dělá těžko 😀 ), tak jsme to nehrotili a moc mu to nedělali.No a na 18-ti měsíční kontrole mu to doktorka zkoušela a strašně tu kůžičku popraskala.Zabrala asi moc...Zjistili jsme to až doma,až syn kňoural a ukazoval na plínku.Když jsem doktorce volala,doporučila framykoin,kterej jsem naštěstí měla doma,tak jsem s léčbou začala hned a má to zahojený dobře.Tak snad nebudou trvalý následky.Příště,až půjdem k doktorce tak mu na něj nesáhne anebo opravdu pod naším drobnohledem.

geilinka
autor
22. pro 2017

díky já byla tak nějak uplně mimo a nevěděla jsem jestli jsem něco nezanedbala já (ona má tři kluky a ten poslední s tim měl nějaký potíže. Syn si s ním hodně hraje sám a docela drsně teda, já to zatím nezkoušela ani ve vaně - čekala jsem že mě upozorní dr. příště si dám větší pozor. jinak malej čůrá bez problému nevim jestli plakal bolestí nebo tim, že zrovna chtěl běhat

queenp
22. pro 2017

@geilinka Tak to večer po koupání zkus mírně stáhnout,jestli tam nemá prasklinky,to by do budoucna mohl být průser,kdyby se mu to zjizvilo.U syna to v normální stavu nebylo vidět,až když jsme pinďu trošku stáhli,tak bylo vidět,jak to má popraskaný.

majovasnazilka
22. pro 2017

Teda to je drsný, koukám, že mám o starost míń, když si moje něcojakotchýně, malého ani nepochová. 😀

dominikaromanova
22. pro 2017

@geilinka,
je úplně jedno zda plakal, protože ho to zabolelo nebo se jen třebas lekl, toto si tchýně nesmí dovolit. Udělat to ta moje, asi se neudržím a vyhodím ji. Nehledě na to, že mu mohla i když nechtěně dost ublížit, to se asi naštěstí nestalo, ale i tak. Otřískej jí to o hlavu a manželovi řekni, že v dnešní době se to dělá jinak a popiš mu důvody proč. Malý má ještě dost času, kdyby bylo něco špatně, doktorka Tě upozorní, neboj.

bella15
28. pro 2017

@geilinka tohle udelat moje tchyne tak se s ni pekne rozloucim a dite uz s ni o samote nenecham,protoze na pindika se NEsaha!!!!Mohla mu zpusobit zdravotni problemy,mohly by se udelat mikrotrhlinky a mit s tim v budoucnu velke potize.Tohle by si dovolila jednou,moje dite by uz nevidela.

majovasnazilka
5. led 2018

Ahoj holky, včera měl syn 18mesíční prohlídku a doktorka mi vynadala, že nepřetahuju, že má dlouhou předkožku a malinkou dírku, že máme trénovat, syn si na něj, ale nenechá sáhnout, i když sám ho morduje někdy až moc drsně 🙂) Tak jsem na vážkách,jestli se nejít poradit někam na urologii, co vy na to?

ditta01
5. led 2018

Mě řekl dětský pediatr už ve 3 měsících že máme přetahovat. 😶

alicie_k
5. led 2018

Já nepřetahuju, ale syn měl zánět předkožky tak jen semtam jemně při koupání lehounce stáhnu, ale ne násilím, to vůbec, prostě jen aby se to umylo dostatečně a neopakoval se zánět... jinak já zatím slyšela že určitě nepřetahovat.

enigman
5. led 2018

geilinka V roce nám doktorka řekla, že máme začít pomalu zkoušet přetahovat. Synovi je dva a půl a přetahujeme ve vaně jednou za pár dní. Syn u toho nikdy nebrečel, šlo to postupně a nikdy jsem to nedělala násílím, prostě jen kam to šlo. Jednání tchýně by se mi určitě nelíbilo a kategoricky bych to zakázala.

lenkule
5. led 2018

My jsme tohle resili, synovi slo pretahovani spatne. Doktorka mu to taky popraskala. I pak mu to porat neslo. Pak jsme se s manzelem dohodli ze budeme pomalu "trenovat" kazdy den jen pomalicku co to jde a kdyz se to trochu uvolni tak zase zkusit o kousicek vic a postupne jsme zvladli ze jde pretahovat normalne. Chce to ale pravidelne jinak se to zase stahne. A chce to cas. Zacali jsme ale az kolem 2,5 roku. Dnes bych to nechala mozna i na pozdeji. Az kdyz jsou schopni to udelat sami. U mensich pokud to nejde bych to nehrotila. Dele nez do 6 let bych to ale taky nenechavala, nevim jak bych to potom synovi vysvetlovala. Ale samozrejme to je na kazdem 🙂.

gin124
12. led 2018

Zásada je do tří let nemanipulovat. Ideální věk je tak mezi třemi až šesti lety, přimět ho, aby to pod dohledem trénovalo sám. On je průměrný věk, kdy ta předkožka lze přetáhnout až 10,4 roku a zhruba tak od 11 let ve dnešní době internetu už kluci pátrají sami, jak na to.

Pokud by došlo k druhotné jizevnaté fimóze v důsledku násilného předčasného stahování, tak tam je operace nutná, nemusí to však být zmrzačující amputace předkožky, lze provést dorsální discisi nebo trojitou incisi.