Kdy říct doma, že jsem těhotná?

xxkatka90
26. čer 2017

Ahoj. Lámu si hlavu kdy říct rodině ( pouze blízké - mamka, tchyně, tchán) ze jsem těhotná. Jsem teprve v 5 týdnu. Ve 4 jsem byla u gynekologa a řekl ze je tam tečka ať se chovam jako tehotna. Vím ze to ještě nemusí nic znamenat.. jde mi o to ze je léto porad opekame a vždy si s tchýni dáváme vino já už se 2x na něco vymluvila ze nemůžu pít. To samé s kávou atd.. bojím se ze by ji to došlo .. a než jim to oznamime tak už to nebude žádné prekvapeni. Jen nevím jestli to není moc brzo. Kdybychom bydleli sami tak nic takového neřeším a počkám ..Jak jste to řešily vy?

pataja
26. čer 2017

@xxkatka90
Oznamovala jsem to až cca ve 13. týdnu. Do té doby jsem předstírala, že piju. Dala jsem si víno, párkrát se napila, pak to manžel dopíjel. Nebo jsem mu přelila obsah v nestřežené chvíli. Takhle jsem absolvovala dva plesy s kamarádama. 😀 Kafe piju úplně normálně. A skleničku vína, nebo piva nebo aperolu si dávám taky normálně. Není třeba to hrotit.

nita1984
26. čer 2017

Řešila jsem podobné dilema,oznámili v 8tt a v 9tt jsem potratila. Takže pokud se povede příště, před 12tt nic nerekneme

soleilll
26. čer 2017

@xxkatka90 Stejná otázka se tu rozebírala už mnohokrát - zkus si projít fórum. Obecně většina čeká až po prvním UTZ, tzn. po 12. týdnu, když to jde. Přesně, jak píše @nita1984 - když s tím jdeš ven moc brzy a řekneš to moc lidem a nevyjde to, pak to musíš ještě většímu počtu vysvětlovat a X-krát si to prožívat znovu.

babanci
26. čer 2017

Mě to dcera volala asi v 5. týdnu a ostatním v rodině to řekli až v 12. týdnu. Až po genetických testech.

jaja01k
26. čer 2017

Ja jsem to nevydrzela a volala mamce, hned jak jsem mela pozitivni test. A mamka to hned rekla zbytku rodiny 🙂

v_erunka
26. čer 2017

Tchyně to poznala sama. Prý mi to bylo vidět na očích. Našim asi v 7. týdnu a zbytku, po genetických testech. Když se někdo zeptal dřív, tak jsme mlžili

luj89
26. čer 2017

Ahoj, to zalezi na kazdem kdy to komu rekne. A kdyz to reknu blbe, tak stat se muze cokoliv i po skonceni 1. trimestru... Ono jestli spolu travite dost casu a bude ti treba fakt hodne spatne, tak stejne nejspis budes muset s pravdou ven... Taky je moznost to nejprve rict blizsimu okruhu rodiny a znamych a az po tom prvnim trimu to oznamit i ostatnim.
Jo a 1 kafe denne si dat muzes 😉.

prisil
26. čer 2017

@xxkatka90 My jsme oznamovali na zacatku 9tt jen nejblizsi rodine,tedy rodicum a nasim sourozencum,s tim,ze mela zakaz to sirit dal dokud nebude v poradku 1.screening.Myslim si,ze pokud by se neco podelalo - coz se nepodela,ale kdyby nahodou,stejne pred mamkou ci tchanovci neutajite,ze budes v nemocnici...pred ostatnimi se da vymluvit...proste jsme pockali na peknou fotku od gyndare,vytvorila jsem oznameni a jeli jsme ho predavat 😀

luciapaja
26. čer 2017

ja to doma prozradila ve 13tt tesne pred koncem prvniho trim,ale u nas to vychazelo na 28.12 takze jsem to dala jako mini darecek pod stromecek.Driv bych se bala z povercivosti.

luciehutt
26. čer 2017

Nejblizsim jsme to oznamili hned ten den (byli pozvani na oslavu manzelovo narozenin to rano, kdy jsem si udelala test) a zbytku hned po ultrazvulu protoze jsem uz byla 11 tt 😃. Behem tehotenstvi jsem si dala sklenicku piva obcas 🙂

editah222
26. čer 2017

Našim jsem to řekla hned jak jsem měla pozitivní těhotenský test, tchýni v podstatě taky. Ostatním se to doneslo samo nebo jim to došlo.
Chtěla jsem počkat déle, ale u dcerky jsem nemohla dlouho otěhotnět a tak jsem byla naprosto nadšená a u syna jsem byla zas v šoku, protože tak rychle jsem to nečekala 🙂

blackhole
26. čer 2017

Ahoj, my jsme to řekli o Vánocích a byla jsem v nějakém 12tém týdnu. Alkoholu na vánočních večírcích jsem se vyhnula díky výmluvě, že mám virózu, což jsem opravdu měla 😀 Teď v létě bych asi řekla, že ve vedru mi alkohol nedělá dobře a proto preferuji nealko. Případně že naposledy mi neudělal dobře a pod.

pataja
26. čer 2017

Dobrá byla výmluva: opila jsme se včera tak, že dneska už fakt pít nemůžu 😀

tulikiss
26. čer 2017

nasi vedeli ze podstupuju IVF, takze to vedeli od zacatku, tchanovci jsou z daleka takze nic nevedeli, ale na navsteve byli v 8-9tt a opravdu si vsimli ze bliju prvni ligu 😀.
u druheho sem to zjistila az v 8tt a za tyden mel manzel odjet na sluzebku do statu a ja potrebovala pomoc s malym, protoze sem znovu blila prvni ligu tak jsem jim to hned rekla. tchanovci to vedeli az po 12tt.

petta12
26. čer 2017

My jsme to oznamovali nejbližší rodině v 6tt., ale bohužel jsem potratila v 8tt, ale nejbližší rodině bych to řekla zase hned co se má stát se stejně stane kdykoli a navíc jsem byla ráda, že to vědí a záměrně me přivaděli na jiné myšlenky a když jsem si chtěla popovídat tak se mohla protože to veděli pro mě to bylo lepší než se v tom utápět sama, ale každý má jinou povahu a vypořádává se jinak..takže za mě klidně hned 👍

malatlapa
26. čer 2017

My jsme to rodičům a nejbližší rodině řekli cca v šestém týdnu, po pozitivním testu, s tím, že ještě nic není jisté. Moje nejlepší kamarádka to věděla jako první 🙂. A ostatním lidem (v práci a podobně, kamarádům) jsme to oznámili až po prvním screeningu, kdy jsme věděli, že je vše ok a já jsem se cítila skvěle. Jinak kávu nebo deci vína/piva si klidně dej, to je v pohodě 🙂.

kacireksro
26. čer 2017

ja se to dozvedela na stedry den,na silvestra jsme byli pozvani na velkou silvestrovskou party,tam jsem nepila,tak to tak nejak docvaklo,a pritel jak mel popito tak to vsem vyzvanil,coz jsem nechtela,protoze je to brzo.nasim jsem to oznamila 1.1.a to jsem byla 6tt

luciina
26. čer 2017

Já to řekla blízké rodině hned. Stejně kdyby to nedopadlo tak se to dozví.

pucka123
26. čer 2017

Ahojky ja se vymlouvala na zánět mocaku a ze mam silne antibiotika na ktere nesmim pit 🙂 tehotenstvi jsem zjistila hodne brzo cca 6 tt a rekli jsme to az kdyz nam vysla prvni fotecka z ultrazvuku kde uz bylo videt telicko a hlavicka a takhle s fotkou jsme to jeli oznamit moji mamce a tchyni 🙂 az pak jsme jim rekli že to byla jen výmluva ten zánět 🙂 takze drzim palce meli jsme co delat aby jsme to nerekli driv 😀

sobist
26. čer 2017

Ahoj, já jsem oznamovala už v nějakém 4-5tt myslím, na UTZ ještě ani nic nebylo, jen zvýšené hcg v krvi. Bohužel mě k tomu donutila práce, kde mě chtěli propustit z nadbytečnosti - takže jsem přiletěla s potvrzením - a známí mají známé, takže hrozilo, že se to rodina dozví z jiného zdroje. Tehdy jsem vzala telefon, všem zavolala a řekla, že jsem těhotná, ale úplně na začátku a že se leccos může stát.
Spíš jde o to, podle mě, jak se s tím srovnáš ty.
Být to na mě, taky takovou novinu oznámím raději později, ale bohužel.

marki00
26. čer 2017

Poprvé jsme to oznamovali rodině na Štědrý večer, asi v 9tt, ale pak jsem ve 20tt potratila. Podruhé to rodina věděla hned, bydlíme s tchyní a s mamkou dělám, jenže to hned zamlklo. A teď potřetí to mamka věděla brzo, musela jsem na neschopenku, první měsíc jsem měla "nemoc" a pak už to všem došlo. Tchyně to taky ví, když jsem doma a nepiju, ale oficiálně jim to potvrdíme po 2.screeningu. Takže z toho plyne, že je jedno, jestli to řekneš hned nebo později. A u rodiny by mi nevadilo, že ví o neúspěchu, je to přece rodina. Akorát je třeba můžes poprosit, ať to nešíří dál🙂

normalnimatka
26. čer 2017

vybranejm lidem, mámě, pár kamarádům téměř hnedka, ale rodině od manžela až v 2. trimestru na začátku...
zkus to nějak očůrat..přinýst si vlastní pití třeba🙂

leki
26. čer 2017

My jeli na vodu, kdyz jsem byla tehotna uplne chvilku. S rodici, strejdovou rodinou a kamaradama. Nechtela jsem to rikat tak brzo, ale na vode hodne chlastame vzdycky.. Ja to resila tak, ze panaky za me tajne pila kamoska co to jedina vedela + vino jsem si dovezla svoje, jedno alko, jedno nealko (v petce stoceny). Mely ruzny vicka, takze ja i kamoska jsme dobre vedely, ktery je pro me a ktery pro kohokoli..

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru