Londýn - doprava z letiště s miminem

majus6
18. říj 2015

Ahoj, je tu někdo kdo byl v poslední době s miminem v Londýně? Letíme s roční dcerou, tam na Stansted a zpátky z Gatwick. Chtěli jsme si koupit jízdenky na easybus pro dopravu z letiště do Londýna. Manžel našel informaci, že dítě musí zaplatit plné jízdné (to je ještě ten menší problém) a musí mít vlastní autosedačku. To se nám vůbec nehodí, protože zejména v den odletu máme v plánu opustit ubytování ráno, přes den chodit po městě a navečer dorazit na letiště, takže tahat ji s sebou...
Řešil jste to někdo?

luciebx
18. říj 2015

v taxikach a busech autosedacky povinne nejsou!! takze v klidu.. rocni dite neplati zadne jizdne... az muj 5tilety syn zacal platit v autobuse. Nekupovala bych to dopredu autobus jede kazdych par minut a prodej jizdenek na letisti.. takze v klidu nespechat kdyby ste meli zpozdeni.

majus6
autor
18. říj 2015

@luciebx
Píšou toto:
http://www.easybus.com/en/travel-information/sp...

Travelling with children:
The accompanying adult must bring on board an approved infant seat which fits on the bus and is compliant with current regulation.
If your infant is under 23 months old you will still need to book an individual seat for him/her at full price.
Children under 14 must be seated using appropriate child restraints, car seats and booster seats in accordance with law. All children aged 14 and over must wear seat beats.
We do not provide child restraints, baby / child seats or booster seats.Passengers with children must bring their own child/booster seats with them. Passengers without the required seats/restraints will be refused carriage.

Taxík nezvažujeme 😀 . Jinak jízdenka je výrazně levnější když se koupí v předstihu a může se nastoupit +- 60 minut i do jiného spoje než je ten zakoupený. Když to koupíme teď, tak nás ten bus vyjde na 5 Liber na osobu, takže si to chceme koupit předem, ovšem jestli bychom museli mít sedačku, tak to je blbý...
Ty bys věděla doporučit nějaký bus jiné společnosti, kde to nevyžadují?
Díky.

lenka5731
18. říj 2015

vlak jste nezvažovali? Stanstedexpress. Pokud se koupí víc než měsíc v předstihu, je (byla) cena 8 liber, dítě do tuším 5 let zcela zdarma. Jezdí každých 15 minut, jízdenka platí celý den, pro jakýkoliv spoj. Naposledy jsme měli zpoždění 2 hodiny, tak se nám to dost hodilo. Navíc žádná fronta a čekání před autobusem, cesta trvala 47 minut, příště už jedině vlak ... Podívej se na jejich stránky. S dopravou na Gatwick nemám zkušenost.

lenka5731
18. říj 2015

ted jsem dočetla .... pokud máte na výběr za 5 liber autobus a za 8 liber vlak (advance offer), tak ber ten vlak, rozdíl pár liber se opravdu vyplatí. Osobní zkušenost - autobusem jsem jela vždy bez dítěte, s dítětem jen vlakem. Nemyslím si, že by ta pravidla, co jsi zkopírovala, byla v praxi dodržována..... Roční dítě si podle mě vezmeš na klín a nikdo to neřeší. Ale to je můj názor, nikoho s dítětem si z busu nevybavuji.

barakara
18. říj 2015

@majus6 Ted jsme nahodou v Londyne byli s dcerou (20 mesicu). Jeli jsme easybusem ze Stanstedu a autosedacku jsme nemeli a ani neplatila. Je to teda docela nebezpecny/neprijemny, mastil to ridic na dalnici a jel fakt rychle no 😒 Ale bylo tam hodne deti a nikdo autosedacku nemel. Je to streka do centra Londyna to trva pres hodinu tak jidlo piti s sebou 🙂 My jeli na Finchley rd. jinak jizdenky jsme si koupili s automatu na letisti a cestou zpet na palube a to jsme meli asi predem, protoze bylo malo mist.

majus6
autor
18. říj 2015

@lenka5731
Díky moc, koukáme na to. Přilétáme ve 21:40, což není moc rezerva na to, že jízdenka na vlak platí celý kalendářní den. Na ten vlak co radíš to stojí 9 Liber pro jednoho, akorát někam do centra a my budeme bydlet u kámošů někde bůhví kde. Ještě manžel našel jinou železniční společnost a už vyhledal nejbližší zastávku k ubytku - my jsme celkem sportovní, ale 4 km pěšky někdy kolem půlnoci po neznámé krajině Londýna mi přijde až moc adventure 😀 .
Doufala jsem že někdo napíše, že s easybusem normálka jezdí bez sedačky, takhle to vidím spíš na ty vlaky a pak snad nějaký local bus.
Třeba nám kámoši poradí ještě něco jiného, oni ještě nemají děti, tak je ani nenapadlo, že to easybusem nepůjde 🙄.

majus6
autor
18. říj 2015

@barakara díky 🙂 , můžu se zeptat jak je dlouho co jste tam byli? Jestli to s tou sedačkou nemůže být nové nařízení...? Počítám, že dcera mi bude spát v nosítku na břiše a já se připoutám pásama, takže ne že by to bylo extra bezpečný, ale zase by nikam neletěla když zabrzdí.

Budeme muset mrknout kam jezdí ten bus a kam vlak, co bude blíž ubytování.

barakara
18. říj 2015

@majus6 V zari 😉
Bydleli jsme tam osm let, ovsem ted jsme jeli jen na navstevu. Co vim, tak taxiky maji autosedacku ty pre-booked, black cab ne.
Jj jedna pani taky mela takhle v manduce baby, jsem si vzpomnela. tak to bude ok.

Hezkou dovolenou, hned bych jela take! 🙂

lenka5731
18. říj 2015

@majus6 ten vlak jezdí na vic mist, ale ideální zpusob dopravy se odviji od mista, kam jedete... kde budete bydlet? je pravda, ze

majus6
autor
18. říj 2015

@lenka5731 adresa je dost stručná: N11 2JR 😀

luciebx
18. říj 2015

@majus6 NN11 je kousek odeme 😵

luciebx
18. říj 2015

@majus6 ja tu ziji furt a rikam ti ze sem v zivote nevidela autosedacku v autobusu nebo taxiku.

luciebx
18. říj 2015

@majus6 24 min autem. A na stansted to mam 2 hodky autem.

majus6
autor
19. říj 2015

Díky všem za rady.
Pokud by někdo řešil to samé tak vkládám, co nám zjistili kamarádi:
Ten easyBus je na tyhle lince realne National Express linka A6, takze se na vas budou vztahovat prepravni podminky National Expressu.
Tam píší tohle:
Children (0-2)
One child aged 0-2 travels free when accompanied by an adult with a valid ticket. Additional children aged 0-2 must be paid for. If you are travelling with more than one child aged 0-2, please book the additional children as 'Children (3-15)'. For example; one adult travelling with three children aged 0-2 would only pay for two of the children.

Travelling with a child car seat
We strongly recommend that you bring a child car seat appropriate to your child's age but have to ask you to please take responsibility to fit the seat yourself. If it is not possible to use child car seats on your journey we will tell you during your booking. When bringing a child car seat please make sure your child is included on your ticket booking.

easyBus na vlastnich linkach jezdi takovyma dodavkama, tak tam to chapu, ale s National Expressem by nemel bejt problem. Jeste jim zkusime zavolat/napsat a ujistit se vid.

Takže to vypadá, že na jiných trasách easybusu možná sedačky vyžadují, ale na těch letištních nejspíš ne.