Manžel mě asi opět podvadí. Co byste dělali v mé situaci?

3. únor 2025

Je mi 37, manželovi 43, jsme spolu 13 let, letos to bude 11 let od svatby. Máme dvě krásné děti dceru 11 a syna 8 let. Před dvěma lety jsme řešili krizi z důvodu jeho nevěry, přišla jsem mu na ni sama. Přiznal se..
Neodpustila jsem mu, ale kvůli dětem jsme to dali nějak dohromady. V posteli to jako takž jde, ne moc často ale jde .. Fungujeme jako rodina, jezdíme na dovolené, nedostatkem peněz netrpime, pořizujeme si co chceme, za rok budeme mít splacenou hypotéku.
Nicméně.... Myšlenka že se to stane zas tam v hlavě pořád je a občas se objeví.
No, dnes mi přišla anonymní zpráva na msg, že od jeho školení v listopadu, mě podvádí s kolegyní, kterou tam potkal... Údaje uvedené ve zprávě odpovídají tomu, co mi vyprávěl o školení a kdo tam všechno byl.

Mám strach, nevím co dělat.. Kdybych udeřila ať mi řekne pravdu, a on se přiznal, zničí mě to. Nedokázala bych s ním byt. Ale svým příjmem si nedokážu sehnat bydlení jinde s dnešním a cena a vyjít zbytek měsíce s dvěma dětma.
Co děti? Jak to vezmou? Nechci jim kazit život tím, že jim rozvratim rodinu a odejdu...

Co byste dělali v mě situaci? Mám polknout pachuť nevěry a žít v nevědomosti a dopřát dětem šťastné dětství? Počkat až vyrostou? Nevím... Jsem zoufalá.

lencaa11
3. únor 2025

Dětem dáváte příklad do života když by dcera byla na vasem místě / nebo syn poradila bys te jim zustan jen skrze rodinu 🤔🥴 ...máte se ráda ,máte svou hrdost nebo jen jste manželka co mu dělá debila doma a on si užívá co vaše zdraví ( třeba HPV ) 🫣

patypresdevaty
3. únor 2025

Zůstat jen kvůli dětem je ta největší blbost.

autor
3. únor 2025

@patypresdevaty dobře, ale co mám dělat? Říkám, že se svým příjmem si nic nemůžu dovolit, kdybych se chtěla odstěhovat..

areh
3. únor 2025

Ty nikomu život nezkazíš! To on podvádí, on ničí rodinu a vše, co jste budovali! Vím, moc dobře, že je to těžké. Teď ti to možná přijde nepředstavitelné, ale zvládneš být s dětmi sama! Děti jsou velké. Můžeš pracovat. Máte byt. Bojovala bych, abych v něm zůstala. Promyslela bych péči o děti. Budete si platit alimenty. Lepší než v tom zůstat. Věřit mu už nikdy nebudeš, budeš tím trpět akorát ty. On ne. On si pojede dál svoje. Máš výhodu, že o tom víš a můžeš se na rozhovor s ním připravit. Připravit si argumenty, jak to chceš řešit. On bude určitě slibovat, ale máš už jednu zkušenost, že to jsou jen řeči (bohužel). On si myslí, že mu to přišlo jednou, projde mu to pokaždé. Ukaž, že ne. Drž se! Je to těžké a bude to dlouhé. 🍀

misaky
3. únor 2025

Radu bohužel nemám, jen mě praštilo přes oči "Nechci jim kazit život tím, že jim rozvratim rodinu a odejdu..."...jsi to snad ty kdo rozvrací rodinu? Nebo je to manžel, který podvádí? Můj úhel pohledu je tedy takový, že rodinu rozvrací manžel. Samozřejmě můžeme spekulovat co k tomu vedlo a kdo se na tom jak podílel, ale nemyslím, že je správné koukat na to tak, že ty rozvracíš rodinu, protože nechceš být s nevěrníkem.

autor
3. únor 2025

@misaky nevím co předcházelo ani předtím nevěře. Já mám za to, že si žijeme hezky, nic nám neschází. Sex není tak často, ale je... Jsme zdraví. Nevím co mu chybí.Kdyz jsem se ho ptala, nedokázal mi odpovědět

areh
3. únor 2025

Určitě si něco dovolit můžeš. Jak pracuješ, plný úvazek? Kolik vyděláváš a kolik manžel? Budou se řešit alimenty, v nájmu si požádáš o příspěvek na bydlení. Máte společný byt, který si musíte vypořádat. Začátek bude nejhorší. Ale nic není nemožný!

autor
3. únor 2025

@areh díky. Já pracuji 10h denně, jsem zdrav. sestra. Mám jen denní, víkendy volné. Ale víc peněz nevytriskam..
Jde mi i o to ponížení, před kamarády, před rodinou.

autor
3. únor 2025

@areh já mám necelých 30k a manžel je u policie. Bere výsluhu a plat. Do péče mi děti nedá, o tom jsme byly na nože už predtim. A u stridavky se alimenty neplatí, ne?

lencaa11
3. únor 2025

Tak zrovna tohle bych řešila úplně nejmíň copak je to vaše ostuda ne jeho ne tak proč by jste měla bejt ponizena před kamarády a rodinou co jim je do toho 🤔

misaky
3. únor 2025

A ještě bych byla opatrná na tyhle zprávy. Pokud je to od někoho komu myslíš, že můžeš věřit pak bych to vzala jako svou výhodu, zkusila promyslet varianty, připravila se i kdyby jen plánem. Však to nemusíš vyřešit hned teď nebo do týdne. Pokud je to anonym může to být klidně zhrzená kolegyně, kterou odmítl (nikdy nepřestanu věřit v lepší konce i když nemám moc takových zkušeností). Ale i kdyby byl nevinný stejně není důvěra a komunikace mezi vámi ideální.

autor
3. únor 2025

@lencaa11 protože ho všichni milují. Pořád říkají, jak jsem si skvěle vybrala, jak je úžasnej táta a manžel. Že mi přálo štěstí...

autor
3. únor 2025

@misaky neznám autorku zprávy. Na fb není na profilu zadna informace. Ale obsah te zprávy odpovídá, že je z Ústí n./L... Kde byl na školení a tak. Proto nevím jak se k tomu postavit, ale vlivem předchozí zkušenosti jsem teď v prdeli..

misaky
3. únor 2025

Věřím, že to nepřidá, ale sama víš, že to tak není a ostatní nevidí pod pokličku.

areh
3. únor 2025

Není to ponížení! Vím, že ti sebevědomí srazil k zemi 😔 ale jak se říká, že v nouzi poznáš přítele, tak u mě to platilo milionkrát! Podporovali a podporují mne i ex kamarádi od kterých bych to nečekala. Bohužel se tohle děje velmi často.
Alimenty se platí podle výše mzdy i u střídavky. Občas je to tak, že si platí něco navzájem. Ale to je individuální.
Bude to hodně těžké. Držím pěsti!

misaky
3. únor 2025

rozumím, a asi většina lidí by na tom byla jako ty. Jen jsem chtěla upozornit i na tu možnost, že to pořád ještě nemusí být pravda.

marketa1218
3. únor 2025

Nejsem ve tvé situaci, ale nezůstávaj jenom kvůli dětem a kvůli tomu, co by na to řekli ostatní. Dožene tě to, ať už psychicky nebo zdravotními komplikacemi. Víš co, chlapi jak mají život na pohodu , tak se nudí a hledají nějaký adrenalin. Ne všichni samozřejmě , ale stává se to. Ale ty tady nejsi ta špatná i kdyby ho na krásu milovali všichni, on podvádí tebe. ( možná). Nemohla bych s ním každý den ulehat do postele a hrát si na happy family. Zničí to tebe, ne jeho.

jahodi
3. únor 2025

před nějakou dobou psala nějaká zdejší uživatelka, co v podobné situaci dělala. Začala si rodinné finance zařizovat tak, aby to nebyla ona, kdo odchodem ostrouhá. Jemu nic neřekla. Trvalo to nějakou dobu, ale až když měla k dispozici nedotknutelný finanční polštář, konfrontovala ho... Zvládla bys něco takového..? (a jako, i kdyby náhodou ta nová nevěra nebyla pravda, tak budeš prostě v lepší pozici s jistotou za zády)

lencaa11
3. únor 2025

Tak to bych jim to hezky ukázala jak je pan dokonalí tohle bych řešila úplně ze všeho nejmíň ..

patypresdevaty
3. únor 2025

Tak jako teď už asi nemáš co ztratit tím, že to na něj vybalíš.
"Nechat to být" můžeš, jen pokud jsi si jistá, že to dokážeš hodit za hlavu a nebude to nikde vybublávat. Což podle mě prostě nelze, kór když budeš žít v nejistotě, jestli něco bylo nebo ne.

izz76
3. únor 2025

Zeptej se manžela co to ma znamenat.. Zprava nemusi byt nutně pravdivá. Rekni mu na rovinu,ze pokud neni spokojeny ve vztahu, potrebuje ke štěstí jine zeny, nemusíte spolu byt.

suzanna123
3. únor 2025

Já naprosto chápu, že to nechceš řešit radikálně bez ohledu na důsledky, jenže to si musíš srovnat sama, jestli je pro tebe přijatelnější zavřít před tímhle oči a udržet rodinu a životní standard. Respektive jestli jsi schopná to ustát a stojí ti to za to. Pokud ano, tak bych tohle ignorovala a snažila držet si od manžela citový odstup, aby mě takové věci netrápily. Ale jak píšu, to musíš vědět sama, jestli toho jsi schopná, aniž by tě to ničilo.

misha31
3. únor 2025

No a nebude to prave kvuli sexu? Pises, ze spolu spite malo. Treba ma jine potreby, chce neco zkouset apod., no a nasel nekoho, kdo ma zajem experimentovat. Naprosto otevrene bych si s nim promluvila, chtela bych vedet, na cem jsem, zda je moznost to vyresit. Pokud on sam nevi, proc to dela, bude to holt delat porad - to bych od nej odesla. Plat nemas spatny, budes mit urcite neco z domu, kdyz te vyplati...

petrasipkova1
3. únor 2025

necelých 30 tisíc je na dnešek málo, však u nás nejsou nájmy pod 20 tisíc. Já bych asi byla chladnokrevná, chystala si život na odchod od manžela. Jiná práce by nebyla, někde v soukromé ambulanci, abys měla víc času. Snažila se získat nějaké finance. Manžela bych pozorovala jak se ke mně chová a asi klidně vyčkávala, protože si stejně nepomůžeš. Mám děti stejně staré a taky bych nechtěla jen tak odejít.

autor
3. únor 2025

Děkuju všem za zprávy ❤️

rebe
3. únor 2025

Přesně v téhle situaci jsem kdysi byla. Přišla zpráva, že mě podvádí. A věděla jsem o holce, která po něm jela jako blázen. Rozejít jsem se nechtěla. Řekla jsem mu, že jsem dostala takovou zprávu, že je pro mě nevěra nepřijatelná, že s ním chci zůstat a nechci, aby mě podváděl. Popřel to a už nikdy se nestalo, že bych měla podezření. Upřímně, je mi vlastně jedno, jestli mě podvádí nebo ne, myslím si, že to nemám šanci uhlídat. Ale zničilo by mě být v situaci, kdy mám podezření, trápím se, řeším. On to ví, takže jestli se někdy rozhodne mě podvést, ví, že nesmím mít ani stín podezření. V tvé situaci bych radila postupovat stejně, být upřímná a přímá. A uvidíš reakci. Pokud se přizná, opravdu si tvou důvěru nezaslouží a začni to řešit. Pokud to popře, řekni mu, jak zásadní to pro tebe je a že nevěra by byl důvod k rozvodu. A takx uvidíš, jak zareaguje a jak mu na tobě a na vás tudíž záleží. Poradit někomu cizímu "to já bych nikdy" je snadné, ale v té situaci s partnerem, otcem tvých dětí, milovaným mužem, je to fakt jiné. Potřebuješ si sama ujsnit, co vlastně chceš, ale do doby, než se rozhodneš něco měnit, je naprosto namístě, aby se trápil a řešil to i ten, kdo to zavinil.

barulina
3. únor 2025

Manžel je u PČR a bere výsluhu a plat, to je ale civilní zaměstnanec ne? Protože dohromady to nelze, jsem policista. Co se tyce toho kdo rozbiji rodinu, ty to nejsi a za další, děti ti určitě nevezme, nejsi fetak, alkoholik nic. Z bytu té, pokud odejdes bude muset vyplatit, alimenty, vyzivovaci povinnost i na tebe. V případě tvého najmu příspěvek. budeš se mít ještě krásné 😊 ja byla sama s 8 letou a miminem a vše jsme zvládli, zvládneš i ty. Život je jen jeden

elis16
3. únor 2025

Když už to udelal jednou, tak teď bych to nenechala být a řešila to radikálně. A názor okolí by mi byl taky jedno, oni s ním nežijí.
Já bych nedokázala byt s chlapem a vědět, že své nadobicko strká jinde, nedokázala bych se přetvarovat, že je vše ok.

sonaxoxo
3. únor 2025

@jahodi naprosto souhlasím.👍 Jemu bych nic neříkala a jen bych šetřila a šetřila..🥳 Samozřejmě, že to nebude hned, ale děti zas budou o krapet starší a pak uvidíš sama..ale jestli to opravdu dělá, tak opravdu šetřit a pryč. Chtěla bych pak vidět ten jeho výraz.😡

reeeza
3. únor 2025

Taky se přikláním k tichému šetření a dát si čas se od něj finančně I emočně odpojit. Myslím že důvěra je v háji. Takový vztah by byl jen trápení...Byť je samozřejmě škoda že se rozpadne rodina.

Nebo si promluvte otevřeně, neměl manžel snahu s tebou třeba mluvit o četnosti sexu? Neříkal ti třeba že je to na něj hodně málo? Tím nevěru neomlouvám, ale ze zkušenosti vím, že mít rád sex a mít partnera/ partnerku věčného odmítače je velmi frustrující a člověka to časem může přestat bavit.

Osobně nevěru omlouvám u lidí kteří měli dlouhodobou snahu nedostatek sexu řešit uvnitř vztahu, snažili se o tom mluvit a napravit to..ale byli dlouhodobě nevyslyšeni, odkopáváni atp..