Manžel si žije jako za svobodna

sfet
13. dub 2022

Prosím Vás, jsem já paranoidní nebo nenormální, ale....manžel od prosince chodí lyžovat a já se synem jsme tam byli s ním jen jednou. Teda já jen coby chůva, protože on se potřebuje pořádně projet a kdo by byl s dítětem, já tak dobře lyžovat neumím, tak je škoda - jako nádherný důvod. Taky tak brzo ani vědět nebudu s takovým přístupem, prostě máš tam vyhodí a precházejte se tady 6 nebo 7 hodin. On tam chodí s kamarádem, které vždy, naprosto vždy bere svoji přítelkyni i s dítětem tam, někdy i děti t prvního manželství a vždy se u hlídání toho nejmladšího prostřídali, aby lyžovala i ona, to u nás nehrozí, to je problém. Sice moje lyže se brali, ale tím to haslo a končilo. My s ním moc chodit nemůžeme, malý začal chodit do školky, tak imrvere nemocnej na hromádce, já taky chytám v open Space kde co, ale on si klidně odjede i na celou sobotu, už asi 4x to bylo absolutně naposledy. Kamarád zavolá, on nakluse a moje pocity ho nezajímaji. Jsem já sobecká nebo ne úplně v pořádku, i teď v neděli tam chce jet, protože zase klasika poslední šance..

klokanka31
13. dub 2022

@sfet Já bych ho teda hnala svinským krokem.

cilkat
13. dub 2022

@sfet A je to jen lyžování, který je jeho extra vášeň, nebo ho koncem sezóny nahradí třeba fotbal?
Za mě by to bylo možná tolerovatelne, kdyby fakt šlo o jednu konkrétní aktivitu (lyžování), která je pro něj prostě tak důležitá, že se "přestane ovládat ". Ve všech ostatních případech by měl chlapeček (míněno manžel, ne syn) pěkně rychle dospět.

vikinkav
13. dub 2022

A ty nemas zadny konicek, ktery provozujes sama bez manzela a ditete? Vzdyt se muzete prostridat, ty jdes do divadla jeden vikend, on lyzovat ten druhy. Tak se s nim dohodni, aby ses necitila zavrena doma. Nebo jed taky a trvej na stridani 🤷‍♀️ snad se umis se svym muzem domluvit, jak stravite volny cas.

prejeta_zaba
13. dub 2022

No tak to je jednoduché - tebe někdo do toho auta dává násilím? Zůstaňte doma a udělejte si program podle sebe, ne? Přece nemusíš 7 hodin mrznout dole pod svahem. Ať si manžel v sobotu zalyžuje, v neděli ráno oznam, jdu tam a tam, vracím se večer, nazdar. 🤷‍♀️ Plus každé úterý a čtvrtek chodím cvičit, o syna se postaráš. Bez výčitek, bez prostoru k vytáčkám, prostě tak to je a ať se s tím manžel smíří po svém. On se tě taky neptá na svolení, dítě je obou stejně, ne? Takhle jste na nejlepší cestě být co nejrychleji od sebe. Ty věčně vytočená, on o to víc utíká, spokojený není ani jeden. 🤷‍♀️

sfet
autor
13. dub 2022

@prejeta_zaba no my dva nepůjdeme nikam, protože zase nemocní oba na hromadě.

bara88
13. dub 2022

@sfet a tak že si nemocná za to manžel nemůže ne?

marketa1218
13. dub 2022

@sfet Manžel letos začal hrát fotbal, spíš se k tomu vrátil z mládí, chápu že ho to asi baví, ale já jsem s dcerkou 2, 5 prakticky pořád sama. Přijede z práce, chvilku s malou polaškuje, jede na trénink, v sobotu nebo v neděli zápas. Do toho aktivity u hasičů. No,jako co bych ti povídala, hodně mě to že začátku vytáčelo, že na nás nemá vůbec čas. Já tady nemám ani žádné kamarádky, nebo kam bych občas mohla zmizet. Někdy to na mě strašně padá, ale řekla jsem si dost. Když může manžel, tak i já, začnu s chuzí z holema, seberu se a půjdu, něco pro sebe udělám, odpocinu si trošku i psychicky od malé a manžel bude chvilku taky s dcerkou. Musíš si taky něco najít, pak budete spokojeni oba.

klokanka31
13. dub 2022

@prejeta_zaba Neměli by se ale snažit trávit čas společně jako rodina?

krisstina93
13. dub 2022

No a on taky někdy dítě hlídá, abys ty měla čas na nějakou svoji vášeň? Pokud jde jen o lyžování, tak bych mu to nechala, když by jinak fungoval normálně. Že jste nemocní, za to taky nemůže ne? Pokud vyloženě neumíráš, tak mi zas přijde sobecké ho třeba nutit sedět s vámi doma. Ale pokud ty jedeš non stop a on zas neumožní tobě se někde v klidu odreagovat, tak to je špatně no.

zuzineckah
13. dub 2022

@sfet když si nemocná ty i dítě, tak přeci nejedete na hory, ne? Když s ním jedete a velkoryse teda naloží i tvoje lyže, pak je tohle chování neakceptovatelné a rozhodně bych ho netolerovala. Bych si připadala jak ocas...🙄 My jezdíme na hory pravidelně, i zítra jedeme, ale neexistuje, aby si manžel vyrazil jak svobodný mládenec a mně nechal děti na krku 😀 Já jsem po operaci kolene, takže taky už nikdy nebudu Alberto Tomba, ale abych někde stála jako kůl, to ani náhodou. Děti už jezdí dobře (naučil je to primárně manžel, něco málo instruktoři), modré i červené sjezdovky dávají s přehledem. Takže když si chtějí zadovádět, tak jedou s ním na červenou, když jsou unavení, tak se mnou na modrou (na tu červenou jedu taky, ale ne tak rychle). Když si chce muž užít krásnou lyžovačku v klidu, zaplatí si fresh track👍 Otázka je, zda jsou u vás problém jenom hory, nebo se tak chová i jindy...

editah222
14. dub 2022

Já to asi nechápu, manžel byl 4x sám lyžovat a to znamená, že se nezajímá o rodinu a žije jako za svobodna?
Já travim ročně asi 10 víkendu bez manžela a děti, nepřijde mi na tom nic divného 🤷‍♀️.

prejeta_zaba
14. dub 2022

@klokanka31 Však jo, to se přece nevylučuje. Máš 50 víkendů v roce, plus určitě se nevrací každý den z práce v 9 večer. Stačí chtít, jde ledacos. 🤷‍♀️ To, že si manžel jede párkrát za zimu zalyžovat ještě přece není důvod k rozchodu. Někdy můžou jet s ním, udělat si výlet někde okolo, se synem si zasáňkovat - nemusí přece stát 7 hodin pod sjezdovkou jak tvrdé Y (měli by se tedy i střídat na těch lyžích, ale to je na domluvě), jindy může zakladatelka říct, sorry, my nejedem, udělat si program se synem po svém a třeba neděli trávit jako rodina, jindy zas půjde někam ona a hlídat bude muž. Vždyť je to jenom o domluvě.

ilonne
14. dub 2022

@klokanka31 to sice ano, ale snad může mít každý i své koníčky a prostor pro sebe.

kakba
14. dub 2022

@sfet nechapu, proc mu neco nereknes. Me pripada, ze spousta paru jen vedle sebe zije, vubec spolem nemluvi a pak si jeden na druheho stezuje. Rekni mu svuj nazor. Pises jen o lyzovani pouze 4x. To je jako fakt nic. Prid k nam. Ukazu ti nas kalendar, jen s tim rozdilem, ze vic vikendu bez rodiny mam ja.😀 tvuj volny cas je jaky? Tvoje dite ma i tatinka. Sbal se a vyraz nekam.

zuzineckah
14. dub 2022

@ilonne to samozřejmě může, ale když se teda vypraví někam společně, s tím, že jedou na rodinný výlet, tak by se podle toho měli chovat. Oba.

ilonne
14. dub 2022

@zuzineckah to nepopírám 😉

klokanka31
14. dub 2022

@ilonne Tak já nevím, asi další důkaz že my pocházíme asi z Marsu... Mého manžela a ani mě by nenapadlo trávit volný čas bez rodiny. Jako jo, on si zaleze k počítači a chvilku si hraje, ale jak říká - furt ví že jsme s ním doma 🤷‍♀️

sfet
autor
14. dub 2022

@kakba když já někam náhodou chci jít sama, třeba jen 3 hodiny, no tak je z toho bouřka, vyčítá mi kde co, dokonce i jízdenku na městský autobus, co všechno z toho mělo být, proč třeba jdu na jógu, proč za ty peníze nenakoupim, proč nejsu s klukem (vždyť jsem s ním porad), pak mu řeknu ty jeho lyže, pak mi řekne, že to je jiné a už je ohen má střeše, ale jit já celý den někam? Ne. Jednou jsem byla 2 hodiny na jednom workshopu a psal mi co půlhodiny, žesly chodí ke dveřím a vyhlizi mě, ať přijdu a kde jsem atd. Takže někam odjet celý den s že bych to potřebovala, to nehrozí.

klokanka31
14. dub 2022

@sfet Tak ale to nebude problém v lyžích ale v tvém manželovi.

ilonne
14. dub 2022

@klokanka31 Tak to nechápu - manžel jednou týdně hraje hokej,mimo sezónu chodí běhat - proč by nemohl. Já zase chodím s holemi a cvičit. Myslím, že každý má mít právo na své zájmy.

ilonne
14. dub 2022

@sfet Tak to je ovšem problém ve vaší komunikaci.

emillyhk
14. dub 2022

@sfet Takže on může utrácet peníze za svoje koníčky a ty ne? To je blbý, to by mi teda vadilo hodně... Nevím, jak velké máš dítě, ale asi bych se co nejdřív začala poohlížet po nějakém přivýdělku. A žádné jesle, apod., ať hlídá manžel. A asi bych se úplně neptala, ale oznámila bych mu, že to bude tak a tak.

zuzkasim
14. dub 2022

@sfet Kdo platí ty permanentky na vlek? Protože ty stojí docela pálku. Nevím, máme finance společné a nemáme problém s tím, když si jeden něco koupí, pokud na to je. Takže muž si koupí komponenty na svůj koníček, já zase třeba víc investuju do něčeho jiného. Pokud mi něco přijde už moc nebo se zůstatek na účtu blíží nule, pobavíme se o tom, že teď je potřeba nákupy lépe rozmýšlet, ale nákupy nás obou, ne jen jednoho. Píšeš, že dítě chodí do školky, předpokládám, že jsou mu tedy minimálně 3. V tu dobu už se může učit lyžovat i dítě. Takže jako rodinný program bych si dovedla představit výuku dítěte nebo dítě v lyžařské školičce (mnozí jsou toho názoru, že je to lepší než učit vlastní dítě) a rodiče si zalyžovat spolu. Každý rodič je pyšný na to, když má dítě zájem o jeho oblíbený sport a těší se na společné zážitky. Někdy si může chlap vyjet sám. Pokud jste s dítětem momentálně nemocní, tak asi zůstanete doma, ale nemyslím si, že by musel mít zkažený víkend i chlap a v takovém stavu, že byste umírali a musel se o vás starat, asi nejste. Vůbec nevím, co bys vlastně chtěla. Ujasni si to a zkus říct i manželovi.

loylii
14. dub 2022

@sfet jezdi každou sobotu? Já bych to tak černě nevidela, pokud v týdnu jde z prace domu a nikde netrajda. V našem případě bych byla rada, ze si odpocinu. A občas bych dítě dala k babičce a na to lyžování bych jela taky😇.. A jinak, u nás to je tak, ze chlap má 2x týdne večer po praci sport na cca 2h. Ale já mám koníčku časově náročných více, tak mohu pomlčet😅 Dobra zprava pro tebe: lyžování mu brzo skončí😇

klokanka31
14. dub 2022

@ilonne Ale to jo, ale je fajn když mají lidi zájmy společný a můžou je dělat spolu...

levandule_k
14. dub 2022

Ono není problém, že chce lyžovat, ani to, že si chce zalyžovat sám, ale problém je ten jak ti to zdůvodňuje, že ti říká, že tak dobře lyžovat neumíš, tak máš být s dítětem. Jako to, že nelyžuješ jak Ester Ledecká, fakt není důvod k tomu, abys nejezdila sama třeba hodinku dvě na svahu a musela kvůli tomu být s dítětem. Já bych dítě dala do lyžařské školičky na tu dobu.

Není tvůj partner žárlivec, co by tě měl nejradši doma pod zámkem, abys na sobě šetřila a on si bude dopřávat. Chce full servis a pečovat o dítě máš ty, on si s ním někdy milostivě pohraje, když bude náhodou mít čas a chuť?

Já tady čichám hlubší problém. Říká ti, že nemáš nárok něco dělat, ale on to dělat může, máš se starat o dítě, protože dítě chce maminku a on to dítě nezvládá, vyčítá ti peníze.

Budeš se muset za sebe postavit a nenechat se natlačit do kouta, pokud v koutě jsi, tak holt vylézt a zabojovat. Nenechat se zastrašit výčitkami, manipulací, jeho uražeností a nevím, co vše umí předvést.

zrzinda
14. dub 2022

@sfet Tak takovýho chlapa bych hnala svinskym krokem. Ano, lyže jsou jeho koníček, ať jede, naprosto v pořádku. Ale ty přece nebudeš sedět doma jako husa.
Ze mě by bylo v pořádku se prostřídat, plus teda pak podnikat společné věci. Manžel chodí docela často běhat, ale vždycky až po tom, co máme vykoupano a uspano. Proste je to vždycky o domluvě. Já jdu pak s holkama posedět, zacvicit si, všechno úplně v klidu.
Ale uprimne chápu, ze te to štve. Kdyby měl chodit jenom on a já sedět doma, tak bych byla fakt naštvaná.
Je tvuj manžel schopnej se o syna sám postarat?

zuzineckah
14. dub 2022

@sfet tak tohle by na mne zkusil jednou…😎

orchidis
14. dub 2022

@sfet Četla jsem jen první a poslední příspěvek a je to jak z ženského časopisu o manipulátorech a psychopatech. Jako jestli tě nenechá jít ani na workshop jednou za čas, tak zdrhej, protože tohle skončí blbě. Že on si lyžuje samo o sobě problém není. Jestli ale tebe takhle omezuje, je to problém velký.

9radka9
14. dub 2022

@sfet přesně můj táta 🙈 prostě sobec, zarazila bych to hned, netrepet tohle, jinak skončíte jako moje máma, nic moc, opuštěná pred důchodem