Manželství bez sexu. Je šance, že se to někdy spraví?

hrabkalka
13. únor 2014

Ahoj holky, už moc nevím jak dál. S manželem jsme 10 let, z toho 2 roky manželé. Donedávna jsem měla pocit, že náš vztah je dokonalý. Zařídili jsme si společné bydlení, vzali se a počali miminko, které jsme oba chtěli. Tím ovšem začaly naše problémy ☹ Od pokročilejšího těhotenství se mnou manžel nechtěl spát a ochladly i veškeré ostatní citové projevy z jeho strany. Dneska je malému 13 měsíců a dosud jsme spolu nespali ☹ V průběhu těhotenství jsem problém i po konzultaci s manželem viďěla v tom, že už moje postava nebyla jako předtím. Pořád jsem doufala, že až porodím, dostanu se do formy, že se to vsěchno upraví. Ovšem nyní už mám zpět svou štíhlou postavu a stále nic. Nyní manžel tvrdí, že má se mnou psychický problém, má prý blok, který vzniknul prý mým chováním, že prý ho pořád hlídám, sekýruji apod. Nemyslím si, že by to bylo až takové, ale přece jen začátky novopečené maminky, kór s náročným miminkem jsou prostě náročné, co si budeme povídat. Taky mě prý už prostě nevidí jako milenku, ale spíš jako matku a ženu, která se stará o domácnost ☹ Je mi to moc líto - nevím co s tím. Moc se snažím, starám se o sebe, chodím cvičit, myslím, že vypadám lépe než kdykoli předtím. S manželem to ale ani nehlo ☹ Tvrdí, že by si strašně přál, aby po této stránce bylo mezi námi vše vpořádku, že chce být s námi, ale že si prostě nemůže pomoct ☹ Myslíte, že je šance, že se to někdy spraví? Už jsme spolu navštívili i rodinnou poradnu ovšem žádný valný efekt to nemělo ☹

andelka
13. únor 2014

Myslím že nespraví. Buď to přijmeš, nebo se budeš dál trápit. Promluvte si o tom, co tedy dál.

veronika.h
13. únor 2014

@hrabkalka Ahoj a jak vypadal váš sexuální život před miminkem? Nemohl by mít manžel někoho jiného?

hrabkalka
autor
13. únor 2014

@veronika.h před miminkem právě bylo vše v pořádku, spali jsme spolu několikrát týdně, což si myslím je po tolika letech zcela ok.

andelka
13. únor 2014

A u porodu byl? To co vykládá může být klidně kamufláž jiného problému, poněkud intimnějšího, o kterém chlap jen tak mluvit nebude . Ale pokud byl schopný ti říct že se mu nelíbíš jako dřív, nebo že tě bere víc jako matku než milenku, tak to byl otevřený docela dost.
Ono je těžko dát třeba nějakou dobu, a pokud se to nezlepší tak.. Tohleto nejde změnit jen tak do určitého data a ještě že se to musí.
Drž se. Moc dobře vím jaké to je. 😔

hrabkalka
autor
13. únor 2014

@veronika.h to že někoho má mě samozřejmě taky napadlo, proto jsem teď taková podezřívavá a žarlivá, ale tvrdí že prý ne... Vždy když se ho ptám jestli chce být vůbec s námi, tak prý rozhodně 😒

hrabkalka
autor
13. únor 2014

@andelka ano u porodu byl. Ale porod byl naprosto bezproblémový, bez komplikací, malý byl na třetí zatlačení venku. Ale jak jsem psala, ono ty problémy už začaly víceméně v průběhu těhotenství...

ladie
13. únor 2014

@hrabkalka já bych zkusila sexuologa.

veronika.h
13. únor 2014

@hrabkalka Rozhodně nehledej chybu v sobě, spíš mi přijde, že má nějaký problém tvůj muž a stydí nebo nechce ti to říct. Dotýká se tě, hladí? myslím jen tak, nesexuálně, láskyplně? U nás je to spíš naopak, já jsem s manželem 12 let a vášeň je z mé strany totálně fuč, mám jiné potřeby, co se četnosti sexu týče, než on, ale velmi otevřeně o tom spolu mluvíme a hledáme cesty, aby byli spokojeni oba dva.

willow4
13. únor 2014

...to by mě zajímalo jak tedy své potřeby řeší... nevěřím, že žádné nemá 🙂))

hrabkalka
autor
13. únor 2014

@veronika.h ne, nic ☹

@willow4 vidím to bohužel stejně ☹

marketnieuw
Autor odpověď smazal
Zobraz
veronika.h
13. únor 2014

@hrabkalka To je smutné ☹. mluvíte spolu o tom nebo ne? Má nějaké sexuální potřeby?

andelka
13. únor 2014

@hrabkalka taky jsem si to myslela, porod v pohodě..a nakonec to bylo ono, akorát jsem to rok nevěděla. I v těhotenství se choval stejně jako tvůj, od 4měsíce nic. Po porodu 13měs. nic, nešlo to. Pak se to začalo zlepšovat, i druhé dítko přišlo, v těhu celkem ok..a pak zase rok nic, zas nějaký problém. Komunikace v troskách, vztah taky. Momentálně se rozvádíme.
Nechci to moc do detailu řešit, kdyžtak IP 😉

smolinek
13. únor 2014

Mluvit, nesekýrovat, netlačit na pilu. Jak holky psaly, zkusit třeba sexuologa. Pokud nejeví manžel snahu, tak upřímně myslím, že s tím asi nepohneš, ale zkuste si vybavit začátky vztahu. Co jste měli rádi, co Vás na sobě přitahovalo atd... 😉 U nás byla taky krizovka a pozvolna se to rovnalo, chce to čas a oboustrané pochopení. Nebral si tě přeci z domucení a mimčo jste plánovali společně 😉 Držim palce

wisttit
13. únor 2014

Ja bych Te jen chtěla uklidnit, ze rozhodne nejsi jediná kdo tohle prožívá. 😉 Řekla bych, ze mít dítě je jedna z velkých zkoušek vztahu. Trávíte spolu nejaký čas jen vy dva?

hrabkalka
autor
13. únor 2014

@veronika.h ano, mluvíme spolu o tom, i když samozřejmě těžko říct do jaké mi ty mi říká pravdu. Sex mu taky chybí, ale prostě mu to se mnou asi nejde (ani se nepokusil)

@wisttit teď už ano, malého jsem do roka často kojila, takže to ani moc nešlo, ale teď už jsou chvilky, kdy babičky pohlídají a můžeme být spolu sami.

kopretina17
13. únor 2014

@hrabkalka Ahojky, normální to není v žádném případě, a jestli to tvému manželovi nechybí, tak je to vyloženě téma pro sexuologa, na nic nečekej a pokus se zařídit pro oba odbornou pomoc, případně poradí tvoje gynekoložka, kam se obrátit a výmluvy na miminko jsou zbytečné, protože intimní život je přece nutný pro správně fungující vztah 😔 Takhle se za chvíli odcizíte, přece spolu takhle nemůžete fungovat? Pokud by to trvalo pár týdnů, ale rok to opravdu není normální a tipuju, že manžel někoho má. Ale ty přece nepotřebuješ zbytečné nervy a podezřívání, takže na nic nečekej ☹
Možná jsem to napsala moc tvrdě, moc držím palečky, ale snaha z jedné strany takhle bezvýsledná, to přece není život a až se v tvém životě objeví někdo, kdo tě hezky pohladí, mohlo by možná i tebe zamrzet a červíček začne hlodat 🙄 A rozhodně nesouhlasím s radou, že nejsi sama, to asi bohužel nejsi, ale člověk přece to mazlení k životu potřebuje, nejsme ze dřeva

yagga
13. únor 2014

Ahoj zkus navrhnout víkend někde sami bez dítěte pokud máš možnost že pohlídá babička. Pokud by na to přistoupil třeba změna prostředí a jiný program pomůže.
A není problém z manželovo strany ve funkci? To spousta chlapů taky schovává za kde co.

laurital
13. únor 2014

@hrabkalka Takže jste spolu rok a půl "jen" nespali nebo neměli žádný intimní kontakt?
Osobně bych také zkusila ne víkend, protože dva dny nic nevyřeší, ale alespoň čtyři dny sami v jiném prostředí a návštěvu sexuologa.

wendy_
13. únor 2014

@hrabkalka my jsme s manzelem spolu uz skoro 12 let. A po te, co prisly deti, tak taky na tom nejsme nijak zarne. Ale bez sexu nejsme, jen nemame ani cas ani tolik chut. Vsechnu energii spotrebuji deti. Zkusila bych podniknout malou dovolenou bez ditka. Dite dat k babicce na hlidani a zkuste si uzivat jen sami sebe. Treba zajet nekam, kde to mate radi, kam jste jezdili za svobodna.

hrabkalka
autor
13. únor 2014

@laurital intimní kontakt máme vyloženě jen takový typu pusa ráno a večer, sem tam obětí či plácnutí po zadku. To ani moc jako intimní kontakt nazvat nejde ☹

hrabkalka
autor
13. únor 2014

@wendy_
@laurital
Holky a myslíte, že na té případné dovči mám být já ta iniciativní, nebo čekat, že přijde s něčím manžel?

laurital
13. únor 2014

@hrabkalka Já bych to vzala do svých rukou 😉 , domluvila alespoň čtyři dny a jeďte.Žádný stres a plánování, aby se manžel měsíc dopředu nestresoval, že tam bude muset sexovat, že budete probírat váš intimní život atd...Ne, nic takového, prostě relax, první dva dny bych to nechala volně plynout a ani bych nezaváděla na "problém" řeč a až by trochu vypnul uvidíš, kam až tě k sobě pustí, teď tedy myslím duševně 😉 ..

uztotakbude
13. únor 2014

Já bych ještě zkusila totální okořenění. Něco naprosto nečekaného, vzrušujícího. Zakázané ovoce nejlépe chutná. Takže ven, trošku připít a pak to zkusit někde venku, kde hrozí, že vás u toho třeba někdo chytne. 😉

pralinkamersi
13. únor 2014

Nečetla jsem komenty,ale myslím,že by se hodilo,kdyby začal mít důvod žárlit,začít se chovat s nezájmem,vyjít si třeba večerona kafe ať je to kámoška,kdokoliv..ať taťka hlídá...vzít si něco hezkého a zároveň ,,sexy,, takhle 2x,3x,nevím jak jste na tom se společností...kdyby tě viděl se bavit s někým jiným,samozřejmě chlapem...třeba mu tam časem v hlavě začne hlodat a když budeš lhostejná k němu,začne si tě pak víc všímat..chlapy chtějí dobývat,to co mají doma ,,na stole,,je už moc nebere..

laurital
13. únor 2014

@pralinkamersi
@uztotakbude Holky já vám nevím, ale tohle by snad mohlo fungovat v situaci, kdy by měli jen problémy nebo ochladnutí.Ale oni už prakticky dva roky nemají vůbec žádný, byť nekoitální, sex a to podle mě musí být nějaký psychický blok, který neodbourá flaška vína nebo koketování.

bjoucik.15
13. únor 2014

nejsi na tom sama to fakt ne.... Hodě dost to kazí komunikace. pokud spolu nemluvíte,jde vztah k šípku... Mám to samé s manšelem, až na to že máme 5měsíců po svatbě :( co se sexu týče, tak ten nemáme vůbec. Nejdřív to nešlo po porodu,pak byli záněty dost za sebou a pak jsem podstoupila konizaci a výsledky po špatné,takže mě možná čeká další :( od Listopadu bez sexu,a dost nám to přitěžuje :(

granda
13. únor 2014

HELE HOLKY A VY NEMÁTE RUCE??? A CHLAP TAKY???

granda
13. únor 2014

@uztotakbude JOJ TO FUNGUJE A CHLAP SE K TOMU NECHA KRASNE STRHNOUT,,, mam to také za sebou a planuji další akci na tuto sobotu"!!!

kristyn.g
13. únor 2014

@hrabkalka ahoj, nejsem moc kompetentní radit. Problém je proč tě tak vidí, jako matku a domácí spotřebič... Můžete třeba trávit málo času sami, žádná dovolená, žádná společná zábava, nemá důvod žárlit, věnuješ všechen čas dítěti.... Když byste si dali dovču a dítě by někdo hlídal mohli byste třeba někam vyrazit, na zábavu na večeři atd, vyfikneš se aby viděl že po tobě třeba chlapi koukají... to by mohlo zabrat. Potom jedině zkusit toho sexuologa.