Matka s dvěma dětmi, na co má nárok?

deee23
23. kvě 2017

Dobry den, chtela bych Vás poprosit o radu, rozchazime se s pritelem, mame skoro dvouletou holcicku a za 4 mesice mame druhatko. Pritel zacal hrat automaty a uz se TO s nim neda vydrzet. Nasla jsem si byt za 8000,- i s energiema, u nas ve meste je těžke neco najit pod tuto castku.
Beru Rp měla jsem ho na tri roky, tejden byla pozadat o zvyseni a daji mi 250,- kc na vic. Takze +-6360,- i tak prijdu o 50000 jak poradim druhe. Beru prispevek na dite 500,-
Na co mam jeste prosim narok? Da se TO utahnout? S pritelem se chceme po 7 letech rozejit v klidu a nechceme jit k soudu. má psanou min.mzdu a ja narok na materskou nemela. Pan co budu mit od nej byt nam tam da trvaly pobyt.

Predem Vsem moc děkuji, na uradech mi rekli ze musi byt soud. A dal se se mnou nebavili

mlynkova85
23. kvě 2017

Jediné na co bys mohla mít nárok od státu je příspěvek na bydlení. Ale nejsem si úplně jistá jestli tam nebudou počítat i přítelův plat i když spolu nebudete žít. To by ti měla říct paní na socialce. Ale nepočítej, že ti dají nějakou převratnou částku.
A máte s přítelem vyřešené alimenty na děti a na tebe? Vím že se určitě chcete rozejít v klidu už proto bych si nechala soudem vyměřit alimenty a měla bych klid věděla bych kolik přesně mi má platit a nemusela bych se pak dohadovat jestli zaplatil nebo ne.

deee23
autor
23. kvě 2017

@mlynkova85 Nemáme právě vyřešené nic, včera když jsem mu to řekla že by bylo nejlepší se nějak dohodnout - tak řval...nechce k soudu.

mlynkova85
23. kvě 2017

Nevím pokud máte jasno v tom u koho děti budou a kolik od něj budeš chtít alimenty tak stání u soudu je na půl hodiny na další soudní jednání už se nemusíte dostavit ani jeden.

koordinatorka_odboje
23. kvě 2017

@deee23 prispevek na bydleni je podle trvaleho bydliste. Jako osamela matka s dvema detmi bys mela mit narok na doplatek na bydleni, hmotnou nouzi, prispevek na deti. Ale pocitej s tim, ze budes potrebovat mit stanovene alimenty od pritele, na urade se totiz budou pidit po veskerych tvych prijmech.

deee23
autor
23. kvě 2017

@koordinatorka_odboje takže stejně pro mě jako pro osamocenou matku bude nejlepší když to poženeme k soudu, jinak to prostě nezvládnu a přítel nebude ten, který by mi dal 3000,- abych nemusela řešit alimenty..

koordinatorka_odboje
23. kvě 2017

@deee23 nejsem si jista, jestli se vyzivne da resit bez soudu, pouze dohodou. Mozna by pisemnou dohodu na urade take akceptovali.