Mladé maminky a dvě děti brzo po sobě

ancickahyksova
26. čer 2016

Ahojky,je tu mezi vámi nějaká maminka,ktere je kolem 20 let a má dvě děti chvíli po sobě? Jsem ve 12 tt a až se miminko narodí,synkovi bude 19 mes.Mimco je plánované stejně jako první,ale bohužel od spousty lidí slycham,ze to bude zahul,az se mrne narodí...Docela me to mrzí,protoze si myslím,ze to zvladlo spoustu ženských,tak proč ne já.Nebo je to opravdu tak náročné? Díky 🙂

ancickahyksova
autor
26. čer 2016

Jinak mě je 23,pry jsem na to moc mladá...Mě to nepřijde...

tulikiss
26. čer 2016

@ancickahyksova mam od sebe deti rok a skoro trictvrte a prvni rok byl fakt mazec. ale jak prezijes prvni rok dva tak pak uz je to fajn.

urtica
26. čer 2016

@ancickahyksova Hele, moje neteře jsou v tomto věkovém rozdílu a ano - začátek byl náročný,ale pak si to rodiče nemohli vynachválit...děti si spolu hodně vyhrály...to zas u sourozenců s větším věkovým rozdílem moc nezažiješ.
Pro zajímavost - do mě pro změnu vrtají, abychom šli rychle do druhého a malá měla sourozence (nechceme, dcera je náročná a necítíme se na to).

andelka
26. čer 2016

Je to náročné, ale jaksi si s tím prostě budeš muset nějak poradit. Taky záleží na spoustě proměnných,jak moc náročné to bude. Já mám děti 22 měsíců po sobě, a bylo mi teda skoro 29 a stejně jsem to slýchala. Každá prostě zvládne jak umí, vrátit se to jaksi nedá 😅 První dva roky byly hodně náročné, pak zas to bylo náročné protože u staršího se vyklubala neurovývojová porucha (o které jsem nevěděla dlouho, jen že je jiný a je to s ním náročné). Teď vidím už hodně pozitiv.

jasamin
26. čer 2016

@ancickahyksova - ahojky. Já měla 23 když se mi narodilo první dítko, hned 18měsíců na to druhé. U toho jsem dálkově studovala vysokou školu. Zvládla jsem to a jsem ráda, že už to mám za sebou 🙂. Bylo to vážně náročné, ale myslím si, že to bylo hlavně tím, že jsem do toho studovala a bohužel jsem byla na všechno opravdu sama. Nebála bych se toho. Dneska už mám děti tři a je mi o pár let víc 🙂

soyevita
26. čer 2016

@ancickahyksova Mám děti 15měsíců od sebe.Občas to byl záhul,hlavně když byly nemocné.Ještě jsem k tomu měla 3dítko.Ale zvládnout se to dá,pak si spolu pěkně vyhrají🙂

baraz
26. čer 2016

dcera se mi narodila ve 24 letech, syn ve 25 . rozdíl 16m a nijak hrozné to nevidím... jsem spokojená 🙂

sakalpredator
26. čer 2016

Ahoj. Me bylo 22 let kdyz se nam narodil Vasik. Byl neplanovany ale manzel to vzal moc dobre a byl rad. Kdyz bylo synovi asi 7 mesicu, zjistila jsem, ze jsem opet tehotna. Bohuzel az v desatem tydnu a to se mi zdalo na potrat uz pozde. Tak jsme se s manzelem dohodli, ze do toho pujdem znova. Kdyz jsme se navic dozvedeli, ze to bude opet kluk, byl manzel stastny, ze bude mit dva syny.
Jsou od sebe 14 mesicu. Jasne, daji zabrat...ale na druhou stranu si rikam, ze si to odbydu najednou a pak budu mit "klid" 🙂
Ted mame problem s bydlenim. Jsme v podnajmu v garsonce a setrime, abychom mohli do vetsiho. Chceme, aby kluci meli svuj pokoj.
Ty to taky jiste zvladnes. Stejne jako mnoho dalsich pred nami a po nas 🙂
Preju hodne stesti 😉

andelka
26. čer 2016

Mě akorát přijde pořád vtipné rčení "aspoň si krásně vyhrají". No, čekala jsem na to snad 4 roky, kdy si budou hrát spolu, fakt spolu si hrají poslední rok, hned vymyslí nějakou blbinu, ale mají rádi stejné věci, když jsou to dva kluci blízko věkově, ale při těch hrách nadělají tolik kraválu a strhne se tolik bitek a řevu s náporem na moje nervy..že si říkám, že jsem byla padlá na hlavu, že jsem věřila a čekala na to, že si spolu budou hrát a bude to pozitivní věc. 😅
Co je príma je stejný režim.Vymýšlím jen jeden program protože se hodí pro oba, chodí stejně spát, koupou se spolu..

andelka
26. čer 2016

@sakalpredator my máme 2+1, vždycky jsem měla nějakého synka v posteli, spím s nimi i teď a ani oni vlastní pokoj nechtějí. Přijde to asi za rok ,až půjde starší do školy a přistěhuje se k nám přítel, tak půjdeme do většího, a budeme už rozdělení.

soyevita
26. čer 2016

@andelka Asi záleží na dětech,ty dvě malé si spolu už brzy pěkně hrály a ta nejstarší jim brala hračky,nebo je provokovala,jinak bych o nich "nevěděla". Takže občas nějaký pláč proběhl,později i hádky,ale jinak se k sobě chovaly hezky a dodnes chovají.

andelka
26. čer 2016

@soyevita jj, záleží, hodně. blbý je, že člověk nikdy dopředu neví, jaké dítě nafasuje 😀 Ale někdy je to s nima fakt príma, a člověk se nasměje jak si spolu srandovně hrají.A baví je stejné věci, takže výlety úplně v pohodě. To je trošku problém, když mám něco vymyslet pro ně dva a starší dítě (od kamarádů třeba).

ancickahyksova
autor
27. čer 2016

Diky za info 🙂 My jsme se sestrou o tři roky a s bráchou o 13 měsíců a s bratrem jsem si teda vždy rozuměla.Se sestrou si rozumíme spíš až teď :D Tenkrát jsme si dělali naschvály :D No tak uvidíme,prinejhorsim máme i babičky :D Jinak co e týče bydlení,mame domek 1+1, jsou to velké místnosti,obyvak máme loznici a v druhé místnosti je kuchyň.Ted budeme rekonstruovat,ale nevím jestli to do zimy stihneme...Budeme připravovat i místnost,aby měli děti pokojíček,ikdyz stejně spíš počítám s tím,ze budou spát s námi :D

ancickahyksova
autor
27. čer 2016

Budeme přistavovat místnost tam mělo být 🙂 mám t9 a kolikrát si toho nevsimnu,ze mi to telefon opraví podle sebe 🙂