Můj pes pokousal jiného psa

veritanas
4. črc 2017

Ahoj holky, potřebovala bych poradit od nestranných osob a také jiných pejskařů. Stala se nám velmi nepříjemná věc. Můj pes pokousal jiného. Nevím, proč to udělal, ani co ho k tomu vedlo. Ještě nikdy se takto nechoval, vůbec tomu nerozumíme. Ale k věci. Majiteli jsem poskytla informace o očkování našeho a samozřejmě jsme zaplatili ,dle majitele, nezbytné ošetření. Druhému psovi náš vytrhl pouze několik chlupů a trochu mu roztrhl kůži zubem. Netekla mu ani krev, náš pes byl pokousán taky. Ale už se mi poněkolikáté stalo, že majitel přišel s další fakturou, že pes potřeboval ošetření po napadení naším psem. Stále potřebuje nějaké léky a injekce, přestože mi veterinář řekl, že se vlastně psovi nic vážného nestalo, došlo pouze k povrchovému zranění. Tak jako potichu mi řekl, že on by to ani neřešil, ale že je vina na mojí straně, což uznávám. Jsem ochotná zaplatit majiteli všechny náklady spojené s ošetřením jeho psa po kousnutí, ale už mi přijde, že majitel tak trochu využívá mojí dobroty. Jsem z toho trochu smutná, protože je to už hodně peněz a chtěla bych všechno urovnat v klidu.

jezz1e
4. črc 2017

Asi bych si vyžádala lékařskou zprávu nebo navrhněte, že psa necháte ošetřit u vašeho veterináře. Je fakt, že to, co se jeví jako povrchové zranění, může u psa skončit zánětem s nutnou léčbou antibiotiky, protože obvykle kousnutím vznikne kapsa, která se zanítí (máme to za sebou, taky se mi serval pes s kamarádčiným a za týden jsme skončili u veta), ale zas by z toho nemělo být léčení za několik tisíc.

veritanas
autor
4. črc 2017

@jezz1e Právě pes dostal antibiotika hned při prvním ošetření, právě aby se tomu předešlo...Ale hned mi majitel hlásil, že to tím nekončí, že je pokud je potřeba, že se psem hned pojedou, pokud tato antibiotika nazaberou, přestože pes vlastně ještě žádný zánět neměl..Byly mi nasazeny vlastně preventivně. Vlastně jen to první ošetření stálo skoro 1000..s tím jsem souhlasila, protože jsem chtěla nechat psa ošetřit..a pak zase 1000 a teď 500..

horsiee
4. črc 2017

Určitě bych chtěla vidět faktury od věta. Taky si nechte podepsat kolik peněz už dotyčná dostala, aby pak netvrdila, že chudinka platila vše sama. Co se stane když jednoduše už platit nebudete?

jezz1e
4. črc 2017

To už bych se na majitele vykašlala. Soudit se nebude...

annasmyckova
4. črc 2017

nám se stalo to samé -klidná fenka rafla jinou..a za pár dní paní majitelka přišla s fakturou na 3000 od veterináře (šití, antibiotika, kontroly...) -nakonec jsme na to uplatnili z pojistky na domácnost (pojistka na blbost -kdyby děti něco někomu rozbily....). Nemáte třeba pojistku?

popelka1984
4. črc 2017

Chtěla bych vidět zprávu od vet. , ten jejich doktor může být třeba známý a balamutí vás, jsou naštvaní že někdo pokousal jejich miláčka. Ale třeba je to opravdu tak, každý vet. má jiný postup, jiné ceny, nechala bych to posoudit ještě jiným. A pak už bych prostě přestala platit pokud to bude podezřelé, co se může stát, vždyť se jenom poprali psi, člověka nezranili.

katerina2016
6. črc 2017

Nebylo by lepší mit svého psa na vodítku? Nebo s košem, kdyz je na volno? Kdy uz to všichni pochopí a budou zodpovědní? Jak muže někdo říct, ze jeho pes nikdy nikomu neublizi a hlavne spoléhat na to! Sousta pejskaru jsou bezohledni vůči ostatním hlavne v tom, ze pulce z nich je sumak jestli ten pes někoho pokouse a nebo jen vystrasi a druha polovina si naivně mysli, ze jejich miláček nikomu nic neudělá. Potom jen slyšíme" vždyť on nikdy nikomu nic neudělal" nedokážeme si to vysvětlit. To uz je ale pozde! Nechte si lítost od cesty a začnete se chovat jako dospěli! Víte kolika lidem jen zkazite procházku kdyz svého psa nemáte na vodítku? Někteří maji takový strach, ze i kdyby Vas pes byl civava, tak bude přecházet na druhy chodník, aby se mu vyhnul. Začnete myslet taky na ostatni a ne jen na sebe! (Jen při informaci Sportovni kynologii se věnuji uz patnáct let, trenovala jsem převážně Německé ovcaky apod. Rukama mi prošlo kolem dvaceti psu. ) Pejsky mam rada, rozumím své práci, ale co nikdy nepochopím a neomluvim jsou "milovníci " psu, kteří ingnoruji bezpečnost svého okolí! Zakladatelce poradím, aby se s majitelem pokousaneho psa sešla nejlépe společně i s ošetřujícím veterinarem a poradila bych se i s právním zástupcem, podle me by to chtělo ošetřit i na papíře, aby jste neplatila donekonečna. Hodně štěstí

veritanas
autor
7. črc 2017

@katerina2016 Ahoj, nemůžu k tomu říct nic jiného než, že máš pravdu. Pes měl být na vodítku a věř mi, že už si ho vždycky vezmu. Absolutně chápu, na co narážíš a uznávám, že tohle je moje vina a velice mě to mrzí. Prostě jsme šli 100 metrů polní cestou k nám na pole na ovoce, kde většinou není ani živáčka..A tentokrát tam prostě byli. Není to žádná omluva a nechám si lítost od cesty a příště půjdu s vodítkem. Každopádně dík za radu👍

jess05
28. kvě 2023

Ahoj, předem se omlouvám, ze mám tema z opačného konce, ale nenašla jsem diskuzi na moje tema a nerada zakládám nove, snad prominete. Svagrovo pes nám pokousal našeho, jeho pes cca 40kg, rasu nevím, kříženec. Nás pes 8kg Jack Russell. Má prokousnuty krk a par dalších ranek na zádech a packach, ale ten krk je dost osklivej, od veta dostal dren, v pátek jedem na kontrolu a dren vyndat. Doma dáváme atb, sirup na bolest a máme pravidelně čistit betadinem, ALE tady začíná ten problem. Nás Riky hrozné špatně zvládá stresové situace, je to citlivější pes, a momentálně je ve velkém stresu už 4 dny..nechce si to nechat vyčistit, do vcera to docela šlo s nahubkem i když se hodně bránil, ale teď už si nechce nechat dat ani ten nahubek, je opravdu zlej. Za normálních okolnosti je to milionovej pes, ale tohle proste teď nedává. Takže dneska jsme se na to proste vyprdli, ale nechci to tak nechat být až do pátku, ostatní ranky se docela hezky zatahly a už by nebylo potřeba čistit, ale ten krk by fakt chtěl. Takže můj dotaz zní: 1) mate prosím někdo typ jak mu to vyčistit aniž by nás pokousal? Podotýkám, ze takhle zle se chová opravdu jen teď když mě vidí s gazou a betadinem, jinak se nikdy nestalo, ze by ublížil..2) pokud se nepodaří mu to vyčistit, je vůbec reálné, ze se mu to nezaniti a vyléčí se to? Moc děkuji

uzivatelkapetra
29. kvě 2023

@jess05 a nepomůže zavést rituál, že po vyčištění dostane oblíbené kokino? Oni pro kousek žrádla snesou cokoliv. Další možnost je, že by čistil někdo jiný, ke komu si tolik nedovolí. Oni psi ví ke komu si co můžou dovolit.
Řešili jsme něco podobného, fence odumřel nerv ovládající mrkání a slzení jednoho oka a udělal se ji tam velký zánět, takže jsme několikrát denně kapali atb, něco na zvlhčení a čistili od nečistot. Nejdříve nechtěla, ale za piškot vše a už si zvykla(zvlhčování a čištění už má na doživotí).
Nečistit je taky možnost, ale pak bedlivě sledovat teplotu a stav rány.

exbordelar
29. kvě 2023

@jess05 osetrovat ve dvou. Nejdrive dejte nahubek a pak treba az za pul hodiny zacnete osetrovat. Aby si s tim nahubkem nespojil to negativni. No a jeden drzi, druhy osetruje.