Nevěra - jak být silná a nevrátit se k němu?

hanickajenej
16. črc 2018

Ahoj mile dámy.. prosím o radu.. všude kolem slyším a čtu, jak ve vztahu nevěra dřív nebo později prijde.. a žádná se tomu nevyhne a pokud ano, je to jak výhra v loterii.. A pokud k nevěře dojde resp. Když muž má přímo milenku, tak ženy doma čekají, zoufají a doufají, ze jejich manžilek jednou od své milenky odejde zpět k nim. Nebo by mu, už dávno odpustily. Já prozivam něco podobného i když jiného. Mě můj manžel jednou podvedl (on tvrdí, ze nedošlo k sexu, ale víme jak to bývá), ale jelikoz byla ve vztahu velká krize, nakonec jsem odpustila. Každopádně po půl roce přišla další a já už to na vazno utla. Manžel prosi, naléhá, posila darecky no proste je na dne. Kontaktoval mě i jeho bratr, jak je na tom zle. Vím, ze ty jiné manželky by daly kdo vi co za to, aby se je manžel prosil o odpuštění, ale já mám takovou zlost, cítím zradu a hrdost se nevracet! Je to teprve 14 dni od rozchodu, ale já se z toho cítím opravdu také na dne. V práci se nesoustredim, nespim, nejim a bohužel pořad na nej myslím. Mám pocit, ze se z toho zblázním. Na jednu stranu mi taaaak chybí a na druhou vím, ze bych nebyla s nim, uznikdy šťastná i s tím, ze by se to mohlo opakovat.. Děti nemáme... má někdo podobný příběh? Vydržel to z vás někdo i přes tu strašnou bolest v srdci z opuštění? Jak dlouho to bude ještě trvat? Vše se ve mě mele.. nejdříve brekot, jak mi chybí, pak zase NE UŽ NIKDY S NIM - nevazil si mě.. nebyla to jednorázová akce, ale scházeli se a kdo vi kolikrát spolu spali. Nechci mu odpustit, ale ta bolest ☹ ... Má prosím někdo podobný příběh?

blahova_andrea
16. črc 2018

holka, nemít děti, je to výhra a prostě to bolí, ale utnula bych to. s dětmi je to mnohem horší kříž ☹

editah222
16. črc 2018

@hanickajenej jako bezdětná bych se s ním okamžitě rozvedla. Proč být s někým kdo musí souložit jinde.

nikolaamiminko
16. črc 2018

Rozvest! budte uprimne rada ze v tom nejsou deti, on se nezmeni ! Najdete si hodneho chlapa, ktery vas bude milovat a na jinou se ani nepodiva! Neni pravda ze nevera jednou ci driv prijde do kazdeho vztahu. Pokud najdete toho praveho tak nevera nehrozi. Preju vam silu !

irisv
16. črc 2018

Holky, a když v tom sou děti? Navíc úplně malé? Mám se rozvést? I když ho mám ráda a sem si jistá, že i on mě. Ale pomyšlení, že by se to mohlo opakovat mě ničí....
Jinak - musíte si asi ujasnit, jestli byste s ním dokázala dál být a odpustit, zapomenout moc nejde. Nebo byste při každé příležitosti myslela na to, co asi dělal když byl s ní a že jí taky dával pusu atd. Pokud ano, pak zůstat s ním, je cesta do pekel...

letadylkokane
16. črc 2018

@hanickajenej no, kdyz mu zas odpustis, das mu najevo, ze si sama sebe nevazis. Takze ani on si te nebude vazit a bude te podvadet dal. Mel by te v tom pripade jistou, vzdyt uz jsi ho dvakrat vzala zpet. Osobne si myslim, ze svou sanci uz promarnil. Pozadala bych o rozvod.

letadylkokane
16. črc 2018

@irisv s malymi detmi je to tezsi. Pokud slo o prvni neveru, dala bych sanci. Kdyz zklame, tak pryc, deti-nedeti.

tajemna30
16. črc 2018

Pokud nemáte děti, bud jen ráda, a utíkej od něj. Podváděl by tě vždy, natož když by byly děti, a ty na něho neměla tolik času. Přišla jsi mu na 2 ženské, kolik bylo asi těch, na které jsi nepřišla …. Chvilku to bude bolet, ale věř že po pár týdnech pochopíš že bez něj Ti bude o moc lépe.

irisv
16. črc 2018

@letadylkokane děkuji!

nikolaamiminko
16. črc 2018

@irisv asi zalezi na vas, zda jste/nejste schopna odpustit, pokud by se to stalo me, dulezite by pro me bylo zda v tom byl jen sex (ten bych odpustila) nebo laska...pokud laska, tak je to podle me v pytli deti, nedeti...

biedronka10
16. črc 2018

Pani, tak ta veta, ze jednou ci driv nevera prijde me uplne oparila. To jako takhle fakt vsichni rezignovane uvazuji? Jestli ano, tak to je pak opravdu toho trapeni mezi lidma zbytecne vic nez by melo byt. Ne nevera neni ani normalni a ani se nedeje v kazdem paru. Jde o uctu jednoho vuci druhemu. Ja zastavam sice radikalni nazor oproti jinym zenam zde, ale mam ho takovy, ze ano, kdyz je prpblem ve vztahu, trapeni, vzdy za to muzou oba, tak to maji resit. Bud zachranou a nebo slusnym rozchodem.... ale nikdy by se jeden druhemu nemel odmenit neverou byt ten druhy ten vztah necim fakt posral, je to absolutni ponizeni a to si nezaslouzi nikdo. Takze muj nazor je ze by se k nemu nevracela, zkratka jednoduse, protoze ti dal najevo urcity druh ponizeni. Kor kdyz ti to udelal nekolikrat. (a nepatrim uplne mezi ty, ktere nemaji do tohoto tema co kecat). Ty mas (a je to blby rict) i tu velkou vyhodu, ze nemate zavazky, sla bych za stestim dal. Navic jento urcity bludny kruh, vzdy uz bude mit vnitrni boj sam se sebou. A jeste jedna vec...ta duvera. Ta se obnovuje na 100% opravdu hodne tezko a dost to drhne nez se k ni prokouses, pokud ted takto trpis. Je to na tobe. Precti si tu nazory ostatnich, kazda ma na to jiny nazor, ale ve vysledku Ty si musis utridit myslenky a zivot, Ty ho budes zit.

hanickajenej
autor
16. črc 2018

@irisv když v tom jsou děti jednu bych odpustila.. i já to udělala. Chlap se muže poučit a zjisti o co by přišel. Je pravda, ze “jen” sex se odpouští snadněji, ale zase za zakoukání do jiné nemůže. Jde o to jak to on prohlubuje a aktivně se s ni stýká. Ten můj bohužel byl aktivní :-/ takže ještě muzes být rada, ze to byla jedna nevěra. Každopádně bacha, aby se to neopakovalo. Mě prijde, ze je snad lepší nepatrat a žít ve sladké nevědomosti. Ne nadarmo se říká, co oči nevidí to srdce nebolí. Ženy neverniku, které o tom nic nevi, jsou prý šťastnější, než ty ostatní. Užívají život a pohoda. Jenže kolem mě to všichni vi a tak jsem byla ještě za blbku. Ne ze by rozkecal on, ale ona! Jenže jak lituje, prosi a říká jak mě miluje a jaky byl hajzl a ze si vše uvědomil ☹ je to hrozne, když i přes to vše ho milujete..

irisv
16. črc 2018

@nikolaamiminko pravda. Já sem si opravdu jistá, že mě má rád. Na sex nedošlo, bylo to spíš jen "dobré popovídání", ale ona chce víc a chlap si to nedokáže uvědomit. Kontakt s ní utnul, ona si stejně našla záminky jak mu dál psát a on jí na to zase skočil. A já asi nemám už prostředky jak "bojovat". prostě to nechám na něm, s tím, že si ponese následky sám....

@hanickajenej moderní technologie nepomáhají, kdyby nepípla sms mně pod nosem, asi bych nevěděla... jo, ženský sou v tomhle mrchy, což mi přijde fakt hnusný, spíš bysme měly držet pohormadě. Vám přeju hodně sil, asi sama cítíte, že to nemá cenu, zvlášť když byl takhle aktivní... Ono se to teď vidí těžko, ale za pár týdnů se Vám uleví a můžete si začít zase užívat sebe a života 🙂

hanickajenej
autor
16. črc 2018

@biedronka10 pokud je to ciste pro mě, tak s vámi souhlasím. Nevěra by rozhodne neměla být výsledkem problému. Já i přes tu krizi mu byla vždy verna. A ze jsem pohledna ženská a měla jsem příležitosti. Proto je to i pro mě nepochopitelne. Jen ta láska se nedá smaznout kouzelnou hůlkou i když je tam nenávist.. je to vnitřní boj emocí.

evaviki
16. črc 2018

@irisv s detmi na to clovek kouka jinak.. Navic, to co pises, je spis flirt, nez nevera..

biedronka10
16. črc 2018

@hanickajenej ja vim, laska je v tomhle potvora. Jemze ono vsechno obcas nejakou dobu boli a drhne, a je to blby ale vsechno si musi clovek nejakou dpbu odzit, aby zpetne videl po nejakem case, i pozitiva sveho rozhodnuti. Taky si poloz otazku co se tyce duvery. Lze ji ziskat zpet, ale taky uz nikdy. Musis si byt plne jista, ze ti nebude hrabat cervicek v hlave (pokud odpustis) a ze se nebudes uzirat pri kazdem odlouceni a nebo chvili, kdy nebudete spolu, pri kazde sms, ktera mu cvakne na mobilu. To je fakt tezky, pokud to das tohle a napriklad cely zivot, tak to zkus. Pokud ale vis ze to nedas, nmjdi dal.... Jen te to sezere ze vnitr jak kyslenina. Drzim palce.

hanickajenej
autor
16. črc 2018

@biedronka10 dekuju.. snad to bude jen lepší.. blby, ze se vidíme u práce. Pracuje vedle a občas se potkáme ☹ tak je to pak opravdu tezke. Už jen proto, ze ho stále ignoruju a on kouká, jak ublizene stěně. My jsme jinak měli opravdu hezky vztah, ale žít s tou myšlenkou, ze za ni jezdil, prespaval u ni a kdo vi jaké neznosti a já trubka seděla doma a čekala ☹ chce se mi rvát.. jednou by to snad šlo, ale takhle. Věděl, ze o mě takto prijde a stejne to udelal. A teď lituje...

xxx3d
16. črc 2018

@hanickajenej ahoj, odpověď na otázku sis dala sama, resp. ji nepotřebuješ, protože silná jsi. Víš, že bys s ním už nikdy nebyla šťastná.
To, co by udělaly jiné ženy na tvém místě je celkem jedno, protože je to tvůj život a ty ho budeš žít, ne někdo jiný za tebe 🙂
Vem to tak, že máš obrovský štěstí, že víš, co chceš, případně že víš, co už určitě nechceš.
To je tvoje síla, v tomhle vědění, rozhodnutí.
Jasně, bolí to, jasně myslíš na něj (protože na to hezký co mezi vámi bylo, a že bylo nepochybuji) a pochopitelně moc neprospívá tvému smutku to, že se vídáte v práci. Bude to těžký, ale ty to zvládneš.

irisv
16. črc 2018

@evaviki klidně tomu můžeme říkat flirt, ale zraňuje a bolí to taky hodně.... ale je otázka času, kdy z toho může být ta nevěra

letadylkokane
16. črc 2018

@hanickajenej zazila jsem tohle zadoneni taky. Tehdejsi pritel (bylo mi asi dvaadvacet) mi dal pesti, ja se s nim okamzite rozesla. Milovala jsem ho, ale na takove jednani nejsem zvykla a nenavidim ho. Takze jsemvse v tom chvilku placala, ale nakonec zvitezil rozum. Diky bohu za ty dary. Vydrz a nenech se ukecat. Mela bys to casem porad. Nevera, zadoneni. Nevera, zadoneni... A ty by ses do toho norila hloubeji a hloubeji. Jsi mlada, zivot mas pred sebou, tak si ho nenechej zkazit.

biedronka10
16. črc 2018

@hanickajenej no a ted si ten posledni komentar co jsi napsala ke me precti v duchu pro sebe, asi tam mas odpoved pro sebe. Drzim palce. Na ublizene stene se na nekoukej, Ty jemu opakovanym ponizenim si neublizila.

evaviki
16. črc 2018

@irisv Ano, to ma kazdy asi nastavene jinak.. Jen to neni nevera..

letadylkokane
16. črc 2018

@biedronka10 presne, on nezadoni, protoze je mu to lito. Zranene stene dela proto, ze prichazi o svou hracku. Lituje sebe, ne ji, ze ji ublizil.

biedronka10
16. črc 2018

@letadylkokane tak nejak no. Sebelitost, ne litost nad svym cinem. Takovyhohle debila mela kamaradka, a protoze ona byla bojacke jaksi povahy, pres drzku dostal ode me. (ja jsem mohla branila jsem ji a uz mi vybouchly z nej nervy) 😀 Ale to uz je jiny pribeh.

hanickajenej
autor
16. črc 2018

@xxx3d dekuju za podporu a ano vím, ale občas ten pocit se vkrade do mysli, ze bychom byli spolu a bylo by to na chvilinku tak krásné - rozbrecim se, ale pak zase prijde realita a vím ze nemůžu, už kvůli sobě, mé budoucnosti a popřípadě i dětech... ☹

montyjack
16. črc 2018

@hanickajenej Ja bych si s nim sedla a narovinu to probrala. Musel k tomu mit nejaky duvod, takze prijit na pricinu - muze to byt cokoliv od potreby zvednout si ego (asi nejcastejsi) po nedostatek doma nebo naopak prebytek, jak to budes vedet, tak spolu zjistete co to zpusobilo - mohl dostat kour od sefa v praci, a proste si chtel zvednout sebevedomi apod. Hlavne si rict, jestli jde jen o tohle nebo jestli ti vadi i neco jineho. Pokud si potrebujes nechavat radit tady, tak ho asi jeste mas rada a nejsi rozhodnuta, nerozchazela bych se teda jen kvuli nevere, jestlize je vse ostatni OK. Zni to hnusne, ale kazdy clovek je svobodny a muze si delat co chce, nevera proste k lidem patri (nejen k muzum) a i to "zraneni" je jen to, ze chtel i nekoho jineho a nasledne otrasl tvym sebehodnocenim.

codal
16. črc 2018

@irisv kdyby tě měl tak moc rád, myslíš, že by na to zase skočil? Po tom, co věděl, jak moc ti tím ublížil, tak se zas nechal " nachytat"?Já tomuhle moc nevěřím.. a tahle "povidaci" nevěra je taky hrozně nebezpečná a většinou alespoň jednomu z dvojice jde o víc a většinou to u toho povídání neskončí.. pokud s ním chceš zůstat, nuz krk, ukončit kontakt, změnit číslo a opravdu poslední šance!!!

codal
16. črc 2018

@hanickajenej tady není o čem, šanci dostal a stejně mu to nebylo dost. Opět začal podvádět a ještě vyšší level. Ten se nezmění a těm psím očím bych nevěřila! Kdyby mu to bylo tak moc lito, poučil by se hned napoprvé!

letadylkokane
16. črc 2018

@montyjack pockej, ty si fakt myslis, ze kdyz nekdo dostane v praci pojeb, ze muze ublizovat ostatnim, aby si spravil chut? Kde bydlis, prijdu ti naliskat, az mi zas nekdo neproplati fakturu...
Ja z vas, zensky, fakt tady tak 90 procent vubec nestiham...

hanickajenej
autor
16. črc 2018

@montyjack já spis hledám sílu si ho už nepřipouštět k tělu i do mysli. Vím, ze nevěra muže být nějaký důsledek problému, ale i když jsme měli tu krizi, tak já ho nikdy nepodvedla a to jsem měla možnosti. Každopádně to, ze za ni jezdil a prohluboval k ni city, až to dopadlo nevěrou a ne určitě jednou je to pro mě konečná. V tu dobu nepřemýšlel o mě, jak mi ublizi, jakou to muže mít dohru. V tu dobu myslel pouze na sebe, byl sobec a pokud bych mu nezačala chybět, tak by byl s ni..

hanickajenej
autor
16. črc 2018

@montyjack a ještě... mám ho rada to je ten můj problém, ze to tak bolí ☹ ... a ano je “svobodný” člověk a muže si dělat co chce, ale také je dospěli a vi, ze muže svými činy ublížit, ponizit, zdradit. Pokud by s ni zůstal, tak me to snad ani tolik nebolí. Proste to se stává a já to neovlivnim, ale je hrozny, když tak prosi a naléhá, abych byla s nim po tom všem.