Nevera ve vztahu. Odpustit nebo ne?

kukinka
2. kvě 2007

odpustit?Ano nebo ne?Co si myslite?

pavlinka3
2. kvě 2007

jednorázový úlet odpustit, ale dlouhodobější záležitost nebo opakující se úlety neodpouštět - ale stejně vždycky záleží na tom, jak se k tomu postaví ten mužskej a jestli jsou děti atp.

irisp
2. kvě 2007

zalezi na povaze cloveka, 😉 ja osobne rikam NE ale je to jen moje Ne 😒 😒

anky
2. kvě 2007

těžko říct, jak bych doopravdy reagovala, ale asi jak říká Pavlinka, i když to odpuštění samozřejmě nejde hned, musí se s tím člověk vyrovnat a chce to asi čas, tak jako všechno, co bolí, přebolí. Pokud je to však dlouhodobá záležitost, je ten vztah zabitý a asi bych ho ukončila.

alexandra
2. kvě 2007

A co je to nevera? Bozk, sex, milovanie..? Alebo aj laskave slova urcene inej zene?

martinnaa
2. kvě 2007

Ja si myslim ze odpustit se da ale zapomenout to NE!Nikdy to nebude takove jako byvalo...Muj nazor

pavlinka3
2. kvě 2007

pro mě už je nevěra i líbání - pusa to je něco jiného, ale líbání je pro mě dost osobní a tak nechci, aby se můj manžel líbal s někým jiným

bellasandra
2. kvě 2007

Odpustit sa dá, zabudnut nie- vlastná skusenost 😉

expertka8
2. kvě 2007

...niekto za neveru povazuje aj Xatovanie....vsetko je "o retazovej reakcii"...myslienka-vnutorny nepokoj-nervozita-partnersky nesulad....a na zaciatku bola "len" koketna myslienka...hm???...v kazdom pripade..kazdy z nas ma SVEDOMIE..ktore neoklameme 😔

elise
2. kvě 2007

ak jeden z partnerov je neverný, tak je problém v ich vzťahu, napríklad málo pozornosti, porozumenia, láskania, dotykov...ak by sa nevera stala a partneri to rozumne vyriešia, vypovedia si všetko a obom stojí ich vťah za záchranu je treba dať manželstvu druhú šancu. 🙂 pretože každý partner aj ten čo podvádza aj ten čo je podvádzaný má na tom dosť veľkú vinu.

morusa
2. kvě 2007

Přesně jak tady už někdo napsal, odpustit můžeš ,ale zapomenout ne, stejně tak jako jednou je nic a dvakrát už je zvyk. Asi je důležité, zda šlo o úlet na jednu noc, o delší záležitost, o srdeční záležitost, jak se potom ten chlap k tomu postaví, jestli milenku hned nechá bejt a doma se snaží vše napravit....Asi bych to shrnula takhle, lidi dělaj chyby, tak to bylo a tak to bude a šlápnout vedle může každý z nás, ale musela bych vidět tu snahu u toho chlapa a vidět, že ho to mrzí.

kvietocekx
2. kvě 2007

ja som si vzdy myslela, ze by som neveru neodpustila... to si v podstate myslim doteraz ale je to uz ine ked su v hre deti... koli nim by clovek urobil aj nemozne len aby boli stastne a spokojne... az na to ze je to na ukor vlastneho stastia... tak neviem co je spravnejsie... zatial som podobny problem nemala... a ani nechcem...v kazdom pripade je to zle...

hanka274
2. kvě 2007

NIKDY! 😎
to nema nic s detmi, ci odpustit alebo nie! Keby sa clovek rozviedol, alebo zil oddelene, to uz s detmi co to robi, ale ci odpustis alebo nie, to nic s detmi nema. A ci zabudnem, nezabudnem, alebo ci to iba raz si zalaskoval.....NIKDY v zivote by som neodpustila, a ako by som sa zachovala, to uz zavisi ci su deti alebo nie. To uz zavisi aj od kazdeho konkretneho prikladu.

lenadka
2. kvě 2007

ja tiez neviem ci by som odpustila, preto som povedala manzelovi ze ak sa to stane nech sa mi prepanajana nepriznava, lebo to by bolo peklo. Priznat len vtedy ak sa chce rozist...on mi povedal, ze by moju neveru vedel pochopit, ale tiez o nej nechce vediet 🙄 😕 tot moj prispevok do ankety 😀

katy1979
2. kvě 2007

presne tak nevera sa dá odpustit ale nedá sa zabudnúť a ja osobne by som mu už nikdy neverila.
Baby neviem ako vy, ale vacsina chlapov ktorých poznám už niekedy podviedli a je to jedno či jednorazovo alebo dlhodobo. A tí čo nepodviedli ak by bola príležitosť tak by do toho isli. Bohužial chlapom neverím a aj ked to znie kruto ani tomu svojmu.
A je fyzická nevera alebo len psychická. Ani také to sexuálne chatovanie nie je fer ale to je skôr zábava a uchylka ako nevera. Niekto tvrdí že je neverný kvôli sexu niekto do toho tahá city.

Kukinka ak chceš tak mi hod do IP co ta trapi.
Popravde zažila som oboje. Aj byt neverný aj ju zažiť z partnerovej strany.

mracik
2. kvě 2007

hanka, nemáš pravdu, že to nemá nič s deťmi. Deti veľmi ovplyvňuje vzťah rodičov, nič pred nimi nezatajíš.
čo sa týka odpustenia, no našťastie som zatiaľ takýto problém nemusela riešiť, ale modlím sa za to, aby som prípadne dokázala lásku (ako vedomý akt, nie ako zaľúbenie) povýšiť nad emócie... aj keď je to určite veľmi ťažké
inak modlím sa aj za to, aby sa žiadne pošmyknutie nestalo mne...

hanka274
2. kvě 2007

fiha, to ste take benevolentne? to ste do oci povedali partnerovi, ze ak, tak mi nevrav. To mu pekne pripravujete cesticku k nevere. Ja som povedala manzelovi a hocikedy v slabej chvilke si zase pripomenieme, ze sa velmi lubime, ale ak by jeden druheho podviedol, alebo by bol co i len naznak, ci uz chatovanie, alebo ine moderne hovadiny, bohuzial to skonci. Medzi nami, nevravim o manzelstve-kvoli detom. to je na dlhe uvazovanie a debatu. Ale koniec vztahu by bol urcite.
A sexualne chatovanie? to uz z nazvu nie je pre nikoho nevera?
Boze, ta moderna doba. Zachvilu to bude normalne, ze si vo vztahu s niekym cudzim chatujem....ale pozor! to nie je nevera! ale baby!

katy, tvoje slova srsia slepym feminizmom. Ako mozes byt tak naladena, ze davas vsetkych chlapov do jedneho vreca. Mna tiez frajeri podvadzali, aj ja ich mozno. Ale to bolo za mlada. Proste sme boli obaja slobodny da sa povedat.
Ale ako mozes povedat, ze chlapi ti co este nepodviedli tak by do toho sli ak by bola prilezitost???????snad ta necitaju mlady novomanzelia alebo pary, co sa budu onedlho brat. Ak by som bola ja, stale ja, nebola by som ina, teda ja neviem fetacka, alkoholik, alebo proste uplne iny clovek, v zivote by ma moj manzel nepodviedol! V zivote! A dam ruku do ohna za to! Viem to, viem ako ma lubi moj muz, aj malu. Viem ako, pretoze viem ako ho lubim ja. A tak isto by som ho nepodviedla ani ja. za ziadnych okolnosti, samozrejme normalnych. Ak by bol niekto iny, a zrazu nahodou by ma "z nicoho nic" zacal zo dna na den mlatit, tak jasne, ze si najdem ineho a poslem do r..i, ale inak NIKDY. Pokial sa clovek naozaj lubi, uprimne, tak nikdy by si ani len nechcel zacat s inym, ani pisat, ci volat....alebo ine. A nebud taka pesimisticka. Ak si nieco zazila, treba to dat za hlavu, tomu cloveku never, ale nie ostatnym!

briluxina
2. kvě 2007

Najlepšie nič nevedieť.

hanka274
2. kvě 2007

mracik, ci odpustis alebo nie, nema nic s detmi. Odpustit nemusis, ale spolu mozte nadalej zit ako rodina-kvoli detom 😉

hanka274
2. kvě 2007

briluxina: najlepsie nepodviest a byt verny. Plati pre obe strany samozrejme. 😉

lenadka
2. kvě 2007

ja myslim neveru ako jednorazovy ulet...ja neviem pri akej prilezitosti...o tom nechcem vediet a dlhodobu nemienim tolerovat. Asi by som ju nevedela odpustit ani ten jeden krat, preto som povedala muzovi nech sa mi neprizna pokial to s tou dotycnou nemysli vazne a nechce odist. Na neveru by som urcite prisla ak by mal pomer ale to je zase ine. To by mal zbalene kufre...

marinka
2. kvě 2007

Jednorázový úlet bych odpustila, ale asi bych se s tím velmi dlouho smiřovala.. Kdyby se to opakovala častěji, už bych to tolerovat nedokázala.

katy1979
2. kvě 2007

hanka dúfam že nie som feministická. Asi som naozaj len pesimistická. Ale stále sa mi to potvrdzuje. Tak potom neviem či mám neštastie na takých chlapov.
Ale závidím ti to že dokážeš veriť. Mne to asi ešte chvílu potrvá a asi hodne dlho.
Zvyknem sa o takýchto veciach baviť s chlapmi a po pravde občas som bola aj ja dosť velký provokatér a zatial sa chytil každý jeden. Aj ten čo mu svietila svetožiara nad hlavou a predtým by som dala aj ruku do ohna že by to neurobil.
Je dobré veriť svojmu mužovi a fandím ti v tom. Ale ja to nedokážem.

1980mat
2. kvě 2007

Já mám zkušenost z vlastní rodiny. Můj děda a babička jsou sice ve společném manželství již 53 let, ale děda mou babičku celý život podváděl, respektive měl spoustu ženských a babička o nich věděla, dokonce některé z nich znala osobně a občas se s nimi stýkala. Dědovi nevěru celý život tiše tolerovala, což zbytek rodiny, včetně mě, nikdy nedovedl pochopit. Já osobně bych v takovém svazku nebyla ani minutu. Jakmile by mi partner zahnul (byť jen jednou), přerušila bych s ním veškeré styky. Možná jsem takto radikální právě kvůli tomu, co jsem zažila ve vlastní rodině a kdysi jsem se zapřísáhla, že já se rozhodně nenechám zneužívat jako moje babička.

hanka274
2. kvě 2007

lenadka, ja ako muz, by som to brala, ze ano, mne manzelka dovoli, len to nesmie byt dlhodobo a nesmiem to brat vazne. Len tak niekedy. A nesmiem jej to hovorit....
to by si chcela?
urcite nie,tak nechapem, preco si mu to tak podlozila...

hanka274
2. kvě 2007

katy1979, dolezite je aby to co citim ja, citil aj on! Ked si provokovala....bola si ina, iny clovek. Ja som maximalne pokojna, v ziadnom inom vztahu som takato nebola. Moze predo mnou chodit aj slobodny G. Clooney, nikdy by som nepodviedla. A viem co citim k manzelovi, viem ako silno ho lubim. A pretoze viem aka to je sila, viem ako silno ma lubi aj on, chapes. Aj keby presla A. Jolie okolo neho, tak sa rozbehne ku mne. viem to. A je to super! Musi to byt ale obojstranne, musis citis aj z tej druhej strany, nie len, ze ti to povie. Inak to vsetko pada.
.....tak asi skor pesimisticka hej. ☹
Ziadny jednorazovy ulet, ani myslienku by som netolerovala a vztah by medzi nami skoncil. Vztah, nehovorim o manzelstve. Vravim o vztahu.

ammalka
2. kvě 2007

Já bych asi neodpustila, pořád bych to měla před očima a trápila bych nás oba - i když on by si to určitě zasloužil 😀 . Já vám můžu napsat to, co mi jednou řekla kámoška. Přišla za ní přítelkyně otce jejího manžela - tedy tchána - uvádím že přítelkyně, byli s maminkou manžela rozvedeni. Tchán přítelkyni zahnul a ona jí řekla - Hlídej si manžela, aby neudělal něco podobného. A ona jí řekla - jenže co když něco podobného udělám já, to nikdo neví. Já tedy také tvrdím, že bych manželovi nezahnula, jsem šťastná, že ho mám a vím, že bych ho ztratila a to bych fakt nechtěla (i když má také občas "mouchy"), ale to se stává nám všem, ne? Prostě v minulých vztazích se nedalo mluvit o lásce, zajímali mě i jiní kluci, teď už vím, že mě zajímá jen manžel. Vůbec bych si nedovedla představit, kdyby to udělal on mě, prostě vím, že už bych mu vůbec nedůvěřovala!!! Důvěra je na prvním místě.
A co holky vám, taky se stává, že vám vrtá v hlavičce červíček a říkáte si - Co když mi zahne??? ☹

kaczka
2. kvě 2007

Myslím si,že nejde jednoznačně říct co by kdio udělal!Já si vždy říkala,že bych nevěru v životě neodpustila a stalo se!!A ne jen jednu!!Odpustila jsem,protože ho miluju a vím,že on toho lituje a už to nikdy neudělá!!I když kdo ví,každý může někdy ulítnout,že!!Takže záleží vždy na tom,jaká je situace,jak se k tomu ten viník postaví ajak moc chcete vztah zachránit!!

ammalka
2. kvě 2007

kaczka, já bych prostě nedokázala když mě naštve mu to pořád nepřipomínat, prostě nědokázala a nebo kdyby někam šel, nevěřila bych mu, že to neudělá zas a znovu. Jak to dokážeš? Jsi fakt silná osobnost.

simus
2. kvě 2007

myslím že NE, myslím že i ten co odpustí nikdy nezapomene ☹

kaczka
2. kvě 2007

Jo občas mu to připomenu a občas si popláču,ale moje láska je vážně silnější,a vzpomenu si na to jen ve slabé chvilce!!JE to možná tím,že jsems e to dozvěděla rok po tom, co to skončilo!TAk jsem si říkala,že už je to dávno,že už je jen můj!!Tedka nikam sám nechodí(krom práce),takže mám jistotu! Jak jsme plánovali mimi,tak jsem si na to nevzpomnela ani jendou!Proste už je to dávno a je jen můj!Vybral si mě,ne nikoho jineho!!Sice mě málo kdo chápe,ale kdo nezažil nepochopí!!Jen opravdová láska přestojí i nevěru!!

Jo a ještě..možná jsem to překonala,protže to bylo na začátku vztahu!!