Nevychované děti

pavlinkaab
25. říj 2017

Hezký den, maminky jak snášíte nevychované děti? Jdu se svým dítětem za ruku a povídáme si. Okolo nás jdou jiní rodiče jejiž děti běhají několik metrů před rodiči a řvou na celé kolo. Rodičům je to úplně jedno. Vypadá to, jako by ty děti venčili místo psů. V obchodě vidím děti se vztekat a dělat uražené jen proto, že jim rodiče něco nekoupí. Řvou, dupou, mlatí vším okolo sebe a neposlouchají. To si ty rodiče neuvědomují, že tím obtěžují okolí? Co čekají, že z jejich dětí vyroste?

journals
25. říj 2017

@pavlinkaab Ona to jaksi není volba rodičů jak se jejich dítě chová. Někdy to rodič ovlivnit může, někdy ne. Ono takové období vzdoru... To se pak můžeš stavět třeba na hlavu a neuděláš nic.
Ale ano, jsou i nevychované děti, rezignovaní rodiče a situace, které lezou okolí na nervy 🙂

adelka951
25. říj 2017

Včera jsi toto řešila na emiminu, tam jsi neuspěla, tak to zkoušíš tady?

pavlinkaab
autor
25. říj 2017

@journals
Jasně.... u období vzdoru to chápe snad každý. Stejně jako období puberty... s tím člověk nic moc nenadělá, že...

marketaryzi
25. říj 2017

Buď ráda, že máš takové dítě a ostatní neřeš. Synovec je autista a denně se sestře v obchodě vzteká. A nic s tím dělat nelze... Moje starší dcerka má 3 roky, velká je jak školák, ale chová se dle svého věku. Taky na ni lidé koukají, že chová jako malá, někteří to i komentují... Zkus si cizích nevšímat, vsaď se, že jim až na výjimky chování jejich dětí taky vadí, ale co s tím mají dělat? Vždyť to jsou děti, dospělí jsou kolikrát horší...

danfal
25. říj 2017

@pavlinkaab kazdy rodic vychovava tak, jak to nejlip umi. A to, co je podle mne vhodne a dobre, nemusi byt podle druheho.

journals
25. říj 2017

@pavlinkaab Víš co já tak hlavně i tady pozoruju? Takový ten pohled: Moje dítě je naprosto skvělé, vychované, slušné a vůbec nejlepší... ale dítě sousedky je fracek a já nejlíp vím, jak se chová, co zažívá a že by to sousedka měla udělat úplně jinak. Za mě asi tak. Druhý vždy nejlíp ví, kde dělá rodič chybu 😎 Tvoje dítě nikdy nezlobí nebo jak? 😀

pavlinkaab
autor
25. říj 2017

@marketaryzi
To znám. Taky to máme v rodině. Bohužel ☹

morningstar
25. říj 2017

Asi žádná z nás se tady nepřizná, že i její dítě se čas od času chová jako nevychovaný spratek. Vsadím boty (a že jich mám), že i moje dítě takhle někdy někoho "obtěžovalo" a přesto si myslím, že je dobře vychované.

slimacikmia
25. říj 2017

Veď sú to deti, nie ovce...

marketaryzi
25. říj 2017

@pavlinkaab Tak pak nechápu, co řešíš? Ty víš, jestli jsou ty děti zdravé? Jak se vyspaly, jaké mají problémy? No jo, to jsou matky klidných dětí.... Kdyby se ti narodil neovladatelný " divočák", byla bys teď na druhé straně a nějaká chytrolína by řešila tvé nevychované dítě.

pavlinkaab
autor
25. říj 2017

@journals
Můžeš se přestat navážet do lidí? Dívala jsem se na jiné diskuse ve kterých si psala a vidím, že to děláš běžně i jiným. Založila jsem tady téma s otázkou "Jak snášíte nevychované děti." Tvůj názor jsi tu nenapsala. Jen jsi tu přišla rýpat a urážet. Prosím všechny, kdo k tématu má svůj vlastní názor, tak ať ho slusně napíše. Ty co sem přišly urážet, ponižovat apod. nechť si k tomu najdou jiné fórum.

marketaryzi
25. říj 2017

@morningstar právě protože vím, jak se občas chovají naší pokladi, tak nikoho nesoudím 😀

journals
25. říj 2017

@pavlinkaab Kde se do koho navážím? Já ti svůj názor napsala a k věci bych řekla, že byl celkem dost...ale tak jestli je tvé dítě tak dokonalé, že nikdy nezazlobí, tak jsi výjimka a smekám před tebou. Mou myšlenku kterou jsem tu psala jsi asi nechytila, nevadí.

pavlinkaab
autor
25. říj 2017

@marketaryzi
Já tady neřeším nemocné děti. Kde jsi k tomu došla? To snad pochopí každý, že se nebude chovat vzorově. Já se bavím o nevychovaných dětech. O dětech, na které rodiče kašlou nebo je vychovat ani neumí, protože na to nemají schopnosti.

evik_svistik
25. říj 2017

Tak my jsme ukázkový příklad s nevychovaným synem, děláme, co můžeme, ale není to s ním lehké, je jako torpédo, za ruku jde jedině s řevem, takže jen tam, kde jezdí auta, všude jinde ho nechám pobíhat. V obchodě jak kdy, někdy je to v klidu, někdy shazuje z regálů vše na co dosáhne, ječí a dělá scény. Nemyslím si, že bychom se mu nevěnovali, ale každé dítě je povahově jiné, vidím to i u kamarádky, její kluk je naprostý pohodář a minimálně polovina věcí, co náš vyvádí, tak jeho by ani nenapadla. Je mi jasný, že tím asi občas štveme okolí, ale není možné se zavřít doma a čekat, jestli se nám podaří zkrotit jeho šílenou povahu.

anetka1701
25. říj 2017

Ona to ale kolikrát není vina rodičů... Děti prostě občas nemají svůj den a člověk s tím nehne... Obecně mám divoké děti. Jsou živé, běhají, vztekají se a nahlas projevují emoce. Zkoušela jsem vychovávat, po dobrém, po zlém, jít příkladem, odměňovat, chválit, trestat, vyhrožovat... Nepomohlo nic. Občas jsou vzorné, jdou za ruku a chovají se jak v reklamě na mateřství, občas lítají kolem mně, křičí a já se jen omlouvám lidem kolem sebe a snažím se je uklidnit.

Jednou jsem četla jeden článek kde psycholog popisoval problematiku pubertálních stavů a tentenci chytat se špatných part. Maminka popisovala, jak její dcerka byla taková hodná, milá, poslušná. Pomáhala doma, nebyl s ní problém, vždycky všechno udělala... A psycholog na to řekl "Nojo maminko, ona je pořád hodná a poslušná - jen neposlouchá vás, ale někoho jiného...". A to mi otevřelo oči! Mám divoké děti, raply a neřízené střely... Ale jsou to osobnosti a nenechají se sebou zametat. Díky bohu za to...

Učím je chápat žebříček priorit, chovat se k lidem hezky, ale podporuju jejich osobnost, kreativitu i aktivitu. Holt než do obchodu jdem radši na hřiště, spíš než na výstavu jdeme do aquaparku a sice je usměrňuji, ale pokud nejsou nebezpečné sobě nebo okolí tak je nechávám... Oni když mají náladu tak jdou za ruce, povídají si a jsou to ty nejvzornější holčičky na světě...

kimh
25. říj 2017

@pavlinkaab A jak to poznáš že na ně rodiče kašlou nebo na to nemají schopnosti? Z jednoho pohledu na ulici nebo v obchdoě? Každy rodič dělá co může a vychováva tak jak uzná za vhodné, to že s tím třeba nesouhlasim/síš neznamena že ten rodič stojí za nic.. Jinak muj syn je hodné dítě, většinou se nevzteka, jde za ruku, ale rozhodně si nemyslím, že je to moji úžasnou vychovou, je to prostě flegmatik po tatínkovi. Jako každy člověk je jiný tak i dítě, může byt 10 dětí, můžes všechny vychovavat stejně a přesto jedno může byt hodné a další se vztekat. vše bojkotovat..Je strašně jednoduché odsoudit...

bayt
25. říj 2017

@pavlinkaab myslím si, že nevychované dítě se těžko rozezná na ulici od vychovaného

vztek, že mi rodiče nekoupili hračku a válení se po silnici není znak, že selhala výchova, ale je to úplně normální a mají to SKORO všechny děti, alespoň občas

ovšem rodiče dětí, které to náhodou nikdy neudělali, můžou mít pocit, že ti ostatní jsou horší rodiče než oni sami :D

janulkakraniska
25. říj 2017

Situacím,které popisuje autorka umím bravurně předcházet.Nestává se mi to.Umím svoje děti zkrotit.
Lidé ale nejsou stroje.Je hromada problémů,které se dětí netýkají a člověk někdy prostě není ve své kůži.Vždy na to nejsem připravena.
Tak klidně s čistým svědomím přiznám,že i moje děti dokážou být spratci.Nejsou 100%.
Jsou chytré,hravé a rády objevují svět a já je to dělat nechám.Moje děti se cachtaji v louzich,mají papule ulepene,venku dovadeji a aby dovadet směly,vezmu je do lesa,ne do obchoďáku.Do restaurace s dětmi chodit nepotřebujeme a když,tak v létě na zahrádku.Máme dům se zahradou,všechny děti okolo,včetně těch mých dělají kravál.A mě je to u zádele a sousedum také.
Jsou zdravé,miluji je.A jsou moje.Tak přeji autorce,ať má pořád tak klidné dítko,které chodí všude za ruku.Jen aby mu to zůstalo,když jí to tak vyhovuje.Moje děti a určitě děti spousty jiných rodičů zvládnou jít i samy a v klidu.
A všem jiným,kteří to štěstí nemají a jejich děti se prostě nechovají jako ovečky na vodítku vzkazuji,že mi to nevadí,neobtěžuje mě to a v klidu si nakoupim i tak😉
Protože to prostě není moje věc! Když mě potkají,uvidí můj soustrastny obličej,protože vím,že alespoň jednou se tomu člověk nevyhne.

milisent
25. říj 2017

A ja si myslela, ze v dnesni dobe uz nikdo neodsuzuje rodice za chovani jejich deti, alespon v takovych pripadech, jake popisuje zakladatelka. Vychova ma velky vliv, o tom zadna, ale kazdy clovek - dite - je individualita. Nemuzeme ocekavat, ze kazde dite bude chodit vedle maminky a tise si s ni povidat. Kazdy clovek ma prece vlastni temperament, ruzne hloubky, muzeme ho vychovou korigovat, ale zmenit uplne, urcite ne.
@pavlinkaab vy resite "nevychovane" deti, jini zase resi, ze rodice na verejnosti krici na sve dite, pripadne male dostane i na zadek (a co si budem, dnesni OSPOD by tohle mohl resit uz jako tyrani). Jine maminky zase resi, jak to, ze je jejich dite tak tiche, bez projevu, jenom sedi a v tichosti si hraje, je namiste to resit, ale nekterym to samozrejme hodne vyhovuje, alespon maji od ditete klid. Muj osobni nazor: nikdy nesoudim maminku, kdyz vidim, ze dite zlobi ani kdyz maminka na dite zvedne hlas, tak jak se dite mohlo napr. spatne vyspat, tak mamince mohly rupnout nervy, proste normalka.

pavlinkaab
autor
25. říj 2017

To poznáš z přístupu rodičů. Nezaznamenala jsi např.ve školce rozdílný přístup rodičů k dětem? Všichni nevychovají stejně. Někteří se dětem věnují a snaží se jim dát výchovu a řád a některé děti ani neví, co je to čtení pohádky. No nejvíc mě překvapila debata dvou maminek u školy. Jedna říkala, že na čtení pohádek nemá kvůli práci čas a hned za tím říkala, jaký byl super díl Ordinace v růžové zahradě 😲😀

janulkakraniska
25. říj 2017

@milisent Přesně,neznám,nemůžu soudit.

pavlinkaab
autor
25. říj 2017

@janulkakraniska
Díky za názor! Konečně nějaký, který má smysl a je rozumný. Určitě jsi super máma.😉

journals
25. říj 2017

@pavlinkaab Nechci tu rozpoutat hádku, ale nepřijde ti, že to všechno vytahuješ z kontextu? Nemůžeš si na výchovu udělat názor po 5 minutovém pozorování. To nezvládají ani odborníci. A nemůžeš tu přeci ani chtít, aby všichni své děti vychovávali stejně - správně. Jenže co je správně. Jako to děláš ty? Ale proč? Každé dítě je jiné, má jiné podmínky, zkušenosti...
Já se fakt nechci hádat, ale tohle je prostě strašně naivní představa výchovy. O těch dětech/rodinách/rodičích nic nevíš. Nevíš které dítě je nemocné/má diagnozu, které špatně spalo, které je po očkování a které má prostě jen chvilku od rodičů dovoleno být divoké, pokud zrovna chce. Ono je to strašně jednoduché to takhle odsoudit. Samozřejmě, že jsou i chvíle, kdy to okolí vadí. Vadí mi, že rodiče neumí mávnout kouzelným proutkem a dítě znehybnit (a utišit - to hlavně 😀 ) ale chápu, že dítě je prostě dítě...

voleskap
25. říj 2017

A kdy jindy mají pobíhat, smát se na celé kolo a křičet než jako děti? V dospělosti by na Tebe koukali jako na blázna 😀 A Tebe když někdo naštve, tak jsi naprosto v klidu? Jak to má vyjádřit dítě, že se mu něco nelíbí? Je rozdíl samozřejmě mezi dvouletým a desetiletým dítětem. Ale ve vývoji jsou určitě nějaké milníky (období vzdoru, uvědomění si svého já, puberta apod.), kdy s tím člověk opravdu moc nenadělá, jen provází každý životním obdobím a snaží se o stošest.

janulkakraniska
25. říj 2017

@pavlinkaab Svým dětem taky nečtu,vždycky u toho usnu.Na tv se nedívám.
Před rodicakem jsem chodila z práce strhana,jak pes.V 8 večer.
Teď chodím spát strhana jak pes stejně,děti,domácnost,práci dělám i teď na rodicaku.
Myslím,že i bez čtení pohádek jsou mé děti normální.
A všichni máme jiný přístup k dětem.Každý jsme jiný,každý máme jiné problémy.Nesud podle sebe.

janulkakraniska
25. říj 2017

@pavlinkaab Nejsem super máma a ani super mámu neznám.Všichni dělají chyby.
Strašně se ale bezva mámou snažím být.A věřím,že jiné ženy také.

pavlinkaab
autor
25. říj 2017

@journals
Už jsem tě jednou tady slušně žádala, aby jsi přestala do lidí rýpat. Na ty tvoje vymyšlené nesmysly, které jsi si vycucala z prstu (nic co píšeš, jsem nepsala, to sis domyslela pouze ty) ani nebudu reagovat. Tak ještě jednou. Otázka zněla "Jak snášíte nevychované děti?" Takže odpověďi snad můžou být jen typu: nevadí mi, neřeším je, vadí mi, chápu je apod. To jsou názory. 😉

pavlinkaab
autor
25. říj 2017

@janulkakraniska
Určitě víš, jak jsem to myslela.😉

michaela2995
25. říj 2017

Období vzdoru má asi každé dítě ,ale je to i tak hodně o výchově docela dost se dá toto období ovlivnit výchovou.spise hodně mne vadí děti co ubližují druhým ,mlátí je na písku hračkami atd a maminky jen stojí a přihlížejí .s touto situaci jsem se setkala mnohokrát .