Mám odejít od přítele? Je to mamánek, dceři se téměř nevěnuje

aspekto
16. kvě 2021

Dobrý den, chtěla bych se vám svěřit.
Chci odejít od přítele(neboli už mám vyřízený být a na tajnáka už i zařízený).
Prostě potřebují jen ujistit že dělám dobře.
Moje situace pro některé z vás přijde asi divná a sama nevím proč sem žila s tímto člověkem tak dlouho.
S přítelem sme už spolu 14 let. První rok našeho bydlení byl celkem dobrý. Jenže jak to říct byl prostě mámanek pro matku by se rozkrajel byla vždy a je př dnešní než já dcera.
Ho čeká se vůbec nevěnuje od porodu sem na dceru byla víceméně sama. Přivezl nás z porodnice domu samozřejmě jela i tchyně. Dovezli nás domu a jel pracovat. (Podnika)
Přijel večer domu jako by nic a takhle se to vleče celí čas.
Holky si nikdy moc nevšímal ráno odjel do práce a večer přijel ani jednou nebyl na hřišti s holkou,. Přednější je a byla jen práce. Ano vydělává slušně peníze ale nám nic nedává. Holku živím víceméně sama, kupuje ji k narozeninám k Vánocům ale to asi tak vše. Škola, oblečení a jídlo hradim jen já a ještě on mi říká že ho zneužívam.Několikrát mě vyfackival a poslední kapka byla když mě sfackoval před holkou. A ono mu vůbec nevadilo že holka breci a a tahala ho za tričko aby maminku nechal. Jednou se stalo že mě vyhodil z bytu a museli pro nás dojet moji rodiče. Mela sem mateřskou se dům tisíc a a dohodli sme se že nebudu platit elektriku a vodu ale budu za čtyři tisíce nakupovat jídlo a plus pleny a tenkrát ještě sunar. Takže sem. Kolikrát ani nevyšla a on se rozčiloval že musí kupovat pleny.. Nebavime se, nemáme sex protože je mi odporný a ani spolu nesmíme v posteli, na výlety jezdím sama s holkou sama. Poslední kapka byla když mi zakázal brát si obědy do práce. On totiž si obědy nechává vozit domu přes týden a já ne. Vařím si...
Když mu tedy řeknu aby si obědy zrušil že stejně vařím tak mi řekne nic rušit nebude že prý nebude jist ohřívá ne jídlo. A já sem mu řekla že sem si na to jídlo vydělal tak že mi zakazovat o obedy nebude. Dělal jak blázen že ho prý zneužívam že. On si to platí a já že si nosím obědy do práce způsobem z peněz které má bejt na jídlo. Upozorňují že na jídlo mi nedá ani korunu. Chodí sám nakupovat ale většinou koupi si pro sebe a aby se neřeklo tak koupi do zásoby těstoviny, rýži atd.
Tohle není život a přežívání. Vždy sem si říkala výdrž kvůli holce ale už i ona to vnímá že mezi námi není vše jak na být. Vždy když na on promluví si holka dává prst přes pusu a říká mami nic neříkej nebo táta zas bude křičet. A nebo mami máš tátu trochu rada? Si vůbec ne povídáte. On totiž a i já sme na sebe tři měsíce ani slovo nepromluvili. Dělala nám nárazník tchyně která byli vedle nás.
Děkuji za případně odpovědi

meronym
16. kvě 2021

@aspekto Delas dobre. Nevidim zadny duvod zustat s magorem, ktery ti fyzicky ublizuje a zakazuje ti i jidlo. Mela jsi odejit uz davno, ale radsi pozde nez nikdy. Moc drzim palce!

martt
16. kvě 2021

@aspekto Určitě děláš dobře. Podle mne jsi mela byt pryč uz dávno. Kazdopadne je super, ze jsi se na konec rozhodla odejit a uz mas vyjednane i bydlení někde jinde. Drzim moc moc palce ať ti novy život vyjde a jsi konečně spokojena a šťastná.

zvladarova
16. kvě 2021

Sbal kufry, malou a jdi! Nezůstávej někde, kde nejste s dcerou šťastné. Dle všeho nebude chtít platit ani alimenty takže na malou nebude mít nárok a ona k němu nebude muset.

aspekto
autor
16. kvě 2021

@zvladarova
@zvladarova ano taky myslím že dělám dobře. Já sem se dřív bála jak to finančně utáhne. Jen sem potřebovala ujištění že dělám dobře.
Tet když to ví tak právě obrátil o sto procent. Ota se jestli nepotřebujeme něco koupit. Tchyně do mě husti ať si to rozmyslím že je tady holka zvyklá atd. O všem celou dobu věděla, jak se ke mně chová že mě zmlátil před holkou a nijak nezasáhla. Ale jak hned zjistili že chci pryč tak obrátili o sto procent. Oni si totiž mysleli že nemám kam jít a že nemám žádné peníze . Tak se ke mně chovali jako ke kusů hadru.

camelinka
16. kvě 2021

@aspekto Delas nejlip, jak muzes a vcera uz bylo pozde! Nenech se uchlacholit, vzdy to sklouzne zpatky a obvykle jeste mnohem niz...Zaslouzite si obe lepsi zivot, ne vzteklyho magora ❤️

izzylka
16. kvě 2021

@aspekto přečti si to po sobě......třeba zjistíš, že nepotřebuješ ujistit,že děláš dobře 🙂 prostě jdi 👍🏻

meronym
16. kvě 2021

@aspekto Hlavne si odchod nenechej vymluvit! “Polepseni” vydrzi tak dva tydny, maximalne. Pak bude vse stejne jako bylo doposud.

orisek56
16. kvě 2021

Už by se i s babou válel na podlaze. Zarazila bych mu lopatu do palice. Co má to jiného říct no, zazobany sobec.

carmenz
16. kvě 2021

Připrav se, že tento typ manipulátora začne kopat kolem sebe. A taky bude najednou otec roku, bude možná chtít bojovat o svěření do péče. Buď připravena na OSPODu a měj právníka. Je to ta nejlepší investice do tvé společné budoucnosti s dcerou. Jednej s klidem a ochotou se na péči domluvit. To jim často sebere vítr z plachet a zhatí jejich "boj". Moc držím palce. Děláš dobře a ukážeš i dceři, že každý má mít v partnerském vztahu svou cenu a nikdo si nezaslouží být ponižován a šikanován a že si to v budoucím životě nemá nechat líbit.

aspekto
autor
16. kvě 2021

@carmenz děkuji, holky.Ono to vypadá že snad všechno proběhne v klidu. Ale dokud nebudu pryč tak není vše jisté. Pak rychle vyřešit svěření do péče a alimenty a bude klid. Právníka už mám v záloze. Vše sem popsala jak to doma chodí.

aspekto
autor
16. kvě 2021

@aspekto jo to už se za otce roku tet chová. Celou dobu si holky nevšimnul. Když za ním malá přišla a něco mu říkala tak jen zahucel hm a to bylo vsechno. Bylo na me prdelce vidět jak ji to byli líto. Jeho rozhovory s holkou zneli ahoj ráno a dobrou noc. Ani se ji nezeptal co ve škole nic. Ještě bych snesla že nemluví se mnou měla sem realitivne klid ale že i z holkou nemluvil tak to sem už ne přenesla přes srdce.

luciksima
16. kvě 2021

Děláš dobře .bude vám líp🍀 je dobře že máš právníka...možná bude chvíli dolejzat a prosit ,ale nenech se ....budete se mít dobře bez něj🍀moc držím palce🍀

zazana81
16. kvě 2021

@aspekto gratuluji k rozhodnutí odejít, jsi silná, zvládneš to. Držím palce

codal
16. kvě 2021

Svěření do své bych vyřešila než odejdeš, jinak ti tleskám k rozhodnutí a držím pěsti!

amazonkajanik
16. kvě 2021

@aspekto holka, tvůj příběh odpovídá za tebe a dcera též! Děláš dobře! Většina,co chce odejít, nemá moc dobré možnosti, špatné zázemí, děti otce zboznuji. Ale zde i dcera vnímá, že je něco špatně! Držím pěsti, ať se vám daří!

aspekto
autor
16. kvě 2021

@amazonkajanik malá je na to už asi zvykla že tatínek si ji nevěnuje. Když sme třeba na víkend u dědy a nebo je u dědy na prázdninách tak si na tátu vůbec nespomene.Snazim se malé věnovat co to dá. Moje finanční situace nikdy nebyla dobrá ale sehnala sem lepší práci a hlavně mám dobrou pracovní dobu. Takže už není problém jak holku dát do školy a vyzvednout ji. Předtím to bylo horší a nemalá sem moznosti jaké mám tet. Jak po finanční stránce tak i časově. Možná to zní blbe jak to píšu ale je to tak. Děkuji všem za podporu ono to dělá z psychikou hodně když vás někdo podpoří a ujistí že je to to nejlepší řešení.

amazonkajanik
16. kvě 2021

@aspekto dítě si nemá zvykat na to, že na něj druhý rodič kašle. Je spousta párů, co se rozvedou,rozejdou pro partnerské neshody a děti jsou téměř netknute ...

benetka
16. kvě 2021

@aspekto Držím palce a přeji hodně štěstí v novém životě 🍀🌼

aspekto
autor
16. kvě 2021

@amazonkajanik ano vím že dite si nemá zvykat na to že táta má raději práci než ji. Ale co já s tím zmuzu. Už sem mu několikrát rikala aby se alespoň malé věnoval ale bylo to jako když hazu hrách na zeď.

amazonkajanik
16. kvě 2021

@aspekto tak tou změnou malá uvidí, že to jde i jinak. A.myslím, že ji trápí i to, jaký vztah máte mezi sebou ...tímhle rozhodnutím máte šanci obě na lepší bytí ...

zmrzlinka
16. kvě 2021

@aspekto je dobře ,že odcházíš a držím Ti palce 💙

martina8084
16. kvě 2021

moc Vám držím palce. Jste silná, zvládnete to. Vůbec se nerozmýšlejte. Děláte dobře.

klokanka31
16. kvě 2021

@aspekto Měla jsi odejít už dávno.

aspekto
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
aspekto
autor
16. kvě 2021

@klokanka31 děkuji jste zlaté.
Ano měla sem odejit už dřív, tet už to vím. Ale bylo mi líto holky. Říkala sem si že se změní a třeba dostane rozum.

levandule_k
16. kvě 2021

@aspekto Někdy člověk potřebuje k tomu rozhodnutí dozrát a pak zpětně vidí, co dřív neviděl a že měl jednat dřív. To, že jsi udělala dobré rozhodnutí, psaly holky už výše, já s nimi souhlasím.

drakenn
16. kvě 2021

Nezmění se..
To s tím jídlem a financemi je síla! Utíkej pryč. Ať si dcera jednou nenajde stejného magora!

aspekto
autor
17. kvě 2021

@drakenn chtěla sem se ještě zeptat. Máte někdo zkušení jak vaše dítě snaselo bejt brzo ráno v družinu. V práci mi řekli že můžu chodit ráno do práce od půl sedmé. A jelikož malá už chodí do školu tak ji budu muset dávat od seti do družiny.Abych ji v rozumnou dobu zas odpoledne vyzvedla.

orisek56
17. kvě 2021

@aspekto já jsem jako dítě chodila do družiny. Je to x let samozřejmě a tenkrát jiné podmínky, ale bylo to úplně v pohodě. Vyhrála jsem si před vyučováním a pak byla víc v klidu, proč ne. Určitě bych to zvážila, pokud ti to dává možnost se někam posunout.

aspekto
autor
17. kvě 2021

@orisek56 To já sem rozhodnuta odejít a už mám dase říct vše zařízené. Jen mě mrzí že bude muset malá tak brzy stávat a bejt v družině. No až bude větší do školi může jezdit sama. Ale to si ještě pár let počkám🙂 Jen sem chtěla vědět skutečnosti z ranní družinou ostatních (jak to děti zvládali a tak).