Partnera nemůžu ani cítit. Mám se s ním rozejít?

zakarin
18. pro 2008

Ahoj,ráda bych znala názor ostatních. ˇZiju s mužem,se kterým mám dítě,ale jsem na něj alergická,už více jak dva roky mu říkám,že ho nemám ráda,ale on si pořád mele tu svou. Kvůli malému jsem to chtěla nějak vydržet,ale nejde to,už ho nemůžu ani cítit. Ale domluvit se s ním normálně nedá,poradte mi,kdo se setkal s něčím podobným,co mám dělat,nechci aby trpěl malý,ale žit se takhle už taky nedá. Taky jsem díky této situaci měla úlet,ale skončilo to,on to zjistil,může to požít proti mě? A jak to chodí ohledně malého,mám si zajít na sociálku? Děkuji za vaše rady

lucinecinecka
18. pro 2008

Ahojky...já zrovna prožívám to samé...

Hele tož použít,nadhodit to může,ale myslím že to nebude mít žádný smysl,opustit jsi ho kvůli němu neopustila,tak to nebude mít význam..a jestli to trvá už tak dlouho,tak na nic nečekej..

A zajít na sociálku to určitě..
Jestli budeš chtít vědět něco podrobnějšího,ozvi se třeba do IP..Taťkův bratr je právník,mohla bych se ti pozeptat jak to chodí..

lucinecinecka
18. pro 2008

Teda prožívala..

tannawe
18. pro 2008

zakarin a vy nejste manzele? Maly ma jeho v rodnem liste jako otce? Od toho se pak vyviji spoustu veci, pokud ano je to komplikovanejsi. Jinak muzes se obratit na socialku, i na azylovy dum pro matky s detmi a budes mit realnou sanci se odpichnout od pomyslneho dna...ale proc bys mela svoje mladi mrhat s clovekem, ktereho nemilujes a ktery te jen ubiji? Kazdy ma navic! 😉

zakarin
autor
18. pro 2008

Děkuji vám za vaše odpovědi,a se vším co tady píšete souhlasím,jen chlap to pořád prostě nechápe. Nejsme manželé,ale jako otec udaný je a malý má po něm dokonce i příjmení.

tannawe
18. pro 2008

zakarin, tak to bohuzel budes muset asi resit i pres soud, pokud nedojdete k dohode jak se bude s malym vidat atd. To je pak vzdycky komplikovane i kdyby sis nasla noveho partnera, tak otec je udany a tim je to dane...
a co na tom chlap nechape? ze uz ho nechces? no to je tedy prekerka... 😒

zakarin
autor
18. pro 2008

vím že asi soudu se nevyhneme ☹ ,kvůli malému jsem tomu chtěla předejít,ale s ním se nedá rozumně domluvit. Prostě on to nechápe a nikdy nepochopí,on si mele pořád tu svou písničku,že chce aby se to zlepšilo mezi námi apod. Ale já to vím,že se to nezlepší,já už jsem na něj úplně alergická. Jen nevím moc jak to chodí ohledně sociálky apod. může mi někdo poradit a jestli to jde co nejmínˇ protahovat nebo jak dlouho se soud táhne a kdo ho bude platit?

kalu
18. pro 2008

Ahoj Zakarin, právě asi prožívám to samé.
Manžela mám,jsme spolu 7 let, z toho 3 roky manželé a prostě jsme se přestali milovat. Náš vztah úplně vyprchal ,je to mezi námi o kamarádství a o zvyku. Několikrát jsme si o tom promlouvali, vždycky jsme se pak domluvili,že to teda ještě zkusíme, ale tentokrát jsme si řekli že už dost a po novém roce se rozvedeme.Nemá to smysl.
Bydlíme společně v domku a ten prodáme a půjdeme každý svou cestou- mě jenom mrzí,že budu muset asi jít s malou do bytu,protože na domeček nebudu mít peníze. A máme taky 3 velké psy , aaach jooo.... budeme to muset nějak vyřešit.

zakarin
autor
18. pro 2008

Ahoj kalu,tak to jste na tom moc dobře,protože jste se domluvili oba,o to to budete mít oba lehčí a i děti nebudou tolik trpět. U nás je to jiné,bylo mi i razeno,že se s ním o nás nemám už vůbec bavit,že to nemá cenu a že až budu moci,že se mám jednoduše sebrat a odejít jak nebude doma,protože v mém případě to jinak nepůjde. A neboj,vím jaké to je stěhovat se z domečku do bytu,ale třeba se tam jednou vrátíš s někým jiným. Tak přeji hodně štěstí,závidím ti,že máš rozumného muže,protože vše spočívá na domluvě

urbi
18. pro 2008

Zakarin, věřím, že to je teď pro tebe náročná situace a máš právo odejít a žít tak, abys byla spokojená - držet ve vztahu kvůli dětem se na dítěti stejně projeví, tak držím palce!
ohledně soudu apod. - ač se ti to možná nebude zdát, tvůj dosavadní partner má jako otec dítěte k vašemu synovi naprosto stejná rodičovská práva a povinnosti jako ty - tudíž musí rozhodnout soud, na základě důkladného prověření podmínek ze strany orgánu sociálně právní ochrany dětí - kdo bude mít dítě v péči - pokud se teda vy dva nedohodnete, což dle tvého popisu asi nedohodnete... samozřejmě je možná a pravdědpoboné, že tvůj expartner může použít ten argument, že jsi někoho měla apod. - nejedná se ale o tebe, ale o díte a podmínky, kde se bude mít lépe...
vždy tedy bude rozhodovat soud, do té doby bude třeba, aby se přes sociálku podalo soudu předběžné opatření o tom, kdo do té doby, než soud definitivně rozhodne, se bude o dítě starat...
nevím, jak si to představuješ do budoucna, jen tvůj syn otce má a pokud bude syn svěřen tobě, stejně se s otcem bude vídat - dle toho, jak soud upraví návštěvy apod.

držím palce, ať celou situaci zvládnete tak, aby se co nejméně dotkla syna....

tannawe
18. pro 2008

zakarin, zavolej si na socialku, to mas nejlepsi. A fakt nema cenu to protahovat.

kalu...to jsem netusila...to me moc mrzi! Ale novy zacatek je taky prislib ne? A kde neni laska...tam je to o nicem... ☹

kalu
18. pro 2008

Jo, Tannawe, takovej je holt život....jestli si o tom chceš přečíst víc,tak jsem dnes v návalu splínu založila téma na fóru Děti,matka,rodina (nebo tak nějak).....

fedakada
18. pro 2008

zaki, já shodou okolností v téhle oblasti dělám. v každém případě, i kdybyste se náhodou domluvili, musí vše projít soudem. Určitě si můžeš zajít na sociálku. Tam ti ale obvykle jen poradí, ať si podáš návrh k soudu, případně vám doporučí nějakou poradnu. Předpokládám, že ve vašem případě je poradna asi už bezpředmětná. Musíš si teda napsat návrh k soudu, aby ti malého svěřili do péče /jmenuje se to návrh na úpravu rodičovské zodpovědnosti k nezletilému dítěti/. Tam stručně napíšeš jaká je situace a jak si to představuješ do budoucna - aby byl malý svěřený do tvé péče. Můžeš tam i navrhnout, jak by se podle tebe měl syn stýkat s otcem. to tam být ale nemusí! Když už to tam je, soud o tom musí rozhodnout a obě strany (jak ty tak otec malého) se tím musíte řídit. Ten návrh si podáš ve 3 kopiích u soudu, na 4. si nechej dát podací razítko, ať to máš potvrzené.
Jinak běžná praxe je taková, že soud si pak vyžádá zprávu ze sociálky, ta se zkonaktuje s tebou i s partnerem a každého se zeptá na představu, jak by to mělo v budoucnu vypadat. Nazáleží na tom, že on s tím nesouhlasí. Pak ze sociálky píšou zprávu k soudu, to je pak jeden z dokumentů, na základě kterých soud rozhoduje. Jinak, jestli jsi měla nějaký úlet, jak píšeš, on se tím klidně může ohánět jak chce, ale význam to žádný mít nebude. U rozvodu by ho možná nechali vykecat, ale u opatrovnického soudu to nikoho nezajímá. Zde je zajímá, kdo a jak se o dítě stará. Jinak za tenhle návrh se nic neplatí. Náklady vznikají při přivzetí znalců,.. nebo kdybyste měli právníky. To pak náklady obvykle platí ten, kdo prohraje nebo napůl. Jestli jsi ale na MD mohla bys případně požádat o zproštění těchto poplatků.
doufám, že to bylo alespoň trochu pochopitelné!? Kdybys se ještě na něco chtěla zeptat, tak nepiš.

zakarin
autor
18. pro 2008

Tak vám všem děkuji za informace,dalo by se říct,že mě to vůbec nepotěšilo,že do toho ten soud tahat musím. ☹

zakarin
autor
18. pro 2008

a ještě bych se teda chtěla zeptat jaké mám teda šance a jak dlouho ten soud trvá? a v jakých případech bývá dítě svěřeno do péče otce?

kamiska
18. pro 2008

ahoj zakarin. jen jako dite matky, ktera to taky chtela vydrzet pro deti rikam - cim drive a v cim vetsim klidu, tim lepe.

at to jde co nelip a nejrychlej 😉

zakarin
autor
18. pro 2008

já tohle všechno vím,ale chlap to nějak nechce a nemůže pochopit.

zakarin
autor
18. pro 2008

Tak ted po tom co napsala fedakada se bojím do toho jít a asi radši zůstanu s chlapem,kterého nesnesu než abych riskovala,že příjdu o syna. ☹

simour1
19. pro 2008

Ahoj,zakarin,ničeho se neboj.Ono to vypadá po přečtení dost těžké,ale skutečnost taková není.
Já žila v nespokojeném manželství řadu let,zůstávala jsem jen kvůli dvěma dětem.Manžel mě deptal psychicky,občas i fyzicky napadl.Neměla jsem kam jít,tak jsem trpěla.Jenže jsem zjistila,že zůstávat kvůli dětem v nespokojeném vztahu je daleko horší pro ně než žít bez jednoho z rodičů.Manžel mi často vyhrožoval,že než aby mě nechal odejít,tak mě raději zabije a zakope apod.Našla jsem si časem milence-dnešního manžela-který mi nabídl pomocnou ruku a střechu nad hlavou.Dlouho jsem neváhala.Tehdejší manžel,když zjistil,že tentokrát myslím odchod vážně,tak vyměknul a souhlasil se vším.Rozvod bez problémů,dnes navštěvuje děti celkem často a dokonce i my dva spolu dokážeme mluvit jako dva dospělí rozumní lidé.
Proto nevěš hlavu a jdi do toho!Držím palce.Když to budeš protahovat,dítě velice brzy vycítí,že něco není v pořádku a bude to prožívat.Pokud o chlapečka pečuješ jak máš,nikdo Ti ho nevezme.Záleží jak se chová Tvůj přítel.Je něco,co by se dalo použít proti němu,pokud by jsi byla hodně zahnaná do kouta?Samozřejmě vždycky je lepší řešit vše v klidu,aby to dítě nijak netrpělo.Určitě být Tebou,šla bych do toho.Držím palce,ať vše zvládneš.

zakarin
autor
19. pro 2008

Ahoj simour1,moc děkuji za podporu i když je jen přes písmenka,ale moc pomůže. Vím,jaké je to žít v rodině kde se rodiče nemají rádi a věřím,že malému bude lépe,když budeme žít odděleně,jen můj chlap to stéle nechápe. Taky nemám kam jít,musím si najít první bydlení,takže snad po novém roce se vše rozjede a hlavně o malého doufám nepříjdu. Vím,že je nejlepší se domluvit,ale v mém případě to nepůjde,už jsem se o to snažila mnohokrát,ale mě zase vyhrožuje že si sáhne na svůj život,ale nikdy člověk neví,co ho napadne.

simour1
19. pro 2008

zak:tak tímhle jsem si taky prošla.Několikrát dokonce sedl do auta totálně opilej a řekl mi,že to narve do prvního stromu,odjel a byl pryč třeba 4 hodiny.Jednou dokonce mi řekl,že se jde na půdu oběsit,chvíli na to rána jak z děla-bouchnul schválně zapalovačem o zem,aby to vypadalo,že si fakt něco udělal...no prostě tím chci říct,že člověk,kterej mluví o tom,že si něco udělá,tak podle mě jen dělá na tebe psych. teror,ale ve skutečnosti by si ublížit nedokázal.Samozřejmě každej jsme jinej člověk,nemůžu všechny házet do jednoho pytle,ale většina lidí ti tohle potvrdí.Tak se drž.

kalu
19. pro 2008

Ahoj, Zakarin, taky si myslím,že ti, co o sebecraždě mluví, tak to pak neudělají. O většině sebevrahů nikdo ani nevěděl,že měli nějaký velký palčivý problém a netušil, že mají něco takového v úmyslu...s tímhle kdyby začal můj muž, tak by se mi ještě víc zprotivil..
jinak já si myslím ,že život máme jen jeden a krátký ,než abychom ho strávili po boku někoho,koho nemilujeme jen kvůli pohodlnosti a dětem- ty tu nelásku mezi rodiči podle mě stejně vycítí a lepší je mít dva milující rodiče,kteří spolu nebydlí, než oba sice spolu ale očividně se nemilující. To je můj názor- zatím, možná budu mluvit jinak až budu sama .............chjóóó

emamamamu
19. pro 2008

ahoj holky, to je mi lito, co ted prozivate☹
ja jsem ve fazi, kdy zamilovane planujeme miminko, ale porad mam v sobe toho chrobacka, co by kdyby...
myslite si, ze jste tomu mohli nejak predejit, nebo se proste nedalo nic delat?

ria80
19. pro 2008

Zakarin,pokud mluví o sebevraždě,je to obyčejný vydírajný a tím spíš důvod s ním nezůstávat.Za prvé to nejspíš neudělá.Zadruhé i kdyby,tak je to dospělý člověk a udělá to z vlastního rozhodnutí,nebude to tvoje vina,ty nejsi odpovědná za jeho život.Tohle vůbec neřeš.

ria80
19. pro 2008

Se ho zeptej,jestli máš jít sehnat provaz nebo něco,a uvidíš,že už se o tom nezmíní.

tannawe
19. pro 2008

Rozhodne neni snadne rozvadet se...ale holky divejte se na to z te lepsi stranky. Nekdy je to jen strach, co nas svazuje, protoze se bojime jit do neznameho po x letech urciteho stereotypu, najednou se vidime samotne, osamele, vsechno ztmavne! To je pocatecni sok, snaha vyrovnat se prave s tou ztratou stereotypu, ktery nam daval pocit falesneho bezpeci. Ale kdyz clovek skoci, tak pada a nevi kam dopadne, ale i ten samotny pad muze byt velmi prinosny. Jasne, ze je slozite, kdyz nemate kam jit, kdyz se nedostava penez, ale vzdycky se da najit cesta, ktera vam pomuze preklenout to prechodne obdobi a zase bude lip!
Na vsem se musi videt to lepsi, preci nebudete marnit svuj vzacny cas a zivot kvuli cloveku, ktery vam jen otravuje krev? Vyresit si ty technicke veci - kam pujdu, z ceho budeme zit, kam budu chodit do prace, kolik penez mam na mesic atd. A uvidite, ze se vam ulevi, kdyz si udelate trochu plan, treba si ho i napsat, protoze pak najednou realne uvidite, ze treba z materske se vyzit neda, ale kdyz si zajdete na socialku tak vam treba poradi, ze mate narok na ty a ty davky atd. a hned je vam lepe. Takze nehazejte probuh flintu do zita. Rozvodem zivot nekonci ale zacina!!!
Jste ale moc statecne o tom jen psat takhle na foru...opravdu!

tannawe
19. pro 2008

Jinak ja bych psychopaticke vydirani nezlehcovala a nebrala na lehkou vahu, preci jen mam pred ocima docela cerstve vrazdu Neffovy dcery...

kalu
19. pro 2008

Já o tom rozmlouvám jenom na fóru, protože jsme svoje problémy před nikým neventilovali a já jinak ani nemám,s kým si o tom pokecat- nikdo neví,že máme takovou krizi, obojím rodičům to chceme říct až po svátcích, abychom jim nekazili Vánoce , a to pro ně bude šok.Kamarádky mám všechny daleko a šťastně vdané (alespoň se tak tváří). Já bych asi teď potřebovala taky nějakou kámošku, která je na tom podobně jako já a je samoživitelka s děckem ,abych viděla,že to zvládne a že to jde.
Já mám práci na Kladně a máme tam i obě babičky s dědečky, takže já budu určitě muset jít tam. Práce mě baví a vydělávala jsem okolo 13t. čist., což není žádný zázrak,ale je to ve státním (na magistrátě) a stálá denní a kolegyně nikdy neměly problémy s paragrafy atd...takže teď sama s malou bych těžko sehnala něco lepšího. Navíc tam mám hlídání (protože v práci jsem 2 krát týdně až do večera) , i když nevím,jak se "báby" postaví k našemu rozvodu a jestli budou chtít pomáhat. Z prodeje domečku mi snad zbyde na malý byteček (ještě že ty ceny šly dolů 😝 ) a sebou vezmu taky svého nejstaršího psího veterána,kterého budu na stará kolena učit žít v bytě. Jenom ,když si to představuju, tak se mi derou slzy do očí......ale zase si říkám,že než špatný vztah, tak snad raději žádný. Ale teď jsem ještě hrdinka, ještě sama s malou nejsem :

j.a.n.u.s.
19. pro 2008

Jsem jedna z tech, co to udelala...a odesla od chlapa...teda po domluve odesel on...male bylo tehdy 6 tydnu...ja po hruznym porodu, vsechno bylo cerne a tmave a horke...mozna to byly ty hormony, co to delaly jeste desivejsi...on jak uz nevedel jak by se branil...rval na me (kojici matku v sestinedeli), ze mi Elishku stejne vezme a odvede do sve zeme (je anglican). To bylo to nejhorsi, pak to slo raz - naraz...pece o dite na socialce, oni mi tam poradili se vsim. Do te doby jsem se soudy nemela nic spolecneho, nevedela jsem nic o zadnych papirech co musis vyplnit....nevadi, poradi ti i ohledne davek...

Zacatky byly krute...7600,- rodicak...prispevek na bydleni zadny, protoze jsem dostala preplatek, socialni priplatek-zadny...vlezu se do limitu!...na Elishku nic...mela jsem veliky prijem v Anglii (!)...a byt platim 4000,-!!!!
Nemit rodice, kteri sem tam vypomohli, nevim kde bych ted byla. Alimenty jsem dostala sice uznane od soudu...ale nez byl soud, nedostala jsem nic...komplikace byla v tom, ze je cizinec.

Ale ted? Jsem stastna, ze jsem se rozhoupala a utla mrtvy vztah drive, nez byla El vetsi...stastna mama-stastne dite...

Preju hodne stesti Zakarin...ver, ze se to da vydrzet. 🙂

j.a.n.u.s.
19. pro 2008

kalu....ver mi, ze vim co prozivas...byt samozivitelkou neni zadny med, ale da se vyjit....rikala jsem si, ze tahle situace neni donekonecna...ze se musi neco stat a vse se urovna...co se dosti resi je financni situace...ja nechapu jak muzou existovat matky samozivitelky a mit umele nehty a kazdy mesic u kadernika...ale pry fakt existuji 🙂

A potom co je jeste hnusny, jsou ty vecery kdy mala usne a je ticho a tak uzko...to me nicilo taky dost. No a jeste se zminim o tom, ze sex sel na "nekolik" mesicu stranou...ja prakticky mela sex naposledy pri zplozeni me dcery...23.06.2006...do 01.08.2008...dobry ne? Takovy mensi celibat...

kalu
19. pro 2008

Janus, poslaly jsme příspěvek nastejno a ty jsi mi vzala vítr z plachet 😀
..jak jsem psala,že bych potřebovala poznat někoho,abych věděla,že se to dá zvládnout...

dík moc,že ses ozvala

a p.s. máme stejně starý holky...škoda,že jseš přes celou republilku