Pes tchánovců napadl dceru

mamina4140
23. čer 2014

takze pro otrle::stavime u tchanovcu jsem tam skoro denne varim uklizim starm se obcas o zahradu jsem s dcerkou cely den venku jdeme na zajicky slepicky pes aortuje.maji vlcaka 8 let 50kg,napadl 4 lidi z toho 1 pani na siti,jedna postacka pisemna stiznost za pokousani postacky.7 let tam jezdim 3 roky si na me pes zvykal dcera pred 3 mesici zacala u nich chodit ven cely den venku pes v blizkosti nic se nestalo.pes byva tedka casto uvazanej protoze se tam dela stavba aby zase nekoho nepokousal.stojim u psa dcera 2 metr od nas koukame na manzela jak reze motorovkou najednou se pes zvedne projde kolem me ani sem to nepostrehla skoci po anicce zarve ju za ruku ta pada na zem a pes jde po ni okamzite sem skocila na psa pritlacila ho ke zdi volam manzela. manzel hazi na zem pilu otaci se zarve na psa pes se nejezi proti nemu vrci manzel zustava stat nic nedela a rekne proc ju nehlidas!!!letim sni domu cekala jsem roztrzenou ruku mala nema nic jen par cervenych fleku.balim se odjizdim pryc vecer se vracim vyzvednout manzela rikam to tchanovcum ze ju pes napadl a nastesti nic nema a ze chcu aby ho utrtaili ze tady se psem nebudu ze mu nevereim a dite neuhlidam jedno kousnuti a muze byt mrtva!!!!tchyne servala obleceni z dcerky a rika kde co ma ukaz kde co ma kdyby tady spadla ze schodu tak kvuli vam budeme bourat schody nebo co rikam to snad nemyslite vazne co rikate!!!vas pes napadl vasi vnucku manzel a tchyne nedelej ostudu nic ji neni vid !!!zustavam v soku a tchyne mi rekne celej den budes doma a z dojdem z prace pujdete snama na dvur rikam coze???to je vtip rikam me nebude nikdo omezovat zvlast ne pes .a tchyne tak to bude .rikam pes bude mit kotec pokud ho nechcete utratit a nahubek a tchan ze nema cas stavet kotec!!!!rikam coze???pes napadl vasi vnucku.neprehanej nic ji neni ses ostudnik!!!rikam bud my nebo pes nebudu sem jezdit!!!my psa neutratime pokazdy se privaze az dojedete aha a az ju nekdo neuhlida a pujde na dvur a pokouse ju vazne nebo usmrti??to se nestane my ju hlidame tys ju spatne hlidala!!!tak ja se celej den venuju diteti litam kolem stavby je me zle protoze cekame druhy dite oci mam i na zadech a kdyz se po celym dnu zastavim a stojim tak bych necekala ze pes znenadani vystartuje na dite ktery od nej stoji dva metry(pac stala metr odemne ) a nejhorsi je ze ani jeden z tech tri to nevidel ale ja u toho byla jak jsem videla jak ju zarval skocil po ni a sel po ni NASTESTI nic nema az zazrak to je a oni me reknou tohle!!!!doma ticha domacnost prz se tak moc nestalo!!!sem v soku!!!!

luciina
23. čer 2014

Tak je jasný, že si pes chrání svoje a když byl mladý tak děti neznal. Než stavbu bych prioritně postavila kotec. A domluvila se kdy pes bude venku. Chápu tvé obavy a taky vím jaký to je být v něčích očích za hysterku. Takže postavit kotec a hned!

kakajkova
23. čer 2014

Tak my mame dvoch psov, celkovo psy zboznujem, ale toto ke vela aj na mna! Kotec jednoznacne! Takemu psovi by som neverila...ako moze bezdovodne!! Napadnut dieta a im to nevadi??

kamino
23. čer 2014

Podivejte se na inzeraty na kotce,urcite nejaky sezenete a tchan nemusi nic stavet. Jsem milovnice psu,mame psa,ale mela jsem i psa,ktery deti moc nemusel a bez nahubku mezi lidi nesmel. Byl cviceny,mel dost zkousek,ovladatelny,ale nikdy jsem nevedela,kdo se mu znelibi... A jako mama dvouleteho neposedy rikam na rovinu,ze nejde uhlidat vsechno. Utratit urcite ne,ale zabezpecit. zkuste se domluvit s tchanovci treba na spolufinancovani toho kotce,pes je uz starsi,novym kouskum ho tezko naucite. Domluvte si pravidla,ze pes bude navolno kdyz bude mala venku jen v doprovodu tchanu,nebo osoby,kterou respektuje. Chapu,ze pro toho psa je moc zmen najednou a jestli je vzrusivejsi,tak muze reagovat neprimerene..

katkagabinka
23. čer 2014

Tak dokud by tam byl pes, co není vycvičený a je agresivní, tak by mě tam nikdo neviděl, pro mě je totiž dítě priorita .A to jsme taky psa měly . A bylo by mi jedno, jestli si tchýně o mě myslí, že jsem hysterka. Buďto psa zabezpečit, mít ho v nějaké voliéře, nebo čekat až nebude. Takových případů napadení psem je dost. ☹

zyx
23. čer 2014

Já mám také špatnou zkušenost s vlčákem. Kousl dcerku do zad. Poměrně malý šrám na těle, ale velký na duši. Rok jsme obcházeli všechny psy velkým obloukem. Po roce když potká na volno sebemenšího pejska, tak se bojí, nenavštevuje kamarádky, které mají psa. Stalo se to na jednom sportovišti a reakce recepční podobná. Rozčilovala se,že když se na ni rozběhl, že před ním utíkala. Nebyli jsme bohužel první ani poslední. Vlčákům nevěřím ☹.

chocolatebal
23. čer 2014

Psi miluju, ale nesnáším nevychované psi a jejich majitele, kteří nemají o výchově ani páru!!!
Moje zkušenost: Jako tříletou mě kousnul hasky do obličeje. Naštěstí bez následků či viditelných jizev. Pouze nemam slzný kanálek na jednom oku a větší koutek (jen kosmetická vada). Mohla sem ale přijít o oko!!!!
Měla jsem doma 13let fenu vlčáka, chodila jsem s ní na cvičák, protože jsem se bála, že bude zlá po svých rodičích. Ale díky jasně daným pravidllům byla nejlepší a nejspolehlivější pes, kterého sem v životě měla. Nebála jsem se ji nechat s Matym samotné. Byla 100%, protože jsem ji znala. Ale pokud bych věděla, že je nervozní, nesnášentlivá s lidmi či psi, tak bych ji vždy zavřela do kotce a rozhodně bych neriskovala zdraví svého dítěte!!!
Na světě se stalo díky nevychovaným psům již dost tragédií, tak proč si zahrávat!?!?!Reakce tchýně a tchána je hodně znepokojivá a o manželovi ani nemluvim :( Pes, který již napadnul by u malého dítěte neměl co dělat. A ze strany majitelů psa, je to krajně nezodpovědné!!!!

ali34
23. čer 2014

@chocolatebal ...naprosto s tebou ve všem souhlasím. Taky jsem měla 11 let psa, vyrostl s ním syn a měla jsem ještě malé holky a byl cvičený a super k dětem. Byl to ovčák, takže velkej pes, pravidelně jsem s ním na cvičák chodila. Ale i tak jsem ho občas pokud přišla návštěva raději zavřela do klece, když tam bylo malé dítě, prostě člověk neví... A pokud už by někoho napadnul tak to je jasné, že by k dětem neměl. Sama jsem od jiného psa byla pokousaná (taky ovčáka) a mám následky dodnes a taky to bylo na návštěvě a bylo mi asi 13 let a psa jsem si tenkrát ani nevšimla 😒 Pak jsem se psů šíleně bála až do dospělosti až vlastně do doby než jsem si pořídila toho svého 😉

88nela88
24. čer 2014

Tak to je siiiiila!!!! 😲 To vis ze jo nechat dite hlidat prarodici... Oni toho cokla taky nemusi uhlidat je to vterina nepozornosti a dite muze byt zakousnuto a nebo nasledky po cely zivot!!! Kdyby se tohle stalo me jako matce, tak urcite bych neverila nikomu jinemu ze toho psa ohlida. Ani nahodou!!!! Mam psa taky, sice 7letou beaglici je hodna, deti obzvlast miluje ale porad se bojim co kdyby neco???? Dala jsem ji malyho ocmuchat ale nikdy nevis co tomu psovi preskoci v palici, je taky cvicena ale clovek fakt nikdy nevi... Mimochodem asi v 7letech jsem taky byla pokousana vlcakem na navsteve, byl privazanej a je neodhadla delku retezu a trosku ne kousl do zadku... Mam psi rada ale zaroven mam z nich respekt a vetsich psu se bojim... V tvem pripade (jestli nebydlite s tchanovci) bych rekla: Ja s vnuckou a nebo pes! A dokud by tam byl pes tak bych za nima proste nejezdila. Smula, necitim se tam s ditetem v bezpeci!!!! A nazdar! A ja jsem takova ze by mi bylo ukradeny jestli by se mnou mluvili ci ne! Jde o bezpeci meho ditete a pro nej udelam vse! Trzim ti palce at ti to dobre dopadne! 😉

zuzana_ka
24. čer 2014

@mamina4140
Nevěřím, že by pes byl z ničeho nic agresivní. Zamysli se nad tím, jestli za to nemůžou jiné okolnosti např. že byl pořád uvázaný nebo třeba mu vadilo to řezání motorovkou....

jenny.kay
24. čer 2014

@zuzana_ka Tak pošťačka asi motorovkou neřezala, když ji napadl 🙂
Jinak je to opravdu docela síla. Mám s psi taky pár nepříjemných zážitků, kdy v jednu chvíli byli hodní, nechali se hladit a ve vteřině jim ruplo v hlavě a prostě bez varování kousli - naštěstí to byl jen jezevčík a pak jedno štěně vlčáka, které mi šlo po noze. Manželovi takhle blbnul jeden čas vlčák, a to s ním chodili na cvičák poctivě. Ale ten pes byl prostě zvláštní nátura, takže manžel si to s ním pak musel "vyříkat" a prostě mu ukázat, kdo je pán. Je to vždy hlavně o páníčkovi a pokud jsou tchánovci takhle laxní u psa, který už napadl několik lidí a je jim šumák, že šel i po jejich vnučce, tak bych se prostě podívala po nějakém kotci a trvala na tom, že v něm bude pes za přítomnosti mé dcery zavřený.

kajalka
24. čer 2014

Dokud by tam byl ten pes, tak bych tam s dítětem nevkročila. Manžela fakt nechápu. Lidi furt psy podceňujou, pořád jsou to jen šelmy, i sebelíp vycvičený pes může zaútočit, do hlavy jim nevidíme. Tenhle pes je evidentně nezvládnutej agresor, už ví, že může napadnout i člověka - beztrestně. Teď je na tobě, jak budeš zásadová, pokud tam s dítkem ještě někdy půjdeš a nebudeš trvat na svým, může se stát jedině tragédie.

martinkaalesek
24. čer 2014

Sila!!!!! ☹ ☹ spis nez teda prekvapeni od psa, je prekvapeni od manzela a jeho rodicu!!!! To opravdu nechapu!!! Evidentne jiz nejake zkusenosti s tim psem maji, pokousal nekolik lidi a najednou tam ma fungovat s ditetem, ktere ho nenecha na pokoji.
Vidim to u nas, mame rocniho chlapecka a dvouleteho Bernaka, 50kg, nastesti se maji radi, nicmene nikdy nejsou sami bez dohledu a ikdyz se muchlujou, porad davam pozor, protoze syn ma tendenci sahat do oci a do tlamy, do tlamy v pohode, to psovi nevadi, ale kdyz chce sahnout do oci, tak zabranuju.
Ikdyz naseho psa znam, byl jiz nekolikrat napaden jinymi psy a nijak nereagoval, ani se nebranil, porad je to pes a s ditetem (miminem) sam nebude.

krystynaraszkova
24. čer 2014

Holky nám poprvé minuly rok trosku cvaknul dceru tatkuv pes (zlatý retrívr) já byla zrovna v kuchyni takze nevim co se presne stalo,pes dostal a okamžitě jsme jeli do nemocnice byla prokousnuta kůže. Přítel byl hodně zlý, rodiče samozřejmě ze si ho nechají a na dceřiný 3.narozeninky kousal kost..dcera kolem něj jen prošla a ten je chnapl za nohu silně trhl..takže zase nemocnice,zkažená oslava já v šoku brecela...hruuza...rána hnisala a dlouho se hojila.Az pes pokousal po třetí a to nejvíce brachu par dni po tom incidentu tak ho odvezli do útulku.Psa už nechci ani vidět... měl se dat utratit hned když kousnul poprvé.Protože zaútočí jednou a udělá to zas!Psa tak do kotce maximálně. A to to byl zlatý retrívr mírumilovný pes;).Naštěstí dcerka újmu nemá psy miluje ale nedovolim ji cizí psy hladit. 😖

somalicats
24. čer 2014

@zuzana_ka Pes není sám od sebe až na výjimky nikdy agresivní, za to může domrvená výchova a výcvik. Pokud ale takhle napadá lidi, tak nemá cenu se zamýšlet nad tím, co mu vadí nebo nevadí, takového psa potřebuje do ruky buď zkušený kynolog, nebo specialista na poruchy chování a majitelé by museli přesně dělat to, co se jim řekne. I tak by to ale byl běh na dlouhou trať a já osobně bych v takovém případě taky neriskovala zdraví dítěte.

mantaray
24. čer 2014

Ona ho mohla dcera nevědomky vyprovokovat tím, že si mohli hledět z očí do očí. Dcera bude zřejmě vysoká skoro jako pes? U takových psů stačí škrtnout a je z toho průser ☹ Taky mě NO napadl a já tomuhle plemeni nevěřím. Přístup tchánů nechápu. To napadení pošťačky - můj pes lidi miluje, ale pošťáci ho znervózňují, jako skoro každého psa. Oni jsou jinak cítit, směs pachů psů co nasbírali a je to někdo kdo každej den něco dělá na jejich teritoriu. Řešení je zřejmě jedině kotec a změnit přístup ke psovi.

mantaray
24. čer 2014

@krystynaraszkova jo to častá chyba Zlatý retrívr = hodný pes! Je to pes jako každej jinej, co potřebuje vedení a výcvik... chudák vaše dcera!

monasek84
24. čer 2014

za prve... pokud to pes uz nekdy udelal, v zivote bych nenechala pohybovat dite samo po zahrade (byt metr od sebe)... za druhe... v zivote bych nestavela s tchanovcama.... 🤐

Jejich postoj k tomu vsemu naprosto nechapu a nezavidim ti, ze toto ted musis resit. Jedinou utechou ti muze byt, ze ten pes ma UZ 8 let..... (upozornuju ze jsem pejskarka, ale neskutecne me prudi to, ze si k domu vetsina lidi poridi NO a nepracuje s nima a pak jsou z nich takovi **** 🙄 )

krystynaraszkova
24. čer 2014

Mate pravdu holky,jasně se říkalo ze je to dětská oslava jenže Tatka ho později pustil no..a stalo se.Taky nechapu jediná vnučka...kdyby pokousal děti kamarádek to by byla katastrofa.Mala si to sice pamatuje,ale psu se nebojí a ma dvě jizvy na nohou..:(.Ještě že se nestalo nic horšího... 😉

wildy
24. čer 2014

Toho se taky jednou bojím. Tchánovci i švagrová mají nevyhovaného psy, ale samozřejmě, že oni to nechtějí slyšet, že je nevychovaný. Bojím se, až se náš malý bude napřesrok batolit u nich na zahradě a jejich neomalené tele po něm bude skákat jako skáče po nás. Má 30kg a mě doskočí až k obličeji a to jsem vysoká.
Když řeknu, že je nevychovaný, budu ještě já ta špatná. Nebudu čekat, až malému něco udělá. Už teď se toho děsím. Taky máme psa, ale poslouchá na slovo.

zuzana_ka
24. čer 2014

@jenny.kay
@somalicats

Nechci obhajovat psy a netvrdím, že nejsou agresivní.
Hlavně lidi by si měli uvědomit, že pes a i jiné zvířata mají taky pocity a taky jim může něco vadit např. hluk, hlad, vedro či zima a když si toto neuvědomí pak ze zvířete dělají nevrlého a agresivního tvora se kterým se nedá být.
Co se týče např. labradora, tak zdánlivě mírumilovný pes, který vodí slepce a pomáhá postiženým, taky dokáže být agresivní např. když mu vlezete do misky, když jí. To se pak člověk hodně diví, jak reaguje, ale může si za to sám, protože nerespektuje psa.
Dřív jsme mívali stafbulla. Řadí se mezi bojová plemena(nechápu proč). Jednou jsme byli na statku, kde byli i děcka mé sestřenice (3 a 8let). Když si vybavím, co dělali našemu psovi, tak se divím, že je nepokousala. Např. ta starší došla k naší fence a zařvala jí do ucha, ale kdyby se ohnala a kousla, tak by rázem byl špatnej ten pes….

martinkaalesek
24. čer 2014

@zuzana_ka stafbull je,dle odbornych clanku a kynologu, ten nej pes k detem!!!!! 😉 ikdyz vypada, jak vypada a lidi ho radi k "bojovym plemenum" 😉

alamo
24. čer 2014

@mamina4140 To s tim psem je neprijemny, ale horsi mi prijde, ze stavite dum u tchanovcu, se kterymi uz ted navzajem nefunguje komunikace a nejaka domluva.

denyzuza06
24. čer 2014

@mamina4140 u nás to bylo podobné, tchyne měla nervozniho ohaře...vždy když nekoho pokousal omlouvala ho že bud byla dloha zima a je z ni nervozni nebo byla zase jina vymluva.... ja jsem kategoricky zakazala aby dcera byla dole u babičky bez naseho dozoru spolecne ze psem a protože jsem velice brzy přišla na to že i když mi slibila ze bude pes zavřený, pustí ho hned jak odejdu přestala k ní malá chodit uplně. Bydlíme v jednom domě se společnou zahradou takže pokud byla tchýně doma ani na zahradu jsem s dcerou nechodila, radši sem chodila na procházky. Když byl malé asi rok začínala chodit seděla tchýne se pse na zahradě a malá se k ní kolíbala, přitom šlápla psovi na ocas a ten se jí okamžitě zakousl do nohy.....naštěstí měla kožené boty takže byly díry jen v nich a tchyne prohlasila že je to vina me dcery, nemela mu slapat na ocas. To pro mě to byla poslední kapka, přestali jsem ke tchýni s malou chodit uplně. Manžel ví že se mnou nic nezmůže když si postavím hlavu takže to tak nějak setrvávalo dokud pes nepošel.

krystynaraszkova
24. čer 2014

Dobře jsi udělala dennyzuzao6 😉

zmrz_lina
24. čer 2014

@krystynaraszkova promiň, ale za to nemohl pes, ale ten, kdo mu dal v přítomnosti většího počtu lidí a dětí kost. Pro psy je hlídání potravy vrozené (nejedná se o klasickou agresi), normální, nepoznamenaný pes dá obvykle nejprve vědět, že mu blízkost vadí, vrčením. Pes, který je trestán za vrčení, časem tuhle upozorňovací fázi přeskočí a kousne rovnou.
Je to asi jako ten debilní zvyk sahat psovi do misky... Kdyby nám někdo sahal do talíře, taky bychom ho v lepším případě poslali do pr***e. Pes má nárok na to jíst (nebo i jen žužlat a okusovat kost) v naprostém klidu.
A u retrívrů obecně - je dost velký problém poslední dobou s agresí u bezpapírových jedinců. Agrese může být dědičná, do kontrolovaného (tedy s PP) chovu se agresivní psi nepouští (tzn. - proč jsou rodiče s PP a štěňata bez PP? Nejčastěji neprošli rodiče zdravotními testy nebo byli z chovu vyřazeni pro povahové problémy), ale u bezpapíráků tahle jistota nikdy nebude.

enidka
24. čer 2014

Ono to je složitý. Já mam jak psa-stafbula tak i dítě a rozhodně je nenechávám samotné ačkoliv náš pes má dost rozumu a s malou sám prostě není a radši si jde na místo,které má v jiné místnosti. V dětství mě ovčák málem utrhnul ucho,proč? protože jsem byla blbá a od našeho psa navyklá,že mu můžu šahat do misky a tenhle pes to nevzal. Chyba to byla i určitě dospělých,že nechají 4leté dítě jen tak pobíhat po zahradě u velkého psa, Na psy jsem nezanevřela naopak svou chybu si uvědomuju a vždy se ptám jestli můžu na psa šáhnout. Malýmu děcku to ale nevysvětlíte a chce to o to víc hlídat,když je na blízku pes,který už má nějaký ten incident na krku. Ideálně je od sebe držet,protože nikdy člověk neví jakou má ten pes zkušenost a co je tím spouštěcím impulsem. Opravdu bych se s nima dohodla na kotci,kde by byl,když tam musíte být a na nějakých pravidlech,který nebudou nikoho moc omezovat. To že reagovali jak reagovali je trošku nelogické 😖

antoinet
24. čer 2014

Pokud by nějaký páneček odmítal připustit, že jeho pes je zvíře a ne chůva, prostě bych tam už nešla. Je jedno, jestli je to velký pes se spoustou energie nebo nějaký drobek do kabelky. Dítě z toho nemá rozum, může mu třeba píchnout něco do oka a pes jedná dle instinktů, i když je sebelíp vychovaný a běžně má děti rád - neštěstí je hned. Takže pokud to někdo nechápe, je to mrhání argumenty a zbytečný strach o dítě.

bledulka84
24. čer 2014

@mamina4140 možná bys mohla manželovi položit otázku, jestli přemýšlel, co se mohlo stát, kdybys toho šmejda okamžitě nesrazila na zem. A vyjmenovat následky předchozích napadení, s tím, že pokud tyhle následky byly u dospělých, jak by to asi vypadalo u malé. Chňapl jednou do ruky, kdyby měl příležitost chňapnout hned vzápětí, mohl to být krk... Nevím, jak se Tvůj manžel chová normálně, ale jeho reakce mi přijde, jakoby se musel zavděčit mamince... Ti tichou domácnost bych držela asi ještě dlouho, než se nevzpamatuje!
K tomu krmení, co tu padlo. My máme doma 2 psy. Fenka (7 let) brazilská fila moje, pes (6 let) pitbul přítele. Od začátku jsem té mé fence strkala ruce do jídla a tahala jí ho z tlamy, aby na to byla zvyklá a věděla, že prostě nesmí nic udělat, přítel svého psa od malička vychovával stejně, i přesto chvilku trvalo, než se před rokem společně sehráli a byli schopni žrát kousek od sebe, párkrát se do sebe pořádně pustili. Teď už vylizují společně hrnec a nic si neudělají, ani nikomu, kdo by i mezi nimi měl ruku, ale je to tím, že dostali klepec a mají jasně stanovené hranice. Na druhou stranu, obě psiska na sebe pořád dost žárlí, tak uvidíme, co s nimi udělá to naše očekávané mimi. Ale věřím, že to zvládneme.

mamina4140
autor
24. čer 2014

holky takze male je rok a pul a na vysku kdyby stala vedle nej tak mu vidi tak leda na krk vubec ne do oci .s tchanovci jsem celek vychazela kdyz jsme spolu chodili pak jsme se vzali tak meli obcas nejaky kecy ted co je mala hodne potycek mame ohledne hygieny psa i vcelin maji na zahrade tam mala nesmi vubec.ani snema ani semnou!!jasne jsem jim vcera rekla ze pes napadl uz 4 lidi z toho jedna pani jela na siti s hlubokou ranou,postacka mela neco s kolenem a ti dva ostatni meli lehci zraneni ale modriny po zubech tam byli a sok taky.a vcera jsem jim nekolikrat opakovala vas pes napadl vasi vnucku.a porad se to tocilo kolem obhajoby psa.prej sem si to vymyslela ze dcera na sobe nic nema a ja jsem toho psa nikdy rada nemela.to nemela protoze kdyz jsem ho videla pred sedmi lety poprve hnedka jsem vedela ze je to hajzl pes.omlouvam se za vyraz!!!!ale nevymyslela bych si napadeni psem!!!!!a tchyne me jeste vcera obvinovala jaka jsem hysterka a vymyslim si ze mu Anicka urcite neco udelala ze ho vyprovokovala jako ostatni pritom nikdo ho nikdy nevyprovokoval!!!!po napadeni vzdy ostal pochvalu jakej je to vybornej hlidac ikdyz tu pani osklive pokousal ve vjezdu skoro na silnici!!!!tchan me rekl ze se resi stavba a nebude se resit kotec a to ze me tchyne rekla ze v dubnu se mame stehovat do hotovyho a ja budu denne osum hodin cekat nez dojdou abych mohla jit na dvur s detma (a vydrzet senma osum hodin doma,protoze ted cekam druhy dite)nedam!!a nikdo me nebude omezovat na mym pozemku kdyz je to tedka psany na me.jako porad si prehravam v hlave ze to budu muset resit pisemne jako udani na psa nebo ja uz nevim nechci delat zlou krev ale proste napdl moje dite,asi by si prali aby ted byla na plastice a davali ji ruku dohromady nebo jsme strojili pohreb!!!!rekla jsem ze maly dite se neda uhlidat a ze ji nemuzu porad nosit kdyz jsem tehotna!!!!a oni me rekli ze jim by se to nikdy nestalo!!!!proste jsem vcera rekla bud my nebo pes.ikdyby se to melo resit stavba tam bude stat nevyuzita a my tam pujdeme az za 7 let az pes umre!!!

denyzuza06
24. čer 2014

@mamina4140 neda se to oplotit ta vaše stavba aby jste měly zvlast zahradu? Vlčáci často odchazi kolem 13-14 roku věku protože nemužou na zadní nohy