Po narození dcery se zhoršil náš partnerský vztah

kristy46
25. říj 2014

Zdravim vsechny.
Mame s mazelem 10m dcerku a mam pocit, ze nas vztah se riti tam, kam mema a ja nemam silu ho udrzet ve spravnych kolejich..
Vzdycky jsem si myslela, jak nebudu ta protivna manzelka, jak se budu snazit na manzela usmivat, jak krasne budeme o nas vztah pecovat,.. haha.. jsem presne tam, kde jsem nechtela byt.
Vecne nastvana, s manzelem nekdy ani nemam chut mluvit. Obcas mi doma pomuze, ale nepretrhne se. Chodi do prace na 12ky.
A proc nejsem usmevava a skvela zena-protoze me neustale vsechno toci. Napr. Dnes-kazde rano vstavam s malou kolem 5. Hodiny, on spi v jinem pokoji, protoze jak malou kojim, tak usnu a mame malou postel a nevyspime se a on se boji,.aby malou nezalehl. No tak je pul 8. Jdu do pokoje kde spi a on je vzhuru a, sluchatka na. usich a posloucha hudbu-vytocilo by vas to? Cely den jsem s malou ja, jestli se ji venuje 10min denne, tak to opravdu prehanim.
A vecer se me zepta z ceho jsem unavena
Pred mesicem tomu nasadil korunu,.kdy mel docela nejapne poznamky na.me prsa. Nemam na sebe cas, on se sobe porad venuje, prijde mi, jako by obcas.neco udelal a tim vsechno konci. Je free. Jakoby se ho netykalo,.ze mame doma malou. Jakoby to bylo jen moje dite, o ktere se ja staram. Nechci mu porad neco vycitat, ale hromadi se ve me vsechno..
Kdyz chosi na nocni, tak chodi den predtim pozde spat, misto aby sel driv a treba vstal rano driv a byl s nama, je mu to sumak. Kdyz jde do prace, tak rika, jak mu bude smutno,.kdyz je doma, tak je o pc nebo s nama v loznici a.diva se na tv a mysli si, ze "je s nama". Kdyz mu reknu, ze si muze jit hrat s nama, tak jeste ani jednou neprisel.
Asi je to vsechno zmatene, ale je to takovy tok myslenek, ktere ve me vrou. Nemam je komu rict...
Vim, ze nejlepsi by bylo s nim.promluvit a ne.resit to tu, ale on nechce. Pry je vse ok. Uz jsme spolu nekolikrat mluvili, ze musime komunikovat-skutek utek. Prosim o pripadne zkusenosti s podobnou situaci..

kristy46
autor
25. říj 2014

Omlouvam se za preklepy, pisu z mobilu a v takovem dost spatnem rozpolozeni :(

amallie
26. říj 2014

Myslím, ze je to tak ve spoustě domácností. Chlapi si vztah s dětmi budují postupně, malá miminka jim zas tak moc neříkají. Takže podle mě to neni nic hrozného. Zkus mu ale pomoci zapojit se, do hry ho vtáhni, jdete společně s malou na hřiště, do herny, do zoo, ukáž mu, ze to muze byt zábava. Celkem ho chápu, ze ho nebaví si s dítětem hrát, mně to taky moc svým způsobem nebavilo, jenže my maminky to máme všechno jinak, tyhle veci nám přirozeně jdou 🙂 A čím jsou deti starší, tim to i těm tatínkům jde lip.
A doporucuju si zkusit najit cas jen pro vás dva, to taky pomůže.

terinda
26. říj 2014

Taky si myslím, že to není nic hrozného.
Pokud je líný, tak bych ho trochu úkolovala, příp. mu dala dceru do kočáru, ať se jdou vyvětrat, nebo vyražte společně.
Můj chlap se taky nepřetrhne, pracuje hodně, rád si přispí... snažím se zbytečně neprudit, když to k ničemu nevede, max. tak k dusné atmosféře.

veronikaka
26. říj 2014

Myslím si, že je to taky normál. Co si jít s malou odpoledne někdy lehnout, aby sis odpočinula? Manžela bych nenápadně pomalinku zatáhla do hry. 10-ti měsíční dítě už není zas tak malý a už se s ním dá dělat spoustu věcí. Poslala bych ho i s kočárkem. Asistence při koupání. Šoupni mu jí do vany 🙂. Když dělá 12-ky, tak musí být hodně s vámi doma, ne? A postel v sousedním pokoji bych zrušila.

pisisvori
26. říj 2014

@kristy46 ja si naopak myslim, ze je to jasmy ekzemplar neuskutecneho rozmazleneho sobce. Ano chodi do práe, no a co? 40hod tydne, ty makas cely den. dite je take jeho. takze jasne vyrikat a pridelit ukoly. Kdyz to v sobe nechar dusit uz nebudes schopna divat se na nej hezky, mit ho rada a nevycitat...a to je zacatek konce.

pavlapl
26. říj 2014

U nás je to úpně to samé. Můj chlap mi pomáhá tím že nepřekáží. Přes zimu je buď v práci a nebo na zimáku. Když je doma tak buď spí a nebo je na PC. Za těch 13 let co jsme spolu jsem si na to zvykla a nemám sílu se s ním pořád o něčem dohadovat.

evulina77
26. říj 2014

@kristy46 hele, to že chodí na 12-ky je vlastně i výhoda, je častěji doma. Já si myslím, že je pomalu načase, aby jsi začala mít nějaký koníček, kdy budou oni sami doma a ty někde jinde. Našla bych si nějaké cvičení, nebo něco co tě baví. Manžel nemusí nic řešit, protože jsi doma a je tam o vše skvěle postaráno. Malá už není úplně malá, to by už zvládli a ty budeš mít volný čas jen pro sebe. Nejhorší je to dusit v sobě, to se pak všechno zdá ještě horší. Chlapy to prostě mají jiný s tím nic neuděláš. A taky doporučuji zvýšit příjem hořčíku, zajdi do lékárny a kup to nejsilnější, co ti prodají bez receptu a zační dlabat. Budeš se cítit líp a vše budeš zvládat lépe. Osobní zkušenost 🙂

tania
26. říj 2014

Myslím si, že většina chlapů to má takhle nastaveno (samozřejmě se najdou i výjimky 🙂). Ale je na čase, abys začala pravidelně alespoň jednou týdne chodit třeba cvičit, nebo cokoli jiného co bude pravidelné. Také ho musíš víc zapojovat, 10 měsíční dítě už může sám vykoupat (pokud to do teď nedělal, musíš ho vtáhnout postupně (nejdřív jenom asistence, třeba pohlídat v koupelně, nebo po koupání utřít a obléknout, pak to postupně necháváš víc na něm, ale můžeš se s ním obden střídat a pak už to necháš jen na něm, protože se najde spousta jiných věcí, které zatím stihneš udělat, například nádobí po večeři...). Při večeři můžeš připravit jídlo a posadit do vedle malé se lžičkou ať ji krmí (postupně se z toho opět může stát pravidlo), dále večerní čtení, prohlížení knížky před spaním apod. Pokud se ti podaří ho večer takto zapojit ráno už na něj nebudeš tak naštvaná a necháš ho třeba spát 🙂. O víkendu ho můžeš třeba poslat s kočárkem ven dopoledne, že musíš uvařit. Opravdu je jediná cesta v tom, že ho budeš víc zapojovat, ale určitě bych na něj vše nehodila najednou, pokud to do teď nedělal, bude si muset postupně zvyknout... protože jinak se bude bránit, samozřejmě mu to až tak vyhovovat nebude.... Řekla bych že je to dlouhodobá vzájemná práce na tom, aby ten vztah vyhovoval vám oběma, každá strana se musí v něčem přizpůsobit.

tania
26. říj 2014

Ještě jedna věc, jde jen o krátké období, vím že teď se ti to může zdát, že už je to takhle navždy, ale věř mi, že třeba za rok už to bude zase všechno jiné, lehčí. Občas je potřeba si zopakovat, že to trvá bohužel, nebo bohudík jenom chviličku 🙂 a je potřeba to opakovat i chlapům, že do osmnácti předčítat pohádky určitě nebudou 😀

achjonetusim
26. říj 2014

Souhlasím naprosto s @tania . Argument že malý děcka chlapy nebavěj nechápu 😅 Nás přeci nebaví milion věcí v péči o domácnost a dítě a děláme je, ne proto že je to naše práce ale proto, že je přeci dělat musíme pokud jsem si pořídily rodinu. Muž je za rodinu stejně zodpovědněj jako žena co je doma. Přináší peníze - a dál už nemusí nic?! Muž @kristy46 hodně pracuje (časově je to náročný určitě, jestli dělá fyzicky náročnou práci netušim), ale deset minut denně věnovat dceři je tristní. A když má volno, děláte něco společně jako rodina? Podnikáte výlety s kočárkem, piknik v parku, jdete na pískoviště? Hlídá někdy dcerku sám aby sis mohla zajít třeba ke kadeřníkovi, nebo i jen tak odejít na jednu dvě hodinky ven vyčistit hlavu?

kristy46
autor
26. říj 2014

Moc hezky jste to napsaly 🙂
Predevsim se ve me vsechno hromadi, protoze nemam silu o tom.diskutovat. Jsme spolu take uz pres 10let.
V konecnem dusledku mate pravdu vy, ktere pisete, ze to neni tak hrozne. On se docela nekdy i snazi, na.prochazky chodime spolecne, to zas jo.
Mi je to lito hlavne kvuli te male a taky svym zpusobem kvuli nemu, aby ho to pak jednou nemrzelo. Vim, ze chlapi nejsou na male deti, necekala.jsem,.ze bude tak na vetvi jak ja, ale ocenila bych, kdyby treba nekdy rekl-bez si odpocinout, budem s malou.
A jak uz nektera z vas psala (prominte, ze necituji,.jsem na mobilu a je to slozitejsi) vre to ve me,.kazda vec prileje do ohne a ja.uz se na nej nejak nedokazu divat hezky a bojim.se, ze to z me strany neni ok..
Cviceni, ktere mam rada j az vecer, kdy mala chodi spat, jeste usina pri kojeni. Mam ale v planu se po necem poohlidnout.
Snazim se zapojovat, presne jak pisete-kdyz uz vidi, ze je "zle" vezme malou a zacne ji treba oblekat.
Nekdy je uzasnu-pomuze mi s malou, doma, precte vecer pohadku,.. nekdy binec jak v tanku, ja litam a.on sedi u tv. Pak se zepta, jestli nechci pomoct, kdyz reknu neco, tak ma.nejakou super vymluvu proc to nechat na druhy den. Ja si to pak radsi udelam sama...
Moc vsem dekuji za pozitivni komantare a rady. Uz to na me opravdu padlo...

mafeska
26. říj 2014

já bych řekla že je to ve většině případů běžná domácnost, bohužel. Chlapi na ty miminka nejsou od toho jsme tu my. Snaž se ho zapojit do nějaký činnosti s malou. JIank si myslim že jak Vaše dcerka poroste bude to lepší a lepší.
Vidím to doma, ze začátku jsem se přítelem jen hádali, vadily mu Alenčiny "pohozené" oblečky na sedačce, říkal mi že jsem na mateřské od toho abych se starala a on chodí do práce a chce odpočívat. Teď jsou malé dva roky a když jsou spolu sami nadšeně mi vypráví zážitky.

kristy46
autor
26. říj 2014

@achjonetusim ted vubec ne...
Male zacaly rust zuby, chce porad jen me. Nemuzu jit ani na.zachod. Spolecne travime cas vylety atd.
Mozna i to ho odrazuje ted vic-coz docela chapu.
Nebo treba jeste priklad-jsme oba unaveni odpo, jdeme si lehnout,.ze by mohla mala usnout,. Mala neusne a muz ano. I kdyz jsem unavena, musim.s malou vstat a jit se ji venovat ja.
Jako ja samozrejme sve dite miluji nadevse, neni to,.ze bych se snazila toto.obdobi pretrpet, uziblvam si ho.maximalne. Vsak maminky chapou.

kristy46
autor
26. říj 2014

@mafeska verim,.ze jo. Nastesti z techto hloupych komentaru jsem.ho vylecila. Vidi to i u jeho sestry matky,.ze je to zahul. A kdyz se prece jen snazi neco takoveho hloupeho nadhodit, tak to u me nepochodi.

luciebx
26. říj 2014

nechci malovat certa na zed ale u nas to bylo to same... jak byl malej fakt malej.. a muz si s nim jako by nemohl poradne hrat.. s autama. nebo neco kreslit stavet.. tak sem ho do niceho skoro nemohla natlacit.. ale od 3 let se vse zmenilo.. jak malej povyrostl muz by se mohl rozkrajet... taky me to tehda stvalo, neustale sem mu vycitala ze s nama neni, ze ho malej nezajima a odpovedi to same.. hold nekdy to tem chlapum trva. a nez najdou tu spravnou vazbu, chce to cas. na druhou stranu nerikam ze jsou vsichni chlapi takovy. a to me sravalo nejvic kdyz vidim kamosky muze co je z jejich deti uprdenej uz od narozeni. ale nakonec sme sse tam taky dostali a muz klidne vyrazi sam ven s malym nebo do obchodu nebo na letecke vystaveni a tak.. ale to ze radsi lezi se sluchatkama.. to bych mu kopla do zadku 🙄

pavlina276
26. říj 2014

Ahoj, máme tři děti, a se všemi třemi mi manžel moc nepomáhá, dělá práci průvodce v zoo a vždy přijde domů z lidí úplně zdeptaný, chodí i hodně dětí - prý většinou neukázněný, neposlouchají a tak když přijde do řevu našich dětí málem vyskočí z kůže. Chce mít chvíli klid, odpočinout si - to chápu.Když má volno, je to lepší, s holkama dělá na zahradě a já si s malou třeba poklidím. Máme malou zem. usedlost, takže lítá okolo baráku a já okolo dětí a domácnosti...Jinak to ani nejde.Včera jsem byla na návštěvě u svého bratra - má 2týdenní mimčo. Mají byteček 2+1 skoro bez zahrady a tam to bylo úplně jinak - o malou se staral, nosil, přebalil....Až jsem trochu "záviděla", ale nemůžeme srovnávat život v bytě a na vesnici....Takže pokud to není úplný nezájem, tak bych tomu nechala volný průběh.Až bude dítko větší, bude to lepší.... 🙂

kacihruba
26. říj 2014

Omlouvám se za názor 🙂 ale myslím si, že normální to není. Teda já soudím podle toho co mám doma a vidím v mém okolí ;) Můj přítel pracuje jako strojvedoucí a někdy dělá přes 16 hodin denně a nebo je několik dní pryč. Ale když je doma věnuje se mě i malému a dokonce i domácnosti na 110 %. Střídáme se v raním spánku, když jsem hodně utahaná vezme si ráno malýho a já se mohu vyspat a tak je to i naopak. Přes den si s malým hraje,jezdíme na výlety a chodíme na procházky. Sám od sebe nakrmí malého, vykoupe a přebalí 🙂 Každý týden mám občas svou živnost a chodím i cvičit takže když se vrátím domů je vše hotovo. Občas mi pomůže v domácnosti uklidí a rád vaří. V mém okolí (omlouvám se za nařčení) není žádný ignorant a sobec. Když se malý narodil bál se si ho vzít do náruče a bál se všeho kolem něj, ale během 14 dnů se to změnilo. Hodně spolu mluvíme. Vždy když je doma věnujeme se i sobě a pečujeme o náš letos 7letý vztah. Tím, že mi pomáhá a stará se o nás o něj pečuji s láskou..takže snídaně s kávou..svačina do práce...každý den vařím teplé jídlo a 3krát v týdnu peču, když dorazí domů je naklizeno a postaráno o malého 🙂 Snažím se a pečuji. I po 7 letech je mezi námi hodně silné pouto..každý den mi několikrát volá a píše sms 🙂 a pořád trochu pubertálně :D já si nemohu stěžovat, ale je to i tím jak se k němu chovám a hlavně mluvíme..mluvíme..mluvíme!!! a když mě nebo přítelovi něco vadí ihned si o tom promluvíme. Prostě vždy chceme mít čistý stůl.

pincola
26. říj 2014

@kristy46 U nás taky je většina věcí na mě a co zatímtak vidím kolem sebe já, tak nějaké problémy jsou všude. U nás funguje víc než hádky říct to úplně věcně. Taky mě štve, že si musím o vše říkat, ale když řeknu a řeknu to normálně, tak mi manžel pomůže celkem hned. Když vylítnu, tak je hádka. Já třeba dělala i to, že když se mě zeptal, jestli nechci s něčím pomoct, tak jsem uraženě, řekla, že ne, že to zvládnu, ale to je chyba. Drž se a nebuď smutná🙂
Manželství je náročné, to říká každý a asi tu není jen od toho, aby byl člověk jen super šťastný. Taky je potřeba se v životě něco učit a to je někdy tvrdé. Jeroným Klimeš-psycholog říká, že ve vztahu je člověk někdy šťastný, někdy je na neutrálu, někdy je neš´tastný a někdy zoufalý. A to vše je v manželství normální. Tak nepropadej úplné panice.To jsem zas chytrá, kdybys se tak uměla sama řídit tím, co ti tu píšu. 😀 Ale něco na tom myslím bude. Jsou asi věci, které tolerovat nelze a kdy je lepší vztah opustit, ale nějaké problémy je halt třeba přežít a zkusit se trošku naučit tolerance a zároveň vykomunikovat si, co je třeba. takové ty dlouhé hovory o něčem mi taky přijdou na nic. Chlapi všechno odkývou a zítra je to zas stejné, ale zkusila bych fakt říct, být trošku sobecká. Prostě bych se zeptala v konkrétní chvíli, jestli si vezme malé k sobě že tě bolí hlava, jestli ti pompůže s koupáním, že tě bolej záda. Ono to půjde🙂 Máme starosti s dětma, jsme unavený a ještě tohle do toho viď☹

nonacek
27. říj 2014

@kristy46 vse se možná zlepší až budete zase zdilet ložnici✌✌✌✌

big_el
27. říj 2014

Samozřejmě, že nikde není soužití a partnersý vztah uplně dokonalej, ale aspon nějaký základy toho vztahu by měli zustat. Kdybych měla problémy, řešila bych je, snažila se to nějak vyřešit, promluvit si o tom. Je sice hezký, že nám sem píšeš, co tě na něm všechno štve, ale to bys asi měla říct především jemu, at ví atd.

tarra27
27. říj 2014

@kristy46 podle me se do podobne situace dostává hodně párů...

Ty jsi s nim na toto téma mluvila několikrát a žádná velká změna...takže za me, hlavně žádné vycitky, bude to chtít čas, necekej změnu ze dne na den....ale já bych ted se snažila zamakat na vztahu, večer az mala usne, rozdělej vino,ale ne násilně, ale řekni - dráhy nebo jméno, dáš si se mnou dvojku vina? Tak dlouho jsme si jen tak neposedeli....a nic neres, nevytahuj, nevycitej....nech to volně plynout.....nenut ho do hraní nebo se sprajcne a už vůbec nepřijde.....pošli ho jeden večer na pivo....at si vyčistí taky hlavu....a pak az bude dva tři týdny po akcis vvínem, az občas doma zavladne i klid a nebude se vycitat, pokud nepolevi,tak ho poprosil, heled Jaro, prosím te,udělal bys tohle, já už nemůžu....nebo toho mám moc......pritul se k němu občas, pohlad ho......

Zkus na něho takhle ;) a sluchátka nevycitej....ma toho často taky az nad hlavu.....

Zkus to takhle poidobrym.....pamatuj,ze na med nalakas daleko víc než na ocet 😉 po zlym dlouhodobě nikdo nic nedokjazal.......a neboj, mimi vyroste a bude to lepší a lepší.....

kristy46
autor
28. říj 2014

Vidím, že je to ve spoustě domácností v některých ohledech stejné. Tímto byhc všem chtěla poděkovat za příspěvky! Opravdu mi spousta z vás pomohla =)

@kacihruba nemáš se za co omlouvat, buď ráda za to, jaké to doma máš. Jsi tu jedinná s takovým příspěvkem, takže to asi zas tak "nenormální" není 😉

@pincola děkuji za krásný komentář plný porozumění a podpory! 🙂
ať se ti moc daří.

@nonacek souhlasím i nesouhlasím.

@big_el jsem samozřejmě natolik inteligentní, že vím, že když řeknu tady co mě štve na mém chlapovi, tak se nezmění =) neočekávám ani od jedné z vás, že pujde za mým mužem něco změnit. Někdo se svěřuje kamarádkám a taky neočekává, že pujde za jejím manželem vyřešit trable ;)
Chtěla jsem se jen vypovídat, protože já bohužel žádnou kamarádku, se kterou bych to řešila nemám a někdy se potřebuju svěřit..

@tarra27 snažím se nevyčítat, ale pak to ve mě vře a naštve mě i maličkost a po dobrém to nejde =( aůe děkuji za radu, snažím se, ale poslední dobou mi to fakt nejde..

kristy46
autor
28. říj 2014

Paradoxně posledních pár dnů od založení mé zoufalé diskuze je jako vyměněný. Přijde mi, jako by to vše četl 😀
Snaží se a já také. Snad bude zase dobře.
Přeji všem vše dobré 😉

big_el
28. říj 2014

@kristy46 Já to nemyslela nějak zle, chápu to, že se potřebuješ někomu svěřit, ale hned potom co se nám svěříš, se snaž zachránit co se dá!!🙂 Pokud o to teda doopravdy stojíš 🙂 Přeju hodně štěstí, at to dopadne k tvé spokojenosti a jsi štastná 🙂 ať už s ním nebo bez něj 🙂

kacihruba
28. říj 2014

@kristy46 já si toho vážím ;) možná v mém okolí jsou vyjímky ;) a nemůže manžel žárlit na malou? Tohle se hodně stává..přítel když jsem mu řekla o těhotenství..ihned se mi ptal jestli se změní i to věnování času s ním 🙂 Třeba si myslí, že tvým středobodem je jen malá i když to tak není 🙂 Zkus si třeba domluvit hlídání a někam vyražte ;) my takto občas razíme na večeři ;) vyjděte si třeba do kina a nebo čistě zůstaňte sami doma ;) zkus ho rozmazlovat ;) uvidíš časem se to určo zlepší 🙂 Chápu, že tě to štve, ale když budete spolu mluvit a mluvit tak se to pomalu zlepší pokud o to oba budete stát ;) Držím palečky 🙂

pincola
28. říj 2014

My třeba hlídání nemáme žádné a ono se to na tom vztahu taky projeví. některé moje kámošky ají volný večer s chlapem každý víkend, protože jim hlídá babička, jiné alespoň sem tam. my hlídání nemáme a tím je to ztížené. Možná to máš podobně. Lidi jsou pak takový vyčichlí a jeden druhýmu to dávaj třeba za vinu. Zas na druhou stranu nelituju, že jsme s malou, ty okamžiky už se nikdy nevrátí. Nikdy bych jí neodložila na několik dní k babce. Ale volný večer by se mi hodil, to přiznávám. Ono to asi i chce vypadnout z toho prostředí, kde jsme jen těma rodičema. V tom bytě je člověk zakopanej, svádí to k pohodlí. Když se jde na večeři, tak se lidi upraví a věnují se jeden druhému. A připomenou si , jaké to bývalo kdysi. Prostě rodina dneska funguje už jinak. Babičky mnohdy nehlídaj ani trochu, ať si to mladí vyřeší sami a nechápou, že i ten vztah občas potřebuje ulevit a povzbudit. Taky si vem, že chlapi jsou trochu labilnější než ženský, všechno je rozhodí daleko víc i když se tvářej, že. Drž se🙂

kristy46
autor
28. říj 2014

@big_el ja to taky nemyslela zle 🙂 chapu jak jsi to myslela, ale jak jsem zminila-neocekavam.zmenu bez toho, aniz bychom se o to pricinili 🙂 dekuji, na rozvod to urcite v teto chvili nevypada, tak doufam, ze s nim 🙂

@kacihruba nam se vztah hodne zmenil. V podstate prevratil naruby... driv jsme spolu travili v podstate kazdou volnou chvili kdy jsme nebyli v praci.. mozna to je to gro. Jsme oba hodne sportovne zalozen.i a ja nemam ted moc moznosti delat co drive.. o hlidani male-jeste jsme nikde sami nebyli. Kdyz jsem to navrhla asi pred 3mi mesici, tak reagoval ve smyslu "kam bychom chodili bez male". Kolikrat kdyz jsme venku a mala spi, tak je to skoro jakobychom byli sami. Hlidani ale nemame. Nejak si to nedokazu predstavit. Male rostou zuby, moc beze me ted nevydrzi. Kojim. Ted se behem vecera co hodinu budila a uklidnila se jenom u prsa...
A mluveni je u nas taky docela problem.. resi kraviny, ale dulezite veci ne. Nerekne mi, co ho stve,.radsi rekne, ze to nebude resit, ze se nebudem hadat. X krat jsem mu rikala, ze to nikam.nevede... a jak ja mu pak mam rikat, co me.stve kdyz mi rekne,.ze ho porad drbu...
Na jednu stranu je to misty krasny, ale misty komplikovany vztah.
Ja verim,.ze nas ma obe rad, ale svym "vnitrnim" zpusobem.

@pincola jo holt jak rikas, babicky nejsou co byvaly. Nemaji ani moznost jimi uplne byt. (Chodi do prace, maji plno konicku, cestuji,...)

kacihruba
29. říj 2014

@kristy46 Nám se narozením malého také obrátil život o 180 stupňů, ale k lepšímu. Možná je to tím, že přítel neměl hezké dětství takže chce aby malý měl lepší než on. Jeho mámu třeba tak neberu jako babičku. Synovi bylo 8 měsíců a viděla ho pouze jednou a že by zavolala po narození a pogratulovala?Ne..že by zavolala ted jen tak co malej atd.? Ne. Přítele to velmi mrzí, ale prý už si zvykl jaká je. V jeho 13 letech ho odložila k babičce a šla nahánět chlapi a hospody :( Jeho táta si ho často bral. Každý týden mi jeho táta zavolá jak se máme atd..je hezké, že se zajímá. Bohužel bydlí s přítelkyní a s dětmi daleko..takže za námi jezdí alespon 1x za měsíc 🙂 Já si nemůžu vynachválit své rodiče. Sice chodí do práce, do toho jezdí na barák dělat, ale každou volnou chvilku chtějí věnovat malému. Takže si ho berou na procházky a jednou za 2 měsíce u nich spinká. Chci aby byl zvyklí být chvilku beze mě a přítele. Také mu rostou zoubky. Když malej u nich spinká zajdeme do kina..na večeři. Přítel byl dřív hodně uzavřený nikdy mi neřekl co ho trápí a štve. Ale mluvením vždy vše vyšlo najevo. Zkuste si otevřít večer až malá bude spát vínko a řekni mu co pro tebe znamená. Takhle jsme to ze začátku dělali my. Nikdy jsem mu nic nevyčítala jen řekla tohle mi štve pujde to změnit? a on třeba řekl co ho štve na mě 🙂 a vždy jsme se dohodli a ukončili sexem 🙂 Přítel tedy s náma spí v ložnici nedokážu si představit, že by spal v obýváku. Vždy když se náhodou malej v noci vzbudí vyndá ho z postýlky a já jdu dělat jídlo 🙂 Tak vždy až malá usne jdi k němu obejmi ho a řekni jestli si s tebou dá vínko nebo kávu. A udělej k tomu nějaký zákusek. Když mám náladu a chci přítele překvapit...koupím vínko a udělám tříchodové menu 🙂 a jak si dlabe ;) Jasný, že rozmazlování by mělo být oboustranné 🙂 ale známe chlapy občas si to hned neuvědomí 🙂

big_el
29. říj 2014

@kristy46 tak tfuj tfuj 🙂 a určitě nám sem pruběžně piš jak bojujete 🙂

pincola
29. říj 2014

@kacihruba
@kristy46 Holky on každý vztah je jiný a má své pro a své proti. Všichni jsme jen lidi a děláme co můžem i ty chlapi. Já neříkám, jsou lepší a horší chlapi. Ale taky záleží, co ten kterej dělá za práci, jak časově náročnou, jestli mu zbývá energie na pomoc nebo ne. Tím nechci omlouvat sobce. Někdo je fakt sobeckej a hází všechno na ženskou, někdo je skvělej chlap. Ale pak je jsou vztahy mezi tím, že člověk nemá žádného skvělého bezproblémového partnera, ale ani to neznamená, že si ta holka zkazila život. Spory jsou podle mne v každém vztahu a problémy taky a když ne, tak je jeden hrozně přizpůsobivej a druhý se jen veze. Nikdy nejsou 2 lidi stejní. Já jsem pro, pokud to jde, zkusit vylepšit , co se dá a ke zbytku být tolerantní. A pokud nastanou vážné problémy (nevěry, násilí, záměrná nezaměstnanost) tak je lepší vztah opustit. Taky každý vztah je jiný u někoho je těžké, když jsou děti malý, někdo je fajn a zas je s ním k nevydržení o pár let později. Tím neříkám, jak je to rovna u vás, jen že vztahy jsou nesouměřitelné. Hlavní je cit a pokud ten tam je, dá se mnoho vylepšit i když taky ne všechno. Ale pokud tam cit není, nebo nedostatečný, tak i malý problém zůstane problémem, protože není motivace se snažit. A to když babičky pomáhaj strašně vylepší situaci. Kolem mě to mají lidi různé, někomu rodiče koupěj byt a ještě hlídaj a ještě choděj žehlit a vařit a ještě pomáhaj finančně a nosej pleny z akce a dárky, jinde prarodiče chlastaj a svoje děti, které mají už své děti ještě vysávaj. Hlavní je cit mezi těma dvěma a pokud ten tam je, tak já věřím, že se hodně šatného dá ze vztahu vyléčit. A pokud cit chybí, tak vztah dřív nebo pozděj pujde do kopru.