Zdravím všechny, chtěl bych si nechat poradit ohledně mé přítelkyně po porodu. Před 2 měsíci se nám narodily dvouvaječná dvojčata a po krátkém pobytu v nemocnici jsou již doma. Teď tedy k problému. Přítelkyni doma pomáhám každý den, jak to jen jde ( vařím pro oba, peru, uklízím, chodím na nákupy, vstávám v noci s přítelkyní, abych ji pomohl s kojením, takže i přebalím, zvážím, podám co potřebuje. Přes den když si chce odpočinout tak mám děti v obývacím pokoji a hlídám je / utěšuji , aby si mohla zdřímnout). I přesto, přítelkyně do mě neustále ryje, jak ji údajně vůbec nepomáhám, že z otcovské si dělám osobní volno, že je mi to jedno a jako bych nebyl ani doma přítomen, a aj se občas hádáme. Nikam mimo barák nechodím, jsem celé dny doma a starám se o ně, takže žádná hospoda, aktivity venku, přátelé nic... Celkem mě dost děsí představa, až se vrátím do zaměstnání, a bude na to sama po dobu mého pobytu v práci, s čím přijde poté. (pracuji na směny). Naši rodinu mám opravdu moc rád a nechtěl bych, aby to dopadlo rozchodem a střídavou péčí, jen netuším jak dlouho to ještě půjde takto vydržet. Chápu, že starost o naše 2 děti je náročná, proto ji také pomáhám co to jde opravdu 24/7. Hlídání možné není, vzhledem ke kojení a od rodin bydlíme daleko aby nám občas pomohli. Obávám se, že tohle není vina hormonů, které zajisté ještě stále dost pracují, protože přítelkyni znám dobře a nepřijde mi, že by z ni "mluvily hormony". Od vás bych chtěl slyšet radu, co mám dělat, protože již opravdu nevím. Děkuji předem za všechny odpovědi.
Jo a takoveto to ze si sedne k tv nebo k pc vubec nemyslim... ale podle me chlap co by delal doma vse - pokud je to pravda - je to otrok a ne partner.
@veronicka89 ten chlap je do včilšku doma, ještě do práce nešel. Teoreticky. A dokud tu nezazní i názor druhé strany…
@veronicka89 a promiň, ale toto je troll jak vyšitý
@ee.liska troll netroll ... chlap co se po nem zenska vozi ackoliv dela co muze je akorat trotl ...
A i takovi jsou ...
A je uplne jedno ze nechodi do prace .
Bud at se ta zena necha vysetrit pokud na opravdu depresi , nebo at se trochu vzpamatuje ...
@veronicka89 Jo, takže chlap má po 8 hod v práci nárok na odpočinek, zato ženská, která je doma s dětma, pojede čtyřiadvacítky nonstop. Ono s těmi dětmi doma je to totiž taky práce, nesmíš tolik sledovat ty instagramový mámy, co mají byt, děti a sebe načančané a tváří se, jak to zvládají s prstem v nose.
@sorboni30 Jo jo, taky ten chlap lovil mamuty, ženská byla jeho majetek a pokud nedržela hubu a krok, dostala pár po papuli, aby byl klid. A domácí práce pro chlapa jsou fuj. Jasně. Koukám, že máš osmiletý kluky, tak hlavně jim vtluč do hlavy, že až se jednou budou seznamovat s holkama, tak ať hned na začátku vybalí, že oni jsou ti živitelé rodin, na domácí práce nesáhnou, protože to je přece ta povinnost ženy, aby každá normální holka radši hned zdrhla.
@somalicats 1. Nesnasim diskuze kde se neco prekrucuje a schvalne je lidem nabizena jenom 1 cernobila varianta -
Pisu nekde ze ma mit chlap po praci odpocinek ?
@somalicats 2. mam jenom 2 deti ...muzu uz vedet jak se starat o deti nebo mi to nekdo musi potvrdit?
@somalicats a zesmesnovani a prehroceni neciho nazoru jak tu jedes do sorboni je taky extrem.
Proc je vlastne ta maminka na materske doma ?
Pokud se stara o vse chlap ?
Pokud vim je materska kompenzace platu ktery zenska nedostava jelikoz se stara o dite a peci okolo nej ...
A opakuju NIKDE nepisu ze nema chlap prilozit ruku k domacnosti...
Ale tady ty urputacke kecy o chlapovi ktery jede doma jak fretka jde do prace a pak doma uklizi vari pere a stara se o deti zatimco ho zenska urazi a osodcuje ...ze je lemra lina ...
To ma byt jako ten spravny model ?
Chudáci chlapi! Pro některé ženské nejsou rovnocennou bytostí, ale jen poskoci a chodící kasičky. To je síla.
@veronicka89 A muzes mi prosim ukazat alespon jeden jediny komentar, ktery horuje za to, ze chlap by mel 'jet doma jak fretka, jit do prace a pak doma uklizet varit prat a starat se o deti zatimco ho zenska urazi a osocuje ...ze je lemra lina ..'?
Stacil by mi jeden jediny. Kdyz povazujes za tak dulezite, proti tomu komentari bojovat....
@ai30 Tak ono z většiny příspěvků od autora tak nějak vyplývá, že on sám dělá doma snad vše od uklízení přes vaření, nákupy až po oblékání a přebalování mimin (je to teda jen jeden úhel pohledu, že) a mamina v podstatě "jen kojí" a ještě svého přítele osočuje, že si z toho udělal dovolenou, že jí nepomáhá...
@ninive211 Prispevky od autora jsou ale vymyslene. O zadnem 'spravnem modelu', ktery tak rozlitil @veronicka89 tu nikdo nemluvi. Taky jsem si uplne nevsimla, ze by tu nekdo hajil to osocovani. Jen se divi, ze i z imaginarniho nekompletniho sestitydenniho starani se ten chlap uplne hrouti, zatimco zeny to maji po leta zvladat bez mrknuti oka.
@ai30 A že jsi hned hotová s tím, že je to vše vymyšlené...😀 Btw. i kdyby...ten chlap (imaginární/skutečnej) se nehroutí nebo teda nikde mi to z ničeho nevyplývá, že by to psal kvůli tomu, že se "hroutí", ten chlap primárně řeší, že jeho žena nedělá doma v podstatě nic a ještě osočuje JEHO z nicnedělání a zcela regulérně zde především vyjádřil obavy, jak to jako madam bude sama zvládat, až on bude 10 hodin denně přes den v práci.
A tvoje poslední věta v tom předchozím komentáři je úplně mimo a zase generalizující a tvrdící něco, co nikdo neřekl/nenapsal...nikdo si nemyslí, že to ženy mají zvládat po léta bez mrknutí oka (je normální, že péče je náročná, že si občas zanadáváme, popláčeme...). To zas ty děláš jakýsi nesmyslný závěry z ničeho.
No nic, skončila jsem k tomuto tématu. Pokud je na tom příspěvku aspoň z poloviny pravdy, tak chlapa lituju a tu ženskou bych poslala k psychiatrovi nebo aspoň psychologovi, protože regulérně si myslím, že může mít docela slušný poporodní problémy (jako mít doma dva nedonošence, tak se ani vlastně moc nedivím)... A pokud si to někdo zcela úplně vymyslel...no tak jsme se tu hezky pobavili, jak nás vytrollil a diskuze si myslím už asi pokačovat nemusí tak jako tak...pokud chtěl někdo radu, co s tím, myslím, že ji dostal a pokud si chtěl jen z někoho vystřelit...no tak OK. Dále netřeba trollit 🙂
Co to tu některé melete?! Když se narodí miminko, chlap by měl být ženě k ruce a pomocí ji těch 14 dní co má otcovskou dovolenou. Žena se potřebuje dát dohromady a sžít se s miminkem režimem atd
Ale proč by měl potom co půjde do práce vstávat k dítěti když musí být vyspany?! Žena je doma takže by měla v týdnu prostě vstávat a starat se o dítě v noci sama..chlap se má vyspat a být fit, protože když usne za volantem nebo se něco stane, co pak jako ta ženská bude bez něj delat?
Některé jste absolutně nepochopily jak jsem to myslela
Já mám doma partnera, který mi pomáhá. O malou se stará, s klukama si hraje, udělá občas oběd, večeři, poklidi.. ale já to neberu jako automaticky každý den, ale beru to tak že žijeme spolu všichni tak si pomáháme navzájem když jeden nemůže, druhý pomůže.
Ne, že MUSI makat jak v práci tak doma.
Mam dva syny, ano mám a učím je po sobě si uklidit, uklízet a určitě mám dobrou vychovu, protože jim to neprikazuju, ale říkám jim to formou...no máte v pokoji bordel, to se vám v tom líbí? Já si po sobě taky uklízím věci, a nenechám je pohozené na zemi.." oni si uklidi a nemusím řešit ještě úklid po nich. Spíš mi pomáhají, protože dcera má rok a 8 mesicu a oni se k ní chovají jak vidí u nás. Nosí ji, krmí, dávají hračky, dělí se..nic z toho jsme jim neprikazovali, sami to dělají, protože ji zbožňují, vidí to u nás tak to chtějí dělat.
Můj muž chodí do práce ráno v 5 hod a jezdí domu v 18-19hod. Dojde domu, má uvařené jídlo, má toho za celý den dost (není kancelářský), prohraje si s malou a klukama, koupe ji (od malička koupe dceru jen on, mě nechce k tomu pustit) koupala jsem ji dohromady tak 4x když nebyl doma, jinak stále tatínek a když jdu uspávat dceru, jde hrát na playstation fotbal, když slyší že jdu dole a děti spí, jde za mnou a tulime se u tv.
Víkend dělá něco venku, máme dům.. partner je fotbalista, chodí hrát v sobotu fotbal zapas..ja zase cvičím doma, střídáme se..ale víkend je více a dcerou a občas uvaří. Tohle vše je prostě o partnerství a ne, ženske.si řekly, že chlap MUSI dělat i doma za ženu.
Pokud ho matka obskakovala když byl malý, je logické že se nechá obsakakovat i manželkou partnerkou. Já syny neobskakuju a nechápu ten útok na to, že litujete budou snachy? To jako v čem?
Že synové se prituli ke mě, řeknou že mě mají rádi..umí si po sobě uklidit, rádi hlídají svoji malou sestru, dokáží uvařit i některé jídla, pomáhají s pečením...ale vy jste si řekly, že vidíte úplně do všeho a tak budou snachy chudinka, protože co???
Ai30 ty máš furt nějaké problémy, připomínky a jsi ta nejdokonalejší v každé diskuzi jak jsem si všimla. 🤦
Jo a to ještě partner v týdnu když nemůžu, dceru uspává.. a uspává ji i o víkendu dopoledne. Uspává ji rád, protože se v posteli tuli a pak malá usne. Já si můžu udělat co potřebuju a to je pro mě největší pomoc! Exmanzel nedělal vůbec nic. Jako kancelářský došel domu v 16,hod z práce, udělal si kafe, zdrbal mě že neperu na noční proud a před dětmi zdrhnul ven kde si skubkal trávu se skalce. A když došel domu a já běhala jak divá chystala dvojčata na spaní tak se vyvalil v obýváku s jídlem u tv a nehnul ani brvou! S klukama si nehrál, doma nikdy neuvařila nic a řekl, že ruce do dřezu strkat nebude že je to pod jeho úroveň. Tohle je zdechlina chlap který si udělá z manželky otroka, služku..
Ne ten který "sám" protože tu partnerku miluje jde a pomůže. Nemyslela jsem to tak, že chlap MUSI doma dělat, ale měl by pomoct aby ulehčil své ženě která se stará v kuse a tím pádem když si navzájem vyjdou vstříc, pomůžou, budou se mít rádi a to je ideální rodinný život. Nechci od chlapa aby mi myl podlahu nebo mi pral kalhotky. Tohle si udělám sama a bylo by mě trapne kdyby to dělal za mě, ale jsem ráda když vidí jak toho mám dost, jde a pomáhá ať máme vecer volno a jsme spolu ..
@drep budem se tu dohadovat kdo co řekl a jak to bylo mysleno? Slovickareni a mě to nebaví. Kdo chtěl pochopil jak jsem to myslela. Každý si doma dělá dle svého a jak uzná za vhodné. Sto lidí, sto chutí a názorů. Tímto končím tady už zbytečnou debatu a vypínám upozornění..
Hezký večer
@ee.liska ale no tak.. spodní prádlo stejně jako ostatní prádlo házím do pračky a peru samozřejmě jak partnerovi i detem. A partner taky dává pračku, vytáhne prádlo, dá na věšák,
uklidí, umyje nádobí.. Společnou domácnost máme také, to je bez diskuze.🤣 Uvedla jsem předtím příklad..ne aby se zas slovíčkařilo. Můj muž je zlatý a doma dělá věci které můj ex nikdy v životě nedělal. A kazdy má něco. Nikdo není dokonalý.. a máš pravdu, každý to má nastavené taky jinak. Stačí se podívat občas na výměnu manželek a jsem šťastná, že jsme normální rodina 🙏
Přísloví tady "Kdo chce psa bít,hůl si vždy najde "...
Jinak jak jsem slíbíl, tak píšu jak to nakonec po mém návratu do práce vypadá/dopadlo. No poté co jsem se vrátil do práce, tak u nás je skoro tichá domácnost, moc spolu nemluvíme a celkově spolu již jen "žijeme". Vztah je prakticky v krachu, A proč? no protože musím do práce být vyspaný, a nemohu přítelkyni po tu dobu pomoci (myslela si, že jak budu pracovat, budu fungovat jak kdyz jsem mel otcovskou) a tím jsem si vysloužil tituly jako "lenoch, ten co o děti nemá zájem, ten co na to kašle". Ano, starám se hned co dojdu z práce a pomáhám, ale stejně. Takže kdo předpokládal, že až budu v práci, tak to bude v domácnosti ještě horší, tak se trefil. Jak to celé dopadne, to kdoví...
3 týdny, a je to jenom horší.
@luciza trololo
@somalicats Já si říkala, že ty počty nějak nevychází... poslední dobou je tu nějak natroleno
@ai30
@ee.liska
Bavime se o 2 mesicnich detech.
Nereknu ze chlap doma pomaha jak jen to jde uplne na zacatku ...kdyz nechodi do prace tak je to uplne jasne .
Ale souhlasim s autorkou vyse , ze nevidim duvod proc by mel chlap vykonavat svoji praci 8h a pak jeste jet na plne pecky doma .
Jo kdyby sla ta zenska do prace tak chapu nejake 50/50 rozložení praci ale takhle ?
To jako ma chlap jit do prace a pak proc jet jeste doma vecer a pak jeste v noci vstavat ?
Jako vubec tady nejde o zadne klise ale o to ze chlap chodi do prace a ona je s detma doma.
Ano je to na palici a urcite se ma chlap doma zapojit, ale nemyslim si ze je v poradku aby se chlap staral o donacnost na 100% a ještě o deti a jeste k tomu chodil do prace...
To spis bych rekla ze proste se bude mene vytirat... obcas se uvari na 2 dny nebo koupi nejake hotove jidlo , apod ...
Je mi takovych chlapu co vydelavaji prachy drou doma od uklidu az po vareni a pak padaji s unavou do postele , v noci vstanou 4x a pak rano do prace a to cele znovu lito...