Syn najednou začal hystericky plakat, když vyrazíme do školky

katka_nedo
11. dub 2019

Dobry den,potrebuji Vasi radu a pomoc.Mam syna 2roky.Byla jsem chvili v praci a pak otehotnela.Takze syn chodil do jesli.A ted ikdyz jsem doma,tak 2x tydne do mistni dochazi.Ale posledni dobou zacne docela hystericky plakat,jakmile vidi,ze tam autem jedeme.On jeste nemluvi.Par slov umi.Ale on je takovy,ze si spis dela sam.No jde o to,ze dnes jsem si syna byla vyzvednout a ucitelka mi rekla,ze bych si ho mela nechat doma.Ze jak nemluvi,tak je to s nim tezke a ze ji nespolupracuje.Nema uz pleny od unora.A treba ta druha ucitelka zase rika,ze s nim ohledne wc problem nema.A taky,ze posledni dobou tam nechce jist.Bylo mi to strasne lito,protoze jsem si myslela,ze mu obcasny kolektiv pomuze.Jsem z toho spatna,protoze mi to proste prijde hnusny se zbavit nepohodlneho zaka.Ale uz ho tam proste nedam.Nemate nekdo kontakt treba na destkou psycholozku-Mnichovo Hradiste,Mlada Boleslav?

treasurka
11. dub 2019

@katka_nedo Na mě to působí tak, že je prostě malej a nezralej na školku a potřeboval by být doma s tebou. Zvlášť když jsi doma s mimčem a máš tu možnost, atky bych to být tebou hodně zvážila. Kolektiv mu neuteče. Jinak na psycholožku bych se zeptala pediatričky, bude mít reference, kdo je rozumný.

claire90
11. dub 2019

Za me dvoulete dite kolektiv nutne nepotrebuje. Takovej prcek je mnohdy po psychicke strance jeste nedozraly, navic citi zmenu - blizici se prichod sourozence. Netahala bych ho po psycholozich, potrebuje mamu, mit pocit jistoty, uzit si ji, dokud je "jenom jeho", pak mu doprej nejaky cas na souziti se sourozencem a kolem tech 3,5-4let bych zacala s pomalym zvykanim na skolku treba 2x tydne. Neni kam spechat a delat neco na silu, kdyz to neni nezbytne nutne...

chiara75
11. dub 2019
Uživatel chiara75 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od chiara75.

Hele, já bych počkala do tří let, jestli je to možné. Ono se to fakt do té doby nedoporučuje a pokud třeba na dvě dopo týdne v tomto věku ano, tak jen v případě, že jde o vyloženého extroverta. Jinak mrkni na tenhle chat - kontakt na psycholožku nemám, ale tahle se přímo touhle problematikou zabývá: https://www.ceskatelevize.cz/porady/1148499747-sama-doma/219562220600053/chat/8274-phdr-lenka-sulova/

katka_nedo
autor
11. dub 2019

@treasurka Mimco je teprve na ceste.Ja bych prave asi potrebovala nekde poradit,co s tim,aby se vice posunul a samozrejme bez nasili a pro nej prijemne.Mne to nevadi,ze bude se mnou doma.Jen bydlime na vesnici a jsme tu vice sami.Je to muj broucek malej.My prave byli na podzim na vysetreni,kde mu davali na hlavu tu cepici a merili mozek-jsem lajk,pisu,jak nejlepe umim.A pani doktorka rekla,ze je mentalne nezraly na svuj vek a skolku ci jesle doporucila,jelikoz ho to pry trochu donuti se posunout.A autismus urcite vyloucila.To jsme se taky bali,zda neni.

katka_nedo
autor
11. dub 2019

Moc Vam vsem dekuji za nazory.Bude s nami doma.A urcite to citi,ze bude miminko,pac ted zacal mit touhu jezdit v kocarku a tak.Vice se mazli.

olga_
11. dub 2019

@katka_nedo Doporučuju k přečtení tento článek:
http://www.moudrakocka.cz/index.php/myslenky/9-...
Taky bydlíme na vesnici a moje děti jsou se mnou doma. Netlač na něj. Dozraje, zapojí se. Vždyť má čas. Nejvíc potřebuje tebe, rodinu, bezpečný prostor, ve kterém se může rozvíjet vlastním tempem. Mít podněty jemu přiměřené. Ty ho znáš nejlíp, nějaká paní učitelka, která je tlačená dalšími xy dětmi a jejich potřebami je mu k prdu.

ninive211
11. dub 2019

@katka_nedo Trochu nechápu doporučení - je mentálně nezralý na svůj věk a dr. DOPORUČILA školku??? Většinou je to spíš naopak, ne, kvůli nezralosti chodí do školky později, protože to mezi více dětma "nedávají" a nejlíp je jim u maminky. Malej 100% cítí změnu, že bude mimi, je teď nutné se mu věnovat individuálně, "neodkládat" ho do školky, pokud to není nezbytně nutné z existenčních důvodů. Dvouleté dítě nutně kolektiv ostatních dětí opravdu nepotřebuje, co naopak potřebuje, je náruč milující mámy 🙂 Tohle není na psychologa, tohle je zcela normální reakce podobně starého dítěte.

katka_nedo
autor
11. dub 2019

@olga_ Diky.Jdu na to😊

olga_
11. dub 2019

@katka_nedo Doufám, že tě uklidní. Neboj se být se svým dítětem! ❤

lucie_1986
11. dub 2019

Ja vasem miste bych skolku/jesle zrusila a se synkem chodila napr. 2x - 3x tydne do nejake hernicky a na krouzek, kde bude napr. s vami a jinymi detmi.

drakenn
12. dub 2019

Dvouletak nepotřebuje žádný kolektiv. Potřebuje mámu, učit se vše v rodině bez stresů a v klidu, v její bezpečné náručí.

korneliusa
12. dub 2019

Dvouleté dítě opravdu nemá ve školce co dělat. Maximálně v jeslích, ale jen chviličku a i to je na pováženou. Pokud je méně vyzrálý, tak má tuplem být u mámy! V čem se ta nevyzrálost podle doktorky projevuje? Náš dvouleťák taky mluví minimálně, odplenkování v nedohlednu a nevyzrálý nikomu nepřipadá.

katka_nedo
autor
12. dub 2019

@korneliusa Tak muj je od unora bez plenek.Sice se obcas vykaka do trenek,ale curani dava bravurne bez nehod.Uz je s nama doma a v jeslich jsem dala vypoved.

olga_
12. dub 2019

@katka_nedo Takže budete spolu? ❤ Co říkáš na ten článek?