Večery s miminkem

magdanaty
12. kvě 2017

Ahoj holky, chci se zeptat, jak to máte s mimci večer vy. Naše 6m dcera začíná Mít konecne nějaký režim, usíná cca kolem 20.hod plus mínus pul hodiny. Můj názor je, že v tuhle dobu už by mela byt na spinkání doma v postýlce a nemělo by se s ni nikde už courat. Bohužel manžel chodi pozdě z Prace a když náhodou doráží dříve, třeba kolem 19 hod, nepřijde mu divné ještě s ni někam vyrazit, třeba na nákup, procházku, atd. Ona sice v kočárku usne, ale podle Mé potřebuje klid a byt doma v postýlce. Jak to máte vy? Min.týden jsme byli na chatě a manžel si v sedm vecer usmyslel, že půjdeme na procházku a pak ještě na večeři. Vraceli jsme se domu v pul jedenácte a to už mi přišlo na mimco dost, i když spala v kočáru.

sabulinka2016
12. kvě 2017

Půlroční dítě bych určitě nikam po 19 hod.nebrala. A když tak ať jde nakupovat sám po tom co přijde z práce ,myslim že ani vy nemáte po celém dnů a lítat někde po krámech 🙂 .A jestli chcete na večeři tak bych si zařídila hlídání .

j.a.n.i
12. kvě 2017

@magdanaty Pokud je v klidu, tak nevidím důvod, proč s ní nejít, celkem chápu, že i on si ji chce trochu užít. Za chvíli začne lézt či chodit a pak už to nepůjde, tak si to užívejte dokud je to možné...

baruniceslepice
12. kvě 2017

Nikam bych nechodila. Jestli on ma potrebu,at jde. Mimino neni hracka/vec/ ktera se da tahat vsude jako ozdoba.

zmrzlinka
12. kvě 2017

Ja jsem pro to, že mimco ma večer spát uz ve své postýlce.Pres den se dcera vyspi i v kočárku nebo v autě,ale večer už jsme doma.

xdrak102
12. kvě 2017

Tak to by pro mě bylo úplně přes čáru. Miminko má mít klid na spinkání a pravidelný režim. Svoje jistoty. Neumím si představit, jak sedím v restauraci v 10 večer s miminkem v kočárku. Já se v zimě cítila blbě i když jsem od kamarádky vyjížděla za tmy domů😀 Divím se, že máte režim až tak pozdě, možná je to i takovouhle nepravidelností. Nebo teda nevím jak to mají ostatní, ale já mám pravidlo, že mezi 19.30 - 20.30 jdu koupat a potom jde spát. To rozmezí je tam proto, že někdy už je unavená dřív, tak jdeme v těch půl osmé, když drží tak ve 20.30.
Když chci jít ven, tak uspím a hlídá mamka, ale zatím jsem to teda udělala jednou (malá má 8m).

karlajasmine
12. kvě 2017

Nevim, chapu to z obou stran. Podle me pokud to neni kazdy den, tak to nicemu nevadi, kdyz jste nekde, kde to miminko fakt v klidu spi a pak ho v klidu prenesete doma do postylky. Ale tohle je proste o diskuzi s manzelem a o kompromisech, stejne tak jako ty po nem nemuzes chtit, aby zacal chodit spat kazdy den ve 20h s miminkem, tak on po tobe nemuze chtit, abys kazdy den po celym dni nekde litala venku s miminkem v kocarku. Takze jednou za cas proc ne... jednou, dvakrat za tyden, ale ostatni dny at jde manzel nekdy sam a ty doma miminko uspis, nebo manzel nakup ci veceri ozeli a bude s vama doma.
Ver tomu, ze miminko si stejne samo rekne... za mesic/dva/tri uz se muze stat, ze vam vecer v kocarku proste neusne nebo ze se doma pak vzbudi a bude vzhuru do pulnoci, a pak si to stejne rozmyslite 🙂 Takze pokud si to chcete ted uzit, dokud to jde, tak proc ne.
Ve Spanelsku je uplne bezny, ze miminka spi v kocarku venku do pulnoci, zatimco si rodice uzivaji tepleho pocasi a vysedavaji venku s prateli.
Proste pokud dite milujete a dobre se o nej starate, tak je to uplne jedno, kde spi, dle meho nazoru.

karlajasmine
12. kvě 2017

Jinak ono se vam tohle muze nekdy hodit - az treba pojedete na dovolenou a poletite nekam pres noc, tak budete radi, ze vam dite v klidu usne v letadle a nebude tam vyrvavat tak, jako dite vedle, ktere na to nebude zvykle.. Nebo az pojedete na svatbu nebo rodinnou oslavu dedovych 60tin, a budete radi, ze vam dite vecer usne v kocarku a vy si uzijete dobrou zabavu..
Mam znamou, ktera prisla o svatebni obrad sve dobre kamaradky, protoze ''jeji dite musi ve 14h spat doma v postylce'', a podrizovala tomu cely svuj zivot... to si myslim, ze je horsi, nez obcasny spanek ditete nekde jinde, nez doma.

gepe
12. kvě 2017

@xdrak102 tazatelka pise, ze dite uspavaji kolem 20hod. a usina +- pul hodiny. Koukam, ze tohle pozde je stejne jako u vas, pak nechapu cast komentare vyse.
@magdanaty souhlasim s @karlajasmine a @j.a.n.i , proste to brat i selskym rozumem a utlocitne nehrotit.

alubif
12. kvě 2017

No já jsem zastánce režimu, zvlášt když si o něj ,,říká" dítko v podstatě samo. ano jsou vyjímky, my byly třeba dvakrát na obří rodinné oslavě a naše malá tam byla nejdýl z dětí do 10. Režim se jí nerozhodil, ovšem potvrdilo se mi, že čím dýl jde spát, tím dřív vstane 😀

valkyra222
12. kvě 2017

Taky jsme měli režim když už malý rozeznal den od noci v pul osmé už jsme vykoupali a nejpozději do pul deváté už spal. Vydrželo mu to dodne má 2r4m.v pul osmé řeknu že jdeme spinkat a on letí do postele jako první a už bere knížku.naučila jsem se chodit s nim ulehavat takhle brzo a ani mi to nevadí.pokud se mělo stát že jsme byli venku dyl vždy jsem se snažila aby to bylo aspoň v kruhu rodiny či přátel ať už grilovacky nebo oslavy netahala jsem ho po restauracích aby nebyl všem na očích!vždy usnul v kočárku a já ho v klidu přeložila.samozřejmě jen přes léto v zimě jsem s ním už v 5 byla doma když se včas stmivalo.měla jsem kamarádku ta neměla vůbec žádný režim u prvního syna.domu si vzala party kamarádů kteří u ni někdy pili do rána a to dítě tam s nimi blblo a když byl aspoň jeden den kdy nepili neměli návštěvy tak museli být vzhůru i do 2 rána a čekali až malý usne....chápu že tatínek si chce užít mimi ale asi by jste se měli domluvit o jiném řešení téhle situace :(

xdrak102
12. kvě 2017

@gepe nechápu co nechápete🙂 Nepsala jsem že tazatelka uspává pozdě, ale chtěla jsem tím říct, že myslím že je lepší, když je mimčo na noční spaní u sebe v postýlce. Že u sebe si to neumím představit sedět v např 10 večer v restauraci s miminkem v kočárku.

yelowangel
12. kvě 2017

U nás taky jedeme na režim. Taky sem tam nehrotíme že se vrátíme až v 8 ale to jednou za několik měsíců. Jinak u nás v 7 do vany, kolem půl 8 večeře a pak jde spinkat. Že řádí někdy do 10 je jiná věc, je v postýlce, je zhasnuto jak nejvíc to jde (bydlíme v 1kk tak nechávám jet televizi a svítit v kuchyňce) a ví že jakmile jdeme nahoru do postele jde se definitivně spinkat. Partner taky dělá jeden týden do půl 5, druhej do 8, hodina než dojede domů a aby malýho nebudil pes když usne, protože jakmile zachrastí klíč začne štěkat, beru ho naproti ven na zastávku. Mám otevřený okno a zastávku cca 10 metrů takže opravdu vím co se doma děje nebo neděje a během 10 minut jsme doma. U nás to že večer usnul v kočáru byl problém i z toho důvodu že ho musíme vytáhnout v přízemí z kočáru, ten nechat v kočárkárně a pěšky ho vynést do 2. patra takže za skoro 2 roky se nám podařilo nevzbudit ho cca 3x a pak má samozřejmě problém usnout. Podle mě má prostě být večer dítě v postýlce, pokud vyjimečně se stane že se vrátíte pozdějc tak se prostě stalo ale ne pravidelně.

odula
12. kvě 2017

Nevidím důvod proč nikam nejít. Myslím, že tady tohle lpění na "v sedm v postylce" je hodně záležitost kulturní, resp. zvykova. Jsem byla nějakou dobu v Itálii a tam se pres letní měsíce teprve da začít fungovat někdy okolo sedmý večer a tehdy se vyroji rodinky ba procházky a jsou s prckama venku do noci. A děcka nevypadaj, ze by měly ujmu a rodiče jsou spokojený 🙂 Ja bych se tomu nebránila, nepřijde mi na tom nic špatného ani škodlivého vzít děcko sem tam večer ven, na procházku, do restaurace, ke známým. Samozřejmě, ze dítě dostane svůj klid, dachne si, a pak prostě doma zalehne. Za mě - myslim, ze je to úplně v klidu.
@karlajasmine
Nenapsala bych to lip 👍

gepe
12. kvě 2017

@xdrak102 nechapu tu cast vami kritizovanou tykajici se casu uspavani, ktera je u vas uplne stejna. A to ze jednou byli na veceri, neznamena ze tak vysedavaji stabilne. Takze lovu dalsich zdar.

milius
12. kvě 2017

S manzalem jsme trochu utlocitni,takze se podrizujeme rezimu obou deti-starsi jde spat v 19:30, mladsi (4mesice) v posledni dobe po 18hod.!!!😠Nikdy jsme nebyli venku pres "vecerku" a obcas me to stve,ze musime brzo domu z oslav atd. Svagrova ma zase opak,deti rezim maji podle rocni doby -v lete usinaji po 22hod,v zime v 8hod uz spi. Oslavy neresili,mimino uslo v autosedacce a hotovo. Docela jim zavidim tu volnost a nemyslim si ,ze je na tom neco spatneho. Samozrejme pokud by to mimco prorvalo je to jina vec,ale kdyz ti pekne spi,tak toho vyuzij 😊 vecere ve dvou je super ne? ☺

karlajasmine
12. kvě 2017

@valkyra222 Tak pit s ditetem pravidelne nekde do rana je samozrejme zase totalni extrem, to vetsina normalnich lidi neschvali 🙂
Proste vseho s mirou.. zase at ty deti vidi, ze se da i vecer obcas nekam vyrazit, ze je to v poradku a ze to k zivotu patri.
Ja to vidim na sobe - jako mala jsem vzdycky chodila spat presne ve 20h, nasi nas nikdy ven vecer nikam nebrali a ani sami nechodili, a kdyz jsem pak jela poprve na skolni vylet a deti si tam povidaly se mnou na pokoji do 22h, tak jsem z toho byla uplne vynervovana (v 7 letech), protoze jsem mela pocit, ze je to 'spatne', a ze mam uz davno spat. Klidny rodic = klidne dite, a naopak.. Takze jsem se sama za sebe rozhodla, ze rezim ano (moje dite chodi spat ve 20h taky), ale zaroven at vidi, ze se svet nezbori, kdyz obcas usne i nekde jinde nez doma v posteli.

kackacka37
12. kvě 2017

@magdanaty taky bych z toho mela asi špatný pocit takhle pozdě nekde s mimcem, i kdyz mimcu to podle me nijak nevadí, asi jednou za cas hlavne v létě se nekde zdrzet, proc ne, spis ale komorneji nekde u pratel, rodiny na zahradce kdyz je teplo a da se nekde v klidu nakojit, prebalit, Ale je to na kazdym at se rozhodne svobodne, zase bych nechtela nekam chodit vecer jen kvuli manzelovi a sama z toho mit špatný pocit.

radka8888
12. kvě 2017

Já bych naopak ocenila, ze manžel je akční a chce trávit čas s Vámi a dítětem. Dite to přežije a vy si trochu užijete spolecneho času. Když začnete mu odpírat tenhle strávený čas, najde si způsob jak ho trávit jinak bez Vás.

kackacka37
12. kvě 2017

Ale tak to je zas trochu prehnany ne? Jako jestli se mnou nebudes chodit ven vecer ty s malou tak budu chodit s nekym jiným 😀precejen kdyz si nekdo pořídí deti ten rezim se trochu zmeni nez kdyz deti nejsou....to by byl manzel peknej pitomec😉

radka8888
12. kvě 2017

Ještě doplním, tady je spousta diskuzi o tom, jak ty chlapi.nepomahaji, nestarají se, mají svůj život. A tady je jeden, co déle pracuje a chce trávit čas s rodinou a zase je to špatně. Asi to nedělá denně predpokladam, takže buďte spíš ráda.

radka8888
12. kvě 2017

@kackacka37 vy jste tu podstatu úplně nepochopila, ne? Neříkám, že pani zítra opustí, ale jsou to ty drobné ústupky a vyjiti vstric, co by pro manžela mohla občas udělat, když jinak malou nevidí.

msimankova
12. kvě 2017

@magdanaty asi taky záleží, kam jít - na nákup bych tedy večer s miminem nešla ani náhodou, ale na procházku klidně, večeře by záležela kam. Zrovna Itálii bych za příklad moc nedávala, z našich příbuzných není v klidu nikdo, děti běhají a ječí do půlnoci, popřípadě brečí u stolu, plivou jídlo, matky z večera nic moc nemají, ale tam je to vlastně v pořádku, protože otec je v klidu...

kackacka37
12. kvě 2017

@radka8888 psala jsem i , ze obcas proc ne, ja si to teda zatim neumim predstavit s mojim druhym skoro trimesicnim , vim ze bych z toho ten spatny pocit měla a zakladatelka ho ma podle toho co pise taky a to pak uz asi neni drobny ustupek nebo kompromis. Sama jsem zvedava jak v létě, treba na dovce jestli nekde zustanem dele nez treba do osmi. Jinak se starsim kdyz byl větší jsme občas zůstávali , nejsem striktne proti ale musi chtít oba. Jinak asi dceru vidi i jindy nez vecer ne? Kdy stejne spi v tom kocarku.

vanilkacka
12. kvě 2017

Dcera se narodila v zimě. První léto jsme chodili na procházky nebo si klidně sedli na zahrádku na pivko, malá si bud zdřímla nebo se pochovala, samozřejmě pokud plakala, tak jsme šli domu. Zvládli jsme i bezva dovolenou, kdy jsme si dávali večeře určitě až po osmé, absolvovali jsme 2 svatby, nemá problém spát v cizím prostředí. Teď už je velká, takže jsme do večera na hřišti. Nikdy jsem nezaznamenala, že by to na ni mělo negativní vliv.

anazuzzuzana
12. kvě 2017

tohle jsem vůbec neřešila...resp. celkově režim jsem moc neřešila a syn si ho tak nějak postupně vybudoval sám. Já mám prosincového syna, takže v létě mu byl půl rok a já byla po té zimě tak ráda, že už můžu konečně mezi lidi...měli jsme ho všude možně v kočárku a po návratu z akce (někdo i dost po půlnoci) jsem ho jen zaparkovala v ložnici a když se vzbudil na kojení, tak jsem si ho dala do postele, přebalila, nakojila a pokračoval bez problému ve spánku... být pravidelně se synem jenom doma od např. 19:00 to by mi fakt hráblo...nota bene v létě, kdy jsou otevřené zahrádky, griluje se, kempuje, festiválky atd.

kecalka2
12. kvě 2017

Náš malej je rezimovej i skoro ve 2 letech.Nerada někde couram večer,už jsem si zvykla že se prostě v 7 omluvím z návštěvy a jdem domů.Už jsem v tomhle zkušenější a jakmile jsem několikrát za sebou spaní posunula,byl to problém a chodil spát v 10-11.00 v noci.Taky mám zkušenost že čím později jde spát,tím se víc budí a spí neklidne.My máme barák takže v tomhle máme výhodu.Dítě dám spát a můžeme grilovat.Jinak jednou za čas se nic nestane ale nemělo by to být pravidlo,ať si pak dítě nenavykne na nepravidelnost.Náš syn je letní a když mu byli 2 měsíce,procourali jsme s chlapem celé město snad skoro každý den 🙂Měl problémy se spaním tak jsme courali i do 23.00 a povídali si.Byly to hezké časy🙂Do hospody bych ale s kočárkem takhle pozdě nešla

panickatlamicka
12. kvě 2017

@magdanaty tak napriklad ve Spanelsku je naprosto bezne, ze jsou deti s rodici venku po 22.h. Ber to z te lepsi stranky. Jinym zenam se muz svali na gauc, kdyz prijde z prace a to je pro ne „byt s rodinou,".

majus6
13. kvě 2017

Nechci nikoho urazit, ale nazory nekterych maminek s jednim ditetem...
Prvni dcera chodila spat v 18. h, gratulovala jsem si, jak jsem nastavila rezim. Vecer jsme nikam nechodili a opovrzlive jsem koukala na maminky venku s kocarem v osm hodin.

Druha dcera - od18 h do 1 v noci rvala, nosili jsme, houpali, nic nezabiralo, trvalo to presne 6 mesicu a pak behem 14 dnu zacala usinat ve 20h - jo nervove koliky... Taky jsme nikam nechodili, ale proto, ze jsme nemeli silu 🙂 . Tehdy mi doslo, ze snaha o rezim je jedna vec, ale ty deti maji taky svoje vnitrni hodiny a ty neprenastavis, druha mi v 18 proste neusla, zustala na tech 20 h.
Treti ted usina kolem te 20.h, nekdy dyl, je jeste malej, ale nedelam si iluze.

Vecery byvame doma, ale vyjimecne uz to nevidim tak kategoricky jako driv. Nocni prejezdy na dovolenou, nocni navraty od tchyne, kdy deti ulozime do auta a doma jen preneseme. Nebo treba svatba kamaradu, kdy sly deti vecer spat do kocaru.

Zakladatelko - neres co si mysli ostatni, pokud to neni prijemne tobe, tak to reste tak, aby to vyhovovalo tobe i chlapovi.

alubif
13. kvě 2017

@majus6 no nevím, co jsi tu četla za názory, ale většina maminek to tu má jak ty s jedním tak se třema, režim ano, ale jsou vyjímky (časté či méněčasté) kdy klidně večer s mimčem stráví mimo režim.
Takže komentáře typu - názory maminek s jedním dítětem (to je jak dokud nemáš dítě nepochopíš.... ) tyto hlášky miluju 😀. Jsem matka tří děti , kdo je víc?! 😀

jancip
13. kvě 2017

Je to o zvyku, kultuře a naladění rodiny. Někdo je názoru, že rodina se má přizpůsobit dítěti, dítě má mít pevný režim a klid. Jiný zase, že dítě patří do rodiny a kopíruje její živ. styl (samozřejmě s nějakými omezeními). Syn od mimina usínal velmi problematicky a až někdy mezi 22-23 hod. a mohla jsem se snažit o rituály a klid, jak chtěla. Pak z toho byla akorát nervózní a rozladěná, jak je to možný, když dětí "mají" přece spát už v 8 hod. Až jsem dospěla k tomu, že to nemám řešit a chodili jsme klidně na zahradu (měli jsme kousek od domu) s ním v kočáře, kde on usínal a klidně v noci pak šli domů...a byli jsme tak spokojeni všichni.....Pokud dcera nebude po večerní procházce mrzutá a nerozhodí ji to ve spánku, klidně bych šla....pokud ano, pak se prostě nedá nic dělat a večer se už prostě nikam jít nedá.