Vztah. Poradíte, co dělat?

baldesss
27. led 2025

Dobrý den, potřeboval bych poradit
Jak začít?
Měl jsem přítelkyni skoro 6 let, rozešla se semnou přes sms, kvůly tomu že jsem hodně pil a po covidu jsem pil ještě víc alkohol flašku denně, abych se uklidnil, moc jsem se jí nevěnoval a nedokázal jsem ocenit že jsem jí měl i když jsem jí moc miloval...
Po dvou letech se mi ozvala, skoro se stejně starým dítětem, ale moje není, je jejího ex který jí týral atd. o dítě má zájem a začali si spolu po měsíci co mě nechala a hned se jim to povedlo plodit...
Začaly jsme si spolu, ale mám problém, během těch dvou let jsem přestal pít, a vyměnil jsem to za hulení, pak jsem přestal i hulit a začal jsem se zajímat o své zdraví, začal jsem cvičit, brát vitamíny a bylinky, začal jsem chodit k psycholožce a teď i k psychiatrovy, protože mi stanovili diagnozu při které potřebuji léky na uklidnění, jsem až moc roztržitý a rychlí řekněme...
Vrátila se ke mě a já jí řekl, že to nebude mít semnou jednoduché, že dělám změny v životě a ještě nejsem uplně v té pravé kůži a nemám vše vyřešené... chtěla to zkusít tak jsem říkal že ano, protože jsem, jí vždy miloval jako nikoho v životě ještě ne, dlouho mi trvalo než jsem se dostal z rozchodu rok a půl a stejně jsem na ní myslel, je skvělá, hodná, šikovná, pro mě krásná atd. ale mám problémy s tím vyrovnat se s tím že mě nechala udělala si dítě a ted jsme spolu, jako ja ho mám rád, ale když je občas vidím bolí mě srdce, že není můj a o všechno jsem přišel, dotoho ještě otravuje a stalkeru jí její bývalí a dělá problémy, každý den volá a píše sms i z jiných čísel neznámích atd. a ja prostě nevím jak se vyrovnat s minulostí co bylo, a s tím co je jinak a dál žít sní a později bydlet a založit rodinu, prostě nevím jak a už i nemůžu spát z nervů, začínám se i třepat když dostanu depku a nevím co dělat, máte někdo zkušenosti s tímhle? doufám že to aspoň trochu dává smysl to co jsem napsal, už jsem vážně zoufalí a nevím co dál, miluju ji, je pro mě všechno, udělal bych pro ní cokoli, ale nedokážu se přes to všechno přenest
Děkuji za vyslechnutí a doufám že mě někdo z vás poradí co a jak nebo nějaké východisko...

1pomnenka
27. led 2025

Hlavně se musíš léčit, protože není úplně normální, že by se chlap zaregistroval na MK a přidal se do skupinky ,,Snažilky". Něco tu nesedí. Zase troll?

baldesss
autor
27. led 2025

@1pomnenka Beru prášky na svou zrychlenost... Jinak jsem chtěl pomoct, radu nebo zkušenost jak by to někdo jiný řešil...

lv
28. led 2025

Řeš to na terapii

levandule_k
28. led 2025

Chce to terapii, jak je psáno výše.

Rozchody jsou velmi bolestivé, pokud si nezpracuješ, co se stalo, že partnerka se vrátila k ex, má s ním dítě, tak budeš trápit sebe, dítě i ji.

Život s alkoholikem není žádná hitparád. I když odchod vnímáš jako zradu, tak pokud jsi po něm začal řešit svoje problémy a dávat se dohromady, tak to byl nutný krok v tvém vývoji a možná tě to zachránilo se před upitím k smrti.

Odpustit sobě, partnerce a přijmout nevlastní dítě, je výzva, ale pokud na sobě budeš pracovat, tak tohle vše můžeš přetavit ve vztah, kde bude všem dobře, ale nebude to jednoduché, nebude to hned, nebo můžeš na uvíznout v tom, že tě zradila, nikdy jí to neodpustit, žít v roli oběti, že je to nefér.

rosalindamelinda
28. led 2025

Tak jako, když se někdo nedokáže vyrovnat s minulostí, tak je blbost si tu minulost ještě brát k sobě... navíc ti podle popisu ta tvoje minulostka pěkně ničí současný život a ty jsi z toho psychicky fakt v perdeli.... nechápu, že ti to zato stojí... očividně se ta holka k tobě vrátila jenom proto, aby nezůstala s dítětem sama a měl se o ni kdo postarat, beztak by to sama finančně neutáhla a potřebuje nějakýho chlapa kvůli penězům... přijde mi to pouze jako vypočítavost, z její strany nevidím, že by tě měla ráda - jinak už by dávno udělala přítrž tomu, aby jí bývalý takto obtěžoval a řešila by to... všechno špatně 😕

rosalindamelinda
28. led 2025

@1pomnenka Jasně, každý muž je automaticky troll 😝 a co jako, vždyť ta stránka má název v mužském rodě a v mužské barvě-modrý koník... není to červená beruška nebo růžová květinka 😀 i na jiná fóra mohou chodit i muži...

vendulis
31. led 2025

@baldesss No buď s ní a udělejte si své dítě?🙂