Zápis do MŠ - je nutný podpis obou rodičů?

jancaand
25. dub 2017

Ahoj, mého brzy 3-letého syna letos čeká zápis od MŠ. Zajímá mě, zda je nutný podpis obou rodičů na přihlášce do MŠ? Syna mám soudně určeného v péči a jeho otec mi vyhrožuje, že mi přihlášky do školky nepodepíše.. Je to paradox, protože výživné na něj neplatí, školku budu financovat jen já a potřebuji v záři nastoupit do práci, abych nás se synem uživila. Když mi přihlášky schválně nepodepíše, dá se to pak nějak řešit přes sociálku nebo soudně? Mátě někdo podobné zkušenosti?

caverina
25. dub 2017

@jancaand zkušenost naštěstí nemam pokud ho máš výhradně ve své péči tak žádný jeho podpis nebo souhlas nepotřebuješ...

ivular
25. dub 2017

@jancaand Některá školka požaduje podpis obou rodičů, některá jen jednoho. Pokud by trvali na obou rodičích (což by mohli, jelikož otec nemá ukrácená rodičovská práva, ani když je dítě svěřeno Tobě) a otec dělal problémy, musel by být jeho podpis nahrazen rozhodnutím soudu. To by se samozřejmě doplnilo až dodatečně.

mammoth007
25. dub 2017

Vetsinou se to da domluvit pri zapisu do skolky, ja vzala rozhodnuti soudu o svereni do pece a vysvetlila jak se veci majia pani reditelka byla ok a podpis nechtela. Ale asi zalezi na koho clovek narazi.

caverina
25. dub 2017

Já jsme právě za celou dobu s tímhle problém nemela...jako zakonny zadtupce vse podepisuju sama a nikdo po me podpis otce nepozadoval...