Nevyřešené rodinné spory: Jak reagovat na selektivní pozvání na svatbu?
Svadbu bude mať mojej nebohej babky jej sestrin dcéra sa vydáva. Bolo tak na začiatku, že ideme celá rodina, mama, otec, sestra, dedko, ja s priateľkou. Lenže nevesta a nevestina mama toľkokrát sa vypytovali od mojich rodičov či idú na svadbu alebo nejdú. Rodičia hovorili, že prečo by nešli keď sú pozvaný, ale musia sa porozprávať s dedkom či chce vlastne ísť, keďže umrela babka tak smúti/smutime. Keď chcem niekoho pozvať tak nepýtam sa miliónkrát či prídete neprídete. Že treba nahlásiť počet ale počet sa dá zrušiť týždeň pred alebo aj 2 týždne pred svadbou.
Potom došli k nám, že ja s priateľkou nejdeme, lebo že len tých ľudí pozýva, s kým je v kontakte. S mojimi rodičmi a dedkom neviem ako sú v kontakte keď si párkrát zavolajú to je všetko.
Prišli druhýkrát, doniesli pozvánku, že pozývajú rodičov na svadbu a moju sestru a dedka, ja s priateľkou sme nedostali nič. Pýtali sa či prídu na svadbu teda pýtala nevesta. Dokým chceli rodičia odpovedať tak nevesta na nich že ona rešpektuje ak neprídu. Rodičia bolí v šoku, nevedeli čo na to odpovedať, čo teraz. Potom na druhý deň mama zavolala neveste, že neprídu, lebo keď nepozvali ste mladých tak nejdeme ani my; že dobre. Potom volala hneď naspäť nevesta s plačom ze az teraz som si uvedomila ze neprídete vieš ako sa cítim. Mama hovorí a ako sa má ona cítiť ze nepozvali mňa s priateľkou? Na to odpoved nebola. Na druhý deň nevestina mama hrešila na moju mamu ze čo si dovolila tak rozprávať s jej dcérou že ako mohla povedať ze nejdú že ako sa zle cítila; mama hovorí jej mame že áno? a ako sa ma moja mama cítiť keď nepozvali mňa s priateľkou? A to dostala mama odpoveď že ale vieš len tých pozýva s kým je v kontakte. A mama hovorí jej, ja ešte patrím do rodiny, to že bývam s priateľkou ešte sem patrím. Potom sa ocino ozval bud všetci alebo nikto. nič nepovedali na to.
Od ocina očakávajú že im pomôže niečo s autom a od mojej mami chcú aby čítala v kostole a roznasala zákusky.
Kde to sme? Čo toto je za rodinu? Mama oco sestra dedko idú a ja s priateľkou nie co to je za systém? Od rodičov chcú pomoc a pomozu. Mama hovorí ze nebude ich pozvať na svadbu keď budem mat ja a to ma ma akože ukludnovat?
Ja neprajem nič zlé im, len chcem aby sa tak cítili ako ja alebo ako moji rodičia.
Jaj a ešte som zabudol ze mojej nebohej babky druhá sestra ma vnuka a príde s priateľkou. V čom je on iný ako ja? Alebo v com sú iný ako my?
Ja som bol s priateľkou na svadbe čo ma bratranca a nepoznali sme sa s bratrancom, a išiel som a hotovo. Nepochopím o čo im ide..
Zažili ste to?
Čo máme robiť?
Nechápu proc by bez tebe nemohli jít 🤷🏻♀️
No tak buďto nepůjdou ani vaši a nebo jí zlomíte a budeš moc taky. Stojí ti to pak za to tam fakt jít? Když víš, že nejsi zvaný a pozvání sis doslova vynutil?
Jinak duvod, proc te tam nechcou, je fakt zahada. Pusobis jako velky sympatak. 😂😂😂
Protože nevěsta potřebuje tvoje rodiče aby na svatbě " makali", takže se logicky ptá jestli jdou nebo musí shánět někoho jiného. 😀 Chlape ty si stojíš na vedení? 🙈😀
@mirecka.jaroscakova mámina nebo tátova sestřenice je nevěsta
@michaela666 tak zase na druhou stranu přečíst par žalmů není “makali”….
Ja absolutne nechapu, proc bych mela zvat kazdeho z rodiny, i kdyby tam melo prijit 150 lidi. Koho tam chci, pozvu, koho tam nechci, nezvu. Naopak pokud jsem pozvana a mam ty lidi rada, prijdu, pokud pozvana nejsem, nota bene pokud mi nejsou nijak blizci, tak se nechovam jak fracek, nic na tom, ze me nepozvala. Jo, kdybych byla blizka pribuzna nebo kamaradka, stykali bychom se, meli podle me dobre vztahy a na velkou svatbu, kde bude kde do, bych pozvana nebyla, asi bych premyslela proc. Jinak by me nenapadlo se ani ptat.
Pokud z toho musis delat takovou aferu na siti, prestoze se pravidelne nevidate, tak vez, ze tebe bych ja nepozvala ani na kafe.
@veroniquecz lebo sme jedna rodina?
Nezlob se, ale asi chápu, proč vás nepozvali 🙈
@fifinka2020 preco? My sme len na to dobrý pomáhať čítať v kostole a robiť taxikára? A na svadbu nie? Na to sme dobrý?
No a co? To jste k sobě nějak přišitý nebo proč byste měli všechno absolvovat spolu? Od nevěsty už jste dostatečně vzdálená rodina na to, aby sis mohl klást nároky na pozvání. Tvoje rodiče tam chce, tebe ne, se s tim smiř.
Anonyme, kolikrat rocne se ty osobne vidis s nevestou? Pokud vubec, tak se neohanej tim, ze jste jedna rodina.
Jak malý fakan. Jestli sis sem přišel pro pochopení, tak jsi tvrdě narazil. Řešil jsi to i na slovenském modrém koníkovi? Jak jsi dopadl tam? Počítám, že stejně jako tady, že? Béé, já tam chci, béé. Vůbec se nedivím, že tě tam nechtějí.
@veroniquecz Ok beru, prostě jsou zváni s tím, že tam mají nějaký úkol.
Zeptám se, autor příspěvku je žena, co je se ženou?
Nic proti tomu nemám, jen se ptám jestli by tohle nemohlo mít souvislost…
@lilian2111 Ne, dle textu je to muž. Píše viz "Jaj a ešte som zabudol ze mojej nebohej babky druhá sestra ma vnuka a príde s priateľkou. V čom je on iný ako ja?"
Hochu, tady brečíš na špatným místě...musíš někam na nějakou východniarskou verzi koníka nebo emimina...bez urážky...tady se svatba bere úplně jinak, než tam u vás, kde je zvykem zvát i sousedy sousedů, pak je v tom bordel a nikdo vlastně pořádně nic neví proč ten jo a ten ne a každej druhej je uraženej a řeší to...znám to moc dobře - já jsem z Prahy a můj manžel z východního Slovenska...chtěla jsem být za tu milou, tak jsem tenkrát kývla na svatbu na východě a už bych to nikdy neudělala 😀 no teď už se tomu jen směju 😀
@mimi1004 ajoooo 🙈
@vrabcak0007 Taky jsem si říkala, že to budou nějací východňári 😁 Taky mám jednoho doma, ale přijde mi že poslední dobou se to ani tam už tolik nehrotí. Tchánovci byli zrovna včera na svatbě ve vzdálený rodině, pozvání jsou jen oni a jedna manželova sestra, ostatní sourozenci s rodinami ne a nikdo se z toho nehroutí 🙂
@jeyre jj..občas už to berou i normálnějš 😀 Záleží hodně vesnice/město...a taky - spousta těch starších má mladší na západě - Bratislava, Vídeň nebo tady a tak jsou pak takový "civilizovanější" 😀 ale i tak ještě občas slýchávám story, kdo koho kde nepozval na nějakou oslavu nebo tak 🙂))
Já fakt nevím, co řešíš. Na svatbu se zvou blízcí lidé, se kterými je člověk v kontaktu. Vy spolu asi nijak zvlášť v kontaktu nejste, tak vás nepozvali. Není pravidlo, že by se na svatbu měla zvát celá rodina. Možná vás prostě nemají rádi 🤷🏼♀️. To je jejich právo.
Vem si ze by tvoji rodiče měli tři děti, každý by měl manzelku a po dvou dětech.. aby na u svatbu ze slušnosti pozvali taky 200 lidi a bude tam jen rodina ze strany manžela a manželky … kdybych byla ve stejně situaci, jsem rada, ze nemusím na svatbu ze slušnosti.. rodičům bych rekla ať klidně jdou a za ušetřené peníze bych si užila fajn den, možná i víkend 🤣nemám rada takový ty - oni nás pozvali, tak nepujdem protože my si je nemuzem dovolit pozvat, případně rozbroje c rodině ze ten pozval, tamten nepozval ato.. pozvu koho pozvat chci v tu dobu kdy se koná událost - ať oslava narozenin nebo svatba tak proste pozvu,nebudu zvát zástupy lidi ze slušnosti .nebo protože me někdo 15 let dozadu pozval a mám něco oplacet…
Tady jsi na českém koníkovi, v Čechách není zvykem zvát na svatbu příbuzenstvo až pátého kolena, tady se to takhle neřeší, na svatbu jde, kdo je pozvaný a o tom si rozhodují ženich a nevěsta.
Jezis ja si taky pamatuju jak jsem dostala ceres od svoji babi ze na sve svatbe v dobe covidu jsem si dovolila nepozvat jeji dalsi dve deti a jejich manzele + deti 😀😀😀
Boha jeho to je toho nechce vas tam, smula no.
Chce pozvat jen rodice proroze maji pro ne plany jak jim pomuzou.
Hele gulasovka a hlasita hudba se da absolvovat i jinde nez na svatbe jestli po tom tolik touzis

A co to meni na cele situaci? Nevesta je v pravu, vy jste nevychovani.