Život s alkoholikem. Proč nejsem šťastná?

6. pro 2022

Propůjčím monitor svým myšlenkám, třeba mi to pomůže získat trochu nadhled. Můj muž je alkoholik. V době, kdy jsme spolu začínali žít, byl abstinující alkoholik. Žijeme spolu tři roky a zpočátku abstinoval necelé dva roky. První láhev vína jsme si otevřeli spolu na oslavu narození naší dcery. Co by se mohlo stát, že? Nestalo se nic. Ani po druhé, třetí… láhvi se nestalo nic. Celé se to zvrtlo zhruba po čtyřech měsících, kdy jsem si začala všímat, že pije víc než mi přiznává. Celé se to stupňovalo a povím vám, byla to jízda. A ne zrovna poklidná. Spíš jízda na horské dráze, na staré a rezavé horské dráze. Jízda se zvyšující se rychlostí. Nebyla otázka jestli se chatrná konstrukce dráhy rozpadne a vláček spadne, otázka byla kdy se tak stane. Stalo se necelý rok po otevření první láhve. Opilý muž v jeden den naboural oba rodinné vozy, nejdřív můj kosmeticky, potom svůj na odpis. Přestal pít. Přišel o řidičský průkaz, platí nemalou pokutu a škodu na autě poškozeného, protože jízdu pod vlivem alkoholu nekryje povinné ručení. Život přináší různé neúspěchy a říká se, že když nejde o život, jde o prd. Nevím kolik peněz za tu dobu propil, ale dost na to, aby nezbylo na dovolenou. Jsou to čtyři měsíce, co nepije a stále přichází nové problémy pitím způsobené. Věděly jste, že lék pomáhající alkoholikům abstinovat, má jako vedlejší účinek problémy s erekcí? Tak teď už to víte.
Můj muž nepije a já upadám do depresí. Sice stále nemáme na dovolenou, sice já, která jakživ nerada řídím, jsem jediný řidič v rodině, sice se můj sexuální život smrsknul na jednou za týden a to jen když má chuť, ale můj muž nepije a já bych mu za to měla být vděčná. Měla bych být šťastná, že nepije, že vydělává, že máme kde bydlet, že mě živí, protože rodičovský příspěvek a brigáda nedají dohromady ani třetinu toho, co on vydělá. Tak proč nejsem šťastná a proč mu za to nejsem vděčná?

1eso1
6. pro 2022

Promiň, ale zastavila jsem se u věty: "První láhev vína jsme si otevřeli spolu na oslavu narození naší dcery. "

chumlee71
6. pro 2022

@1eso1 to mě taky zarazilo. To určitě věděla jak ona tak on,že alkoholik nesmí ani kapku, jinak do toho zase spadne.

elvira
6. pro 2022

Viděla bych to na návštěvu psychologa/ psychiatra- nejspíš pro oba. Jinak - život není peří, není vše růžové, pokud se muž snaží, pokusila bych se tuto horší etapu překlenout.

1eso1
6. pro 2022

@chumlee71 Přesně tak. Proč to pokoušet...

olga_
6. pro 2022

V tomto případě buď opravdu ráda, že to dopadlo takto, protože jsi ho do toho bohužel pomohla natáhnout zpět. Poučení, nic víc, nic míň.

lv
6. pro 2022

Jsi zklamaná, boje okolo pití tě vyčerpaly a 4 měsíce jsou krátká diba na regeneraci. Píšeš rozumně (kromě toho otevření vína) to půjde, uvidíš. Antabus nebude mít pořád, jde to pak i bez něj. Klidně si zajděte do rodinné poradny, pomohou vám.

j.a.n.i
7. pro 2022

No, vis co rika, za blbost se plati a když chlastas s abstinujicim alkoholikem, tak se nediv. A objektivně vzato, nikoho nezabil ani nezmrzacil, takze jste jeste dopadli sakra dobře.

zuzineckah
7. pro 2022

Já bych to vzdala a odešla od něj. Pokud do toho spadnul jednou (je jedno s čím přičiněním), spadne do toho zas a může skončit hůř. Čím dřív odejdeš, tím lépe.

bublina03
7. pro 2022

Vůbec..vůbec by mě nenapadlo dát si s abstinujicim alkoholikem láhev vína. To je prostě hrozná blbost. Alkoholik se nikdy nevyleci, alkoholik si nemůže dát ani rumovou pralinku 🙈 ten člověk se z toho nevyleci nikdy a je jen na něm, ale i na jeho okolí, jak ho podpoří v tom, jak se jeho nemoc bude vyvíjet 😏 buď ráda, že nepije, že našel v sobě vůli a to okolo se snad časem srovná 😉

irmamala
7. pro 2022

Nejsi šťastná, protože život nejde podle tvých představ. Že nejedeš na dovolenou a musíš řídit je ve finále to nejmenší, ve Vašem problému. Já bych se bála, co mě čeká dál, byla bych pořád v blocích, kdy to zase přijde. Jsem ale v tomhle sobec a posera. Musela by to být obrovská láska, abych s někým takovým si troufla žít.

aktakd
7. pro 2022

Taky bych navstivila manzelskou poradnu, odbornici vam snad pomuzou tohle resit.

jjasmina
7. pro 2022

Pogratuluj si. Abstinujicimu alkoholikovi nalevat víno, to jako vážně???? Posrali ste to dost ova, ale tys měla mít rozum proboha a vědět, že jednou lahví to začne. Pro mě jsou v životě aai důležitější věci než myslet jen na sebe

hanka_12345
7. pro 2022

Tak za prvy nechapu ti, kdyz je abstinujici proc si spolu otviratelahev a chlastate spolu? A za druhe....
Věděly jste, že lék pomáhající alkoholikům abstinovat, má jako vedlejší účinek problémy s erekcí? Tak teď už to víte
To je co proboha? 😂 "vedeli ste? Hm tak ted.uz to vite" ..nejak jsem nepochopila

kmarie81
7. pro 2022

Asi sem to nepochopila dobre, ale prvni lahev ste otevreli na oslavu narozeni - to jako, ze si prisla z porodnice a s alkoholikem vypila lahev? - kdo se v dobe, kdy ste vy dva byli nalamani, staral o mimco? Jo 1 lahev ve dvou neni skoro nic teda v připade, ze jeden nebyl 3 roky abstinujici alkoholik a druhej zenska v sestinedeli, ktera doufam 9 mesicu taky abstinovala. A jestli ne tak ten problem s alkoholem mate za me oba dva....

vipeta
7. pro 2022

Noo, v tvém případě bych neházela všechnu vinu jen na něj... Proč prosimtě, když víš, že žiješ s abstinujícím alkoholikem, proč přistoupíš na láhev vína?! To se nemůžete radovat z narození dítěte bez alkoholu? Hrozně ráda bych řekla, že nezbyde, než mu věřit, že teď to zvládne, ale je mi jasný, že důvěra dávno vzala za své 🤔 na druhou stranu se dopustil dost závažných přestupků, že by mu to mohlo otevřít oči, aby si řekl, tak za tohle mi ten chlast nestojí...

exbordelar
7. pro 2022

Uuf, dostavas teda od holek nalozeno 😅
Za prve se mi libi tvuj sloh. A ta veta s tou erekci mi naopak prijde super (@hanka_12345) 🙂
Ja to treba nevedela a ta odpoved, ze tak, ted uz to vim, mi prisla trefna 😀
A za druhe… jj, abstinujici alkoholik si nesmi dat uz ani kapku. Nikdy. Ale to ty uz ted vis, predtim jsi zrejme nemela s alkoholikem tak vyraznou cest, aby te to vcas zarazilo. Kazdopadne tvuj muz se evidentne snazi a zalezi mu na rodine, tak by to nemuselo byt z jeho strany beznadejny pripad.
A proc teda nejsi za to stastna? Protoze vsechno tady tohle okolo v tobe zanechalo dost hluboke sramy, na ktere je potreba se kouknout, jeden po druhem pojmenovat, pofoukat a zahojit. A na to je nejlepsi dobry psycholog nebo pro vas pro oba parovy terapeut. Drzim palce, at se ti dari 🍀

tasimia
8. pro 2022

A za co mu chceš být vděčná? Že naboural obe auta? Ze prochlastal peníze?
To on by měl být vděčný tobě, že si s nim tu jizdu na horské dráze vůbec zvládla. Protože já bych od takového odešla, hnusí se mi lidé co ve velkém chlastáji. To jsem si užila s rodiči, znovu bych to zažít nechtěla.
A nepijte. Oba!

ivivi
9. pro 2022

Takze to shrneme. Ty- matka po porodu chlastajici vino. Ono- alkoholik chlastajici vino. Sorry ale vy jste dva nezodpovedni tupouni, kteri k sobe sedi. Nebo jak si to mame vylozit??

alubif
9. pro 2022

Alkoholizmus je těžké nevyléčitelně onemocnění se spoustou recidiv než dojde nebo i nedojde k remisi. a ty máš doma abstinujiciho alkoholika a nabídnes mu flašku🤦😱. Uz to, že ji doma vůbec máte nebo před ním piješ. Kdo chce kam, pomozme mu tam 🤦. To jsi s ním nechodila na nějaké rodinné sezení, kde má vše nevysvětlili nebo sis o tom něco nepřečetla?! A pak píšeš že jsi nespokojená. A co jsi čekala? Muž se evidentně léčit chce, což je to co by vás mělo motivovat a držet při sobě. Kdyby měl rakovinu a chemo , taky by asi sex za moc nestál , popravdě by asi nebyl vůbec. Je to prostě těžká nemoc jako každá jiná a buď to s ním ustojis v dobrém i ve zlem a nebo utečes. Útěk bych, ale volila od alkoholika, který nemá motivaci, nemá snahu se léčit. Když mu budeš oporou bude to pro vás snazší.