Ahoj,
Mám problém se ztotožnit s chováním svého partnera...
O syna jsme se snažili 2 roky a chtěli jsme ho oba. Partner má 2 děti z předešlého vztahu tak sem si říkala , že ví do čeho de proto sem tak zaskočená a totálně v prdeli po 10 měsících z jeho chování
Před příchodem syna náš vztah byl moc hezký a já byla do něj moc zamilovaná... už v těhotenství mu dělalo špatně sáhnout na břicho , nedělalo mu to dobře. Nečekala sem to a moc mi to ubližovalo
Po narození syna sem čekala na den kdy z něj bude vřelý milující otec který si syna vezme ven povozit v kočárku nebo se s ním sám od sebe přijde pomazlit, kůže na kůži ale byl pravý opak ... vysvětlování mých pocitů a mluvení o tom s ním hnuly na pár minut a pak se zase vrátil do svých kolejích kdy o něho projevil zájem ráno a večer... teď v 10m už je to "lepší "
Máme za sebou náročnou noc rostou synovi zuby. Ráno partner přijde, že si mám poležet, že se o něj postará... Zní to dobře ALE malému po ránu nedá čistou plenku, pokud není malý oblečený tak ho ani neobleče... jde s ním do obýváku kde si pustí televizi a malému se z mého pohledu vůbec nevěnuje. Všimne si ho jen tehdy kdy mu stoupne před televizi.. pokud se můj syn pokaká je jedno jestli spím vzbudí mě abych ho šla umýt...
Když vidí že syn něco potřebuje třeba spánek klidným hlasem mi řekne myslím že potřebuje spát ale nevezme ven na terasu kočárek a neukolébá ho. Tento týden sem byla se synem v herně a vrátila sem se špatně naladěná potřebovala sem si zpracovat pocity a tak sem malého dala do postýlky a sedla si opodál abych to na něj nepřinesla... synovi se to nelíbilo a můj partner kolem nás jen prošel a nechal ho plakat ... kolem nás
a tak je to většinou se vším :'(
Nutno podotknout že partner má hodně volného času
sem vyčerpaná a bolí mě duše
Setkala jste se s tím některá z vás ?
@lida9 moje řeč. Já ty komentáře tady asi nechápu. Chlap na to není, chlapa miminka nezajímají🙈. Celý první rok se vůbec nestral, ale pak je najednou super táta 😮🤔 pak to byly jen výmluvy, proč v noci nemusel vstávat a přebalovat posrané plenky. Manžel mi od narození se synem pomáhal. Přebaloval, koupal, chodil s kočárkem. Popravdě, já bych chlapa, co na svoje dítě nechce pomalu ani sáhnout kopla do zadku. To už je lepší být sama s dítětem. Dítě je obou a to platí od narození 👍
@taknejakja fajn slyset, ze ma nekdo take ,,normalni,, manzelstvi, kde oba funguji...
@taknejakja mám stejný názor. Naštěstí můj muz mě zastane ve všem ihned po porodu, musí a dělá to sám a automaticky, kolikrát já něco zapomenu, on to udělá místo mě. Představa, že bych byla od začátku na to sama a on se zapojoval až později je pro mě utopie, to bych si mohla hodit masli, když čekáme třetí, hlídání vůbec žádné a to ani ve vypjatych situacich, kdy s jednou třeba lítám po doktorech a nemůžu brát mladsi. A to to má on kvůli práci hodně složité (dobri řemeslníci jsou jak ustvany psi od rána do vecera). Ryjeme oba hubou v zemi, ale musíme fungovat jako dobře serizeny stroj, jsme odkázáni jen na sebe. Takže já jsem, rada za něho a většinový názor, že je přece normální, že se tatínek zapojuje později pro mě úplně akceptovatelný není.
Asi bych se vykašlala na nějaké své představy a nechala muže, ať si miminko užívá po svém. Já mám to štěstí, že můj muž se o své děti zajímá od narození. Od miminek přebaloval, koupal, převlékal, tulil se, chodil na procházky. K ničemu jsem ho nenutila, prostě mu to přišlo přirozené, vždyť je tatínek. Nikdy jsem od něj neslyšela, že by mu něco přišlo divné, že ho to nebaví, a s dítětem si více užije, až bude starší. Teď čekáme neplánovaně třetí a už se těší, až si miminko pochová, až si ho dá do nosítka, a bude si se všemi dětmi užívat strávený čas. Věřím, že ne pro všechny chlapy je malé miminko "zábava", ale vždyť jsou to tátové, a měli by se podle toho chovat.
Dobrý den jsem samoživitelka mého 5letého syna Sebastianka a jsem na tom finančně velmi špatně a proto se obracím na vás milé maminky, byly byste ochotné pomoct mému Sebastiankovi s zimním oblečením velikost 134 boty: 30-31velikost, hračky, hygiena, sladkost pro Sebastianka. Má adresa: Nám. T. G. Masaryka199/22. Prostějov. PSČ. 79601 na jméno Helena Szilvová moc vám od srdce děkuji, moc Sebastiankovi pomužete
Mozna se casem zapoji, protoze ted to mimco mu nic nerika. Nevi co s nim, jak ho zabavit apod. Akorat si myslim,ze nastane spise to, ze do budoucna to bude horsi. Protoze kdyz nevi ted, ze dite potrebuje prebalit, umyt apod. Nebude pozdeji vedet jine veci. To se bude stupnovat tak, ze dite bude na vse vyzadovat mamu, tatovi to bude takto vyhovovat a bude pozde na zmeny.
Moje zkusenost bohuzel.
Mam dve deti 3 roky a 6 let. Od mimca jsem se o vse starala ja. 24/7. Chodil a chodi do prace, takze vetsinu pece jsem proste prebrala ja. Manzelovi musim vse nachystat pro holky. Nevi co kde maji, co si oblekaji, jak je oblect dle pocasi. Na vetsinu veci vyzaduji moji asistenci. Neumi si s nimi moc hrat, zabavit je.
Zmena tohoto stavu je pomala a dost se kvuli tomu hadame.
Takze za me je jedina rada: zapojit otce hned od zacatku, tak aby byl schopen, se o dite postarat sam bez pomoci, pokud matka nebude moct.
Jinak to bude horsi a horsi ☹