Co budete kupovat mužovi k Vánocům? Tipy

leni78
16. lis 2013

Zajímají mě vaše nápady, nějak mi došly, mám pocit, že všechno má, a co nemá, to je zas pro mě finančně nedostupné 🙂 ( přál by si rodinný vůz, čekáme třetí dítě, ale na auto nemam 🙂 ) Fakt nevim.

blahova_andrea
16. lis 2013

jé...vidíš...já řeším úplně to samé. muže mám skromného, peníze už došly a rodinné auto jsem koupila v říjnu, tak že bych to použila jako dar nedar? 😀

laurital
16. lis 2013

@leni78 Jaké má koníčky, co ho baví?
My si tedy dáváme jen drobnosti, maximálně drahou drobnost pro mě 😀 .Společným dárkem bývá každoroční dovolená v teple v lednu-únoru bez dětí 😉 .

blahova_andrea
16. lis 2013

@laurital teda...ten společný dárek je ideální řešení 😉 😀 kéž bych to taky mohla zavést. jinak u nás to taky bývají jen drobnosti a spíš praktického rázu.

laurital
16. lis 2013

@blahova_andrea Však stačí i wellness víkend, to pořídíte sakum prdum za 2-3.000,-.To už jde, ne?
Jinak my doma zastáváme názor, že dárky dostávají hl. děti a baby 😀 .My si pravidelně děláme radost s mamkou a sestrou a to si dáváme vyloženě nepraktické dárky, které potěší.
Ale je fakt, že vymyslet něco pro chlapa je kumšt, pokud to člověk nechce řešit kosmetikou, oblečením atd.
Jinak já se přiznám, že občas si ani nic nedáme, když nás něco extra nenapadne.čím je člověk starší, tím víc je pro něj fakt, že se sejde rodina a je nám fajn.A to prosím říkám já, zarytý materialista..

kadelinka
16. lis 2013

Mam stejny problem... co koupit muzickovi 😒 chtel by komprezor ale na ten faaakt nemam... a nic jineho me nenapada ☹
S financema to stoji za prd. A spolecny darek me nenapada 😒 takze to bude nejake obleceni a tim to asi skonci.

leni78
autor
16. lis 2013

@laurital Když me prijde zážitek takovej nehmatatelnej dárek. Líbil by se mu zájezd do usa nebo kam na hokejový zápas, i s pobytem a letenkou, ale na to taky nemam 🙂🙂 žádné zvláštní záliby nemá. Ja mu koupila hru na playstation hokej, to hraje rád, tak novej díl 2014 to si přál. Samozřejmě mu koupím opět klasiku - parfem, trenky, ponožky, ale je to nuda co si budem povídat 🙂 on třeba rád vaří, ale přece mu nekoupím nůž a prkynko 😀

llluckaaa
16. lis 2013

My už jsme se domluvili, že si dárky dávat nebudeme. Ale aby to pak pod stromkem nevypadalo blbě, tak manželovi dávám čokoládu ap. On mi zase dal tašku exotického ovoce nebo kávu 😀 (oboje mě moc potěšilo)

laurital
16. lis 2013

@leni78 Hele a co třeba kvalitní nože nebo kurz vaření v Prakulu?
V příštím životě si namluvím ženskou, koupím šperk a bude vymalováno 😀 a pro jistotu přiložím účtenku 😉 .

leni78
autor
16. lis 2013

Holky taky vam přijde, ze pro chlapy jsou buď nudný, nebo kdyz už by měly rozzarit oči, tak drahý ? Mě kámoš radil, že mu mam koupit erotickou masáž, no tak to určitě jako...🙂🙂😀

laurital
16. lis 2013

@llluckaaa Ježiš to kafe je dobrý nápad, na tom můj muž ujíždí a mě to vůbec nenapadlo 😉 .

blahova_andrea
16. lis 2013

@laurital bohužel ani to u nás nejde a taky na to přítel není. to spíš kdybych dostala jen já 😀
my jsme tak velká rodina, že jsme prakticky dárky mezi dospělými zrušili a dáváme hlavně dětem. přesně jak píšeš...je o tom, abych si na sebe udělali čas, viděli se, podarovali děti a potěšili se jejich zářivými očky...přítel má docela velkou spotřebu spoďárů a ponožek, takže je výjimkou, která zrovna tyto dárky vyhledává a zbožňuje 😀

laurital
16. lis 2013

@leni78máš pravdu, zvlášť, když třeba můj chlap není na ty adrenalinové zážitky.Dát mu seskok padákem tak mě uškrtí 😀.

leni78
autor
16. lis 2013

@laurital Přesně, šperk a ženská je vděčná. Ale co chlap ? Člověk vyhodí peníze a neni to vidět....🙂 Ten kurz vareni me napadl a on by i sel, treba na nějaké steaky, nebo tak..jdu to omrknout diky 🙂

blahova_andrea
16. lis 2013

@leni78 nůž a prkýnko? no proč ne, pokud by to byla nejnovější vychytávka na trhu a doma ji ještě nemáte 😀 třeba můj si jednou přál waflovač, jindy šlehač, teď touží po hrnci s keramickým povrchem...no díky...a to mě to nemohlo napadnout bez této diskuse? 😀 tak já už asi dárek mám vymyšlenej 😀

blahova_andrea
16. lis 2013

@leni78 tak mému by stačila čokoládová i s koupelí...jen nevím, jestli by jim tu vanu nevysosnul 😀

llluckaaa
16. lis 2013

@laurital Tak mu můžeš udělat dárkový balíček různých druhů kávy, které koupíš v nějakém spešl obchodě. Jo a taky jsem dostala ruční mlýnek na kávu (původem z Japonska).

laurital
16. lis 2013

@blahova_andrea Andy, tak to je první chlap, který si k Vánocům přál šlehač 😀 , i když naše mamka si letos přeje teleskopický žebřík a autobaterii, takže já mám tak co mluvit a divit se, že... 😉

@llluckaaa Super, udělám.Člověk někdy vymýšlí a relativně jednoduchá varianta je ta nejlepší 🙂 .

@leni78 Já bych třeba hrozně chtěla kvalitní nože i v takovém tom pouzdře a kožené brašně.Jenže tam už to jde do desítky i víc u kvalitních nožů, samozřejmě myslím za sadu.

leni78
autor
16. lis 2013

@blahova_andrea Me to třeba taky přijde jako pěkný dárek. Treba pěkný nůž a pekne prkenko mi prijde hezký. Jenže moje ségra mu to jednou chtěla koupit a pak vybrala neco jinýho. No a po vánocích jsem se prokecla ze mu to chtěla koupit a on coze ? Nůž na vaření ? A ja no ...a on cože ? 🙂🙂 tak nevim.

dhanim
16. lis 2013

Na dárky si moc nepotrpíme, přesto píšeme Ježíškovi 😀 Zavedli jsme to hned od začátku, co jsme spolu a je to super 😉 Každý tam napíše pár věcí (za dárky oba považujeme to, co bychom si normálně nekoupili). Je to vlastně i překvapení, protože ten druhý neví, co dostane (ne všechny na "seznamu", ale jen jednu. A pak se snažím ještě nějakou drobnost, která překvapí i potěší, CD apod.

llluckaaa
16. lis 2013

Já teda od muže jednou (když jsme si ještě dárky s překvapením dávali) dostala keramický nůž a radost jsem z něj neměla 😅 Hlavně že jsem mu před tím vykládala, jak mě bývalý vytočil tím, že mi dal k Vánocům pánev, když nemám ráda věci do kuchyně jako dárky 😝

lucenek
16. lis 2013

pro manžela jsem nafotila budoir fotky ve sp. prádle...dostane je v krásném albu, aby měl na co vzpomínat 😀

laurital
16. lis 2013

@llluckaaa Já si myslím, že muži ty dárky do kuchyně berou trochu jinak, asi je to tím, že jsou většinou sváteční kuchaři a málokdy dostanou obyčejný nůž nebo pánev.Většinou je to nějaká vychytávka nebo mistrovinka.
I když i já jsem jednou dostala od muže sekáček na maso, vývrtku na víno a prstýnek-dodnes jsem to moc nepobrala🙂..asi abych na pustém ostrově nezhynula hlady, věděla, že jsem zadaná a vývrtku, aby mi to bylo tak nějak fuk🙂

blahova_andrea
16. lis 2013

@laurital ty myslíš takové ty sady pro profi kuchaře? je fakt, že ty si oni střeží jako oko v hlavě.

llluckaaa
16. lis 2013

Ještě mě napadlo koupit předplatné nějakého časopisu - National Geografic, Koktejl, Respekt, ... no prostě něco z toho, co rádi čtou. Pod stromkem je pak zabalený dárkový poukaz.

blahova_andrea
16. lis 2013

@dhanim my si dělali s ex taky takové seznamy a dávali si to, co si sami nekoupíme. ale teď? upřímně netuším, co bych na ten seznam napsala 😀 co bych si přála se nedá koupit a nebo by si to přítel sám stejně netroufl.

dhanim
16. lis 2013

@llluckaaa Souhlas, nůž není dárek, pokud je potřeba, tak se koupí.... a není to zas tak vzácná věc, která by se běžně nekoupila. Můj chlap má s fantazií značné problémy, přestože z počátku si málem klepal na čelo, když jsem chtěla, že oba napíšeme Ježíškovi, tak teď je rád 🙂 Diplomaticky vyřešeno a nádobí nedostávám 🙂

blahova_andrea
16. lis 2013

@lucenek tak to jsem si měla nechat nafotit ještě pár let před tím než jsme se seznámili 😀

dhanim
16. lis 2013

@blahova_andrea Tak je fakt, že letos ho tím mým seznamem taky nepotěším, neb jsem tam napsala jednu věc a není hmotného charakteru, ještě to tedy neví, ale já si říkám, je potřeba postoupit o level výš 😀 Vlastně je to jen záminka, fakt jsem nevěděla, co tam naspat, co potřebuji, to mám.

laurital
16. lis 2013

@blahova_andrea Ono je to hlavně o to těžší, že finance máme společné, takže překvapení je čím dál těžší..

@dhanim Tak on je velký rozdíl mezi obyč nožem a profi machrovinkou, já třeba vařím ráda, baví mě to a krásný drahý nůž bych ocenila.To není jen o tom, že potřebuješ nůž a tak si nějaký koupíš.Ale každý to má jinak.Já třeba raději obyč pánev než unifikovaný kosmetický balíček apod.

llluckaaa
16. lis 2013

@dhanim My jsme dřív sice nepsali dopisy, ale říkali jsme, co bysme si přáli. Mě to ale před Vánoci dost stresovalo - vymyslet dárek pro ostatní a ještě několik dárků pro sebe 😝 (rodiče se taky pořád ptají). A to my máme ještě v prosinci jeden svátek a jedny narozeniny, takže je toho pak moc.