• Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO
  • Doporučujeme: Beremese.czModrastrecha.cz
  • Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO

Nádobí s bílým keramickým povrchem, máte zkušenost?

19. listopadu 2013 
Ahoj holky, chci vás požádat o radu...Máte zkušenosti s nádobím s keramickým povrchem bílé barvy? Jaké značky se vám osvědčily nebo co vás naopak zklamalo? Ráda bych koupila jako dárek k vánocům, ale nevyznám se v tom a nerada bych naletěla a koupila nějaký šmejd. Díky všem tipy :wink:
18. lis 2013 v 15:18  • Odpověz  • To se mi líbí
Ahoj, zkušenost nemám, ale už bych do takového nádobí vůbec nešla. Když jsem váhala, tak mě dost přesvědčil tento článek http://hobby.idnes.cz/keramicka-panev-0ia-/hobby-domov.aspx?c=A131014_145031_hobby-domov_bma a rozsáhlá diskuze pod ním.
Jestli to není stejná blbost a marketingový trik, jako před léty boom keramických nožů - zdravé krájení, neničí vitamíny, bla bla bla... Pak když lidi zjistili, že nože nejdou standardním způsobem nabrousit, tak se jich dost vrátilo k ocelové klasice.
18. lis 2013 v 15:35  • Odpověz  • To se mi líbí (2)
Mám jednu pánvičku (Kaiserhoff), dostala jsem ji loni k vánocům. Jsem s ní celkem spokojená, věci se většinou nepřichytávají. Omýt jde snáz než teflonová. Ale zdá se mi, že potřebuje o trochu větší teplotu než teflonka a je těžší na ní něco usmažit do křupava. Kvalitou a použitím mi přijde nastejno s kvalitní teflonkou. Kdybych ji nedostala, nevím, jestli bych ji koupila, asi bych porovnala ceny a podle nich rozhodla.
18. lis 2013 v 15:58  • Odpověz  • To se mi líbí
Keramickou pánev mám a jsem s ní spokojená. Dřív jsem měla nerezovou, ale chtěla jsem nějaký nepřilnavý povrch, ale teflon jsem nechtěla. nečekala jsem od keramiky žádné zázraky, ale to stejné, co od teflonu a jsem spokojená. oleje stačí málo, umývá se snadno, po roce vypadá stále stejně. Ale asi jako u teflonu platí, že ne každá značka je stejně kvalitní. Na některé značky jsem slyšela nadávat, já si koupila tu, co mi byla doporučena. bohužel si značku už nepamatuju.
18. lis 2013 ve 20:14  • Odpověz  • To se mi líbí
Mám keramickou pánev malé velikosti a wok (obojí mám přes rok a stále vypadají jako nové).. Kupovala jsem Tescomu. Jediné, co jsem četla, že ji nedoporučují do myčky, tak myju v ruce (přece jen to nebyla levná záležitost..). Nemám pocit, že bych na nich neusmažila dobře..
19. lis 2013 v 11:49  • Odpověz  • To se mi líbí
Dostala jsem loni keramickou hlubší pánev a menší hrnec. A jsem s nimi docela spokojená, že to nevyužívanější nádobí, ve kterém vařím. Ale opravdu vařím, nesmažím. Naučila jsem se s ním zacházet a slouží dobře. Nepoužívám je na smažení palačinek, bramboráků, omelet... To opravdu na pánvi nešlo a vytáhla jsem na to raději teflonku. Nicméně na vaření omáček, zeleniny, různých rychlovek je to opravdu super nádobí, nestalo se mi, že by se mi tam něco přichytilo jako u nerez nádobí. Doba přípravy mi přijde stejná, jako v jiném nádobí. Údržba je opravdu snadná, dávám je i do myčky nádobí, tady ale je potřeba dávat pozor, aby nebyla keramická vrstva nikde narušená, nebo se bude víc "odlupovat" a začne reznout. A je potřeba ukládat ho samostatně, necpat do něj další hrnce.
Jinak sestra dostala to samé, co já a za půl roku letělo do koše, keramika se jí loupala a jídlo se jí prý stejně přichytávalo. Možná to ale bylo také tím, že má indukci a tam to chce trochu citu při výběru teploty... Nevím.
19. lis 2013 ve 12:29  • Odpověz  • To se mi líbí
Měla jsem tuším pánvičku Tefal a už bych ji nekupovala...v podstatě se naprosto ztotožním s článkem z prvního příspěvku, nakonec dopadla vizuálně stejně, jak ta vyfocená u článku...hnědé, neodmytelné skvrny (a to jsem se fakt snažila), prakticky nerozlišitelné od smaltovaných pekáčů, takže obtížná údržba a ani při tom smažení se žádný zázrak nekonal, muselo se to hlídat úplně stejně jako cokoli jiného. Toť moje zkušenost.
19. lis 2013 ve 12:41  • Odpověz  • To se mi líbí (1)
Mám keramiku od Astonu v černé a tetička v bílé. Bílá ji zašla od mrkve do oranžova. Na černé vidět nic nejde. Nicméně tuto firmu nedoporučuju. Mám celou sadu (hrnce, pánve a pekáč) - vaření bez tuku nelze, myčka poškodí dno, protože to je asi hliník, navíc se oprýskává povrhová úprava, dna jdou prohlá prý kvůli indukci. Je to děs. Zlatý nerez.
19. lis 2013 ve 12:50  • Odpověz  • To se mi líbí
Mám naprosto stejnou zkušenost jako elana.Hnědé, hrubé skvrny, které se nedaly umýt.Žádný zázrak to nebyl a já se s pokorou vrátila ke svým titanovým pánvím.
19. lis 2013 ve 12:50  • Odpověz  • To se mi líbí
mám keramické nádobí DELIMANO a nedám na ní dopustit - hrnce, pánve, pekáče - je to úplna slast v nich něco dělat :grinning: jen co zase něco ušetřím, tak si koupím další do sbírky...
19. lis 2013 ve 13:04  •  2 děti  • Odpověz  • To se mi líbí
Tvůj příspěvek