Narozeniny v rodině. Dáváte všem dárky?

2. dub 2021

Dobrý den

Rada bych se zeptala jak to mate vy v rodině když má někdo narozeniny ? To daváte všem v rodině dárky ?
Myslim tim sourozencům jejch partnerum , kdyz ma vas otec jinou pritelkyni nez je vase mama atd ..

Me totiz prijde nez všechny obdarujeme , ze muzeme zacit setrit na vanoce a koloc se opakuje ..

Nerikam ze je taky neco rada nedostanu , ale ted mame s pritelem cerstve rodinu a vyjdeme jen tak do dalsiho mesice .
Nemyslete si neco spatneho nebo ze jsme nemeli mit rodinu ale nebavime ten kolotoc ohledne darku atd a jeste furt vymyslet co jim dat k narozeninam k vanocum a kazdy rok furt to same

hezz17
2. dub 2021

Drobnosti dávám mym rodicum a sestre. Manzelovo rodicum ke kulatinam (on od nich taky nic nedostava). Jinak nikomu nic.

jako_mala_holka
2. dub 2021

U nás se dárky nějak extra neřeší

drep
2. dub 2021

Ano, obdarováváme všechny. Třeba švagrová není v úplně super situaci, tak od ní nečekáme nic drahého, ale zároveň jí většinou dáme něco, co by chtěla, ale sama by si to dovolit nemohla. Stejně jako tchánovi a tchýni, jsou oba důchodci a hodně nám pomáhají s hlídáním, tak se snažíme jim dát něco, co by pro ně byl problém. A vlastně i mým rodičům, ale u nás to tak prostě je zavedené a já jim ráda dělám radost.

antoinet
2. dub 2021

My to máme nastavené tak, že když jde někdo na oslavu, přinese dárek. Že jo - dá si s tím práci, připraví pohoštění, vše hezky nachystá a je slušnost kytička a dárek dle možností každého, s prázdnou se nechodí.
Když někdo slavit nechce nebo slaví v nějakém hodně úzkém kruhu, tak si jen zavoláme a popřejeme, žádné dodatečné dárky potom při dalším setkání.

keksik002
2. dub 2021

Ano davame si vsichni, ale mezi dospelymi do 300,- 🙂 je nas hromada

pampeliska1313
2. dub 2021

Mamince od partnera a mladšímu bratrovi partnera dáváme dárky u kterých třeba zainvestujeme trochu víc, protože oni prostě nemůžou. Mojí matce a partnerovi dáme většinou něco dohromady, peníze tam jsou a tak vybíráme něco co je často praktický, třeba cenově jako tchýni, ale jen jeden dárek. A pak záleží.. když jsme pozvaní někam na oslavu třeba k bratranci, tetě apod. vezmeme aspoň nějakou drobnost, ale vyloženě dárky si nekupujeme. Ale třeba partner má narozeniny blízko svojí mamince a to je potom občas náročný.🙂 Ale jsme dospělý, myslím, že jde pochopit, když někdo občas hold nemůže třeba koupit něco dražšího..přeci jen jde o to, že ten člověk přijde.🙂

tynka9
2. dub 2021

U nás jsme vánoční dárky zrušili, co se týká sourozenců. Dáváme něco rodičům (většinou fotky dětí + nějakou drobnost), od nich také nic extra nečekáme). Nechali jsme dárky pro děti, přeci jen tam je to jiné. Takže neteřím dárky dáváme. Narozeniny zase řešíme u dětí, mezi sebou tak nějak jak si vzpomeneme. Snažíme se minimálně popřát, když je oslava, tak sebou něco vždy prineseme, ale často stylem konzum/květina. Když mám nápad, ráda dam i něco “většího”, ale to bývá spíš výjimka, nebo se o něco takového snažíme na kulaté nebo polokulaté. V širší rodině většinou máme, co potřebujeme a chceme a když, tak si zase rádi vybereme sami. Navíc je nás tolik, že snad až na únor má každý měsíc někdo něco (a teď myslím opravdu jen rodiče, sourozence a naší rodinu) a to se fakt nedá.

korin
2. dub 2021

Na Vánoce dáváme dárky jen rodičům a manželově tetě, dárky sourozencům a jejich dětem jsme postupně zrušili. Tím, že Vánoce trávíme zvlášť s tím není problém. Narozeniny rodičů řeší příslušný potomek. Sourozencům většinou nic nedáváme, nejsme-li zváni na nějakou oslavu, většinou si jen telefonicky popřejeme. Dárky neteřím a synovcům řešíme jen ve spojení s případným pozváním na oslavu. Partnerům sourozenců jen popřejeme. Myslím, že každého potěší, když si ostatní na narozeniny vůbec vzpomenou. Jsme dospělí a výdělečně činní, vše potřebné si pořídíme sami. Jsem ráda, že jsme dárky omezili i u dětí, žádný byt není nafukovací a co taky pořád vymýšlet...

mamikry
2. dub 2021

Dárky k narozeninám dáváme jen tchýni s tchánem, kteří si na tom zakládají. S mými rodiči jsme to zrušili už dávno a dáváme jen dětem. Dřív jsme si mezi sebou dávali dárky se švagrovou a její rodinou, ale nemáme úplně ideální vztahy, tak z toho časem nějak volně sešlo.

pipi_puncocha
2. dub 2021

Ano, je to cca 20 lidi, když to vezmu z mé i manželovy strany, za mě bych to s klidem zrušila, když vezmu, že průměrně třeba za jednoho člověka je to tisícovka... Kolikrát jsem říkala, že na Vánoce jeden dárek na osobu, my to dodržíme a pak dostaneme 3 tašky věcí, které jsme ani nechtěli a nemáme kam dát.🤷‍♀️ Nemám vůbec nic proti dárkům co mají nápad a potěší, ale takhle je to z povinnosti, koupit knihu/svíčku/víno/kosmetiku - myslím, že to druhou stranu ani nepotěší, jen si vyměníme krámy.

janina228
2. dub 2021

U nás to je spojený s pozváním na oslavu. Pokud jsme pozváni,tak dárek přineseme. Pokud ne,tak stačí smska😆. Já sama neočekávám,že by mi v mých letech jen tak někdo zazvonil u dveří a přinesl dárek k narozeninám nebo k svátku. Jo a máme celkem pevně stanoven limit na cenu dárku..

kelerub
Autor odpověď smazal
Zobraz
jjasmina
3. dub 2021

Ano dáváme si všichni, já mám už třeba jen mámu, ale manžel má další 4 sourozence, partnery děti a teď pribyde asi i macecha

jane46
3. dub 2021

Z manzelovo strany si nedavame uz roky zadne darky. Pouze na Vanoce detem (2) a to jen drobnost. Plus kdyz je nejake specialni kulate vyroci, to se slozi na jeden darek cela rodina.
Z me strany jsme uz par let dikybohu zrusili Vanocni darky dospelym. Takze my zatim kupujeme jeden pro synovce. Jo a delame vsichni mamce spolecny fotokalendar, ale to nepocitam. Na narozeniny jen blizke rodine a detem, partnerum ne. Vsem to vyhovuje.
Takze celkem 7 darku za rok, pohoda...

jane46
3. dub 2021

Jo a kazdy doda seznam, ze ktereho si vybereme. Vsichni se ho drzi, takze odpadaji nesmysly a radioaktivni nakupy babicek atd.

nikoulinka
3. dub 2021

Se sourozenci si dáváme jen symbolicky čokoládu (případně láhev vína). Každý už máme své děti, takze dárky kupujeme spíše jim. Co se týká rodičů, tak většinou tak do 500,- s tím, že na kulatiny a polokulatiny vymyšlíme nějaký větší dárek. U nás jsou ještě i babičky, a těm se většinou skládáme taky 🙂
Platí jak pro stranu mou, tak pro stranu manžela 🙂

zrzeckas
3. dub 2021

My si rekli, ze si davat nic nebudeme... Je to jen kolotoc. Je nas i moc. Dame neco maleho rodicum.. Spis jako, ze vime, ze jsou o rok starsi (mamkam kyticku, tatinkum neco na zub nebo podobne) a jinak neco vymyslim vylozene na kulatiny a treba se i slozime na neco poradneho. Sourozence mam 4 a dohromady maji deti 8. Dal rodinu uz ani nespocitam. Jedine, kdy porusime pravidlo jsou kulate narozeniny a nekdy Vanoce, a ani tak nedavame vsem, ale jen jako kmotri svym kmotrencum/kmotrenkam.

budouci_maminka
3. dub 2021

Ano dáváme. Kazdopadne darky nemusi byt přeci vždy kupované. Potěší i domácí vajecnak, marmelada, křížaly, pečené čaje, šťávy...

properjoey
3. dub 2021

U nás se to čase smrsklo, že dárky se dávají hlavně dětem.se ségrou a švagrem jsme dárky zrušili, stejně tak s babičkou, dávali jsme si hovadiny.takze si jen poprejeme, max kytičku.s rodičema tam jedeme drobnosti typu kafe, čokoláda, flaška kytka...na vánoce se snažíme něco vymyslet, ale celkově spíš pozornost, sejít se a dárky soustředíme na děti

veruuu_kubesovic
3. dub 2021

My jsme to tak kdysi zrušili...
Dáváme dárky k narozeninám jenom dětem, my dospělí pokud se nejedná o "kulatiny" tak si darky nedáváme, protože máme velkou rodinu a to bych mohla dárky kupovat porad...

candat
3. dub 2021

Na Vánoce pouze rodičům. Na narozeniny rodičům, ale max. do tisícovky. A dětem od sourozenců, ale tam jsme se domluvili že je budeme slavit do 18 let. My se sourozenci ještě nedávno flaška, kytka, bonboniera. Teď jsme se dohodli, že je oslavíme 1x ročně, všichni najednou u někoho z nás. A bude to vždy na střídačku. A že každý něco nachystá a donese.

konidana
3. dub 2021

Pouze rodicum. Tzn babicky deti a nevlastni deda. Manzelovym sourozencum a jejich rodinam vetsinou nic. Ale ted na vanoce dostali vsichni neco ( vyjimecne po letech). Ale my se s nima vidime sotva parkrat do roka, kolikrat ani na ty vanoce ne.