První narozeniny chlapečka

iviiii
27. bře 2017

Zdravím maminky,
Chtěla bych poprosit o rady,tipy,inspiraci na oslavu prvního ročku chlapečka.👶 🙏
Budu moc ráda když se semnou podělíte o (fotky,popisy,odkazy na vyzdobu a jine)
Ptám se sice z předstihem (prďolka bude mít narozky až v červenci) ale když ten čas tak strašně rychle letí,navíc ho trávíme docela často chozením po doktorech :-/.
Moc děkuji všem 😉❤

astyna
27. bře 2017

ahoj, já jsem tenkrát koupila nafukovací balonky a popsala je číslem 1, udělala nepečený dort z tvarohu a jogurtu, oplácala ho cukrářskými a obyč piškoty, navrstvila banány a jahodama, ozdobila stužkou, mohli ho odobávat všechny děti 🙂 pro dospělé jednohubky a čokoládový řez, alko, nealko. Pro děti ředěný džus nebo ledový čaj /teda spíš vychlazený/.

Jako hudbu jsem pouštěla z notebooku filmové písničky pro děti.

Myslím, že se to všem líbilo 🙂

iviiii
autor
27. bře 2017

@astyna děkuji za tip,určitě mám v plánu dort,balonky,občerstveni a chtěla bych nějakou pěknou vyzdobu..hodně spíše přemýšlím v jakém tematu to udelat nebo jakou vyzdobu jestli jen prostě do klukovske modre nebo to udělat třeba podle nějake oblibene dětske postavičky nebo treba do namořnicke stylu nebo tak něco 🙂

konidana
27. bře 2017

Na první rok jsem nedělala žádnou velkou oslavu. Děti dostaly malý dortík se svíčkou a hotovo. V tomhle věku ani moc nechápaly, co se děje:D

meta123456789
28. bře 2017

Já jsem to měla spojené s oslavou svých 30...máme to kousek od sebe... Na obojí akci bychom zvali stejné lidi 🙂 Měli jsme to venku na zahradě u kulturního centra, pronajali jsme gril. Dělali jsme maso, hermelíny, špízy z gril.zeleniny, k tomu syrová zelenina a ovoce. Dort jsem měla ze zakysané smetany, piškotů a ovoce + pro dospěláky čokoládový. Výzdobu jsem moc neřešila.

dasapr
28. dub 2017

My jsme slavili před pul rokem, jak už se tady psalo, ty první narozeniny dítě až tak nechápe.No malý se viditelně těšil z dortu, pořád chtěl olupovat lentilky a dostal pár dárečků, autíčka a pod. největší bylo odrážedlo ,taky autíčko - zpívající -mluvící , to má rád doteď.
Takže za mně - oslavu chystat určitě, i výzdobu (třeba balónky), dárečky, focení ,ale připravit se na neposednost dítka 🙂 nevydrží moc dlouho vnímat -ani gratulaci, ani focení 🙂)))
Nějaké fotečky dortu, dárků mám, můžu poslat na mejl.

yelowangel
28. dub 2017

My jsme měli velkou oslavu ve stylu 1. rok = první poznávací rande našich rodin. Taky v červenci. Grilování takže maso, zelenina, sýr, dělala jsem jedny řezy a dort, meloun se ani nenakrojil bylo toho fakt hodně. K tomu samozřejmě nějaký slaný. Děti jsme tam měli jenom 2, náš malej a jeho sestřenka, tenkrát jí nebyli ani 2. Výzdoba malýho fakt nezajímala, nějaký balonky pověšený na stromě ho nebraly, ani když se pak jeden hodil mezi děti. Nejvíc top bylo když se napustila vanička a prckové se mohli cachtat. Fajn bylo že jsme to měli na zahradě za domem (společná pro cca 30 bytů) takže tam byl klid a děcka po jídle usnuli na dece na zemi. Hlídalo se jenom aby nepadli do nenapuštěnýho bazénu a do ohně jinak neměli kam utýct/odplazit se. Takže za mě kašli na výzdobu, tu řeš max kvůli dospělým a to spíš sladěnýma papírovýma talířema a kelímkama (díkybohu za tyhle vymoženosti ještě pak mýt nádobí by mě asi zabilo), zajisti klidný místo k odpočinku a nějaký vyžití pro děti podle jejich věku. A tím fakt nemyslím divadlo nebo kouzelníka ale pro starší třeba stolek a židličky kde budou papíry, lepidlo, plastelína, fixy...a dej avízo předem rodičům kvůli oblečení.

ladyhacek
28. dub 2017

Synvoi jsem (tedy k 2.narozeninám) děla vláček se zeleniny (rybníček z dipu) a dělala jsem ježka z hrušky a hroz. vína - na půlku hrušky jsem napíchala párátka a na ně hroz. vína - velký úspěch to měli i u dospělých a halvně u mého milovníka vláčků 🙂.
Jinak k první naorzeninám - balónky mrkvový dort . . .

pajula123
28. dub 2017

@ladyhacek to je krasne... 🙂

cizinkaa
28. dub 2017

@pajula123 dokonaly! 😊

ladyhacek
28. dub 2017

@pajula123 no tohle je inspirace z net 🙂 (zapomněla jsem dodat) ale vláček byl opravdu podobný 🙂. mozarellky mám také v plánu v létě na oslavu 🙂

iviiii
autor
28. dub 2017

děkuju všem za rady,takže to fakt udělám jen balonky,papirove čepice,plastove nadobi s jednim motivem,dort a pohoštění je samozřejmost (snad bude hezky a budem moct grilovat) a ještě vymyslet nějakou zabavu pro dětičky-bude tam mít sestřenku a brátránka (2roky,5let) kdyby bylo pěkně tak se zabaví nějakým tím bazenkem..

iviiii
autor
28. dub 2017

@ladyhacek to je super nápad vymyslet z jídla obrázky 👍