Štěňátko pro starou paní

pavca1965
8. zář 2018

Ahojky,asi to sem nepatří,přesto si dovolím,poradit se. Pokud bude vadit, smažu.
Máme moc milou sousedku,je to moc milá stará paní, přes osmdesát. Je chuderka sama,nikoho nemá,tak se o ní trochu starám.
Co čert nechtěl, umřel jí milovaný pejsek, strašně těžko to nese. Byl to jezevčík,teda jezevcice.
Rada by si pořídila nové štěňátko,jen si nemůže dovolit dat za ně moc peněz,zkoušeli jsme útulky a známé a všude buď papírové nebo drahé.
Nevíte o někom kdo daruje jezevčíka či prodá za symbolickou cenu?. Jezevčíci jsou její srdeční záležitost. Bude mít narozeniny,ráda bych ji potěšila.Sama ji ho bohužel koupit nemohu,jsem na mateřské.
Děkuji za odpovědi.

priefi
8. zář 2018

@pavca1965 budu drzet pesti, at se najde nekdo, kdo by jezevcika daroval. Jen bych ale podotkla, ze pokud by to byl starsi pejsek, je treba, aby byl vychovany a starou pani nepokousal. Druha vec je, kdo se o pejska bude starat, kdyby se pani neco stalo? Budete ho brat za sveho? Ono se to zda, ackoli nechci privolavat nic spatneho, ale clovek nikdy nevi, co se muze stat, ale i pejsek strada, kdyz je odloucen od sveho panicka nebo co hur, ztrati sveho panicka. Pokud by byl zvykly na Vas, bral Vas jako druhe panicky, bylo by to i pro nej lepsi. Co se tyce pejska jakotakoveho, doporucuji obvolat i utulky, co jsou dal. Preji hodne stesti, je to od Vas hezke, ze na starou pani myslite

zrzeckas
8. zář 2018

@pavca1965 budu drzet palce 🍀ja obcas prohlizim inzeraty na netu a vidivam, ze daruji jezevciky do dobrych rukou......jen v jak kterem kraji me prijde...... Takze patrat po inzeratech, pripadne i vytvorit inzerat by bylo asi nejlepsi.

jednaholkaa
8. zář 2018

Ja myslim ze psu k adopci je vsude plno... Zkuste kouknout sem: http://www.jezevcicivnouzi.cz/hledaji-domov.html

leilinka1234
8. zář 2018

Je to sice smutný, ale opravdu je vhodné pořizovat dalšího pejska pro dámu, které je přes 80? :( vůbec bych neuvažovala o štěňátku. Vždyť to bude zase 15 let žít... A paní bude něco málo pod 100 let, když budu optimista... Pro psa, když mu zemře pán, je to mnohem horší, než když se to stane naopak. Zkuste to zvážit, paní mládnout nebude :(

jednaholkaa
8. zář 2018

Stenatko ne, at si vezme starsiho pejska, alespon ve strednim veku.. Alespon bude i klidnejsi, budou se lepe doplnovat.

keicy
8. zář 2018

Souhlasím s názory výše. Staršího třeba i z útulku, tam alespoň u nás tu povahu znají. Před měsícem jsme si brali 11.leteho dědu z útulku, skončil tam právě kvůli věku majitelky. Nehledě na to, že péče o štěně dá zabrat mnohem mladším ročníkům.

pavca1965
autor
8. zář 2018

Holky máte pravdu,stát se může cokoliv,taky ji to manžel navrhoval,že bysme mohli zkusit pejska staršího,sami máme super vlčáka z útulku. Jenže " babička," je jak " Maďar,jak malé dite". Chce si ji sama vychovat. Raději bude bez psa. Ale vidím na ni,že jí to hodně trápí.
Zkusíme určitě nějaký ten inzerát. Všem děkuji za reakce.

michaela_2
8. zář 2018
hanasedla
8. zář 2018

Zkusila bych projit ruzne inzeraty na ruznych portalech, jako je i ten bazos nebo avizo a tak a podivala se i na utulky, ale stenatek zdarma asi moc nebude, vsichni chteji stenatko, ale chapu to. At se dari sehnat 🙂.

anetka1701
8. zář 2018

Tak ji pořiďte třeba dvouletaka a řekněte ze mu je půl roku... Štěně je strasnej ďábel jakekoliv pes - to pani utrapi... opravdu to neni dobrej napad...

pataja
9. zář 2018

Buď staršího nebo kočku. 😉 na štěně už nemá, musela by s ním chodit častěji ven i v noci.

ange_de_la_morte
9. zář 2018

@pavca1965 : a pokud budete pořízovat štěně, máte vyřešené co se s tím psem případně stane když babičce nebudou stačit síly ? Já jen že je pak velmi smutné když po starších lidech zůstanou mladí psi a nikdo z rodiny o ně nemá zájem ... jinak taky se přikládním k názoru že štěně pro staršího člověka není .... zkuste babičku vzít sebou do nějakého většiho útulku, třeba ji tam nějaký staříček přiroste k srdce - ani to nebude jezevčík ... útulek je plný úžasných psů a právě ty starší už většinou nikdo nechce ... většina útulků chce adopční poplatek 1000Kč - to je stejně minimální částka kterou by člověk měl mít pokud si psa chce pořídit ( rezerva na veterináře apod.), ono koupit psa je jedna věc ale ,,živit,, ho je věc druhá

pavca1965
autor
9. zář 2018

Moc děkuji za reakce,máte samozřejmě všichni pravdu. Vypadá to,že začíná upouštět od štěňátka,příští víkend ji vezmeme do jednoho útulku.
S venčení problém nebude,bydlíme na vesnici a babi má dvorek 😉