Krmení dvojčat společně, jak jste řešily odříhnutí?

jitrenka69
15. říj 2015

Dobrý den, můžu poprosit o radu ohledně společného krmení a odříhávání dvojčat? Plně krmím UM, mám šestitýdenní dvojčata. Zkouším krmit najednou, délka krmení je u každého jiná. Zatím se mně nedaří zvednout jednoho na odříhnutí a druhého zároveň dokrmovat, a pak následně jednou rukou také zvednout a odříhnout. Prosím o radu, jak jste to řešily. Děkuji.

zzyzi
20. lis 2015

Dobry den, asi uz pisu pozde, my jsme si na to porudili houpaci lehatka, jedno mimco tam vzdy cekalo ve zvysene poloze, az si druhe odrihne, predtim nam rikala dr., at je po krmeni opiram napul o bocnici postylky, tak na 10-15 minut, i po odrihnuti.

margarithka
21. lis 2015

Já si namuchlám peřinu k pelesti, na to je oba položím, nakrmím, nechám odříhnout podle toho, kdo je dřív. Nebo i na gauči narovnám polštáře tak, abykluci byli ve zvýšené poloze.

ilonkaseda
21. lis 2015

@jitrenka69 pomáhala jsem si autosedačkami..oba naráz v nich nakrmila,jednoho tam chvíli nechala,druhého vzala na odříhnutí,pak jsem vzala druhého..v tvém případě,bych vzala na odříhnutí i toho co se nakrmí dřív až po té,co druhé dítě dopije.v autosedačkách jsou ve zvýšené poloze,tak bych se toho nebála

rona88
31. říj 2017

Dobrý den,

Mám měsíční dvojčátka. Zatím mi s nimi pomáhal doma muž, takže se krmili zvlášť a v jiné časy. Teď na ně budu sama a vím, že to budu muset změnit. Krmit je ve stejné hodiny každý den. S tím problém nebude.
Ale co je horší. Nezvládnu je krmit oba najednou. Jsme na UM. Každý vyžaduje jiný přístup.
První papa vše a pak mu dlouho trvá než si krkne.
Druhý musí krkat i během jídla, aby se mi nepoblinkal.
Dnes v noci jsem je krmila oba najednou. Vím, že je to o cviku, ale bylo to šílené. Jednoho 3xzvedat, aby odkrkával a tomu druhému proto pořád vyndavat a nandavat lahvičku. Pak jsem oba odkrkávala najednou. Nakonec se mi první špatně odkrl a v postýlce se poblinkl a to normálně vůbec nedělá.
Nebylo by lepší je krmit po sobě nebo při krkání druhého?
Krmím jednoho cca 20minut.
Zvýšená poloha nám nepomáhá, krmím v houpacích křesílkách a i přesto je ten jeden schopný se poblinkat ☹
Prosím vás o rady, jak to zvládnout.
Děkuji 🙂

margarithka
31. říj 2017

@margarithka presne tak jsem to taky delala.