Medaile z mise, jakou má hodnotu?

hanule112
24. lis 2017

Nevíte prosím někdo,jakou hodnotu může mít medaile z mise v Afghánistánu či v Africe. Když bychom se rozhodli je prodat?Dekuji

annasmyckova
24. lis 2017

no já nevím, ale měla bych za to, že největší hodnotu to má pro toho, kdo ji dostal, ne? (a nemyslím tu materiální hodnotu...) -ale jinak se sbírá kde co, tak to zkuste nabídnout na nějakém vojenském bazaru...

mary.jane
24. lis 2017

No jelikoz ted nemaji zadnou historickou hodnotu (tu budou mit tak za 50, 100 let) a mezi vojaky jich je docela dost, takze se nejedna o nejakou vzacnost, tak bych nepocitala s nejakou velkou hodnotou.

janulkakraniska
24. lis 2017

Taky bych řekla,že hodnota je spíš duchovní.
Otázkou je,z jakého materiálu je medaile vyrobena.Většinou jsou to obyčejné kovy.
Možná by se daly prodat jako materiál k dalšímu zpracování,pokud jsou z hodnotnejsich kovů.
Spousta vojáků na tyto mise jezdí,protože snadno vydělají peníze za krátkou dobu.Aspoň,takto jsem to slyšela já.Potom nechápu,proč zhodnotit ještě medaile.Je to vzpomínka a já rozhodně mít je,s hrdostí bych je ukazovala potomkům.
Zvlášť,pokud by mi na některé z těchto misí šlo o kejhák....

plksv
24. lis 2017

Vím, že kluci, co je prodávali hned po misi - pokud k tomu měli ten certifikát, krabičku atd. - Tak 5 až 10 tisíc. Taky záleží, jaká mise to byla.

suzanna123
24. lis 2017

@hanule112 určitě jsou vhodnější místa, kde se zeptat - tady se s velkou pravděpodobností dočkáš jen kupy domněnek

janulkakraniska
24. lis 2017

@plksv tak by pak možná autorku zajímalo kde...pokud víte...snad možná na aukce..

janawaes
24. lis 2017

Co treba zajit do nejakeho muzea, i presto ze jsou treba nove a tam se zeptat nebo k nejakemu odhadci. Poptat se na internetu. Pak bude urcite zalezet i na materialu, ze ktereho je vyrobena a jestli treba patrila nekomu vyznamnemu.