Práce na home office, jaké máte zkušenosti?

anneli11
2. lis 2014

Stále častěji kolem sebe slýchám ze strany partnerek negativní hodnocení soužití, když jeden z partnerů pracuje na home office. Jaké zkušenosti s tímto způsobem práce máte vy? Jak se vyrovnáváte s tímto rodinným "provozem"? Nebo si jej nemůžete vynachválit?

aajda
3. lis 2014

No. Mně osobně by šiblo, kdyby byl manžel denně doma a vyžadoval klid na práci, nebo dokonce oběd 😀 Stačí mi to párkrát do měsíce... Ale kdybychom měli extra pracovnu, kde by se mohl zavřít, asi by to bylo jiné. A taky by to bylo jiné, kdyby chodily děti do školky či školy. Ale takhle, to ne e.

monivo
3. lis 2014

@anneli11 můj manžel může mít home office 4 dny v měsíci. Využívá ho vždy 1x týdně. Já jsem na mateřské s 2letým klukem. Dcera chodí do školky. Je to jak kdy. Pokud nic nepotřebuji zařídit a jsem doma i se synem, tak je to docela na palici. Máme 3+kk, obývák spojený s kuchyní, takže jsme vlastně všichni v jedné místnosti. Manžel by sice mohl pracovat v ložnici, jenže tam nemá signál wifi, takže by to nešlo. Takže když je doma, tak se snažím naplánovat si odjet na velký nákup i se synem apod. Ale ne vždy to jde a na celý den už vůbec ne. Fajn je to snad jen v tom, že ráno odvede dceru do školky a odpoledne pro ní zajde. Naprd je to i s obědem. Já přes týden vařím obyčejná jídla pro sebe a syna, která velmi často manžel nechce jíst. Takže buď uvařím to, co on jí nebo má nudle s mákem, které má velmi rád 😀 Šikovné je to v případě, kdy potřebuji dopoledne něco zařídit, lékaře apod. A do budoucna, až se vrátím do práce, tak doufám, že to bude i šikovné na to, že jakmile bude jedno nebo druhé dítě nemocné (nějaká jen rýma a prostě krátká nemoc), že ten den, dva s nimi bude doma on. To už budou o něco větší a nechají manžela snad v klidu pracovat. Ale jak jsem psala, má povolené pouze 4 dny v měsíci, což není moc.

anneli11
autor
4. lis 2014

@monivo U nás, když to bylo ze strany muže jeden den v týdnu, tak to byl ideál. Jako náročnější na provoz doma, ale převažovaly výhody 🙂
Horší to je, když jsem na home office doma já - závidím mužům, že se dokážou zavřít do pracovny, zavřou dveře a "nejsou". Je opravdu těžké toho docílit v roli ženy pracující doma.

dodoslava
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
exbordelar
Autor odpověď smazal
Zobraz
exbordelar
Autor odpověď smazal
Zobraz