Ztracená pošta - dopisy, faktury. Kde si stěžovat?

ly1987
18. kvě 2017

Ahoj 🙂 prosím o radu, pokud někdo budete vědět. Máme novou poštovní doručovatelku cca tři týdny a od té doby se nám neustále ztrácí pošta.. Chodila u nás i před rokem a ztratilo se nám spousta pošty... Tenkrát jsem volala na poštu a druhý den jsme měli najednou ve schránce spoustu dopisů, pohledů... Vše se najednou z ničeho nic našlo. Tentokrát u nás doručuje asi tři týdny a už se ztratilo spousta pošty. Sbírám pohledy z ciziny atd. a vím, kdy mají přijít... Nepřišla mi ani faktura za telefon a pohled, který jsme posílali s přítelem před 14 dní z dovolené. Posílala jsem i jiným lidem v našem "městečku" a vše bylo doručeno.. A to nebydlíme zase tak daleko od sebe... Jsme napůl město/vesnice. Minulý týden jsem zkusila jen tak poslat dopis na naši adresu a nic nepřišlo.. Volala jsem na poštu už 2x a tam mi dali číslo na vedoucí, která hned začala jak je doručovatelka spolehlivá a že to není možné... Tento týden tam volali i naši - bydlí ve stejném domě a také jim řekla, že zavolá za chvíli... pak mluvila s doručovatelkou a opět jim řekla, že to se stát nikdy nemůže, že studentka je spolehlivá a že prostě se nic nemohlo ztratit. Prosím o radu, kde bych si mohla stěžovat. Opravdu mě to stojí čas a peníze a hlavně mě to mrzí 🙄

horsiee
18. kvě 2017

@ly1987 zkuste poštovního ombudsmana 🙂

guinea
18. kvě 2017

@ly1987 Zjisti si na infolince pošty nadřízenou šéfové té pobočky, kde se to ztrácí. Já jsem řešila jiný problém, nedoručování balíků. Stěžovat si přímo na pobočce nemá vůbec smysl, oni sami sebe kárat nebudou. Ale o řád výš už se mi to vyplatilo, pošťák se mi přišel omluvit, že si myslel že stejně jako ostatní nebudu přes den doma, tudíž nemá smysl se snažit od doručení...

guinea
18. kvě 2017

@ly1987 A ještě mě napadá, nedoručování pošty (její ztrácení, atd.) je posuzováno jako vážný zločin, pomalu ještě horší než neplacení daní, takže když si budeš stěžovat u nadřízeného této celé pošty, tak to budou brát velmi vážně a vyšetří to. O to se opravdu neboj.

horsiee
18. kvě 2017

@guinea vážný zločin? Obyčejná pošta? Souhlasím, že je to nemilé a stávat by se to rozhodně nemělo, ale ztracený pohled za který pošta neodpovídá není ,,vážný zločin,,. Vedoucí se pracovnice poptá, ale jestli to nebude mít nasyslené ve skříňce, nebo ji neuvidí jak se toho zbavuje tak ji to nelze dokázat. Musela by to sama přiznat.

horsiee
18. kvě 2017

@ly1987 zkoušela jste odchytit přímo doručovatelku? Nechodí pošta jen Vám, nebo mají problém i sousedi? Je správně označená schránka? Někteří lidé si schránku neoznačují vůbec, nebo špatně.

ly1987
autor
19. kvě 2017

Tak jsem napsala email na českou poštu. Dívala jsem se na jejich stránky a je tam napsané, že pokud se to nevyřeší na pobočce, tak se má napsat tam a poté až pokud se nic nestane, tak to řeší poštovní ombudsmanka. S vedoucí pracovnicí jsem právě mluvila a ta jí volala a pak mi volala zpět, že brigádnice je spolehlivá a že se nic nemohlo ztratit.. Když tam volali naši, tak jim řekla naprosto to samé a tím to skončilo... Ono je to právě těžké dokázat s tou obyčejnou poštou, tak doufám, že se to nějak vyřeší.. Schránku označenou máme a číslo na baráku už větší být nemůže 🙂 Sbírám pohledy z ciziny atd. už několik let a opravdu toto je po druhé co se to stalo a vždy se stejnou doručovatelkou... Myslím, že to někde hází do kontejneru, protože se jí nechce chodit nebo nevím.. Každopádně je dost zvláštní, že nechodí pošta z ČR, kterou ostatní u nás dostali.. (jak jsem psala pohledy z dovolené...) Se sousedy jsme ještě nemluvili a nevím zda by si toho všimli pokud nečekají konkrétní poštu jako my.. Ale zeptám se teď o víkendu.

guinea
19. kvě 2017

@ly1987 Stěžovat si vedoucí pracovnici je nesmysl, protože pokud za doručovatelky zodpovídá, tak je bude krýt, samozřejmě. Musíš si stěžovat o řád nebo dva výš. Někomu, komu se zodpovídá vedoucí pošty, kde se to děje. Nebo ideálně ještě výš.

guinea
19. kvě 2017

@horsiee Ano, je to trestný čin.

cuma
20. kvě 2017

Záleží kde si stěžujete...pokud na poště (kde chodite platit a pod.)tak vám moc nepomohou,protože s tím nemají nic společného... Dorucovatele patří pod Depa...takže stížnost určitě smerujte tam...a opravdu je divné,pokud poštu budou dostávat ostatní lide z vašeho domu... U obyčejných zásilek je problém,že jsou nedohledatelne (kdo je mel kdy v ruce apod.)

magdalenax
21. kvě 2017

Tohle je jeden velký bordel. Dle mého názoru má pošta doručovat, ať se jedná o obyč. zásilku, nebo o doporučenou. Já kupř. nechápu, když má pro nás doručovatelka dopis obyčejný a zároveň doporučený, tak doporučený přinese a obyč. vhodí do schránky. Sice se to dá omluvit, že je mají předem roztříděné. Další věc. kterou nechápu, to jsou složenky. Prostě složenka k vyzvednutí peněz volně vhozená do schránky. Co ji třeba dát do nějaké obálky..., nemusí přeci vědět půl baráku, že mi přišla složenka - ať již k zaplacení, či k vyzvednutí, a co celý barák, ale každý, komu rukama složenka projde. Takže by prostě stačilo, aby složenka měla samolepící protistranu, kterou by pracovnice na poště přilepila k sobě a z druhé strany by vypadala jako dopis. Co je doručovatelům do toho, že mi přišlo třeba deset tisíc?
A ještě k tomu doručování. I obyčejný dopis by měl mít tedy kód, který by byl na poště k vyzvednutí - resp. součástí pošt. známky. Proč mám platit za doporučený dopis, - jen proto, že se obyčejný díky tomuto nedá dohledat? Takhle by bylo načteno, že zásilku doručovatelka k doručení obdržela a hotovo. Čtecí zařízení by šlo umístit i do poštovních schránek.
Prostě mne štve, že zaplatíte nějakých 16 korun, možná víc za dopis, koneckonců už i za čumkartu, přitom není nikde daná zodpovědnost za doručení, prostě náhoda.... .
A nejvíce mne dostalo, ale to není záležitost pošty, kdy mne přišla obyčejnou zásilkou karta do bankomatu, to budu řešit jinde

cuma
22. kvě 2017

@magdalenax asi bych vám doporučila jít na poštu na brigádu, abyste pochopila kolik je prace s jedním dopisem-slozenkou....to ze není slozenka v obálce není věc pošty a při tom množství fakt neni mozne,aby si dorucovatelka studovala každou vaší zásilku... Karty chodí běžně od všech bank obyčejně... Doporučené chodí piny../bez pinu karta není k ničemu

magdalenax
22. kvě 2017

@cuma Jo, tak mne přišla z banky karta, pro zaslání pinu stačilo znát můj rok narození....., ale to je jedno, navíc jsem to vůbec nemyslela vůči poště.

Těch stížností, jak nedoručují dopisy a rovnou dávají výzvu do schránky, těch ztracených dopisů..., vloni jsem posílala doporučený dopis a k tomu dni měla pošta vedeno 120 reklamací, takže služby bohužel stále nejsou ono.
Kolik je práce s dopisem bohužel zákazníka nezajímá, zákazník za službu platí a za tím si stojím, jakože jsem u pošty pracovala přímo v depu

cuma
22. kvě 2017

@magdalenax tak to byste určitě ráda ještě vkládala slozenky do obálek 😀

magdalenax
22. kvě 2017

@cuma Promiň, Tys mne asi nepochopila, ale nedivím se, protože psaní je něco jiného, než rozhovor... .
Myslela jsem to tak, že by složenka měla protistranu na přehnutí. Přišla bys na poštu, že posíláš třeba 500 korun, pracovnice na přepážce by udělala to co vždy, Ty bys položila 500 + poštovné, a pak by se jen ze složenky sundaly chránítka lepicích pásek, přehnula by se a bylo by vyřešeno, s tím, že by byla na přehnuté straně adresa. Nic složitého, a nebo rovnou zasílatel by sám složenku do obálky vložil.
Psala jsi, že nemá doruč. čas na čtení toho, co komu a od koho...,, to je nesmysl, tomu nevěř. Proč tedy neposílat dopisy, klasické, přátelské dopisy stylem, že vezmeš kus papíru, napíšeš liebesbrief, složíš jako psaníčko ve škole a jen s poštovní známkou a adresou nevhodíš do pošt. schránky?

Jsem prostě názoru, že složenka na peníze by měla být opravdu listovním tajemstvím, což jako "otevřená" zásilka opravdu není. Složenka na peníze není dříve používaný korespondeční lístek, či pohled z dovolené.
Mám sousedku, která mi řekla..., jakmile mám v kaslíku složenku, je vždycky pomuchlaná, protože se ji někdo snaží z kaslíku vytáhnout. Nechala si z toho důvodu ode mne schránku "probourat", jestli víš, jak to myslím.

ly1987
autor
22. kvě 2017

No a to jde právě i o ty pohledy / dopisy ze zahraničí, kde známka stojí 35,-... Nerada bych kvůli tomu vše řešila jen doporučenou poštou... V pátek jsem napsala stížnost na @cpost a paní dnes odepsala, že vše budou řešit s regionálním manažerem... Tohle by se opravdu nemělo stávat... a opravdu divné je, že to opět nechodí u té doručovatelky, u které se to ztrácelo loni... Pak když jsem tam volala, tak druhý den jsme měli ve schránce X kusů pošty.. ale to už se opakuji 🙂. Bydlíme v rodinném domě a ostatní, kteří bydlí též v rodinných domech u nás v městečku, tak pohledy od nás dostali hned druhý den a k nám domů nic nepřišlo. Když sbíráte pohledy ze zahraničí a děláte výměny, tak vám je to pak ještě mnohem více líto, protože to je čas a peníze ☹. A s tou obyčejnou poštou je škoda, že se nedá dohledat... S tou platební kartou je zvláštní, že vám byla doručena obyčejnou poštou.. to by se stávat nemělo... ale to spíš bude chyba té banky jestli to poslali špatně. Měli by to poslat "doporučeně" a do vlastních rukou.