Dítě vs otec vs babicka

stralisek
2. říj 2018

Ahojda maminky,

snad to pochopíte z textu.. Mám přítele, který má z prvního vztahu dceru. Její matka ji nechala otci(přitelovi), prostě se jí zřekla.. Přítel je kamionak, tim, že pořád je pryč, má ji u sebe babička. To je ok, ale já s přítelem máme kluka a v bytě s námi žije prababaička..
V červnu jí chce babička vrátit mámě, dcera je nesnesitelná, děsná puberta.. je víc věcí, co je průser, vše tu nechci vypisovat..
Co byste dělaly? Najít si byt v podnájmu, nebo dům? Na hypo nedosahneme.. Jsem už docela v koncích a nevím, co mám dělat..

Díky

lolam10
2. říj 2018

Nerozumim problemu...

vikinkav
2. říj 2018

A ta dcera ma jit k vam nebo co resis?

leilinka1234
2. říj 2018

Pronajímat si dům je asi dost drahá sranda, ne? Momentálně bydlíte v podnájmu, který velikostně nevyhovuje pro vás plus dceru přítele?

eldrag
2. říj 2018

Pokud ma matka o pubertacku zajem at si ji vezme ne? dohodnout se na stridavce se můzete. Pokud ji chces k vam, tak asi najit vetsi bydleni.

stralisek
autor
2. říj 2018

@eldrag matka ji nechce a sice ji je 13 ale do decaku ji nedam.. Bydlime 2kk a, pritel, syn prababa a jeste ona?? To fakt ne.. Vetsi podnájem to pritel nechce, jdyz uz tak do baraku.. Ja nevim, ja hlavne tu holku nechci..

eldrag
2. říj 2018

@stralisek to si musite ale poresit doma, mensi barak treba zvladnete, ale poresit doma osobu navic kterou ty nechces a on jo.

kittyy17
2. říj 2018

Především, chudak dítě. Je jí 13, maminka ji nechce, tatínek má novou paní, která ji taky nechce, babička už je asi dost stará a už ji taky nechce... Kdo ji vlastně chce? Možná tohle je hlavní její problém, a všechny prusery jsou toho důsledkem... Zkus v ní vidět nešťastné zakomplexované dítě v hrozném věku.
Bydlení si musíte vyřešit sami, na co máte a co si nemůžete dovolit...

rajecka
2. říj 2018

A otec "tu holku" chce? Já myslím, že byste ji měli dát do ďecáku a rovnou i kluka, bábu šoupnout do domova důchodů a budete mít místo na celej kamion 👍

ilonne
2. říj 2018

@stralisek Ono i tvoje vlastni deti budou jednou v puberte a uvedom si, ze to jak se chova, je v podstate odrazem toho jak se k ni chova nejblizsi okolo vcetne vas.
A taky si uvedom, ze kdyz jsi si pritele nasla, dceru uz mel a tedy ho musis brat i s dcerou. Nesnaz se odstrihnout jeho deti, mohlo by se snadno stat, ze se ti prihodi to same....

kittyy17
2. říj 2018

@stralisek já myslela, že kamionaci mají dost slušne příjmy, jednoho znám. a když nebude muset přispívat babičce na výchovu plus alimenty od matky plus tvé příjmy, nevěřím že nemáte na větší bydlení...

kittyy17
2. říj 2018

Plus jeste důchod prababičky, to bydlíte v hotelu že vám nestačí peníze na větší bydlení a nemáte nic našetřené? Fakt nechápu.
Je to ségra tvého syna...

sudylichozrout
2. říj 2018

@stralisek promin, ale neda mi to. Dokazes se alespon na pet vterin zamyslet nad tim, jak se asi citi ta hocinka, kdyz ji nikdo nechce? Proc asi dela prusvihy...? Aby si ji nekdo vsimal. Co jsi to za zenskou, kdyz nedokazes tohle pobrat a srovnat si priority tak, abyste ji vytvorili krasny domov...
Kamionaci se nemaji spatne, ty predpokladam pujdes taky po rodicaku pracovat (pokud uz nepracujes), pokud by vam to nestacilo, tak existuje statni socialni podpora. Tak o co jde? Seskladejte se na vetsi byt, vemte i prababi a chovejte se jako rozumni dospeli.

nicol22
2. říj 2018

Jako to vážně přemýšlíte nad tím, jestli si k sobě vezmete dceru svého přítele? To je fór, ne? Tohle by mělo být samozřejmé a automatické. Tak jednou je to jeho dítě a je jeho povinnost se o ni postarat ať je kamioňák nebo ne.

sahrazad1
2. říj 2018

@stralisek chudák holka. Takhle to odnést ze všech stran. Jo, puberta muze byt desna, ale tohle bude najisto umocneno nedostatkem lásky. Tohle je skoro moc i na dospělého, natož pro holcinu v tech citlivých letech. :(

kachna001
2. říj 2018

Tohle je doufám troll, protože jestli to myslíš úplně vážně, co píšeš, tak by sis měla hodně sáhnout do svědomí...chudák holka

konidana
2. říj 2018

@stralisek "do děcaku ji nedam" a "hlavně tu holku nechci" - trošičku si protiřečíš, chápu, i tvé pocity musí být strašně rozporuplné z nenadálé změny situace. Sepište si všechny varianty, jejich pro a proti a uvidíte co by se dalo dělat.

pavca1982
3. říj 2018

Chudák dítě☹

ai30
3. říj 2018

@stralisek Ty hlavne koceno doufej, ze se ti nikdy nic nestane a ze nova zenska tveho pritele nebude stejny charakter, jako jsi ty. Predstav si na minutu, ze se tvuj syn ocitne ve stejne situaci, jako dcera tveho pritele, snad te to trkne. Jestli ne, tak by sestre tveho syna bylo asi lip v decaku.

vikinkav
3. říj 2018

Ja bych na zakladatelku nebyla tak drsna, primarne je to dcera jejiho pritele a on by to mel resit ve prospech rodiny... jasne ze holka je chudak ale muzou za to jeji rodice, bez vychovy je samozrejme nezvladatelna. Spis bych se zamyslela nad pristupem pritele, jestli je to zodpovedny otec meho syna...

ai30
3. říj 2018

@vikinkav No jasne, ma to resit pritel, prave proto je jeji reakce 'ja tu holku nechci' uplne na vyplesknuti. Ona nema co 'tu holku' chtit, nebo nechtit. Je to dcera jejiho pritele, pocitam, ze uz byla na svete, kdyz se seznamili, takze to mohla zvazit driv. Je to proste jeho dcera a nevlastni sestra jejiho syna.

ilonne
3. říj 2018

@vikinkav Me by zajimalo, co myslis resenim "ve prospech rodiny"?

michaela_2
3. říj 2018

@stralisek přítel nechce větší byt, když už tak dům - no tak se hold porozhlédněte po nějakém domě. Bude Vás víc, chápu, že to chce větší prostory na bydlení. Nějak úplně přesně nechápu, na co vlastně se ptáš? 🙂

vikinkav
3. říj 2018

@ilonne ve prospech dcery, syna a protelkyne samozrejme

kristyn.g
3. říj 2018

@stralisek hele, můj táta si k sobě vzal bráchu protože ho máma nezvládala, byl agresivní a drzej (puberta). Tátova tehdy ještě přítelkyně taky nebyla nadšená ale vyřikali si to s bráchou hned na začátku, srovnala si ho (do dnes o tom vypráví) a bydlel u nich dalších x let, a to měli dům plný pubošů (2 její puberťáci a můj brácha) všichni tak nějak věkově na stejno... Je to chudák dítě, chápu že nechceš a že to bude náročné hodně, ale může to i pak dopadnout dobře, konečně se dokopete k většímu bydlení, když budeš mít správný přístup tak můžete si udělat dobrý vztah s holkou... holt sis vybrala chlapa s dítětem, je správné že ji nechceš strkat do děcáku, chudák holka

priefi
3. říj 2018

A prababicka je ci? Tvoje? Proc prababicka ma ten luxus a muze byt s Vami a dcerka pritele je nevitanym hostem? Hm... hm... rekla bych, ze byt je prababicky, ktera je Tva, Ty se o ni staras.... coz je slechetne, ale jak k tomu prijde ta holcina? Chudak holka...To jaka je je jen a pouze odraz rodicu a babicky.... a nezajmu rodicu a babicky....

ai30
3. říj 2018

@priefi V prababicce a 'holce' je veliky rozdil. Z prababicky je duchod a dost mozna jeste pridavek na opatrovani clena rodiny, z dcery nic nekapne...

ariadna12
3. říj 2018

Pokud je pritel co k cemu, nastehuje ji do pokojiku k tvemu synovi. Takove reseni bych navrhovala ja.

vendes
3. říj 2018

Pokud mám chlapa s dítětem z předchozího vztahu, tak ho snad beru se vším všudy, tedy i s tím dítětem. Ta dívka potřebuje pochopení, péči, lásku. Už takhle má pošramocené dětství. Ne, někde být trpěná, případně rovnou odložená.

bamak
3. říj 2018

To je fakt hnus. Chudák dítě. Máma ji nechce, táta ji nechce, tátova přítelkyně ji nechce, babička ji nezvládá.....ty se divíš, proč se tak chová? V prvé řadě by si měl tatínek ujasnit priority. Chápu, že nějak se živit musí, ale v dnešní době nebude problém sehnat si práci, která mu dovolí starat se o dceru. Myslím, že domov a zázemí a i trochu jasná pravidla a spousta lásky by dokázaly zázraky. Mimochodem já bych nebyla s chlapem, které si pod pojmem postarat se o dítě představuje šupnout jí trvale k babičce! A už vůbec bych s ním neměla další dítě.

kafr
6. říj 2018

Ano, chudák dítě. Ale taky chudák tazatelka, protože ona s ní bude bydlet, řešit školu, problémy i pubertu. Kamioňak doma není, že.... Spíš by se měl otec zachovat jako otec, do teď si odložil dítě k babičce, tak by si třeba mohl najít jinou práci a věnovat se rodině.