Rozvedou nás? Žijeme spolu

sarivojvodova
8. lis 2017

Ahoj, chci se zeptat jak je to s rozvodem, když jsme manželé jen 6 měsíců, žijeme spolu, občas spolu i spíme a máme spolu dvě děti (4 měsíce a 16 měsíců )?? Každý mi říká, že nás nerozvedou.

puresin
8. lis 2017

@sarivojvodova Pokud nemate cirkevni obrad a oba to chcete, nevidim duvod, proc by vas nerozvedli. I kdyz moc nechapu, proc byste o to stali, kdyz spolu zijete i spite.
Jinak teda slusny fofr: za dva roky jste stihli dve deti, svatbu i rozvod.. 🙄

klaraslavickova
8. lis 2017

No mě někdo říkal ze rozvod je možný až po roce ale to nevím jistě ruku do ohne za to nedam je to jedna bába povídala.. ovšem je taky možné ze když reknes u soudu ze spolu spíše žijete atd tak soudce řekne ze ne ze to není rozvracení manželství

verkaver
8. lis 2017

@sarivojvodova A můžu se čistě ze zvědavosti zeptat na důvod? Jste spolu chvilku,máte malinké děti,na nic si nestěžuješ... Nemusíš odpovídat,jen uvažuji,co tě k tomu vede.

sahrazad1
8. lis 2017

@sarivojvodova žádný soudce vás nerozvede, když spolu pořád spíte. Ale lhůtu k tomu nevím jistě, tuším snad půl roku min.

jipe
8. lis 2017

Já myslím, že ty lhůty platí jen pro tzv. nesporný rozvod

jipe
8. lis 2017

§ 755
(1) Manželství může být rozvedeno, je-li soužití manželů hluboce, trvale a nenapravitelně rozvráceno a nelze očekávat jeho obnovení.
(2) Přesto, že je soužití manželů rozvráceno, nemůže být manželství rozvedeno, byl-li by rozvod v rozporu
a) se zájmem nezletilého dítěte manželů, které nenabylo plné svéprávnosti, který je dán zvláštními důvody, přičemž zájem dítěte na trvání manželství soud zjistí i dotazem u opatrovníka jmenovaného soudem pro řízení o úpravu poměrů k dítěti na dobu po rozvodu, nebo
b) se zájmem manžela, který se na rozvratu porušením manželských povinností převážně nepodílel a kterému by byla rozvodem způsobena zvlášť závažná újma s tím, že mimořádné okolnosti svědčí ve prospěch zachování manželství, ledaže manželé spolu již nežijí alespoň po dobu tří let.
(3) Mají-li manželé nezletilé dítě, které není plně svéprávné, soud manželství nerozvede, dokud nerozhodne o poměrech dítěte v době po rozvodu manželů.
§ 756
Soud, který rozhoduje o rozvodu manželství, zjišťuje existenci rozvratu manželství, a přitom zjišťuje jeho příčiny, pokud dále není stanoveno jinak.
§ 757
(1) Připojí-li se manžel k návrhu na rozvod manželství, který podá druhý z manželů, soud manželství rozvede, aniž zjišťuje příčiny rozvratu manželství, dojde-li k závěru, že shodné tvrzení manželů, pokud se jedná o rozvrat manželství a o záměr dosáhnout rozvodu, je pravdivé a pokud
a) ke dni zahájení řízení o rozvod trvalo manželství nejméně jeden rok a manželé spolu déle než šest měsíců nežijí,
b) manželé, kteří jsou rodiči nezletilého dítěte, které nenabylo plné svéprávnosti, se dohodli na úpravě poměrů tohoto dítěte pro dobu po rozvodu a soud jejich dohodu schválil,
c) manželé se dohodli na úpravě svých majetkových poměrů, svého bydlení, a popřípadě výživného pro dobu po tomto rozvodu.
(2) Dohody uvedené v odstavci 1 písm. c) vyžadují písemnou formu a podpisy musí být úředně ověřeny.
§ 758
Manželé spolu nežijí, netvoří-li manželské či rodinné společenství, bez ohledu na to, zda mají, popřípadě vedou rodinnou domácnost, s tím, že alespoň jeden z manželů manželské společenství zjevně obnovit nechce.

sarivojvodova
autor
8. lis 2017

Holky Dekuju, tak jsme spolu mluvili. My to zkusíme. Máme se radi a záleží nám jeden na druhým a ty 4 roky zahodit nechceme ani jeden. Začneme spolu víc mluvit a byt k sobě tolerantnější..

sarivojvodova
autor
8. lis 2017

@verkaver
To je na delší povídání. Snad to bude už dobré. Manžela miluju, jenže on se nějak změnil..

andie90
Autor odpověď smazal
Zobraz
andie90
10. led 2018

@sarivojvodova
Zákonná lhůta je min jeden rok od svatby... cca rok byste spolu nemeli zit v jedne domacnosti a udrzovat intimni styk (ten se da samozrejme zatajit a stejne tak bydleni.. muzete rict, ze manzel bydli u rodicu/u kamarada...)
Ale, Šárko, máte dvě děcka.. zkuste to spolu...
taky jsem byla vdaná... taky se mi chlap po svatbě změnil... hodně změnil... taky jsem ho moc milovala (a vlastně pořád miluju) ... my spolu neměli děti.. bohužel (nebo Bohudik?)... kdyby jo, tak bojuju víc, ale takhle jsem to vzdala a “rychle” utekla a dodneška toho lituji...
I když teď mám s novým partnerem krásnou prima dceru, tak ten “můj manžel” mi chybí..
Bojuj 😘♥️🍀 nebrala sis ho z rozmaru, tak bojuj 😘
Diskuze uz je to starší, ale třeba se to v tobě pořád pere..