Musí otec platit alimenty nezletilé těhotné dceři?

dameno23
25. led 2016

Dobrý den,chci se zeptat pokud má někdo zkušenost.Je mi 17 let a čekám miminko které se má v Březnu narodit.18 mi bude až příští rok v lednu.Otec se s mím těhotenstvim nesmířil a byla mi určena ústavní výchova (dětský domov) od kud si mně na sebe vezme mamka mého přítele.Můj otec na mně nechce platit alimenty jelikož přitel má práci i byt v kterým spolu budeme společně žít.Nevíte zda bude muset můj otec na mně platit když mně bude mít v péči přítele mamka.?Nestuduji.Dělá mi kuli výživnému docela scény.Kdyby sme řekli že alimenty po něm nechceme záleží to na nás nebo na soudu?

andelka
25. led 2016

Podle mě musí dát on návrh k soudu a požádat o zproštění alimentů. Vyživovací povinnost mají stále tví rodiče. Převzít by to mohl jen manžel.

mumina
14. čer 2016

Tvůj otec k Tobě má vyživovací povinost pouze pokud studuješ. Jako nestudent klidně můžeš být na pracáku, či na brigádě. Jinak držím palce Tobě i miminku 🙂

barulina
31. črc 2019

Vidim ze je tonstara doskuze. Ale vyz9vivaci povinnost je minimalne do 18 let veku dotete

zelenaesmolda
31. črc 2019

@mumina
to neni pravda,vyzivovaci povinnost nezalezi na tom, jestli studujes nebo ne.Pokud se o sebe neni schopna sama postarat tak ma otec VP.A 17 leta tehotna holka se opravdu sama neuzivi.

@barulina
VP neni ohranicena vekem

barulina
1. srp 2019

@zelenaesmolda ale je. Jsou tam jen odchylky. Pokud jenstudentem vysoke skoly atd atd. Pote se zase veci nazyvaji jinak.

zelenaesmolda
1. srp 2019

@barulina
jak?kdyz otec na stare kolena nebude schopny se sam zivit tak ona jako jeho dite ma VP taky,je to vzajemne a s vekem to nema nic spolecneho 🙂

barulina
1. srp 2019

@zelenaesmolda nemel hrusky s jablky. Bavme se o vyz9vnem na nezl. Dite. Kdy toto ma sva stanovena kriteria. A ta proate ohranicena vekem, studiem jsou.

zelenaesmolda
1. srp 2019

@barulina
nemicham hrusky s jabkama,ona se o sebe proste neni schopna sama postarat tudiz otec ma vuci ni vyzivovaci povinnost.

beatty
1. srp 2019

@dameno23 bohuzel ma tvuj otec asi opravdu vyzivovaci povinnost az do tvych 18.
Nechapu ale, ze se o sebe nepostaras sama, kdyz jsi dost velka na to, aby sis zakladala rodinu. Obzvlast pokud tvuj partner pracuje a mate nejake zazemi.
Nastavit ruku umi kazdy.

beatty
1. srp 2019

@barulina tady u slecny myslim nehrozi dalsi studium. Ale jinak je to tak. Vyzivne do 18., pripadne behem studii. Ale tam uz to muze byt sporne.

barulina
1. srp 2019

@beatty muze, pokud soud shledaa ze je napr.studium ucelove, vyzivne ukonci

barulina
1. srp 2019

@zelenaesmolda plancas nesmysli. 18 rokem tato ppovinnos zanika. Pokud nestuduje. Tam je tonpakmdo 26 let, max do 28 u dr studia.

barulina
1. srp 2019

@zelenaesmolda nesmyslY ne I