Příspěvek na bydlení. Koho mám uvést do formuláře?

smisek21
17. srp 2009

Ahhoj mám k vám jednu otázečku. Kamarádka mi řekla, že si můžu zažádat o příspěvek na bydlení. Ona si o něj zažádala. Sice třeba mi bude zamítnut, ale mám to zkusit. Mám k vám jednu otázečku. Do formuláře mám uvést počet osob v rodině. Jako trvalé bydliště to tu má vedený: já (až se narodí tak ještě mimi) a sestra, která stále studuje. Manžel ještě ne (jsme čerstvě svoji). Ten má trvalé bydliště ještě jinde. Tak toho mám uvést také či nikoliv???
Dík za odpověd.

smisek21
autor
17. srp 2009

teď jsem našla tento článek:
Příspěvek na bydlení

* Příspěvek na bydlení přispívá na krytí nákladů na bydlení rodinám či jednotlivcům s nízkými příjmy.
* Poskytování příspěvku podléhá testování příjmů rodiny za předchozí kalendářní čtvrtletí. Za příjem se považují i přídavek na dítě a rodičovský příspěvek.
* Na příspěvek na bydlení má nárok vlastník nebo nájemce bytu, který je v bytě přihlášen k trvalému pobytu, jestliže
o jeho náklady na bydlení přesahují částku součinu rozhodného příjmu v rodině a koeficientu 0,30 (na území hlavního města Prahy koeficientu 0,35), a zároveň
o součin rozhodného příjmu v rodině a koeficientu 0,30 (na území hlavního města Prahy koeficientu 0,35) není vyšší než částka normativních nákladů na bydlení.



takže asi ho ani nemůžu manžela zatím uvádět do těch papírů, že? Jestli tomu dobře rozumím, když tu nemá trvalé bydliště

vojtisek2007
17. srp 2009

smisek - já si myslím, že manžela bys uvést měla, jestliže s vámi žije ve společné domácnosti...

nicollka
11. říj 2011

pokud nemá trvalý pobyt tak se nepočítá...

taky půjdu žádat o přídavky a a příspěvek na bydlení. těm koeficientům nerozumím :( No mám od října 7600 rodičák a 1000 na dvě děti přídavky. JInak žádný příjem. a za poslední čtvrtletí jsem měla 0,- z prcovního úřadu...tak snad mi to schválí, nebo nevim jak je to s tim manželem. al i můj má trv. pobyt na slovensku stále a přechodný u mých rodičů ..