Příspěvek na dítě

michaelapyszkova
11. pro 2018

Ahojik, zdravím všechny... mám jeden dotaz a ráda bych se chtěla zeptat jestli s tím nemáte některá zkušenosti.

Mám první dceru ve své péči a pracuji, tudíž na ní pobírám měsíční příspěvek na dani. Teď jsem momentálně těhotná a čekám druhé dítě. Na mateřskou bych chtěla nastoupit v květnu. A tak se chci zeptat co se stane s příspěvkem na dítě? Jestli je možnost tento příspěvek převést na mého partnera (není otec dítěte, ale žijeme ve společné domácnosti), popřípadě jestli je možnost zpět tento příspěvek dát otci dítěte, který by mi o to posílal více. A nebo jestli existuje ještě nějaká varianta.

Děkuji moc za odpovědi.

j.a.n.i
11. pro 2018

@michaelapyszkova Jediná varianta je, že se s přítelem vezmete. Nebo budeš pracovat i při mateřské, nebo oželíš slevu na dítě.

michaelapyszkova
autor
11. pro 2018

@j.a.n.i Takže když se vezmeme tak by přítel mohl mít moje dceru ve slevách? A osvojit by si ji nemusel? protože s Otcem dcery vycházíme dobře, takže on by se jí jen tak nevzdal

j.a.n.i
11. pro 2018

@michaelapyszkova Nene osvojit si ji nemusí, manžel může uplatňovat slevu na děti druhého manžela, pokud s nimi žije ve společné domácnosti, což by splňoval.

michaelapyszkova
autor
11. pro 2018

@j.a.n.i Dekuji mocmoc za radu a odpoved 🙂

marketa11112
11. pro 2018

a pokud by jste se vzali, je mozne jeste uplatnovat slevu na dani neopatrenou manzelku, tedy zenu napr. na rodicovske. tam vraci az 24000 za rok, dle vyse zaplacenych dani. tak kdyby nahodou ta veselka byla 🙂

michaelapyszkova
autor
13. pro 2018

Tak veselka měla být až 18.10.2019 :D, ale nějak nevyšlo :D, takže do toho praštíme asi dříve 🙂