Sporný x nesporný rozvod. Bude se důvod více zkoumat?

10. říj 2022

S manželem jsme se dohodli na rozvodu. Chtěli jsme ho co nejdříve, abych si případně mohla pořádat o nějaké příspěvky (jsem na rd). Ale nebudeme splňovat podmínku 6 m nespolečného bydlení. Jak je to tedy v tomto případě? Nebo stačí, když řekneme, že jsme bydlel každý v jiné místnosti? Já už jsem pár měsíců u dětí. Normaně by byl nesporný. Jsme dohodnutí na dětech i majetku. Bude se tedy důvod rozvodu zkoumat více?
Ještě mě zajímá aktuální situace jak dlouho trvá bezproblémový rozvod. Děkuji

jola777
11. říj 2022

S ex jsme měli nesporný, v době podání žádosti jsme spolu nebydleli měsíc, ale když byl soud bylo to už skoro šest měsíců a nikdo to neřešil. Soud nebude hned.

inah91
11. říj 2022

My jsme taky uvedli ze to už bylo 6m, ale pravda to nebyla, bylo to kratší dobu, nikdo neřešil..
(Ale my jsme neměli ani děti, ani majetek nějaký společný, takže opravdu nuda rozvod)

autor
11. říj 2022

@jola777
@inah91 děkuju, vůbec jsem netušila jak moc tohle soud posuzuje

lencaa11
11. říj 2022

Navrch na rozvod můžete podat kdykoliv pouze aby byla adresa na doručení a jinak nic víc stejně se jako první řeší soud o děti kdo je bude mít před rozvodem v péči a po rozvodu a pak rozvod někdy i v mezi čase může když bude soud stíhat a vy pozadate o výživné na nerozvedenou manželku pokud chcete zadat na úřadě podej te co nejdřív ještě musite na úřadě manžela vyškrtnout že společně posuzovanich osob jinak soud může bejt klidně od 3 mesicu do 12 cca měsíců podle soudu

andelka
11. říj 2022

Měli jsme to stejně. Bydleli jsme spolu ještě půl roku po rozvodu, nesporném. U jednání o svěření do péče ( máme společnou) se trochu řešilo,jak to máme v rodině,jak se kdo stará, jak se projevuje to,že spolu nežijeme jako partneři..Dalo se to v pohodě vysvětlit. Žádné velké šťourání. Obojí jsme podávali v březnu, k dětech bylo stání v květnu a rozvodový v listopadu.