Stěhování. Mohl by projít u soudu souhlas?

and30
30. zář 2021

S bývalým přítelem máme dva syny,starší syn 12 let je v péči otce a u něj mám upravený styk který jsem podávala já,mlqdsi syn 8 let je v mé péči a otec na mladšího syna nemá upravený styk. Ale mladšího syna vidí ob víkend. Chtěla bych se odstěhovat,ale s otcem děti se nemůžeme domluvit a vím že potřebuji souhlas. Když bych požádala soud o souhlas,myslíte že by to mohlo projít? Co se týče styků nemám v plánu to přerušit,mladší syn potřebuje kontakt s otcem. A co jsem se dozvěděla tak otec dal navrh k soudů o stridavou péči. Jaká je tu možnost že mi soud dá souhlas. Děkuji

barmil
30. zář 2021

@and30 jak daleko se chceš stěhovat a proc? Jsi ochotná mladšího syna k otci vozit, nebo se podílet na jeho nákladech na dopravu syna, pokud mu vaším stěhováním vzrostou? To vše jsou věci, na které se soud bude ptát, k těm přihlíží, stejně jako otec musí mít závažný důvod, proč se stěhováním nesouhlasit.

and30
autor
1. říj 2021

@barmil
Byla by to cca hodila od otce. Dostala jsem dobrou pracovní nabídku, a Ano,nabídla jsem mu že syna klidně budu vozit ale to nechtěl.

barmil
1. říj 2021

@and30 pak by neměl být důvod to stěhování zatrhnout, kdyz jsi ochotná se podílet na dojíždění.

niki23niki
14. srp 2023

@and30 mohu se zeptat jak jste dopadli, řeším něco podobného?