Zápis do MŠ - stačí trvalé bydliště jednoho z rodičů?

klarisa6
7. dub 2017

Ahoj, ráda bych se zeptala, jak je to s bydlištěm, při zápisu do MŠ. Já bydlím s dcerkou za Prahou. Její táta bydlí v Praze. Vím, že dítě vezmou do školky tam, kde má trvalé bydliště. Jenže bych nestíhala otevírací dobu ve školce v místě bydliště, protože pracuji v Praze. A tak bych jí ráda přihlásila do MŠ do Prahy, abych také dcerku v případě potřeby měla blíž. Někdo nám kdysi řekl, že stačí, když jeden z rodičů bydlí trvale na Praze X a tam do té MŠ jí také vezmou. Je to tak? Děkuji.

astyna
7. dub 2017

Každá mš to má podle sebe a podle toho ladí i bodové ohodnocení - 10 bodů za trvalé bydliště např. Někde stačí nájemní smlouva, někde chtějí bydliště, někde bez toho bydliště tě šoupnou až do náhradníků. Někde stačí i práce rodičů...

Spíš je lepší si projít konkrétní školky, které ti vyhovují.

petradova
7. dub 2017

já bych kontaktovala konkrétní školku a zeptala se, jaké podmínky mají.

netopejr
8. dub 2017

Můžeš změnit i jen bydliste dcerky.

Jinak ještě zvážit,kdybys napr..otěhotněla, jestli ji budeš vozit, nebo ji vezmou v miste Tvého bydliste v pripade potřeby. Take můžeš zlenit zamestnani a bude od školky pres celou Prahu.
Ze sociálního hlediska je blbe to, ze dite nebude mot kamarády miste, kde bydli, ale nekde, kde se s nima mimo školku nepotka. Pro dítě je to cestovani straslivej opruz a desna únava.
Sampzrejme neni-li jina moznost.....

sarihy
Autor odpověď smazal
Zobraz
klarisa6
autor
10. dub 2017

Ano, vím, za trvalé bydliště je hodně bodů. Jenže mě by teď se hodilo, kdyby chodila do školky v Praze, kvůli mé práci v Praze. Abych jí měla blíž a abych jí stíhala vyzvednout. V místě školky (v Praze), kam jí chceme dát, bydlí i její táta, takže by to byl kousek. Můžu napsat, že má dítě bydliště u otce, aby získala více bodů? I když ve skutečnosti bydlí jinde? (Za Prahou.) Zjišťují to? Ale nechci si přidělat problém. To určitě ne! Jen se ptám...

whitelilith
10. dub 2017

@klarisa6 Nevim, jak ktera skolka/skola. Ale kamaradka ted prepisovala trvale bydliste jen dceri ke kamaradce. Bude se v zari/rijnu stehovat a chtela, aby tam chodila do skoly, ale ona jeste nema najemni smlouvu... a vzali ji bez problemu.
Netusim tedy, jak to zduvodnila...

netopejr
10. dub 2017

@klarisa6 Pro otce by to byla výhoda, tak by mohl souhlasit. Pri regulerni zmene nydliste potřebuješ nahlásit na MeU ů, s sebou RL a doklad o vlastnitvi/pronajmu nemovitosti.
Plus nahlásit na pojišťovnu a u pediatra.
Jestli si to školka nekde v registrech obětuje,to tedy netuším.

klarisa6
autor
11. dub 2017

@netopejr Dcery táta a já si teď moc nerozumíme, takže proto jí nechci ani k němu psát na trvalo. Ale on souhlasil, že tam může být u něj jen hlášená a podpis do školky mi dá. Tak jestli by školce stačilo, že je tam hlášená... i když má trvalé bydliště jinde. Ale nerada bych kvůli to mu taky ztratila těch 10 bodů.

netopejr
11. dub 2017

@klarisa6 Tak Ty ji tam můžeš nahlásit a po 3 mes ve školce prehlasit, to už Ti ji vyhazovat nebudou. Kontrolovat si to asi nebudou, ale to trvale bydliště se tam urcite vyplňuje. Nevím,s myslela tim, ze u tatínka by byla hlášena, a nemela tam trvale bydliště?
Zalezi, jak ty jejich formuláře vypadají. Taky jestli ještě resi nějak bydliste rodicu.... Pak by bylo lepsi, kdyby k zápisu sel s OP tatínek,ne Ty.
To maji většinou online,jaký mají podmínky.

klarisa6
autor
12. dub 2017

@netopejr
Ano, hlášená u táty v Praze, ale trvale u mě za Prahou.
Jsem se dívala na stránky školek. Mají na formulářích napsáno jen trvalé bydliště dítěte. Samozřejmě o přechodném bydlišti není nikde vůbec ani zmínky.
Jo to je pravda, že by bylo lepší, aby šel k zápisu táta.

xmarg04
12. dub 2017

@klarisa6 Institut prechodneho bydliště uz neexistuje a "hlášena" muze byt tim padem pouze zmenou trvalého bydliste, jinak se nikde nic nehlasi. Takze RL a s sebou na urad otce, aby podepsal souhlas, s dokladem, ktery jeho opravňuje to bydlení uzivat (vypis z katastru, najemni smlouva). A ve vetsine pražských skolek vyzaduji bydliste ditete a jednoho rodice na stejnem miste.