5měsíční syn přes den téměř nespí, v noci spí špatně

hrassulka
6. kvě 2015

Dobrý den, maminky, chtěla bych poprosit o radu a pomoc. Mám pětiměsíčního chlapce a náš největší problém je, že přes den téměř není schopen spát. Někdy spí 20 minut za den a maximálně dvě hodiny. Není schopen usnout sám, takže ho nosím na rukách a někdy i 30 minut, aby pak spal třeba jen 15 minut. Někdo řekne, že ho mám nechat vyřvat, to jsem zkoušela. Plakal 30 minut a pak se začal dusit, což už jsem znovu neopakovala. V noci také špatně spí. Plně kojím a mezi 22 hod až 8 hod k němu vstávám 3 až 7 krát. Kojím po dvou hodinách a jinak jen uspávám. Prdíky ho netrápí. Poradí mi někdo? Prosím.

konikova
6. kvě 2015

a co kočárek přes den? také jsme s tímto bojovali a ze dne na den začal usínat sám v postýlce. dudlíky nechtěl, takže jsem dudlík byla já. nech mu čas, je malý na to aby uměl usnout sám, potřebuje tě 😉 postupně zkoušej a ono se podaří 😉

katyxq
6. kvě 2015

Potřebuje tebe, chová se jako normální zdravý kojenec 😉 ... uspokoj jeho potřebu (důležitou pro zdravý fyzickýi psychický vývoj), vem ho v noci k sobě (nebudeš aspoň na kojení muset vylézat z postele), pořiď na denní použití ergonosítko.
https://www.modrykonik.cz/duvera-v-plac-ditete

seshira
6. kvě 2015

Já jsem to u staršího synka vzdala a v noci spal s námi. Přes den buď kočárek, a nebo jsem si lehla s ním a počkala, než usne. A v roce, kdy už si začal vydupávat, jsem ho nechávala vyplakat a pak už se naučil spinkat sám. Teď je ale ještě maličký.

xdany
6. kvě 2015

Hoodně dlouho spal jen venku za jízdy...nebo nošení...jakmile se zastavilo, byl vzhůru. Jo, tím, že začal víc přes den spát, byl mnohem víc uživatelsky příjemný a já se totálně zbavila celulitidy, takže to za ten pohyb stálo 🙂 Pořiď si nosítko nebo šátek, bude se ti uspávat líp, záda ti poděkují ;)

anezka1
7. kvě 2015

Uspávala a uspávám u prsa stále. V 5ti měsících spal 3x denně po 20ti minutách, v noci jsem vstávala i 10 x a v podstatě to trvá do dnes (přicucne se a spí dál). Konečně jsem vzdala veškeré snahy to změnit (stejně to bylo všechno zbytečný), smířila se se situací a užívám si společný chvíle, než mi vyroste a už mě nebude potřebovat. Takže buď přestat kojit nebo se s tím opravdu vnitřně smířit, uvidíš, že si to pak začneš užívat jinak, by't to bude a je náročný. To jsou prostě děti.

pavlapl
7. kvě 2015

Nech ho spát u prsa. Já mám 9 měsíční mimčo a v noci spí semnou a má samoobsluhu protože jsem líná vstávat na kojení. Přes den když se mi nechce ven tak spí taky u prsa a já spím s ní.

bobik11
7. kvě 2015

Ahoj, taky ted mám 5ti měsíčního chlapečka a máme to trošku podobné, že přes den spí po půl hodinách a v noci i když kojím po 3hodinách, tak se budil prakticky po hodině. Ale je to pár dní, co se to změnilo. Já už jsem toho jednou večer, když se zase vzbudil, měla fakt dost, tak jsem ho nechala v ložnici, at se trochu vyřve (normálně nic takového nepraktikujeme, protože to zatím k ničemu nevedlo, ale fakt už mě to i štvalo). No a za pár minut tam šel manžel a mezi jeho nádechy na něj šeptem mluvil, držel ho za ručičku a hladil po hlavičce. Žádné zvedání a chování tak, jak to předtím bylo. Malej se uklidnil a v klidu spal do dalšího kojení a do rána už se mezi kojením nebudil. No a další večer jsem ho pochovala na spaní jako obvykle a dala do postýlky, chytla jsem ho za ručičku a mluvila na něj šeptem. Netrvalo dlouho a usnul 🙂 Zkrátka u nás zabralo držet za ručičku a mluvit šeptem cokoliv, ale hlavně mluvit.