Aktovka/batoh pro prvňáčka. Máte tip?

bt85
17. srp 2020

Ahoj holky, přemýšlím jaký batoh pořídit synovi do první třídy, chtěla bych aby mu vydržel déle než jeden rok, syn je na svůj věky malý a drobný, tak nic těžkého a robustního, máte někdo tipy? Určitě je tu spousta maminek jak spokojených tak i nespokojených s tím co koupily, dostaly, pořídily...nabídek je tolik, že prostě nevím kde začít a podle čeho vybírat 🙂

dashyyy
17. srp 2020

Ahoj, já mám drobka, teď jde do druhé třídy a jsme max spokojeni s batohem od Topgal.. každopádně doporučuji určitě vyzkoušet.. každý dítko je jinak stavěné a já se rozhodla až když jsem to opravdu viděla na zádech.. paní nám pomohla seštelovat popruhy, aby bylo jasné, že ji má fakt ok 🙂

alcar
17. srp 2020

@bt85 ja mam take malou, byt ne uplne drobnou (je hodne svalnata a unese dost) holcicku. Ale vsechny batohy ma na sobe vizualne strasne “velke”. Poridila jsem nejmensi od Topgalu. Divej se u nich na vahu a na rozmery. Jinak jestli aktovku nebo batoh - to je na uvaze. Take chci, aby ji ten batoh vydrzel jeste i ve 2. a 3. tride a tam uz aktovku asi nee.

alcar
17. srp 2020

Jinak doporucuji od Topgalu typy ELLY a ENDE. Typ COCO je spis vetsi, byt je v kategorii pro prvnacky.

betelgeuzz
17. srp 2020

doporučuji vyzkoušet, co sedí jednomu, nesedí druhému. My vyzkoušeli v obchodě topgal a byly strašně velký. Jaké typy to byly, nevím. Nejlíp seděla aktovka, vybrali jsme Belmill. Obě holky ji měly první a druhou třídu, do třetí už můžou mít topgal, to konečně sedí. V té první třídě mělo aktovku hodně dětí, mně to příjde i praktičtější - stojí, když se otevře, je pěkně vidět, co v ní je.

martulka6188
17. srp 2020

Neter mela aktovku Stil a svagrova ji vsude vychvalovala. Ted po dvou letech jde do skoly jejich mladsi a bude mit tu aktovku po segre, takze neco vydrzi. Chvalila si, ze je lehka a neteri sla dobre rozepinat. Kdyz se otevre a odklopi viko, tak stoji a neprevazuje se. Urcite bych ale nic nekupovala bez vyzkouseni.

antoinet
17. srp 2020

Na trhu je slušný výběr, já jsem kupovala Ergobag, je maximálně šetrný k zádům a dokáže právě výborně růst s dítětem.

korin
17. srp 2020

Máme Emipo batoh (v podstatě aktovka, jen má měkkou horní klopu). Dcera jde do první třídy, 113 cm a 19 kg. Syn ji má také, počítám s ní i teď do třetí třídy. Když šel do první, byl jen o pár cm vyšší než sestra. Každopádně vyzkoušejte, co sedne přímo vám. Plus jak se vejde lahev na pití, svačinová krabička, pokud máte povinné nějaké desky, jestli je pohodlně uložíte. Mně se topgaly moc nelíbí, zdá se mi, že dětem hrozně odstávají od zad, ale to je věc názoru a konkrétního dítěte a typu aktovky či batohu.

katkapavlik
17. srp 2020

Ahoj já jsem pořizovala školní batoh Oxy , syn byl spokojen. Batoh je prakticky ,lehký a velké kapsy. Vydržel 2 roky . Nekupovala jsem žádné vystužene záda , vozím ho až před školu tak mi to přišlo zbytečně . I letos zůstávám u stejně značky.

martt
17. srp 2020

Synovi jsme do prvni třídy porizovali aktovku Emipo nosil ji 1.i 2. třídu. Stále je jako nová. A pekne se mu nosila. Ted do třetí třídy jsne pořídili Topgal.

herminka
17. srp 2020

Doporučuji dítěti vyzkoušet, nad to není.
My jsme staršímu synovi koupili do první třídy Topgal, tuším pro 2.-4. (nebo 5.?) třídu, nosil ho první 3 roky a klidně by mu vydržel déle, ale míval ho už hodně nacpaný. Podědil ho teď mladší syn do první třídy.
Dcerka je taková žížalka, Topgal by mít nemohla, byl na ni strašně široký. Vybrala jsem jí Bagmaster Mercury.

pospis
27. srp 2020

Synovi jsme vyzkoušeli co se dalo. Nakonec mu nejvíce seděl Beckmann batoh. Teď půjde do druhé třídy a minimálně další dva roky ho mít bude určitě. Mladší syn ted půjde do první a má Beckmanna taky.

terkaz
27. srp 2020

Synovi nejvíc sedí Herlitz, ultra light. Je droboučký. 15kg 110 cm.

bemo
27. srp 2020

Já kupovala všem dětem batohy Topgal. Je lehký a starší děti ho nosili od první do čtvrté třídy. Pak jsme zase pořídili Topgal, ale pro druhý stupeň. Za mě jsou to skvěle batohy a jiný bych nekupovala. Takové ty aktovky jsou určitě pohodlné, ale jsou max. na tu první třídu, alespoň co vím od kamarádek.

terkaz
27. srp 2020

@bemo No jo jenže nemůžete koupit Topgal dítěti, kterému sahá daleko po zadek. Celkově působí větší aktovka než dítě 😀

shaun40
27. srp 2020

Jednoznačne Topgal z touhle značkou jsme léta spokojeny.