Aktovka Herlitz - lze ji prát v pračce?

angelinie
28. čer 2016

Ahoj holky, mohl by mi někdo poradit, jestli můžu vyprat aktovku v pračce? Dcera ji měla letos v první třídě a kromě trochu zašpinění je jak nová. Batohy peru běžně, ale tohle je jakoby ještě víc vyztužené.

mandala
28. čer 2016

My jsme měli teda od Topgalu, ale já vždy nechala odmočit namydlené ve vaně s vodou, trochu ručo vydrbala a nakonec i šoupla do pračky, měly obě dcery, vydržely 4 praní a i poté a možná právě proto byly stále jak nové 😉

konidana
28. čer 2016

Nedokážu si představit aktovku v pračce. Leda tak malý batůžek. Aktovku jsem sprchovala a mydlila ve vaně.

soyevita
28. čer 2016

@angelinie pravidelně peru od Topgalu a batohy jsou stále jako nové 🙂

krystalka
28. čer 2016

@angelinie - aktovku bych do pračky asi radši nedávala, to bych neriskovala....syn má aktovku Emipo - už druhý rok, pořád je jako nová, bude ji mít i do třetí třídy....loni jsem ji na konci roku jen vyklepala a pak jsem ji postavila do sprcháče, zvenku namydlila, spláchla sprchou a postavila na balkón uschnout - práce na pár minut a nemusela jsem se bát, co to v pračce udělá.....ale když o tom tak uvažuju, tak bych jí do pračky asi ani nedostala, jak je vyztužená.....navíc mě to nějak vůbec nenapadlo....i batůžek co má na výlety jsem prala stejně, jako tu aktovku, bylo to fakt za chviličku hotové, tak nač kvůli tomu zapínat pračku a řešit, jestli to věc přežije nebo ne....

kamila297
30. čer 2016

@soyevita A na jaký program to perete? Já když ji umyju ručně, tak mi to nepřijde moc efektivní... 😒

soyevita
30. čer 2016

@kamila297 Klasický,krátké praní 40C.A jsou fakt čisté,peru je už roky a nikdy žádný problém

kamila297
30. čer 2016

@soyevita No vida, to by mne nenapadlo. Bála bych se kvůli těm výztuhám (bývají papírové). Děkuji za tip! A krásné léto!

soyevita
30. čer 2016

Tak to ani nevím,že je tam něco papírového.Vyndávám tu na zádech-hliníkovou.

konidana
30. čer 2016

@kamila297 můj poznatek o efektivnosti je opačný🙂 Do pračky jsem tedy zkusila dát jen potahy z autosedaček a stejně jsem to pak musela prát v ruce. Ve vaně, mýdlo a kartáč - pračka nevyprala skoro nic. Ale je fakt, že my ty věci máme zaprasené vždycky fakt hodně.