Co na dítě do školy v tomto počasí?

kristina257
1. zář 2022

ahoj všichni mám takový dotaz či problém dneska byl můj kluk 7,5 roku ve škole dala jsem mu ráno na sebe rifle tričko z krátkým rukávem a fleecovou mikinu a říkal že mu je zima tak nevím
já sama jsem mělo na sobě to samé a bylo mi tak akorát tak nevím
a přijde mi to blbý už teď mu dávat softshelku nebo podzimní vestu
aby mi Nezchoulostivěl
fakt si nevím rady

zuzkasim
1. zář 2022

My s dcerou šly v šatech bez rukávů, naboso, ale měly jsme svetřík. Bylo nám akorát. Možná je rozdíl město (bylo tu ráno 17 stupňů) a někde hory... Kde mu bylo zima, ve škole nebo po cestě?

kristina257
autor
1. zář 2022

@zuzkasim bydlíme kousek od centra olomouce

krisstina93
1. zář 2022

Syn (7) měl džíny, tričko s krátkým a lehkou mikinu a cestou domů, po 9. hodině už mikinu zahazoval, že je mu horko. Já teda byla oblečená stejně a zima mi nebyla a to sem ráno přes dvě hodiny byla venku v kuse.

nick1234
1. zář 2022

@kristina257 nevím odkud pochazite, ale syn šel dne do školy v kraťasech a košili s krátkým rukavem 🙈😂 já jsem mu chtela dat rifle, šle manžel měl kratasy takže samozrejme musel taky 🤭 Jo už čtu ze z Olomouce, my tedy bydlíme od Vás asi 20 km daleko 😂, ale syn je celkem horkokrevny, já měla kalhoty 😂

konidana
1. zář 2022

@kristina257 nas kluk je hodne otuzily a chodi nalehko, ale po ranu do skoly byva rozespaly, a to je mu pak zima. Takze bych mu bundu klidne dala. Proc by mel mrznout?

jaja01k
1. zář 2022

@kristina257 Když mi dítě řekne, že je mu zima, tak mu dám další vrstvu a neřeším, jak jsou oblečení ostatní.
Naši kluci mají do tohohle počasí takové tenké větrovky.

jana7ka
1. zář 2022

@kristina257 Dnes bylo docela teplo, tak měli kluci mikiny, ale v týdnu už klesla teplota i k 6 stupňům

andelka
1. zář 2022

Kraťasy,tričko s krátkým a mikinu. Zítra taky. Skolkovy měl teda s dlouhým a mikinu bavlněnou.

dandaa
1. zář 2022

U nás bylo příjemně 18 stupňů, já měla šaty bez rukávu, dcera šaty s dlouhým rukávem a syn krátké triko,kraťasy. My jsme otužilci, takže podle nás se řídit nedá.

zuzkasim
1. zář 2022

@kristina257 Šlo mi o to, jestli mají starou budovu, kde je stále chládek, takže mu bylo zima ve škole nebo po cestě do školy, kdy dítě jde? Mohl být nervózní, z toho mi bývá taky zima🙂

kristina257
autor
1. zář 2022

takže radši mu mam dat vestu nebo tu softshelku

andelka
1. zář 2022

Popravdě jsem nikdy nepochopila k čemu jsou vesty. Dala bych softku místo mikiny,nebo mikinu a větrovku jako další vrstvu.

martiniquest
1. zář 2022

@kristina257 My dnes v Olomouci sli s kratkym rukavem a mikinou a uplne v pohode.

martt
1. zář 2022

@kristina257 Syn rano šel v riflich , v tričku s krátkým rukávem a navrh měl slabší softshelku. Ze školy si pak bundu nesl v ruce. Takže pokud mu je ráno zima, klidně bych mu tu bundu dala.

izz76
1. zář 2022

Dcera měla letní šaty,silonky a dzisku,zima ji nebyla.. Tři vrstvy zatím v nejbližších dnech nemáme v plánu oblékat.

dashyyy
2. zář 2022

U nás 8stupňů včera a šli v mikinách, dneska byly 4 stupně, přidala jsem bundy

jadadee
2. zář 2022

Vcera i dnes jsem dala vestu (skolkovemu) a mel mikinu, kdyz jdou pak ven, tak uz si ji nebere, ale po ranu je vyrazne chladneji.

nita1984
2. zář 2022

@andelka ja třeba vesty miluju. Nemám rada bundy. Cítím se v nich omezena v pohybu. Ve veste je teplo na zada a zároveň mě méně omezují. Každému vyhovuje něco jiného.

te_reza
2. zář 2022

Já vytáhla bundy, dnes ráno 4 stupně. Ještě musím sehnat softky 😂

marimanta
2. zář 2022

Když to je individuální... Bydlíme cca 35 km od Olomouce a zpravidla tu je o 2-4 stupně míň než tam. Dnes jsem nekoukala, ale aplikace ukazuje, že bylo okolo deseti. Jedno dítě šlo v kraťasech a krátkým rukávu, druhý v kraťasech a navrchu měla svetřík a třetí měl lehké tepláčky a mikinu.
Na jednu stranu si občas říkám, co ti navlečení lidi budou nosit v zimě, na druhou proč mají chodit polehku, když je jim zima... Btw. zchoulostivění se asi neuděje cestou do školy 😉

marimanta
2. zář 2022

@andelka konečně první člověk, co stejně jako já nerozumí významu vest 😄

jana7ka
2. zář 2022

@marimanta Já vestu oceňuji při práci na zahradě, jinak ne.

daasqua
2. zář 2022

Já šla (v těch 11 stupních v Praze) v tričku+mikina+mikina+softshelka+šála. Dcera tričko s dlouhým rukávem+mikina+softshelka, odpoledne to bylo jen na to tričko. Já jsem velmi zimomřivá 😀

westie
2. zář 2022

@andelka Presne, k cemu vesta?!😉 Porad ji od nekoho dostavam po jeho detech, ale nejak netusim, kdy ji vlastne na dite navleknout🤷‍♀️ Ja sama nosim vestu jenom na sport - behani a golf ve studenejsim pocasi, jinak to taky nosit neumim😁

andelka
2. zář 2022

@westie to bude tím, že se málo užije. Jediné vesty co jsme měli a stejně nenosili,byly ty co jsme dostali.

@nita1984 to chápu. Mně teda buď je zima všude,takže beru celou další vrstvu nebo není a stačí triko. Aby mi byla zima jen na tělo a ne na ruce, se asi ještě nestalo. Navíc mi teda ani nesluší. Fasovali jsme kdysi vesty v práci, jedné kolegyni to vyhovovalo,ostatní si radši ven braly svetr.

victress
2. zář 2022

@dashyyy jako ráno 4 st? ty jo, to asi bydlítě na horách, u nás bylo 15 st.

eviicka
2. zář 2022

@marimanta já i děti třeba v tomto počasí chodíme oblékaní docela dost, klidně ráno v bundě, dlouhé kalhoty. Přitom když pak mrzne tak vydržíme venku skoro nejvíc z okolí a to nenosíme žádné speciální oblečení, ani termoprádlo.
Proto bych se nějakého zhýčkání nebála a bundu mu normálně dala.

jana7ka
2. zář 2022

@victress U nás bylo podobně, ale vezli jsme je ještě autem, tak mikina stačila.

veroniquecz
3. zář 2022

@victress u nás na Vysočině bylo ráno 6 🥶

konidana
4. zář 2022

@marimanta
@andelka ja vesty nechapu pro deti a deti nechapou, proc by je nosily. Ale ja sama nosim flizovou nebo vlnenou vestu doma a na prochazky kolem baraku skoro furt. Teda od podzimu do jara. Na ruce mi v tričku zima neni, ale táhne mi na zada. Na chalupe na horach bych vestu mela i v lete😅