Dcera odmítá vykonat velkou potřebu do nočníku i plíny

baterie
31. srp 2015

Holky prosím jak řešíte když se Váš miláček odmítá vykonat velkou potřebu do nočníku a ani si nechce vzít plínu a prostě si pokaždé nadělá do gatí? Dceři je 2,5, s nočníkem jsme dlouho válčili a konečně tohle léto se naučila chodit čůrat, už to zvládá vcelku bez nehody i v noci, ale bobek ten prostě ani omylem. Pořád to zkouším, ona se pořád vzteká, že nepotřebuje, nabízím jí plínu, soukromí, cokoli jen aby to nepustila zase do kalhot ale je to marný. Když na ní poznám, že tlačí a šoupnu jí na nočník, tak pláče a zadrží to v sobě na několik dní. Tchýně se se mnou pořád dohaduje, že má na to ještě nárok, ale mě už opravdu nebaví se každý den s prominutím hrabat v hovnech a že u takhle velkého dítěte už to není žádnej roztomilej bobíček 🙂 Je samozřejmě celá zadělaná, takže dostat to z ní, přeprat oblečení, pak všechno vydezinfikovat, protože mám ještě malé miminko a stejně ten puch cítím celý den. Už nevím jak na ní, po dobrém, po zlém, za odměnu, ztrácím nervy a křičím na ní, pak je mi to zase líto a snažím se jí domluvit, ale není s ní řeč.

lasirena
31. srp 2015

@baterie Vidim ze v tom nejsme sami. Nase dela to same. Rekla bych ze je to psychicky problem. Jestli u ni nechces vypestovat opravdu potize se zadrzovanim a vyprazdnovanim, tak ti radim vydrz a netlac na ni. Protoze daleko horsi pak je cpat do ni projimadla aby se vubec vykadila a mit potiz i s odmitanim stravy. Vysvetluj a hold ty kalhotky jeste chvili prat budes muset. Nebo kdyz to na ni poznas ze tkaci skus ji tam strcit servitek. Jinak jsem zvedava co ti poradi ty co uz tohle prekonali.

lpamela
31. srp 2015

Nám se také dcerka nechtěla vykakat do nočníku. Běžela se schovat někam, kde není vidět a vykakala se do kalhotek. Chvíli trvalo, než jsme jí donutili chodit na nočník. Asi si myslí, že je to něco špatného. Zkuste jí dát nočník, aby na ni nebylo vidět. Nebo to hovínko z kalhotek hodit do nočníku a ukázat jí, že tam se má správně kakat.

eldrag
31. srp 2015

u nas fungovalo koupim bobek za bonbon..

lv
31. srp 2015

malá kadí na nočník a do wc teprve měsíc a to jí bude za týden 3 a čtvrt. Hrozný, co vyváděla. I 5dní nekakala, jak zadržovala. Ona tedy chtěla plínku. Bez, do gatí je to ještě horší - no zafungoval blbej úplatek, koupím kinder vajíčko, když se vykadíš.

mmaajjaa
31. srp 2015

Nočník, to byl u nás taky boj. Nakonec jsme to zvládli s pomocí odměn. Za čůrání do nočníku dostal pastelku, za bobíka omalovánky. Absolutně nepomáhalo v "tom" syna nechat, běhal by v počůraných tepláčkách klidně celý den a to byly ke kolenům morké, prostě mu to nevadilo. Nočník ignoroval do 2,5 let.

mandala
31. srp 2015

Jestli jste neviděli myslím poslední díl výměny manželek, tak tam náhradní maminka donutila tříletého chlapečka se stejným problémem tak, že udělali takový bunkr s dekami, kam si zalezl a opravdu poprvé udělal bobek do nočníku. Třeba potřebují soukromí. 😉

pudlenka
9. zář 2015

My s kakáním taky bojujeme. Malý teď bude mít 2,5 roku, na čůrání chodíme už nějakou dobu na záchod, stoupne si na schůdek a v pohodě se vyčůrá, jen kakáme taky do trenýrek. Když je venku, schová se někde za boudu a pak vyleze a tleská si. Problém je, že začal chodit do školky a tam musí být v plínce. Když jdou na záchod, tak se normálně vyčůrá i ve školce, kakání ani tam ne. Pro paní učitelku to je každopádně komplikovanější, jenže i když mu to stále vysvětlujeme, zatím to nechápe nebo nechce pochopit. Bohužel to máme složitější i v tom, že se ještě nerozmluvil. Taky jsme zkoušeli odměny (třeba lentilky, nálepky apod.) , ale zatím nic. Tak asi jen trpělivost nás a paní učitelky? 😎

metallico_mondo
9. zář 2015

Taky naše tohle měla, musela mít soukromí a časem to šlo ale ne dočníku jen do záchodu (jako máma a táta) následně to takhle fungovalo jenom semnou a až po třech měsících zvládá i s manželem ale taky stylem že ji tam posadi musi odejit a prijit až na něj zavolá 🙂 u nás pomohl hlavně čas a to soukromí no 🙂