Dcerka ve školce zlobí

janickajane
6. dub 2016

Ahojky mamči..Naší Andulce bude v srpnu 5let a doma je sice aktivní ale nijak výrazně nezlobí..vím že si to nedovolí,protože jsem celkem přísná autorita..Bohužel ve školce se na ní paní učitelka často zlobí a pak to mě nebo partnerovy hlásí..Anička nevydrží sedět u stolečku,odchází ze třídy kdy se jí to hodí,často se vzteká a je prý moc aktivní..a vymýšlí prý jednu nezbednost za druhou..už jsi ve školce i rozsekla hlavu a ja ji pak vezla na šití..paní učitelka už i prý pojímá podezření na ADHD..Což mě se tedy nezdá..Vždy když mi paní učitelka vyprávý jak malá zlobí říkam si co jsem udělala špatně že naše dítě je nejhorší ze třídy :( A když učitelce řeknu že doma poslouchá a že s ní nemám problém paní učitelka mi odpoví že oni nemůžou být tak důslední a věnovat se jí protože ma ještě 20 dětí o které se má starat..což chápu..ale co s tím mám dělat???Snažím se dceři domlouvat ale nic nepomáhá..paní učitelka pro ni nění dostatečnou autoritou..

barulina
6. dub 2016

No tak treva opravsu zkusit se zabyvat variantou adhd. Vam se to zdat nemusi, casto na to prijdounucitelky prave ze skolek.

lv
6. dub 2016

to je zvláštní, spíš to bývá naopak, že děti jinou autoritu, než rodiče /extra matku, na kterou znají lecjaké fígle/, poslouchají víc.. a to i pořádní raubíři..
A potíže s ní má jen jedna učitelka? Nebo všechny? /pak by bylo řešením k jiné, kdyby jen jedna/
Pokud by mi doporučili vyšetření na adhd, šla bych, ať mám jasno já i školka
s téměř 5letou už se dá doma v klidu zavést hovor na to, co se dělo, proč, co se jí nelíbilo, jak se cítila..co udělat proto, aby to všem šlo líp, co jí může neposlechnutí učitele přinést, co naopak to, že se bude chovat jak má..
Apolenka se taky chová "jinak" když není pod dozorem rodičů, vymýšlí hověziny, ale ne že by vyloženě zlobila, to ne..

citun
6. dub 2016

@janickajane A nebude to učitelkou? Náš syn, který byl strašná buchta, podle jedné učitelky strašně zlobil a když jsem se zeptala jiné učitelky koukala na mě jak na blázna, že prý je hodný. Synovi je patnáct a do dneška na učitelku vzpomíná jako na pěknou k...., která ho pořád bezdůvodně napomínala. ☹

carmilla
6. dub 2016

Těžko říct...Variant ve hře je více včetně možného ADHD. Nic ve zlém, ale mnoho rodičů má často pocit, že jejich dítě doma vůbec nezlobí a je vzorné, ale skutečnost není v reálu tak růžová...Nemůže se jednat o nějaký vzdor - třeba že se jí ve školce nelíbí? Možné je samozřejmě i to, že má vaše dcerka problém jen u této konkrétní paní učitelky - tzn. jsou tam nějaké vzájemné antipatie...i učitelé jsou jen lidé a ne se všemi žáčky si sednou...Jestli dcerka prokazatelně ve školce zlobí a dělá neplechu, chtělo by to asi nějakou ráznou "promluvu do duše". Nechci být za zlouna, ale co pak bude dělat ve škole? Neřkuli pak na druhém stupni... Tam se setká s řadou učitelek a vychovatelek...Ne každý kantor má přirozenou autoritu, ne každý kantor je dobrým kantorem pro úplně všechny děti...Ale určitou míru disciplíny by dítě mít mělo...V životě se setká se spoustou lidí, které třeba nebude mít rádo, ale vycházet s nimi musí...Dcerka by měla pochopit, že se prostě ve školce musí chovat určitým způsobem a některá pravidla se zkrátka dodržovat musí. Asi to bude některým liberálnějším maminkám trnem v oku, ale život není růžovoučký sad a určitý respekt k autoritám (to neznamená nechat si sejřit na hlavu) by si jedinec měl vštípit už v dětství... jinak bude mít později problémy a to čím dál větší...

odula
6. dub 2016

@janickajane ty jo... Jak to tak čtu tak mi spíš přijde ze je chyba v personálu. Nejsou prostě (ještě stále) zvyklí přistupovat k dětem individuálně a když někdo vybočuje nebo je aktivní a kreativní (stále něco vymysli) je to problém. A pak je samozřejmě problém v počtu dětí. Adhd bych za tím nehledala, to by se projevilo i doma. Spíš bych zkusila vyměnit skolku. Nebo se tam jeden den podívat, vidět program atd. Jen škoda ze to nejde "incognito" abys věděla co tak "hrozneho" dcerka ve skutečnosti dělá... Jestli ji nebaví 20 min sedět u stolu a nudit se, tak to se fakt nedivim.

panickatlamicka
7. dub 2016

Pani ucitelku bych pozadala,aby aspon jednou zkusila vyzdvihnout jen to dobre,co holcicka ten den udelala. Skoro to vypada,ze jste ji obe daly nalepku "zlobiva holka", tak na co by se snazila. S prisnosti a autoritou bych to taky neprehanela. Zkus ji ucit respektu k pani ucitelce i k tobe same. Zda se mi,ze kdyz se " vymani z tveho prisneho podruci" ,vyuziva situace k vypousteni pary. Navsteva psychologa-a vlastne proc ne...

wautip
10. dub 2016

To nic, to je úplně normální. Ten můj také zlobil ve školce ale postupně jak rostl tak je už vše ok 🙂

panickatlamicka
10. dub 2016

@wautip chlapec se uz ozenil,ze? 😀

peggy722
10. dub 2016

@janickajane Mně tohle přijde spíš jako porucha pozornosti, než přímo ADHD. Mám to doma, jen s tím rozdílem, že Ela ve školce seká latinu a zlobí doma a na logopedii.

marton
10. dub 2016

@panickatlamicka přesně to mě napadlo jako první.Ale je to samozřejmě jen první impuls z jedné věty od zakladatelky.Holčička má doma přísnější ruku,ve školce je to volnější,tak to zkouší 😉 .Proč se tak často hledá první chyba v učitelích 😒 .
Ale tak jak tu někdo psal.Domluvit se s paní učitelkou.Ano,ať Vám říká jak malá během dne blbla,ale před ní ať najde to,co se jí během dne povedlo.Vždy se něco najde 🙂.
@janickajane

prostejina
10. dub 2016

Vy me ukamenujete, ale adhd je prý vymyšlená "nemoc", která se uměle vytvorila na léky, který vznikly dřív, než samotny adhd. Ty léky se totiž používají na narkolepsii, tudíž maji nabuzovat, což dítě s adhd nepotřebuje..

peggy722
10. dub 2016

@prostejina To je podle mně pitomost. Spíš zhoršený životní prostředí, spousta sra.. v jídle., stres. Já jsem 2x potratila než se nám narodila Ela. A měla jsem šílenej strach, že to zase nedopadne. Takže to se naní asi taky podepsalo. A v další řadě očkování. My jsme dostávali mnohem šetrnější vakcíny než naše děti. Hexa a priorix je zlo. Nám to pravděpodobně odstartovalo VD. Ela měla se vší pravděpodobností nedozrálou nervovou soustavu a očko to dodělalo.

panickatlamicka
10. dub 2016
panickatlamicka
10. dub 2016

@prostejina mela bys vedet,ze dite s adhd potrebuje podporit cinnost mozku. Mnohdy k tomu staci eyeQ a nekdy leky nejsou nutne

prostejina
10. dub 2016

Jen jsem napsala názor :D já to takhle slyšela od jedné učitelky. Tím jsem jen chtěla říct, ze ne všechno se da svádět na adhd. Možná holčička potřebuje individualnejsi přístup, moje segra učí holčičku, která je prý hyperaktivní a zlobiva, přitom segra zjistila, ze je právě az moc chytrá a nebavej ji "jednoduchý" věci, který třeba ve škole dělá s ostatními. Potřebuje třeba víc zaujmout, možná se nudi, a proto vymýšlí lumparny..

brokovich
10. dub 2016

Mně pristup ucitelky pripomina Hajskou z My všichni školou povinní.

carmilla
10. dub 2016

Já si nemyslím, že ADHD je nesmysl, ale jsem přesvědčená, že těch skutečných dítek s ADD a ADHD je daleko méně, než se v současné době v poradnách diagnostikuje... Někdy se může zdát, že je jednodušší dát dítěti nálepku ADHD, než se snažit poznat individuální možnosti a nedostatky dítěte a nějak s ním dále pracovat - ne podle šablon a tabulek dětí s diagnózou ADHD, ale individuálně. A ano, ve hře je i pouhá nevychovanost a rozjívenost dítka...

japona
10. dub 2016

@peggy722 Životní prostředí je nejlepší, jaké kdy bylo, očkování je dnes také šetrnější, než dřív.. větší nárůst vývojových vad je spíše způsoben vyšším věkem matek a lepší diagnostikou. Dříve se řeklo, že dítě je holt pomalejší či nevychovane, dnes dys-něco či adhd..

japona
10. dub 2016

K dotazu zakladatelky: Spis mi to přijde jako chyba na straně učitelek. Měly by "zvládnout" i akčnější holčičku a zabavit ji..
Co názor jiné učitelky, učitelky z kroužku nebo někoho jiného, kdo s holčičkou pracuje (bez vás)?

panickatlamicka
10. dub 2016

@brokovich dneska jsem videla kousek toho serialu. Asi narazis na tu pasaz s cernyma puntikama. Se ta ucitelka i matka tvarily jak v Shakespearove tragedii 😀 . Doufam,ze tento nesmyslny system hodnoceni se uz nikde nedela.

peggy722
10. dub 2016

@prostejina To je právě to, tvoje ségra tu holčičku zvládá, ví jak na ní. Ale pak jsou učitelky, který hážou ADHD na každý dítě, který nezvládají. To jenom proto, že to dítě nesedí celý den někde na zadku, ale je trošku živější.

panickatlamicka
10. dub 2016

@japona no nevim. Myslim,ze tve tvrzeni o ockovani a diagnostice nelze brat jako dogma.

peggy722
10. dub 2016

@japona Tak se odstěhuj na Ostravsko-Karvinsko, tam je krásný životní prostředí. Proč si myslíš, že je tolik alergickejch a astmatickejch dětí ? To neznamená, že ty žiješ někde, kde ten vzduch je čistej, že to tak je v celý republice. A když jsem chodila do školy, tak jsme ve třídě měli pár dětí, který prostě ADHD měly. A bylo to docela peklo s nima být ve třídě a jednoho toho kluka jsem vyfasovala do lavice a byl to fakt zážitek. Kolik já kvůli němu schytala poznámek. Takže ono to bylo i dřív.

peggy722
10. dub 2016

@panickatlamicka Tak to by ses docela divila, ale používá. Třeba v Žitný na foniatrický klinice. A ještě tvrdí, jak je to pro ty děti úžasně motivační.

panickatlamicka
10. dub 2016

@peggy722 fuj.

peggy722
10. dub 2016

@panickatlamicka No kamarádce se tam kluk málem zhroutil, když dostal černej puntík, protože má ADHD a VD. A v předchozí školce ho těma černýma puntíkama doslova zasypávali. Takže on už z toho má úplnej blog a když tady dostal za nesplění nčeho černej puntík, tak ho to úplně odrovnalo. My bysme tam měli jít na logo pobyt taky a já se děsím toho, že se trefíme na stejnou učitelku.

panickatlamicka
10. dub 2016

@peggy722 ja si pamatuju,jak ve skolce,kam chodil syn,byl na nastence papir se jmeny deti a u toho vzdycky ruzny pocet cervenych tecek. Nedalo mi to a povidam:"to je nejake hodnoceni?" pani reditelka se zasmala" nebojte ,pani xxxxx,u nas puntikama znacime pouze dochazku."
Moc se mi ulevilo,uz jen proto,ze tato "nase" skolka praktikuje eabr pristup,a toto mi hodne nesedelo. 🙂

peggy722
10. dub 2016

@panickatlamicka Já si pamatuju puntíky za základky, ještě teď z toho mám osypky.

panickatlamicka
10. dub 2016

@peggy722 cerne osypky? 😀

peggy722
10. dub 2016

@panickatlamicka No asi tak. Víš kolik já jich schytala ? A všechny kvůli tomu, že jk ke mně posadila učitelka toho kluka, tak jsem se s ním vždycky o něco poprala. 😀 paní učitelka si myslela, že na něj budu mít pozitivní vliv, když jsem taková hodná a klidná 😝.