Dítě se příliš upne na kamarádku. Máte podobnou zkušenost?

luciev3s
5. lis 2021

Dobrý den, prosím, nemáte někdo zkušenost s tim, kdyz se dite(8let) prilis upne na kamaradku? Kamaradka o ni tolik nestoji, ale dcerka ji pořád pise dokola, ze chce byt nejlepsi kamaradky a jestli to tak je a ze udela co bude chtit.. Prijde mi to zvlastni, snazim se ji to citlive vysvetlit, ale nic nefunguje. Mam strach, kam az s takovymto chovanim to dojde. Za podobnou zkusenost a radu budu rada. Dekuji.

zelenaesmolda
5. lis 2021

@luciev3s
Kolik je dceri?Ja bych sla spis po pricine kde se naucila nechat s sebou takhle manipulovat...

izz76
5. lis 2021

@luciev3s A proč ji píše, oni se nevidaji osobně? Nemá i další kamarádky? Znám jednu holčičku která je nezdravé upnuta na jednu kamarádku, v jejím případě je to dané povahou, protože je nás celá parta maminek a holčiček 7let,vsechny se spolu dohromady kamarádi, ale tahle jedna preferuje zas jen tu jednu, která ji to nijak neoplaci. Těžko říct, proc to takhle někdo má.

luciev3s
autor
5. lis 2021

@zelenaesmolda 8 let, vubec me nenapadá, odkud to v sobě ma, obavam se, ze je takova povaha.
@izz76 Jsou spoluzacky, chodi spolu na krouzky i ven. Ale pak ji jeste neustale pise. No tak to je podobny příběh.. A vubec si to nenecha vysvetlit.

martt
5. lis 2021

@luciev3s A dcera se nechce s nikým jiným kamarádit nebo se nikdo jiný nechce bavit s ni? Protože pokud se nikdo nechce s ni kamarádit a tato holčička se s ni baví tak se na ni upla jako na kamarádku. Pokud se dcera nechce bavit s nikým jiným bude to nejspíš povahou. Syn už od školky také preferoval jen jednoho kamaráda (bylo to Teda vzajemne) , ale teď v 10 letech už si našel i jiné kamarády, i když s tím "prvnim" si stále hraje. Takže tady asi toho moc nezmůžeš jen vysvětlovat stále dokola ,ze stále psaní a "vnucovani" není moc dobre aby to tu kamarádku naopak neodradilo. A časem ji to třeba přejde.

zelenaesmolda
5. lis 2021

@luciev3s
zkus si najit na netu neco o manipulaci a manipulatorech.je totiz docela mozne,ze uplne nevedomky pouzivas taky nektere manipulacni techniky kdyz s ni jednas.nakonec generace nasich rodicu pouzivala manipulaci a citove vydirani uplne bezne takze se nedivim,ze to bohuzel pouziva spousta z nas a ani o tom nevi.

drakenn
7. lis 2021

No obecně se jede výchova ke slepe poslušnosti. Holčička musí byt milá a hodná a kolikrát se mamince musí zavdecovat. Jestli tady není kámen úrazu.. výchova

zelenaesmolda
7. lis 2021

@drakenn
ve spouste pripadu to urcite kamen urazu je,naprosto souhlasim