Dochází vaše dítě na biofeedback?

katkapokorna
15. čer 2015

Kolem 4 roku se u syna začaly projevovat poruchy učení, velké výkyvy dovedností, pasivita. Do školy měl odklad, docházíme na neurologii, psychologii, PPP ve Znojmě. Nyní končí 1.třídu s přihlížením na jeho dys. (Za normálních okolností by ji nezvládl) Chodí do normální školy, do druhého ročníku jde s asistentkou. Je autista, má zkříženou lateralitu, 2 dys (nenapíše diktát, neví co čte, nedá dohromady slabiku ze 3písmen), nevyvážené hemisféry(EEG je katastrofální), trpí rozdvojenou osobností (jeho jednovaječné dvojče zemřelo). Nechci ho krmit práškama, tak chodíme na BIOFEEDBACK. Jedná se o stimulaci mozku pomocí sond, které ten mozek rozvíjí a učí. Výsledky se mi zatím moc nezdají. Je to pochod na velmi dlouhou trať. Máme to vydržet, nebo zalékovat? Neznám v okolí nikoho kdo by to se svým dítětem absolvoval. Máte někdo zkušenosti?

ria80
15. čer 2015

Tak s dítětem nevím, ale chodila jsem já a opravdu mi to pomohlo. Úzkosti, porucha pozornosti nerozpoznaná, poruchy spánku. Díky tomu jsem přežila bez prášků, jsem v pohodě. U dětí to prý jde ještě rychleji než u dospělých. Ale i tak je to záležitost měsíců. Nevzdávej to.

anushka111
15. čer 2015

Upřímně, já to pro svou dceru zamítla, pro sebe taky. U dětí jsou většinou výsledky krátkodobé. Jinak vám doporučuji zjistit si, jak to vlastně funguje a jakým způsobem ten biofeedback funguje. Nedokáži to správně vysvětlit, můj názor však je, že než dozraje nervová soustava, není dobré na to chodit. Jsou maminky, které tu psaly pozitivní zkušenosti, poznala jsem maku jejíž syn se při informaci, že na to půjde znovu oháněl nožem, že jestli tam půjde pořeže se (bylo mu 7). Tento druh léčby silně zasahuje do "chodu" mozku. S rozdvojenou osobností by bylo dobré znát názor nějakého erudovaného psychiatra, jestli to ještě víc nemůže škodit. Co se týče léků, tak bych si vyslechla navrhovanou léčbu a pak pátrala a konzultovala ( na tyto problémy není jen jeden typ léků - některé já sama považuji za přínosné, některé si mohou vybírat nemalou daň zase jinde v těle). S touto kombinací nemocí to bude hlavně o vaší vůli hledat a zjišťovat. Držím palce 😉

lu777
16. čer 2015

kdysi jsem učila chlapečka, který na to chodil... a dost mu to pomohlo...

josefina79
16. čer 2015

Nešla bych na to ani zadarmo. Znám paní, která na BF byla přímo u Dr. Tyla, který tu metodu sem přivezl. Výsledek pár sezení = několikaleté neustupující bolesti hlavy. Líčila mi, jak se k tomu Dr Tyl postavil, resp. nepostavil. Prý ho několik měsíců uháněla, než dal informaci o tomhle nedgativním účinku na svoje stránky. V podstatě od celé té situace dal ruce pryč, tvrdil, že to rozhodně nemůže být následek biofeedbacku.
Postupně ty bolesti nějak ustaly, ale užila si svoje.
Podle popisu jsi fakt v nezáviděníhodné situaci, ale zkusila radši jiné metody.

jihlavanka
17. čer 2015

Co zkusit radeji kinezioterapii...