Doporučte aktovku nebo batoh pro prvňáka

barus.8
3. říj 2017

Chceme koupit synovi aktovku k Vánocům. Viděla jsem jich už hodně na netu i v reálu a pořád nemůžu vybrat vítěze. Zajímají mě proto zkušenosti s konkrétními typy. Díky všem

rsirinkova
3. říj 2017

Tak my máme sice pro holku tuto, objednanou přímo odtud.
http://www.morelega.cz/lego-bags-tasky-29/lego-...
Je z kvalitního materiálu, dobře řešená uvnitř. Vytkla bych akorát přední kapsu na svačinový box. Vejde se tam opravdu jen ten jejich, větší ne. Zbytek dáváme do boční kapsy. Dobré jsou ty popruhy na sepnutí v pase a na prsou. Taška nepadá. Záda jsou dobře tvarovaná, dceři perfektně sedla i bez předchozího zkoušení.

blahova_andrea
3. říj 2017

U nas jezisek prinese topgal.

rsirinkova
3. říj 2017

@blahova_andrea Topgaly jsou hodně oblíbené, co vidím když vedu dceru do školy. Myslím, že taky hodně vydrží. Taky jsme měli v užším výběru.

tanak
3. říj 2017

Trošku mimo téma, ale já bych aktovku bez vyzkoušení na zádech dítěte asi raději nekoupila. Měla by mu sednout, líbit se...takže my asi cca v červnu pojedeme s dcerou a aktovku společně vybereme. Ale předvyberu značky co by připadaly v úvahu. Takže přijímám tipy na značky.

blahova_andrea
4. říj 2017

@rsirinkova já na ně právě už léta slyším jen samou chválu, takže jsem jiné vlastně ani nekoukala a nezkoumala.

marrrtinna
4. říj 2017

My jsme koupili v Tescu cool ta 1300 a byla perfektní je furt v top stavu ale teď do 4 třídy jsme už koupili větší taky v Tescu za stejnou cenu a taky super

betelgeuzz
4. říj 2017

Topgaly jsou oblíbené, ale menším dětem vůbec nesedí, jsou na nich obrovské. My koupili aktovku belmil, dcera je teď ve druhé a jsme spokojení. Já jsem teda taky za zkoušení, vyzkoušeli jsme jich několik a belmil jí seděla nejlíp.

blahova_andrea
4. říj 2017

@betelgeuzz já myslela, že topgal je právě i pro ty drobnější. no syn teda prcek není, ten mít problém nebude a u dcery se časem uvidí. ta zatím drobek je

betelgeuzz
4. říj 2017

@blahova_andrea nene a četla jsem to od spousty rodičů malých dětí, že topgal neseděl. Těm menším sedí dobře např. belmil, herlitz.

jitulka2
4. říj 2017

Dcerka má Topgal, je drobounká a hubená, koupili jsme batůžek pro drobné holčičky (teď mimochodem vyhrál v testu Mladé frotny dnes) a sedí perfektně. Navíc má hrudní kšírky, takže nesjíždí z ramen ani přes bundičku😉.

gabin6
4. říj 2017

Máme od Lega a syn ji nosí již třetím rokem a je stále jako nová. Vždy ji umyji a opravdu doporučuji.
http://www.morelega.cz/lego-bags-tasky-29/lego-...

betelgeuzz
4. říj 2017

@jitulka2 to máš ale asi nějaký speciální typ a ne ten, který mají běžně v obchodech a kupují ho všichni, ne?

zevina
4. říj 2017

@betelgeuzz bezne v obchodech maji vsechny druhy 😉 je dobre si na stránkách Topgalu vyfiltrovat tašky, tzn ne jen prvni stupen, ale vhodna pro prvni tridu 🙂 a u kazde tasky je poctem hvězdiček oznaceno, pro kterou tridu je idealni... Maji mensi pro hodne drobné postavy (ale tu zas pocitat cca na 2 roky, prece jen tretaci,ctvrtaci uz toho tahaji vic a mohl by byt problem tam vse nacpat), pak klasiku (takovou jsme vybírali my, aby vydrzela aspon do ctvrte tridy, jako synovi a prestoze je dcera mensi, batoh sedi krasne) a pak ty, co maji pro prvni tridu napr 3 hvezdicky, takze pouzitelne jsou, ale ideal az od druhe tridy nebo u vyssich deti 😉

verkaver
4. říj 2017

Souhlasím s belmil,aktovky jsou lehounke,polstrované,skvěle uvnitř členěné s dostatkem místa na všechno. K tomu velký výběr za fajn cenu. A taky souhlasím s názorem,že je nejlepší vybrat ji osobně s dítětem a vyzkoušet,je to dost důležité.

betelgeuzz
4. říj 2017

@zevina tak u nás zrovna neměli a tu,co vyzkoušela, byla velká. A dívám se na stránkách topgal, že zrovna vítěz testu, který je uveden pro menší děti, má přes kilo, to mi příjde dost.

jitulka2
4. říj 2017

@betelgeuzz Ten, co máme my, prodávají běžně v obchodech, mají ho i na stránkách Topgalu. Je to jen úplně nejnovější typ aktovky/batůžku. Zatím jsme s ním moc spokojení, je opravdu lehký a dobře řešený.
http://www.topgal.cz/skolni-batohy-pro-prvnacky...

betelgeuzz
4. říj 2017

@jitulka2 my kupovali před víc jak rokem, takže to tehdy nebyl. Ale tenhle zrovna váží přes kilo, jsou i lehčí batohy a aktovky, i topgal má lehčí, ale to jsou právě ty velké.

zazana81
4. říj 2017

Máme aktovku Herlitz, dostala ji do první třídy, nosí i ve druhé. Aktovka je jako nová, stále krásné barvy, nic není poničené, odřené. Byl to ten nejmenší a nejlehčí model (asi 850 g). Oceňuji hlavně speciální kapsu na svačinový box (také zn. Herlitz, takže tam skvěle pasuje) kdy nehrozí, že se sváča nějak vysype nebo vyteče mezi učení.

jitulka2
4. říj 2017

@betelgeuzz Dcerka právě dostala od tchýně pod stromeček ten větší typ od Topgalu a absolutně jí neseděl. Museli jsme po 14 dnech chození do školy kupit nový, tento si sama vybrala i odzkoušela a sedí velmi dobře. Ale je pravda, že do projede ho dávali nedávno.

jitulka2
4. říj 2017

@betelgeuzz oprava: do prodeje ho dávali nedávno.

mandala
4. říj 2017

Obě dcery měly Topgal a souhlasím s tím, že pro drobné nic moc... Ale kvalita je výborná 😉

puresin
4. říj 2017

@barus.8 Za me jsou top aktovky Herlitz Step By Step Light. Po zdravotni strance spicka, nejlehci na trhu a design nadhera. 🙂

pabka
4. říj 2017

@jitulka2
@zevina
Holky mě se ten Topgal hodně líbí, ale třeba ten tyrkys s kytickami, je nádherný, ale nemá ho ve třídě víc dětí? Přijde mi, ze ho hodně vídám, tak prave aby pak nebyly zmatky, když se ve třídě sejdou tři stejné...?

jitulka2
5. říj 2017

@pabka U nás ho má dcerka jediná, zatím stále ještě převažují děti, které nosí klasické aktovky. Topgal má asi 5 dětí. Ale je pravda, že se jedná o nový typ batůžku, který se prodává malou chvíli, tak se možná více rozšíří. Zatím má ve třídě každé dítě od Topgalu jiný typ batohu, takže se nesešly😉.

baris
5. říj 2017

Já jsem oběma holkám kupovala batohy Target. Mají krásný desing a hlavně jsou velmi praktické. Jsou tříkomorové, na boku jsou kapsy na pití. Vše se tam vejde. Dozadu jsem dávala učebnice, sešity + pouzdro, do prostřední kapsy svačinu a do přední kapsy kapesníky.

A hlavně - když si nevybereš s Hello kitty - tak nikdo takový batoh neměl 😝